Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, coffeex είπε

Smartphone με touchscreen είχε βγάλει η S.E. (P800) αλλά η μεγάλη αλλαγή στα κινητά ήρθε όταν βγήκε το πρώτο iPhone.

Αυτό λέει και ο Hetfield  ότι η Apple μπορεί να πάρει μια ιδέα και να την πάει σε άλλο επίπεδο σε σχέση με τον ανταγωνισμό, για αυτό το λόγο

ότι βγάλει σε iPhone η Apple πχ notch θα το υιοθετήσουν και οι υπόλοιποι κατασκευαστές μετά σε χρόνο dt. 

Στο να πάει κάποια ιδέα πιο πέρα συμφωνω,όχι ότι έβγαλε πρώτη touch screenn κινητό.

• Like 1
  • Απαντ. 120
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 minutes ago, Istros said:

Στο να πάει κάποια ιδέα πιο πέρα συμφωνω,όχι ότι έβγαλε πρώτη touch screenn κινητό.

Ποτε δεν υποστηριξα οτι η Apple εβγαλε πρωτη την αναγνωριση προσωπου και την οθονη αφης σε κινητα.

Αυτο ειναι δικο σου αυθορμητο συμπερασμα.

Επεξ/σία από Hetfield
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
44 λεπτά πριν, Hetfield είπε

Ποτε δεν υποστηριξα οτι η Apple εβγαλε πρωτη την αναγνωριση προσωπου και την οθονη αφης σε κινητα.

Αυτο ειναι δικο σου αυθορμητο συμπερασμα.

Ίσως να μην το κατάλαβα σωστά όπως το διατυπωσες.Εγω απλά ανέφερα ότι πρώτη η IBM έβγαλε κινητό με οθόνη αφής ,15 χρόνια πριν την apple.και όπως πολύ σωστά είπε ο coffeex αργότερα έβγαλε και η sony ericsson το p800 και φαντάζομαι και άλλοι πολύ πριν την apple.Εαν εννοούσες ότι το πήγε ένα βήμα πιο πέρα,τοτε συμφώνουμε.

"In 2007, the LG Prada was the first mobile phone released with a large capacitive touchscreen.Later that year,Apple introduced the Iphone"

Αλλη μια πρωτιά της LG με το LG KE850 Prada

Επεξ/σία από Istros
  • Like 2
Δημοσ.
6 minutes ago, Istros said:

Ίσως να μην το κατάλαβα σωστά όπως το διατυπωσες.Εγω απλά ανέφερα ότι πρώτη η IBM έβγαλε κινητό με οθόνη αφής ,15 χρόνια πριν την apple.και όπως πολύ σωστά είπε ο coffeex αργότερα έβγαλε και η sony ericsson το p800 και φαντάζομαι και άλλοι πολύ πριν την apple.Εαν εννοούσες ότι το πήγε ένα βήμα πιο πέρα,τοτε συμφώνουμε.

Ακριβως αυτο 😊

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Hetfield είπε

Δεν ειπα οτι η Apple ανακαλυψε το Face ID.

Το υλοποιησε ομως σωστα εναντι του ανταγωνισμου, αντι απλα για μια καμερα να σε βγαζει φωτογραφιες και πολλοι το κραζατε.

Και τωρα τη συγκεκριμενη υλοποιηση προσπαθει να την αντιγραψει η Mediatek.

Κατι παρομοιο εγινε και με τα κινητα με οθονες αφης, που η Microsoft το παλευε χρονια και ηρθε η Apple με το iphone να δειξει παλι τον δρομο.

Δικαιολογω την αγνοια σας μονο αν ειστε πιτσιρικια και δεν ειχατε προλαβει να ζησετε εκεινες τις εποχες οπως τις ζησανε οι παλαιοτεροι.

ΥΓ: Καλα κανει η Mediatek και η καθε Mediatek. Αυτο λεγεται ανταγωνισμος και μονο καλο κανει στους καταναλωτες που θα εχουν περισσοτερες επιλογες.

Mίλησες για καινοτομία, το Face id δεν ξεκίνησε από τα κινητά, που ούτε εκεί το έφερε πρώτη η apple.
Aυτό ακριβώς που κάνει τώρα η mediatek έκανε και η apple και καλά έκανε, δεν καινοτόμησε όμως...

• Like 2
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μάλιστα, η συγκεκριμένη τεχνολογία, σύμφωνα με την MediaTek είναι τόσο ασφαλής που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για οικονομικές συναλλαγές.

Δακτυλικό αποτύπωμα, ηλεκτρονική υπογραφή, ψηφιακή ταυτοποίηση προσώπου...

Βάλτε μας ένα barcode στο κούτελο η ένα τσιπακι στον εγκέφαλο συνδεδεμένο με τα οπτικοακουστικά νεύρα και είμαστε κομπλέ...

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Vassilis_24 είπε

Mίλησες για καινοτομία, το Face id δεν ξεκίνησε από τα κινητά, που ούτε εκεί το έφερε πρώτη η apple.
Aυτό ακριβώς που κάνει τώρα η mediatek έκανε και η apple και καλά έκανε, δεν καινοτόμησε όμως...

Η Apple δε βάζει κάτι για να μπορείς εσύ και κάποιοι άλλοι να λένε η τάδε εταιρία το έκανε πρώτη.  Η Apple βάζει κάτι μόνο όταν έχει την ιδέα πως αυτό το hardware μπορεί να δώσει features στη συσκευή και όχι απλά να υπάρχει.  

Για το αν είναι καλό ή όχι απλά σκέψου ότι όταν έβαλε face id αφαίρεσε το δακτυλικό αποτύπωμα.. Ποιά άλλη εταιρία εμπιστεύεται το face unlock της σε βαθμό που να καταργήσει το σίγουρο fingerprint ???

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, vagosd είπε

Η Apple δε βάζει κάτι για να μπορείς εσύ και κάποιοι άλλοι να λένε η τάδε εταιρία το έκανε πρώτη.  Η Apple βάζει κάτι μόνο όταν έχει την ιδέα πως αυτό το hardware μπορεί να δώσει features στη συσκευή και όχι απλά να υπάρχει.  

Για το αν είναι καλό ή όχι απλά σκέψου ότι όταν έβαλε face id αφαίρεσε το δακτυλικό αποτύπωμα.. Ποιά άλλη εταιρία εμπιστεύεται το face unlock της σε βαθμό που να καταργήσει το σίγουρο fingerprint ???

Tώρα σε τι ακριβώς μου απαντάς;
Απλά κουβέντα να γίνεται;
Είπα εγώ ποτέ ότι το έκανε πρώτη ή καινοτόμησε ή ότι με νοιάζει αυτό;
Eίπα εγώ ποτέ ότι δεν ήταν καλό που το έκανε;
Ακριβώς το αντίθετο έγραψα, ο fanboyισμός όμως ίσως κάποιες φορές στραβώνει...

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Hetfield είπε

Η Apple καινοτομει, οι υπολοιποι ακολουθουν.

Τοσο αχρηστο ηταν τελικα το FaceID.

Η Apple καινοτομεί... σε υποχρεώνει να χρησιμοποιείς αποκλειστικά Face ID σου αφαιρεί το headphone jack και σε βάζει να πληρώνεις έξτρα για ταχυφορτιστή. Α, και όταν βάλει αισθητήρα για το δακτυλικό αποτύπωμα στην οθόνη θέλω να πεις ότι οι Κινέζοι καινοτόμησαν πρώτοι.

• Like 3
  • Thanks 4
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Ψαρουλης είπε

Μάλιστα, η συγκεκριμένη τεχνολογία, σύμφωνα με την MediaTek είναι τόσο ασφαλής που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για οικονομικές συναλλαγές.

Δακτυλικό αποτύπωμα, ηλεκτρονική υπογραφή, ψηφιακή ταυτοποίηση προσώπου...

Βάλτε μας ένα barcode στο κούτελο η ένα τσιπακι στον εγκέφαλο συνδεδεμένο με τα οπτικοακουστικά νεύρα και είμαστε κομπλέ...

Για εκεί πάει η δουλεια

Δημοσ.

Όπως και να χει είναι από τα πιο useless features ούτε ένα άτομο στη ζωή μου δεν έχω δει να το χρησιμοποιεί είτε εδώ είτε σε τόσες χώρες έξω. Ακόμα και στα σταρμπακς (το στέκι των iDiots aka apple fanboys) δεν έχω δει να το χρησιμοποιεί κανείς. 

• Like 1
  • Confused 1
  • Sad 3
Δημοσ.

ψαρωνετε και σχολιαζετε.. η ΜΤ δεν εχει στον ηλιο μοιρα και ειπε να βγαλει μια βλακεια. το πιο ασφαλες ειναι το δαχτυλικο, και πλεον που υπαρχει κατω απο την οθονη δεν εχει μειονεκτημα στο screen ratio

Δημοσ.

Πολύ καλή η προσπάθεια της Mediatek.Ελπιζω να μην μεινει μόνο σ' αυτήν την προσπάθεια,αλλά να δούμε και καινούργιους επεξεργαστές.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, Vassilis_24 said:

FaceID με infrared camera, dot projector και flood illuminator σε κινητα... ειδικα δεν αν συγκρινεις με το πως προσπαθησαν καποιοι να το υλοποιησουν (με απλη καμερα δηλαδη), τοτε ναι, αυτο ονομαζεται καινοτομια.

Και ξαναλεω, δεν υποστηριξα ποτε οτι η Apple ανακαλυψε πρωτη την αναγνωριση προσωπου. Καινοτομησε ομως στην υλοποιηση της, οπως εκανε με την οθονη αφης σε κινητα, με το TouchID σε κινητα και τωρα με το FaceID.

Ποσο δημοφιλης ηταν η οθονη αφης, το TouchID, το FaceID στα κινητα πριν αναλαβει η Apple; Ειδικα το πρωτο, ακομα με qwerty θα παλευες, οποτε αστο...

ΥΓ: Και σαν πρωην κατοχος Samsung Galaxy 5, ακομα θυμαμαι ποσο τραγικη ηταν η υλοποιηση της Samsung για ξεκλειδωμα με δακτυλικο αποτυπωμα. Τοσο που δεν το χρησιμοποιουσα ποτε.

1 hour ago, panathatube said:

Η Apple καινοτομεί... σε υποχρεώνει να χρησιμοποιείς αποκλειστικά Face ID σου αφαιρεί το headphone jack και σε βάζει να πληρώνεις έξτρα για ταχυφορτιστή. Α, και όταν βάλει αισθητήρα για το δακτυλικό αποτύπωμα στην οθόνη θέλω να πεις ότι οι Κινέζοι καινοτόμησαν πρώτοι.

Κανεις δεν υποχρεωσε κανεναν. Ξερεις απο πριν οτι δεν θα εχεις TouchID και headphone jack, οποτε ειναι συνειδητη επιλογη.

Η απουσια του TouchID θα με ξυνιζε (ωντας κατοχος iPhone 6S) αλλα αν δουλευει καλυτερα το FaceID απο το TouchID τοτε προσωπικα παω πασο.

ΥΓ: Να δω (κινεζο) κατασκευαστη να βαλει το αποτυπωμα σωστα κατω απο την οθονη και τι στον κοσμο. Ειλικρινα το λεω

Επεξ/σία από Hetfield
  • Like 3
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Vassilis_24 είπε

Tώρα σε τι ακριβώς μου απαντάς;
Απλά κουβέντα να γίνεται;
Είπα εγώ ποτέ ότι το έκανε πρώτη ή καινοτόμησε ή ότι με νοιάζει αυτό;
Eίπα εγώ ποτέ ότι δεν ήταν καλό που το έκανε;
Ακριβώς το αντίθετο έγραψα, ο fanboyισμός όμως ίσως κάποιες φορές στραβώνει...

Σου απαντάω στο ότι η υλοποίηση της Apple αποτελέι καινοτομία (διάβασε πως δουλευει και σε τι διαφέρει απο αυτα που προυπήρχαν) . 

Είναι σα να μου λες ότι η δημιουργία του πρώτου αυτοκινήτου δεν ήταν καινοτομία γιατί προυπήρχε το κάρο. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...