Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα. Με βάση την οθονιά που επισυνάπτω, μπορεί κάποιος να μου πει αν έχω σύνδεση από Α/Κ ή ΚΑΦΑΟ; Μετά από βελτίωση της εσωτερικής εγκατάστασης στην πολυκατοικία και το διαμέρισμα που διαμένω, αυτές είναι οι μέγιστες δυνατές τιμές Upload/Download που κατάφερα να επιτύχω. Στο Upload είμαστε ΟΚ. Στο Download, η τιμή απέχει κατά πολύ από το COSMOTE Double Play 50 L που πληρώνω. Εκτός από την υποβάθμιση σε χαμηλότερη ταχύτητα, τί άλλο μπορώ να κάνω; Στην περιοχή μου έχουν μπει καμπίνες της Vodafone που προβλέπεται να ενεργοποιηθούν Q2/2019. Όταν, με το καλό, γίνει αυτό θα πιάνω τα 50  Mbps που πληρώνω;

Capture 21.PNG

Capture 22.PNG

Επεξ/σία από Volsatha13
Μετά από router reset
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, divo είπε

Πρωτα απο ολα δεν εχεις προφιλ vdsl αλλα adsl. 

Βλέπουμε κάποια διαφορετική φωρογραφία? Εγώ βλέπω VDSL mode με 17a, δεν υπάρχει ADSL προφίλ με up 5 και down 30..

Αν την περιοχή σου την έχει πάρει η voda και βάζει καμπίνες τότε το πιο πιθανό είναι να παίρνεις από Α/Κ. Προσωπικά θα δήλωνα βλάβη για να έρθει τεχνικός να βγάλει ανεφικτότητα και να γίνει υποβάθμιση σε 30. Όταν με το καλό ενεργοποιηθούν οι νέες καμπίνες τότε το ξανακάνεις 50.

Επεξ/σία από Cosbuster
Δημοσ.
20 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

Τι να δούμε;

Αφου απαντάς μονος στο ερώτημα σου

Εννοώ αν τεχνικά ενδέχεται να είναι εφικτό το VDSL50. Η χρονική προθεσμία που δίνει η ΕΕΤΤ και αναφέρω, είναι για την ενεργοποίηση της καμπίνας.

12 ώρες πριν, divo είπε

Πρωτα απο ολα δεν εχεις προφιλ vdsl αλλα adsl. Ή σου αλαζουν προφιλ ή δεν το πληρωνεις.  Και οι 2 φοτο ειναι απο καμπινα. Ποια ειναι η τελευταια; Να θεωρήσω η δευτερη μια και δε βλεπω λαθη;

Είναι προφίλ VDSL. To downstream το έπιασα: 5 Mbps. To Upstream είναι χαμηλό για τα 50 Mbps που πληρώνω. Σωστά, η δεύτερη οθονιά είναι η τρέχουσα ταχύτητα σύνδεσης μετά από επανεκκίνηση του ρούτερ.

11 ώρες πριν, Cosbuster είπε

Βλέπουμε κάποια διαφορετική φωρογραφία? Εγώ βλέπω VDSL mode με 17a, δεν υπάρχει ADSL προφίλ με up 5 και down 30..

Αν την περιοχή σου την έχει πάρει η voda και βάζει καμπίνες τότε το πιο πιθανό είναι να παίρνεις από Α/Κ. Προσωπικά θα δήλωνα βλάβη για να έρθει τεχνικός να βγάλει ανεφικτότητα και να γίνει υποβάθμιση σε 30. Όταν με το καλό ενεργοποιηθούν οι νέες καμπίνες τότε το ξανακάνεις 50.

Αν κάνω υποβάθμιση, θα χάσω τα δωρεάν σταθερά, κάποια λεπτά στα κινητά και ένα 'προνομιακό΄πάγιο που έχω. Η ΚΟΣΜΟΤΕ δίνει με φειδώ δωρεάν λεπτά ομιλίας στα μικρά προγράμματα. Οι καμπίνες της VODA δεν έχουν ακόμη ενεργοποιηθεί. Λέγεται ότι οι τηλεφωνικές εταιρίες θα μισθώσουν στη χονδρική κάποιες γραμμές από τη VODA για να παρέχουν υψηλές ταχύτητες VDSL. Αναρωτιέμαι αν θα είναι τεχνικά εφικτή η σύνδεση 50 Mbps από Α/Κ ή ΚΑΦΑΟ; Υπόψη ότι είμαι οριακά στην ακτίνα των 500μ απόσταση από το Α/Κ.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, divo είπε

Με 19.7 att, εισαι στα 1400 μετρα γι αυτο και δεν εχεις 50αρι. Σε οτε δε θα στο έδιναν.

Λογικα θα πρεπει να σου κανει συχνά επανεκκίνηση το router με τόσα λάθη που μαζεύει. 

Οταν ενεργοποιήσει τις καμπίνες η Vodafone θα μπορείς να πάρεις VDSL από οποιονδήποτε

Αν καταλαβαίνω καλά, παίρνω σύνδεση από το ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ και όχι κατευθείαν από το Α/Κ ; Υπόψη ότι, με βάση το χάρτη της Google, είμαι σε απόσταση μικρότερη από τα 550μ από το Α/Κ. Η νέα, ανενεργή καμπίνα της VODA είναι ακριβώς στην απέναντι μεριά του δρόμου από το ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ. Θα πιάνω τότε τα 50 Mbps ;;; Το αναφέρω γιατί δεν επιθυμώ υποβάθμιση του παρόντος προγράμματος σύνδεσης Fiber 2Play 50 L, όπως μου έχει ήδη προταθεί από το 13888.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, divo είπε

Οι τροποι για να παρεις vdsl ειναι 2 'η απο ΑΚ (αστικο κεντρο) ή απο καμπινα. Στην περιπτωση σου παίρνεις απο ΑΚ. Οταν ενεργοποιηθουν οι καμπινες θα παιρνεις απο εκει!! Τωρα οσο αφορα το FIBER ειναι ονομα προγραμματος και δεν υποδηλωνει οτι σώνει και καλα εχεις οπτικη ίνα 

Η αποσταση ΤΟΥ ΚΑΛΩΔΙΟΥ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΑΚ στο ξαναλεω συμφωνα με τα στοιχεια που βαζεις ειναι 1400 μ. περιπου.

Οι επεξηγήσεις σαφείς και κατανοητές. Το ερώτημα που θέτω εκ νέου: όταν μεταφερθεί η σύνδεσή μου μέσω καμπίνας, θεωρείς ότι θα πιάνω τα 50 Mbps ?? (με χαλκό από την καμπίνα ως το διαμέρισμα και την εικαζόμενη απόσταση των περίπου 1400 μ.)

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Volsatha13 είπε

Οι επεξηγήσεις σαφείς και κατανοητές. Το ερώτημα που θέτω εκ νέου: όταν μεταφερθεί η σύνδεσή μου μέσω καμπίνας, θεωρείς ότι θα πιάνω τα 50 Mbps ?? (με χαλκό από την καμπίνα ως το διαμέρισμα και την εικαζόμενη απόσταση των περίπου 1400 μ.)

Αν και όποτε πάρεις απο καμπίνα η απόσταση θα είναι πολύ μικρότερη των 1400, οπότε είναι πολυ πιθανόν να πιάσεις 50.

Αυτος άλλωστε ειναι και ο σκοπός που μπαίνουν οι καμπίνες, να μειωθεί η απόσταση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Αν και όποτε πάρεις απο καμπίνα η απόσταση θα είναι πολύ μικρότερη των 1400, οπότε είναι πολυ πιθανόν να πιάσεις 50.

Αυτος άλλωστε ειναι και ο σκοπός που μπαίνουν οι καμπίνες, να μειωθεί η απόσταση.

Υπόψη ότι η τοποθεσία της καμπίνας της Voda είναι ακριβώς στην απέναντι μεριά του δρόμου από το ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ. Φαντάζομαι ότι εννοείς, λόγω οπτικής ίνας (από γυαλί), θα γίνει πιο "ίσιο" το δίκτυο χωρίς τις διακλαδώσεις, κομμένων και στριμμένων χάλκινων καλωδίων που υφίστανται σήμερα έτσι ώστε να αποκτήσουμε μελλοντικά (βλέπε 2019) μια αξιόλογη ταχύτητα στη σύνδεση με το Διαδίκτυο.

Επεξ/σία από Volsatha13
Σαφέστερη διατύπωση του κειμένου

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...