Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, gousias είπε

Καρβουνίλες κι επικαθίσεις, άρα αυτό είναι κάτι που μοιάζει με το carbon cleaning;

Μονο που γίνεται με τον κινητήρα να δουλεύει ώστε να καθαρίσει και τα ελατήρια των πιστόνιων.

• Απαντ. 1,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
6 ώρες πριν, atheatos είπε

Μπορεί να καθαριστεί ο κινητήρας από τις καρβουνιλες χωρίς να λυθεί. Είναι μεγάλο συν αυτό, για κάποιον που θέλει να διατηρήσει την μηχανη του, σαν καινούργια. 

Θεωρητικά δεν πρέπει να έχουν καρβουνίλες και επικαθίσεις τα μοτέρ που καίνε αέριο .

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, korakios είπε

Θεωρητικά δεν πρέπει να έχουν καρβουνίλες και επικαθίσεις τα μοτέρ που καίνε αέριο .

Δυστυχώς με τα λάδια που χρησιμοποιούνται στα περισσότερα αυτοκίνητα με αεριο , μιας και οι περισσότεροι βάζουν χοντρυτερα που δύσκολα καίγονται αλλα αφηνουν κατάλοιπα,  πρακτικά υπάρχουν και στα αυτοκίνητα που καίνε αέριο, οι καρβουνιλες.

Δες μοτέρ απο vag που γίνεται το ιδιο απο τους ιδιοκτήτες για να περιορίσουν την κατανάλωση, σε τι κατάσταση είναι τα πιστόνια απο video στο YouTube,οταν τα λύνουν.

Επεξ/σία από atheatos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχεις κάποιο βίντεο εύκαιρο από cng μοτέρ λυμμενο; Κι εγώ έχω την εντύπωση πως καρβουνιλες δεν παίζουν σε καύση φυσικού αερίου.

Επεξ/σία από liopyr
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, liopyr είπε

Έχεις κάποιο βίντεο εύκαιρο από cng μοτέρ λυμμενο; Κι εγώ έχω την εντύπωση πως καρνουνιλες δεν παίζουν σε καύση φυσικού αερίου.

Αν υπάρχει κατανάλωση λαδιού υπάρχουν,  αν δεν υπάρχει κατανάλωση λαδιού λογικό είναι να μην υπάρχουν καρβουνίλες στο αέριο.  Οι καρβουνιλες δεν δημιουργούνται από το αέριο ή την βενζίνη,  αλλα απο το καμμένο λαδι.

Δημοσ.

Νομίζω πως ο σημαντικότερος παράγοντας που προκαλεί επικαθίσεις είναι η βενζίνη, ειδικά αν δεν γίνεται σωστή καύση. Δεν αμφιβάλλω πως και τα λάδια παίζουν το ρόλο τους, αλλά επειδή τυχαίνει όσες φορές είδα αλλαγή λαδιών σε cng κινητήρα να βγαίνουν πεντακάθαρα, υποψιάζομαι πως και το μοτέρ είναι καθαρό.

Ρωτάω όμως περισσότερο επειδή επικαλέστηκες βίντεο στο youtube που στηρίζει αυτό που λες, και εγώ δεν βρίσκω κάτι. Υπάρχει;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, liopyr είπε

Νομίζω πως ο σημαντικότερος παράγοντας που προκαλεί επικαθίσεις είναι η βενζίνη, ειδικά αν δεν γίνεται σωστή καύση. Δεν αμφιβάλλω πως και τα λάδια παίζουν το ρόλο τους, αλλά επειδή τυχαίνει όσες φορές είδα αλλαγή λαδιών σε cng κινητήρα να βγαίνουν πεντακάθαρα, υποψιάζομαι πως και το μοτέρ είναι καθαρό.

Ρωτάω όμως περισσότερο επειδή επικαλέστηκες βίντεο στο youtube που στηρίζει αυτό που λες, και εγώ δεν βρίσκω κάτι. Υπάρχει;

Η βενζίνη αν καιγεται σωστά δεν έχει επικαθισεις. Μιλάμε για σωστή βενζίνη πάντα, που φυσικά δεν δημιουργεί απο μόνη της  κάρβουνιλες. Τα λάδια είναι αυτά που δημιουργούν καρβουνιλες . Video από λύσιμο κινητήρα και κολλημένα ελατήρια με καρβουνιλες θα βρεις πολλά από βενζίνοκινητηρες..Αν πιστεύεις ότι αυτό δεν συμβαίνει στο αέριο , επειδή είναι πιο καθαρό τότε δεν μπορω να σε βοηθήσω. Αν όπως είπα έχεις κατανάλωση λαδιου ακόμα και στο αέριο θα έχει κολλημένα ελατήρια με καρβουνιλες και επικαθισεις  στο χώρο καύσης. Το αέριο είναι πιο καθαρό σίγουρα και αναπτύσσει μεγαλύτερες θερμοκρασίες οποτε πολλές καρβουνιλες δεν θα δεις σε σχέση με την βενζίνη γιατί αυτές διαλύονται απο την μεγαλύτερη θερμοκρασία και την καύση του αερίου. Αλλά ακόμα και στο αέριο αν έχεις ατελή καύση ( με λίγο οξυγόνο) θα δεις να καπνίζει το αμαξι μιας και οι ακουστοί  υδρογονάνθρακες συγκεντρώνονται.

Οπως είπα , δεν μπορω να σε βοηθήσω αν πιστεύεις ότι το αέριο δεν προκαλεί καρβουνιλες και δεν θα κάτσω να ψάξω για vα σου αποδείξω video στο YouTube από αέριο γιατί οι περιπτώσεις ατελούς καύσης σε κινητήρα αερίου είναι λίγες , ωστε να βρω εύκολα σε σχέση με αυτόν της βενζίνης. 
Λυπαμαι αλλά δεν θα κάτσω να αποδείξω τα όσα λέω , μιας και στο παρελθον για παρόμοια θεματα ούτε τα video από το YouTube βοηθανε αν ο άλλος έχει προκατάληψη.

5 ώρες πριν, liopyr είπε

Έχεις κάποιο βίντεο εύκαιρο από cng μοτέρ λυμμενο; Κι

Όχι δεν έχω εύκαιρο από CNG. Εξήγησα τους λόγους που δεν μπορώ να βρω εύκολα, αλλά η λογική παραμένει η ίδια με αυτή της βενζίνης μιας και οι δυο είναι υδρογονάνθρακες σε διαφορετική μορφή.

Επεξ/σία από atheatos
Δημοσ.

Οκ, σεβαστό.αλλά δεν σου ζήτησα εγώ να ψάξεις, εσύ το ισχυρίστηκες πως υπάρχουν βίντεο στο YouTube. Εγώ μπήκα στον κόπο να ψάξω και δεν βρήκα κάτι, οπότε σε ρώτησα αν πράγματι υπάρχουν. 

Δεν υπάρχουν απ' ότι φαίνεται, άρα ο ισχυρισμός σου δεν αποδεικνύεται με κάποιο τρόπο. Δεν έχω καμία προκατάληψη, μια άποψη έχω, η οποία βασίζεται σε κάτι που έχω δει, επειδή έχουν περάσει 2 cng κινητήρες από τα χέρια μου, και είχαν και οι δύο το ίδιο αποτέλεσμα, πεντακάθαρα λάδια σε κάθε αλλαγή.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, liopyr είπε

Οκ, σεβαστό.αλλά δεν σου ζήτησα εγώ να ψάξεις, εσύ το ισχυρίστηκες πως υπάρχουν βίντεο στο YouTube. Εγώ μπήκα στον κόπο να ψάξω και δεν βρήκα κάτι, οπότε σε ρώτησα αν πράγματι υπάρχουν. 

Δεν υπάρχουν απ' ότι φαίνεται, άρα ο ισχυρισμός σου δεν αποδεικνύεται με κάποιο τρόπο. Δεν έχω καμία προκατάληψη, μια άποψη έχω, η οποία βασίζεται σε κάτι που έχω δει, επειδή έχουν περάσει 2 cng κινητήρες από τα χέρια μου, και είχαν και οι δύο το ίδιο αποτέλεσμα, πεντακάθαρα λάδια σε κάθε 

Οκ. Τα video που ισχυρίστηκα, ειναι απο βενζινοκινητηρες. Γράψε λάθος.  Τώρα αν τα CNG δεν καίνε λαδια,επαναλαμβάνω, φυσικό είναι να μην έχουν καρβουνίλες οπως και τα αντίστοιχα βενζινοκινητα που δεν καίνε λαδια και δουλεουν σωστά οι κινητήρες τους. 

• Like 1
Δημοσ.
19 ώρες πριν, atheatos είπε

Μονο που γίνεται με τον κινητήρα να δουλεύει ώστε να καθαρίσει και τα ελατήρια των πιστόνιων.

Το ίδιο γίνεται και στην άλλη μέθοδο, με κινητήρα σε λειτουργία.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...