kokoringo Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, Με πήρε φίλος κάποιας ηλικίας με Windows 10 για βοηθεια, λεγοντας μου οτι απο τοτε που του εβγαλε ενα μηνυμα να μπλοκαρει μια εφαρμογή και έδωσε ΟΚ άρχισε να κολλάει όλο το σύστημα. Μπαίνω να τσεκαρω και πραγματικά δεν έχω ξαναδεί τέτοιο πράγμα ποτε: Με το που μπαινει στα Windows έρχονται 20 ειδοποιήσεις από το Defender ότι έχει πεσει φραγη σε μια σειρά απο εφαρμογές μεταξύ των οποίον το runtimebroker, το Panda κ.α. και το κουλό είναι ότι έχουν μπλοκάρει και πολλές επιλογές/εφαρμογες των ίδιων των Windows. Δε μπορω να μπω στις Ρυθμισεις, στον πινακα ελεγχου, όλα τα πλακίδια στο Action center ειναι ανενεργά, δε δουλευει καν η Απενεργοποιηση του υπολογιστη! Ενω και ότι δουλευει κανει 1-2 λεπτα να αποκριθει/ανοιξει, σα να το σκεφτεται η να πρεπει να περασει απο ελεγχο. Δεν ξέρω και απο που να ξεκινησω δηλαδη για να κανω αλλαγες, πως να βρω προσβαση στις μπλοκαρισμενες εφαρμογες και να τους δωσω αδεια να τρέξουν. Το εχει ξανασυναντησει κανεις ή έχει καμια ιδεα τι το προκάλεσε και πως αντιμετωπίζεται; Ευχαριστώ εκ των προτέρων! ΥΓ. Ορίστε τι δείχνει το Action center και ολα τα πλακάκια ανενεργά... Επεξ/σία 9 Σεπτεμβρίου 2018 από kokoringo
dpolal Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2018 Μάλλον του τα μάμησε όλα το Panda ή τσίμπησε κάποιον ιό στην πορεία. Κάνεις ένα καλό backup τα προσωπικά αρχεία του φίλου σου και μετά δοκίμασε, αν φυσικά λειτουργεί, Ενημέρωση κ Ασφάλεια - Αποκατάσταση - Επαναφορά υπολογιστή με κατάργηση όλων.
kokoringo Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, dpolal είπε Μάλλον του τα μάμησε όλα το Panda ή τσίμπησε κάποιον ιό στην πορεία. Κάνεις ένα καλό backup τα προσωπικά αρχεία του φίλου σου και μετά δοκίμασε, αν φυσικά λειτουργεί, Ενημέρωση κ Ασφάλεια - Αποκατάσταση - Επαναφορά υπολογιστή με κατάργηση όλων. Κάτσε, το Panda μπλόκαρε τα πάντα (κάνει και ρίμα) ή το Defender; Γιατί εγώ, με την περιορισμένη εμπειρία μου στα 10, κατάλαβα ότι το Defender τα ΄χει κλείσει (επειδή έβλεπα τις ειδοποιήσεις στο action center, αλλά δεν ξερω αν το action center δειχνει ειδοποιησεις και άλλων εφαρμογών) Επίσης, το Panda πλεον δεν ξεκινά καν, για να έσβηνα τις φραγές. Γράφει ότι τα Windows δεν μπορουν να αποκτησουν προσβαση στο αρχειο. Και το ίδιο γράφει και για το Skype πχ. ό,τι να ναι. Επεξ/σία 9 Σεπτεμβρίου 2018 από kokoringo
lefteris03 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2018 Νομίζω ότι ο φίλος σου έχει ενεργοποιήσει την προστασία από ransomware στο Defender και αποκλείει κάθε εφαρμογή που μπορεί να έχει πρόσβαση σε φακέλους. Δοκίμασε να μπεις στο Defender... "Ρυθμίσεις προστασίας από ιούς και απειλές" > "Διαχείριση ελεγχόμενης πρόσβασης σε φακέλους" > Απενεργοποίησε την επιλογή "Ελεγχόμενη πρόσβαση σε φακέλους"
kokoringo Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2018 3 λεπτά πριν, lefteris03 είπε Νομίζω ότι ο φίλος σου έχει ενεργοποιήσει την προστασία από ransomware στο Defender και αποκλείει κάθε εφαρμογή που μπορεί να έχει πρόσβαση σε φακέλους. Δοκίμασε να μπεις στο Defender... "Ρυθμίσεις προστασίας από ιούς και απειλές" > "Διαχείριση ελεγχόμενης πρόσβασης σε φακέλους" > Απενεργοποίησε την επιλογή "Ελεγχόμενη πρόσβαση σε φακέλους" Αν ειναι ετσι σημαινει οτι το μπλοκαρισμα το κανει ο Defender. Που μου κανει εντυπωση να μπλοκαρει τον εαυτο του οπως ειπα καθως εχουν απενεργοποιηθει ακομα και οι Ρυθμισεις! Αλλα κοιτωντας παλι την εικονα που ανεβασα, πανω πανω εχει τιτλο "Panda Dome" αρα μπορει να εμφανιζονται στο Action center αλλα οι ενεργειες εχουν γινει απο το Panda! Βεβαια και ετσι να ειναι, πως γινεται να μη δουλευει το Panda πλεον, και παλι ειναι περιπτωση "μπλοκαρω τον εαυτο μου"! Πολυ μπερδεμα η φαση. Σκεφτομουν να του αφαιρεσω το Panda για αρχη (αν τα καταφερω) και τωρα θα δοκιμασω και αυτο που προτεινεις και αν δουλεψει και θα επανελθω
ss13 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2018 Για ρώτησε τον σε ποια εφαρμογή πάτησε Ok ( και έγιναν όλα χάλια μετά ) , ακόμα κοίτα αν μπορεί να μπεις σε Safe Mode with Networking , αν ναι , βγάλε το Windows Defender http://www.wisecleaner.com/how-to/119-how-to-turn-off-windows-defender-in-windows-10.html δεν χρειάζονται δυο Antivirus μαζί , δες πως συμπεριφέρεται μετά
kokoringo Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Update: Τελικά δεν ηταν προστασία από ransomware (ήταν απενεργοποιημένη) αλλά το Panda που τα χε διαλύσει όλα. Κατάφερα να κάνω απεγκατάσταση (δεν μπορούσα να φτάσω στην προσθαφαίρεση με τον κλασσικό τρόπο και δεν έβρισκα και συγκεκριμένο αρχείο unistall αλλά με παράκαμψη έφτασα εκεί) και όλα άρχισαν αμεσως να δουλεύουν κανονικά. Όταν λέω ότι είχε μπλοκάρει σχεδόν ολόκληρος ο υπολογιστής δεν υπερβάλλω. Λογικά αυτό το runtimebroker είναι αρκετά κρίσιμη διεργασία, δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς πως δεν άνοιγε καμία ρυθμιση συστηματος αλλά ούτε καν το πληκτρολόγιο στο search bar (αλλά δούλευε για login πχ.). Το ερώτημα είναι γιατί το Panda του πρότεινε καν να το μπλοκάρει, αυτός όντως μη σχετικός και έχοντας εμπιστοσύνη στο πρόγραμα σαφώς πάτησε Ναι και μετά πάπαλα. Προσωπικά, έχοντας εμπειρία δε χρησιμοποιώ κανένα τέτοιο πρόγραμμα περα απο ότι έχουν τα windows επανω και δεν εχω αντιμετωπισει κανενα θεμα σε δικες μου συσκευες ποτέ. Ωστόσο κάποιοι θέλουν να εχουν κατι να αισθάνονται πιο ησυχοι και έτσι του πρότεινα να παει σε NOD πακέτο για 1 χρόνο το οποίο κάποτε (πριν 10+ χρόνια) χρησιμοποιούσα για λίγο. Ελπίζω να μην είναι και αυτό ικανό για τέτοιες καταστροφές πλέον. Επεξ/σία 10 Σεπτεμβρίου 2018 από kokoringo
ss13 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 15 λεπτά πριν, kokoringo είπε Όταν λέω ότι είχε μπλοκάρει σχεδόν ολόκληρος ο υπολογιστής δεν υπερβάλλω. Λογικά αυτό το runtimebroker είναι αρκετά κρίσιμη διεργασία Διάβασε λίγο εδώ https://social.technet.microsoft.com/Forums/windows/en-US/52000c8f-f2b7-4c10-a4ec-01adfcdf2f39/runtimebrokerexe-taking-a-lot-of-memory?forum=w8itprogeneral λέει κάπου Windows Runtime, the new platform that Windows Store (aka Metro) applications are written on, that causes the "Runtime Broker" process to take on additional memory but never release it, resulting in a memory leak. If you find that the Runtime Broker process on your computer is taking an unreasonable amount of memory, consider the Windows Store applications you've installed recently that utilize Live Tiles. οπότε έτρεχε κάποια εφαρμογή , έτσι το Runtime Broker εκτινασσόταν στα ουράνια ( η χρήση της μνήμς εννοώ ) . Μπορεί να το είδε σαν απειλή , γι αυτό το μπλόκαρα το Panda . To Nod είναι καλό αλλά ολίγον τι βαρύ , εαν δεν προσέχει που μπαίνει , οτιδήποτε και να βάλει θα κινδυνεύει πες του ( η καλή χρήση είναι το κυριότερο πράγμα για να γλυτώσεις ) , εαν θες πες μας πόση μνήμη έχει ο υπολογιστής του και τι επεξεργαστή
dpolal Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Στις 9/9/2018 στις 7:35 ΠΜ, dpolal είπε Μάλλον του τα μάμησε όλα το Panda .... 39 λεπτά πριν, kokoringo είπε Update: Τελικά δεν ηταν προστασία από ransomware (ήταν απενεργοποιημένη) αλλά το Panda που τα χε διαλύσει όλα. Και δεν έπαιξα ένα Lotto εκείνη τη μέρα.
kokoringo Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 30 λεπτά πριν, ss13 είπε Διάβασε λίγο εδώ https://social.technet.microsoft.com/Forums/windows/en-US/52000c8f-f2b7-4c10-a4ec-01adfcdf2f39/runtimebrokerexe-taking-a-lot-of-memory?forum=w8itprogeneral λέει κάπου Windows Runtime, the new platform that Windows Store (aka Metro) applications are written on, that causes the "Runtime Broker" process to take on additional memory but never release it, resulting in a memory leak. If you find that the Runtime Broker process on your computer is taking an unreasonable amount of memory, consider the Windows Store applications you've installed recently that utilize Live Tiles. οπότε έτρεχε κάποια εφαρμογή , έτσι το Runtime Broker εκτινασσόταν στα ουράνια ( η χρήση της μνήμς εννοώ ) . Μπορεί να το είδε σαν απειλή , γι αυτό το μπλόκαρα το Panda . To Nod είναι καλό αλλά ολίγον τι βαρύ , εαν δεν προσέχει που μπαίνει , οτιδήποτε και να βάλει θα κινδυνεύει πες του ( η καλή χρήση είναι το κυριότερο πράγμα για να γλυτώσεις ) , εαν θες πες μας πόση μνήμη έχει ο υπολογιστής του και τι επεξεργαστή Το θέμα είναι ότι το έτρεχε εδώ και 1 χρόνο περίπου (το Panda) χωρίς να του έχει κανει κάτι αντοιστοιχο ποτε περα απο πριν 3 μερες που εγινε η ιστορια. Ισως να αλλαξε κατι με κάποιο τελευταίο windows update? Τι να πω. Και πάλι ομως δεν νοείται το Panda να μπλοκάρει διεργασίες των windows κατά τη γνώμη μου. Δε θυμαμαι σπεκ από το pc του αλλά ειναι 3ετίας+ με εναν i5 και (μαλλον) κανα 4αρι ram το πολύ, αν κ πρεπει να το τσεκαρω παλι. Λες να ειναι οριακο για NOD?
ss13 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Όλα μπορεί να γίνουν , ναι έλενξε πάλι τα ακριβή χαρακτηριστικά του , ενημέρωσε μας , γενικά δεν φημίζεται πως είναι ελαφρύ το Nod
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα