Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Πριν από μια εβδομάδα περίπου έχτισα νέο υπολογιστή. Του φόρεσα τα εξής βασικά:

1. i5 8400

2. GTX 1060 3 GB

3. Asus Rog Strix B360

Ενώ είχα διαβάσει ότι με το turbo boost τρέχει στα 3.7 ghz εφόσον χρειαστεί, παρατήρησα στο task manager ότι είτε είμαι ιντερνετ είτε παίζω παιχνίδια ο ι5 8400 τρέχει μόνιμα στα 3.08 ghz χωρίς αυτό να αλλάζει καθόλου. Αποφάσισα να τον πιέσω λοιπόν με το  prime95 αλλά και πάλι ενώ είχε utilization 100% η ταχύτητα ήταν ίδια. Αλλάξα το power plan και σε high performance αλλά και πάλι τίποτα. Υπάρχει κάτι που πρέπει να αλλάξω στα bios? Γνωρίζει κανείς από bios asus να μου πει?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

CPU.png

Δημοσ.

Μη κοιτάς την ταχύτητα από το task manager των windows δείχνει πραγματικά ότιναναι χρόνια τώρα.😁

Κατέβασε ή το hwinfo ή το aida ή το hwmonitor και τσέκαρε από εκεί. Θα πρέπει single thread workloads να πιάνει 4 GHz και all core 3.8 υπό Κ.Σ. Αν πάλι είσαι χαμηλά κάνε ένα clear cmos και καπάκι optimize defaults, ίσως έχει φάει σκάλωμα η μητρική.

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, ilos είπε

Μη κοιτάς την ταχύτητα από το task manager των windows δείχνει πραγματικά ότιναναι χρόνια τώρα.😁

Κατέβασε ή το hwinfo ή το aida ή το hwmonitor και τσέκαρε από εκεί. Θα πρέπει single thread workloads να πιάνει 4 GHz και all core 3.8 υπό Κ.Σ. Αν πάλι είσαι χαμηλά κάνε ένα clear cmos και καπάκι optimize defaults, ίσως έχει φάει σκάλωμα η μητρική.

Από ότι βλέπω και το hwinfo στα 3.09 το βγάζει. Στο κόκκινο πλάισιο από δίπλα λέει ratio x31. Μήπως αυτό πρέπει να αλλαχθεί? Θα κάνω αυτά που μου είπες και θα επιστρέψω.

cpu2.png

Τελικα το load optimized defaults το έφτιαξε. Σε ευχαριστώ πολύ. 

cpu3.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν τρέχεις AVX τότε ο 8400 θα πρέπει να τρέχει από 2,8 έως 3Ghz για να κρατήσει το TDP στα 65 βαττ.

Για αυτό και η Intel σου λέει 2,8Ghz βασικό ρολόι.

Στα games όμως θα πρέπει κανονικά να ανεβαίνει.

Επεξ/σία από adtakhs

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...