Προς το περιεχόμενο

Αυτοκίνητα με CNG / Φυσικό Αέριο

kostasgr78

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 λεπτό πριν, froyd είπε

Αυτό λέω, ξεχνάς την άνεση του να γεμίζεις δίπλα στο σπίτι σου

καλα αυτο ναι, αλλα 2 πρατηρια οχι δεν ειναι, ειναι πολλα παραπανω... η γυναικα που πχ τωρα που κλεινει το κορωπι που ηταν διπλα στη δουλεια της απλα θα κανει 2.5 χλμ παρακαμψη να παει ανθουσα... ή 5 χλμ εξτρα να παει κηφισια... οταν ομως με 18€ κανει μινιμουμ 320 χλμ εντος πολης δε μας ζοριζει και τόσο ολο αυτο... ουτε τα 1-2 αμαξια ουρας κατα μ.ο. (στα δυτικα ξερω οτι ειναι παραπανω η ουρα αλλα στα βορεια ειναι πολυ πιο χαλαρα, ουδεποτε εχουμε πετυχει πανω απο 3 αμαξια)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

1 ώρα πριν, liopyr είπε

Νομίζω πως τα εργοστασιακα cng έχουν διαφορετικές βαλβίδες που αντέχουν στις πιο υψηλές θερμοκρασίες καύσης που έχει το φυσικό αέριο. 

Μηχανικός δεν είμαι, αλλά θα το σκεφτόμουν πολύ να κάνω μετατροπή σε cng. 

Από άποψη κατανάλωσης πάντως είναι σίγουρα το πιο φθηνό καύσιμο, εγώ έδωσα ένα golf που είχε 13λ/100 κατανάλωση εντός πόλης και με citigo cng νιώθω πως κυκλοφορώ δωρεάν πλέον.

1) Κανονικά, όταν το καύσιμο δεν έχει την ίδια θερμική συμπεριφορά με τη βενζίνη, τότε ο κινητήρας εξ ολοκλήρου πρέπει να φτιαχτεί με κράμα μετάλλων άλλων προδιαγραφών. Αυτό είναι πιο έντονο με το CNG, το υγραέριο είναι παρόμοιο με τη βενζίνη. Παρ' όλα αυτά, όταν έχει καύσωνα, προσέχω να μη ζορίσω τον κινητήρα για αυτό το λόγο, πάντως δεν είδα κανένα πρόβλημα

2) Η εταιρία του φυσικού αερίου δημοσιοποίησε έναν πίνακα προχτές, όπου αποδείκνυε ότι ακόμα και με τις μεγάλες αυξήσεις στην τιμή, το CNG παραμένει το πιο οικονομικό καύσιμο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, froyd είπε

Αυτό λέω, ξεχνάς την άνεση του να γεμίζεις δίπλα στο σπίτι σου

Τελευταία φορά που γέμισα πάντως ρεζερβουάρ βενζίνης πρεπει να είχαμε ΠΑΣΟΚ. :-D

Επεξ/σία από liopyr

2 λεπτά πριν, paylidis είπε

καλα αυτο ναι, αλλα 2 πρατηρια οχι δεν ειναι, ειναι πολλα παραπανω... η γυναικα που πχ τωρα που κλεινει το κορωπι που ηταν διπλα στη δουλεια της απλα θα κανει 2.5 χλμ παρακαμψη να παει ανθουσα... ή 5 χλμ εξτρα να παει κηφισια... οταν ομως με 18€ κανει μινιμουμ 320 χλμ εντος πολης δε μας ζοριζει και τόσο ολο αυτο... ουτε τα 1-2 αμαξια ουρας κατα μ.ο. (στα δυτικα ξερω οτι ειναι παραπανω η ουρα αλλα στα βορεια ειναι πολυ πιο χαλαρα, ουδεποτε εχουμε πετυχει πανω απο 3 αμαξια)

Έχω μείνει λίγο πίσω, έχουν ανοίξει και άλλα από τότε που το έψαχνα.

Για μένα που γυρνάω την επαρχία, το φυσικό αέριο δεν ενδείκνυται λόγω έλλειψης πρατηρίων

1 λεπτό πριν, froyd είπε

1) Κανονικά, όταν το καύσιμο δεν έχει την ίδια θερμική συμπεριφορά με τη βενζίνη, τότε ο κινητήρας εξ ολοκλήρου πρέπει να φτιαχτεί με κράμα μετάλλων άλλων προδιαγραφών.

στο Panda δε βρήκα κάτι διαφορετικό πλην των μπουζί απο ανταλλακτικά

σε μετατροπή θα βλέπει τα καυσαέρια κτλ και θα το ρυθμίζει ανάλογα (όπως και με το υγραέριο) και αν χρειαστεί ψεκάζει και μίγμα βενζίνης

1 λεπτό πριν, froyd είπε

Για μένα που γυρνάω την επαρχία, το φυσικό αέριο δεν ενδείκνυται λόγω έλλειψης πρατηρίων

καλά αν δεν έχεις εκεί πρατήριο και κάνεις χλμ δεν έχει νόημα

4 λεπτά πριν, paylidis είπε

κ. οταν ομως με 18€ κανει μινιμουμ 320 χλμ εντος πολης δε μας ζοριζει και τόσο ολο αυτο... 

Καλημέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε.

Φιλικά πάντα, 320 χιλ εντός πόλης μου φαίνεται ολίγον... επιστημονικής φαντασίας. Αναρωτιέμαι πως είναι εφικτό αυτό δλδ. Για ποιο αμάξι μιλάμε?

Το λέω διότι με το δικό μου (Seat Arona CNG) που κινείται αποκλειστικά σε Εθνική & Αττική Οδό, 330χιλ αυτονομία έχω πετύχει εάν πηγαίνω (ή βάλω cruise control) στα 90χιλ ταχύτητα...

Μόλις τώρα, draculias είπε

Καλημέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε.

Φιλικά πάντα, 320 χιλ εντός πόλης μου φαίνεται ολίγον... επιστημονικής φαντασίας. Αναρωτιέμαι πως είναι εφικτό αυτό δλδ. Για ποιο αμάξι μιλάμε?

Το λέω διότι με το δικό μου (Seat Arona CNG) που κινείται αποκλειστικά σε Εθνική & Αττική Οδό, 330χιλ αυτονομία έχω πετύχει εάν πηγαίνω (ή βάλω cruise control) στα 90χιλ ταχύτητα...

Το καμικ, 300-320 βγαζει η γυναικα μου, 270-280 εγω που εχω βαρυ ποδι.... προφανως δεν αναφερομαι σε διαδρομη μεσα σε στενα αλλα σε ενα ρεαλιστικο commuting εντος πολης (μεσογειων, κηφισιας, λαυριου, περιξ γερακα/δουκισσης κοκ), οχι πχ στα στενα των πατησίων ή στο συνταγμα σταματα ξεκινα. Μια χαρα εφικτό ειναι - καθε εβδομαδα βαζουμε παρασκευη βράδυ και εχει πιασει τουλαχιστον 300 χλμ το trip

• Like 1

5 λεπτά πριν, paylidis είπε

Το καμικ, 300-320 βγαζει η γυναικα μου, 270-280 εγω που εχω βαρυ ποδι.... προφανως δεν αναφερομαι σε διαδρομη μεσα σε στενα αλλα σε ενα ρεαλιστικο commuting εντος πολης (μεσογειων, κηφισιας, λαυριου, περιξ γερακα/δουκισσης κοκ), οχι πχ στα στενα των πατησίων ή στο συνταγμα σταματα ξεκινα. Μια χαρα εφικτό ειναι - καθε εβδομαδα βαζουμε παρασκευη βράδυ και εχει πιασει τουλαχιστον 300 χλμ το trip

ΟΚ σεβαστό, συγκρίνουμε διαφορετικά οχήματα τότε.

Από απορία, 5άρι ή 6άρι κιβώτιο? και κοντές σχέσεις? Ρωτώ διότι το δικό μου έχει πολύ κοντές σχέσεις και αυτό το καθιστά ανέφικτο να δώσει 300+ χιλ αυτονομία (και με ελαφρύ πόδι)

2 λεπτά πριν, draculias είπε

ΟΚ σεβαστό, συγκρίνουμε διαφορετικά οχήματα τότε.

Από απορία, 5άρι ή 6άρι κιβώτιο? και κοντές σχέσεις? Ρωτώ διότι το δικό μου έχει πολύ κοντές σχέσεις και αυτό το καθιστά ανέφικτο να δώσει 300+ χιλ αυτονομία (και με ελαφρύ πόδι)

6αρι κιβωτιο, 1η πολυ κοντη οι υπολοιπες οκ

εχω δει παντως 300+ αυτονομιες σε αρονα στο cng group, τα γεμισματα σου ειναι πληρη; (>13,5 κιλα)

49 λεπτά πριν, paylidis είπε

6αρι κιβωτιο, 1η πολυ κοντη οι υπολοιπες οκ

εχω δει παντως 300+ αυτονομιες σε αρονα στο cng group, τα γεμισματα σου ειναι πληρη; (>13,5 κιλα)

13.8 κιλά έχει ονομαστική, σε διάφορα πρατήρια έχω δει ένδειξη μέχρι και 14,3, δεν ξέρω τι να πιστέψω.

Μη δώσουμε λάθος συμπεράσματα σε κάποιον που το διαβάζει το bold παραπάνω, αναφερόμαστε στο κατά πόσο είναι εφικτή  300χιλ+ αυτονομία εντός πόλης.

17 λεπτά πριν, korakios είπε

Βασικά αυτό παίζει ρόλο , πόσο φουλάρεις από άδειος μέχρι να σε γυρίσει σε βενζίνη 

Ναι, πλήρη γεμίσματα και μετρώντας από φουλαρισμένος έως γίνει switch σε βενζίνη, εντός πόλης δεν έχω καταφέρει 300+. Δεν το είχα ποτέ στόχο βέβαια, καθώς κινούμαι σε αυτοκινητόδρομο κατά 95% (100χιλ. καθημερινά).

Απλά μου μου κάνει τρομερή εντύπωση.

Καλα ναι δε ξερω υπο ποιες συνθηκε ςβγαζει το αρονα 300+, εγω σου μιλησα για το δικο μας και τις δικες μας συνθηκες και οτι εχω δει μεγαλες αυτονομίες... Εσενα 5αρι σασμαν εχει; Νομιζω και το απλό Ibiza tgi του terry 5αρι εχει, ας μας πει κ αυτος μια γνωμη

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, fragma είπε

Θα ηθελα να ρωτήσω δυο πραγματάκια. Καταρχήν, πιστεύεις οτι το φυσικό αέριο είναι οικονομικό ακόμα και μετά τις αυξήσεις στην τιμή του; Ο ανεφοδιασμός σε δυσκολεύει; Περιμένεις σε ουρές συχνά ;

Θα σου πω ότι μένω Έβρο λόγω εργασίας και το 2ο όχημα το πήρα πάλι φ. α., κι ας παραμένω ακόμα ένα χρόνο. 

Πρατήριο το κοντινότερο Θεσσαλονίκη εντός Ελλάδος ... θα ανοίξει σε λίγο καιρό στη Κομοτηνή απ ότι λενε. 

Επειδή κάνω το Έβρος Βέροια Έβρος κάθε μήνα, σε σχέση με τη βενζίνη ναι ξεκάθαρα,αξίζει, για εμένα δεν υπάρχει κάτι οικονομικότερο 

Σε ουρές όχι δεν περιμένω, επειδή μου τη σπάει η οποία αναμονή μαζί με την οποια ταλαιπωρία κίνησης δε επιλέγω το πρατήριο της Σταυρούπολης όταν μπορώ, παω και Σινδο που είναι και ακριβότερη (1.65€).

29 λεπτά πριν, paylidis είπε

Καλα ναι δε ξερω υπο ποιες συνθηκε ςβγαζει το αρονα 300+, εγω σου μιλησα για το δικο μας και τις δικες μας συνθηκες και οτι εχω δει μεγαλες αυτονομίες... Εσενα 5αρι σασμαν εχει; Νομιζω και το απλό Ibiza tgi του terry 5αρι εχει, ας μας πει κ αυτος μια γνωμη

Και τα 2 Ibiza 5αρια είναι 

Max 325km χειμώνα πορεία 

max 275km εντός πόλης 

Επεξ/σία από terry308
  • Like 3

Οδηγός από οδηγό στις ίδιες συνθήκες βγάζει άλλη κατανάλωση...

Κι εγώ με ένα φίλο μου με το ίδιο αυτοκίνητο κάνουμε την ίδια διαδρομή, την ίδια ώρα και εγώ έχω 3,5 κι αυτός κάτω από 5 με το ζόρι....

Αφού με έπρηξε ότι έχω βάλει πρόγραμμα, λέει ότι πάει και καλύτερα το δικό μου. Κατέληξα να τον πάω μια βόλτα για να του δείξω πως και γελούσε... Αν δεν ακούσω λέει την τουρμπίνα δεν αλλάζω... Ε τι να του πω;;;

Τώρα μικρό πετρέλαιο με αλλαγή στις 3500στρ/λεπτό τι δουλειά έχει εκεί μην με ρωτάτε...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...