Προς το περιεχόμενο

Αυτοκίνητα με CNG / Φυσικό Αέριο

kostasgr78

Προτεινόμενες αναρτήσεις

17 ώρες πριν, draculias είπε

εντελώς fake το link (με το που διάβασα 400 λίτρα χώρου αποσκευών σε cng έκδοση)

εκτός αν τις μπουκάλες τις τοποθέτησαν πάνω στις σχάρες...

https://www.auto-data.net/en/seat-arona-model-2253

400 λίτρα στην έκδοση της  βενζίνης και 282 λίτρα στην έκδοση με φυσικό αεριο είτε στο παλιό είτε στο καινούργιο 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

1 ώρα πριν, tselotrelo είπε

https://www.auto-data.net/en/seat-arona-model-2253

400 λίτρα στην έκδοση της  βενζίνης και 282 λίτρα στην έκδοση με φυσικό αεριο είτε στο παλιό είτε στο καινούργιο 

Δε διαφωνώ, το γνωρίζω, είμαι και κάτοχος του tgi.

Έκανα παράθεση προηγουμένως στο συγκεκριμένο link που είχε ανέβει για τα χαρακτηριστικά του tgi arona που είναι σκέτος αχταρμάς.

https://www.gocar.gr/cars/SEAT/ARONA/2018/1.0_TGI_CNG_90PS_FR/

• Like 1
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 19/3/2023 στις 9:04 ΜΜ, fragma είπε

Σας βλέπω όλους με διάφορα προβλήματα με το cng και σκέφτομαι να το ακυρώσω το Ibiza TGi και να πάω για Yaris Hybrid, που τελικά στο ίδιο κόστος βγαίνει το καύσιμο για εντός πόλης διαδρομές. 

Τι προβλήματα; Ουδέν πρόβλημα… καθαρά χαλαρά απροβλημάτιστα και προπαντώς οικονομικότερα από οτιδήποτε άλλο χλμ. Σκέψου το δικό μου το πουλάω και στεναχωριέμαι απίστευτα αλλά πλέον δε κάνει τα χλμ για τα οποία προοριζόταν κ είναι 3ο αμάξι στα 2 άτομα…

Επεξ/σία από paylidis

Στις 19/3/2023 στις 9:04 ΜΜ, fragma είπε

Σας βλέπω όλους με διάφορα προβλήματα με το cng και σκέφτομαι να το ακυρώσω το Ibiza TGi και να πάω για Yaris Hybrid, που τελικά στο ίδιο κόστος βγαίνει το καύσιμο για εντός πόλης διαδρομές. 

Προβλήματα ή προβληματισμούς;;

Ξέρεις κάτι που δεν ξέρουμε;;  😂 

κοντά 5 χρόνια 

140.000χλμ 

0 προβλήματα 

• Like 1

16 ώρες πριν, paylidis είπε

Τι προβλήματα; Ουδέν πρόβλημα… καθαρά χαλαρά απροβλημάτιστα και προπαντώς οικονομικότερα από οτιδήποτε άλλο χλμ. Σκέψου το δικό μου το πουλάω και στεναχωριέμαι απίστευτα αλλά πλέον δε κάνει τα χλμ για τα οποία προοριζόταν κ είναι 3ο αμάξι στα 2 άτομα…

Τι πουλάς; Λινκ;

Στις 15/2/2023 στις 3:48 ΜΜ, terry308 είπε

Θααα ανοίξει κι άλλο κααααααποια στιγμή (ΒΡ επί της Μουδανιών, απέναντί από το Κατάκη περίπου)

BP Autogas Makedonia - Τριανταφύλλου Α. & Δ. Ο.Ε.
231 080 5210
https://maps.google.com?q=Α/Δ Θεσσαλονίκης Ν. Μουδανιών 8,5 χλμ, Πυλαία 570 01&ftid=0x14a8408c2c594a27:0xa675681e66e8d167&hl=el-GR&gl=gr&entry=gps&lucs=47062720&g_st=ic

Αυτή η είδηση διακινείται καιρό, έναν υπάλληλο που ρώτησα δεν είχε ιδέα, ποια είναι η πηγή της πληροφόρησής σας; 

1 λεπτό πριν, Niptikos είπε

Αυτή η είδηση διακινείται καιρό, έναν υπάλληλο που ρώτησα δεν είχε ιδέα, ποια είναι η πηγή της πληροφόρησής σας; 

έστειλα email στη BP, μετά απο 2+ εβδομάδες με πήραν τηλ (!) και ανέφεραν περιμένουν τη σύνδεση απο τη ΔΕΠΑ

μάλλον ΕΔΑ ή ΔΕΔΑ εννοούσαν , φυσικά μπορεί να μην ισχύει , έλεγα να στείλω στη ΔΕΠΑ αλλά να είμαι ειλικρινής δε με αφορά το πρατήριο . Αν σε καίει στείλε ΔΕΠΑ και ρώτα σε τι στάδιο είναι

Παλιότερα βγήκε λαυράκι με ένα πρατήριο (δε θυμάμαι ποιο ακριβώς) , που τα ξύνανε και κόλλησε στη γραφειοκρατία

9 λεπτά πριν, Niptikos είπε

cng group Greece @ Facebook 

Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους.

Στο Arona tgi, περιοδικά (βασικά όποτε "έπαιζα" με τα menus στα πλήκτρα του τιμονιού) έβγαζε και μία ενημέρωση για "check gas system in 300+ days", και προφανώς όσο πέρναγε ο καιρός μετρούσε αντίστροφα.

Σε σχετική ερώτηση σε παλαιότερο service, ο υπεύθυνος μου είπε τότε πως η εντολή αυτή βγαίνει στο σύστημα από το εργοστάσιο, δεν μπορεί να το πειράξει/σβήσει κανείς και να μην δίνω σημασία.

Καλώς ή κακώς, δεν έδωσα σημασία.

Ο καιρός πέρασε, όμως και η εντολή πια εμφανίζεται σταθερά μόλις γυρίσω το κλειδί και βάλω μπρος με ένδειξη 87 μέρες (σήμερα) και ότι το cng θα είναι unavailable μετά το διάστημα αυτό 🤯!

για του λόγου το αληθές

IMG_4317.jpg.e8250725a742a724234d1ca8909c6f1f.jpg

Προφανώς θα περάσω ξανά να ρωτήσω τι γίνεται, απλά ρωτάω και τους κατόχους εδώ.

Πρόβλημα? ενημέρωση για έλεγχο σε Χ χιλιόμετρα για τις δεξαμενές?

Ευχαριστώ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, draculias είπε

Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους.

Στο Arona tgi, περιοδικά (βασικά όποτε "έπαιζα" με τα menus στα πλήκτρα του τιμονιού) έβγαζε και μία ενημέρωση για "check gas system in 300+ days", και προφανώς όσο πέρναγε ο καιρός μετρούσε αντίστροφα.

Σε σχετική ερώτηση σε παλαιότερο service, ο υπεύθυνος μου είπε τότε πως η εντολή αυτή βγαίνει στο σύστημα από το εργοστάσιο, δεν μπορεί να το πειράξει/σβήσει κανείς και να μην δίνω σημασία.

Καλώς ή κακώς, δεν έδωσα σημασία.

Ο καιρός πέρασε, όμως και η εντολή πια εμφανίζεται σταθερά μόλις γυρίσω το κλειδί και βάλω μπρος με ένδειξη 87 μέρες (σήμερα) και ότι το cng θα είναι unavailable μετά το διάστημα αυτό 🤯!

για του λόγου το αληθές

IMG_4317.jpg.e8250725a742a724234d1ca8909c6f1f.jpg

Προφανώς θα περάσω ξανά να ρωτήσω τι γίνεται, απλά ρωτάω και τους κατόχους εδώ.

Πρόβλημα? ενημέρωση για έλεγχο σε Χ χιλιόμετρα για τις δεξαμενές?

Ευχαριστώ.

Δεν έχεις πρόβλημα. Απλώς πρέπει να πας σε αντιπροσωπεία για τυπικό έλεγχο να στο μηδενίσει γιατί αν το αφήσεις έτσι σε 87 μέρες θα πηγαίνεις μόνο με βενζίνη. Νομίζω στο μηδενίζουν χωρίς κόστος.

Επεξ/σία από kaktos77

3 ώρες πριν, kaktos77 είπε

Δεν έχεις πρόβλημα. Απλώς πρέπει να πας σε αντιπροσωπεία για τυπικό έλεγχο να στο μηδενίσει γιατί αν το αφήσεις έτσι σε 87 μέρες θα πηγαίνεις μόνο με βενζίνη. Νομίζω στο μηδενίζουν χωρίς κόστος.

Μα αυτό υποτίθεται ότι μου είχε ο υπεύθυνος αρμόδιος εκεί, ότι δεν μπορεί να παρέμβει....

Αντιπροσωπεία εν τω μεταξύ... Τέλος πάντων, μάλλον τα μπέρδεψε, θα ξαναπεράσω.

Δηλαδή με την πάροδο των 87 ημερών, (για λόγους ασφαλείας) πρέπει να το ξαναπάς για έλεγχο διαφορετικά κλειδώνει η τροφοδοσία cng????

1 λεπτό πριν, draculias είπε

Μα αυτό υποτίθεται ότι μου είχε ο υπεύθυνος αρμόδιος εκεί, ότι δεν μπορεί να παρέμβει....

Αντιπροσωπεία εν τω μεταξύ... Τέλος πάντων, μάλλον τα μπέρδεψε, θα ξαναπεράσω.

Δηλαδή με την πάροδο των 87 ημερών, (για λόγους ασφαλείας) πρέπει να το ξαναπάς για έλεγχο διαφορετικά κλειδώνει η τροφοδοσία cng????

Τι πάει να πει δεν μπορεί να παρέμβει; Αντιπροσωπεία είναι, αν δεν μπορεί αυτός ποιος μπορεί;

Έμένα δεν μου το έχει βγάλει το kamiq ακόμα γιατί το έχω 6 μήνες περίπου, αλλά στην ομάδα στο Facebook που είμαι μέλος, αρκετά μέλη έχουν ρωτήσει και έχουν πάει σε αντιπροσωπεία και τους το μηδενίζουν χωρίς κόστος. Ακριβώς, αν δεν το πας σε 87 μέρες κλειδώνει η τροφοδοσία cng και θα έχεις μόνο βενζίνη.

• Like 1

Για να κλειδώνει πάντως η τροφοδοσία cng, πάει να πει κάποιος έλεγχος (έστω και τυπικός) θα πρέπει να πραγματοποιηθεί. Από αυτήν την οπτική, το να το μηδενίζουν απλά (με ή άνευ κόστους δεν είναι το θέμα μας) "και γεια σας" δεν θα έλεγα ότι με καλύπτει.

Εκτός αν είναι "καροτάκι" η όλη φάση για να σε κρατάνε για, έστω και περιστασιακά (αν το πας αλλού μετά τη λήξη της εγγύησης), σέρβις σε αυτούς ή να χρεώσουν κάτι τέλος πάντων...

Δε ρωτάω κάτι εδώ ουσιαστικά, τροφή για σκέψη (έστω και δική μου 🙂)

15 λεπτά πριν, draculias είπε

Για να κλειδώνει πάντως η τροφοδοσία cng, πάει να πει κάποιος έλεγχος (έστω και τυπικός) θα πρέπει να πραγματοποιηθεί. Από αυτήν την οπτική, το να το μηδενίζουν απλά (με ή άνευ κόστους δεν είναι το θέμα μας) "και γεια σας" δεν θα έλεγα ότι με καλύπτει.

Εκτός αν είναι "καροτάκι" η όλη φάση για να σε κρατάνε για, έστω και περιστασιακά (αν το πας αλλού μετά τη λήξη της εγγύησης), σέρβις σε αυτούς ή να χρεώσουν κάτι τέλος πάντων...

Δε ρωτάω κάτι εδώ ουσιαστικά, τροφή για σκέψη (έστω και δική μου 🙂)

Νομίζω από τα όσα έχω διαβάσει μέχρι τώρα ότι η όλη φάση ανήκει στη δεύτερη κατηγορία των λεγόμενων σου, ότι δηλαδή πρόκειται για καροτάκι για να σε κρατάνε και να πηγαίνεις, να σου λύνουν τα "προβλήματα". 

Επαναλαμβάνω από όσα έχω διαβάσει και μόνο, τα εργοστασιακά αυτοκίνητα φυσικού αερίου δεν έχουν "ειδικό" service για το φυσικό αέριο αλλά μόνο αλλαγή στις φιάλες κάθε 20 χρόνια, λάδια με συγκεκριμένες προδιαγραφές και μπουζί ιριδίου.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...