Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, FromMyAshesRRR είπε

Εγώ έχω στο μυαλό μου 2018 ΑΤΗ ΧΡΠ +3.70$...........περάσανε 6 χρόνια για να πάμε εκεί......είχαμε τα δικαστήρια και τον πόλεμο που μας έκανε το Ακατανόμαστο και διαπλεκόμενο με τα puppets τους...... το Φομο ακόμα δέν ξεκκίνηση στο ΧΡΠ......

Εγώ πάντως αν δεν πάει κοντά σε διψήφιο δεν πουλάω κ ας πάμε ξανα 0,40..

• Like 2
  • Απαντ. 8,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Kαι γω τα 10$ εχω σαν στοχο να πουλησω, οταν και αν ποτε φτασει, αλλα ευκολο να το λες και δυσκολο να το κανεις.

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, ardi21 είπε

Kαι γω τα 10$ εχω σαν στοχο να πουλησω, οταν και αν ποτε φτασει, αλλα ευκολο να το λες και δυσκολο να το κανεις.

Εύκολο αν δεν τα  υπολογίζεις , άλλωστε εφαρμόζω τον κανόνα τόσα ώστε να μην μου λείψουν ακόμα κ 0 να πάει που με τις υπάρχουσες συνθήκες θεωρώ δύσκολο έως απίθανο να γίνει ..Όποτε κρατάω γερά κ ….καλη   σύνταξη 😏😉

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
59 minutes ago, miklas said:

Εύκολο αν δεν τα  υπολογίζεις , άλλωστε εφαρμόζω τον κανόνα τόσα ώστε να μην μου λείψουν ακόμα κ 0 να πάει που με τις υπάρχουσες συνθήκες θεωρώ δύσκολο έως απίθανο να γίνει ..Όποτε κρατάω γερά κ ….καλη   σύνταξη 😏😉

Δεν υπολογίζεις το κεφάλαιο που έχεις βάλει, εννοειται αυτό. Όταν όμως αυτό το κεφάλαιο έχει πάει επί 10 πχ, είναι δύσκολο να συγκρατήθεις και να μην πουλήσεις. Βλέπεις τα χρήματα στην οθόνη και σε καλούν 😎  Άσχετα να έχεις ανάγκη τα χρήματα η όχι.

Είναι το ίδιο πράγμα με το Bitcoin. Πόσοι από αυτούς που είχαν πάρει όταν η τιμή του ήταν 10 δολλάρια πχ έκαναν υπομονή και τα τράβηξαν όταν πήγε 10.000 δολλάρια; Δεν λέω καν για πιο πάνω.

Επεξ/σία από ardi21
Δημοσ.

Για να παει 10$ θελει κανα τρις καπ. Με 3 τρις ολο το crypto χλωμο εκτός κι αν μπουν αλλα τοσα στην αγορα τοτε ισως κ να ναι εφικτο αλλα να πεσει τοσο χρημα σ ενα 6μηνο??. 3-5$ το βλεπω εφικτο κ εκει εχω πονταρει. Εννοειται μακροπροθεσμα θ αφησω μια καβατζα ν αυγατισει μπας κ πιασω το τζοκερ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Aυτο παντως με το market cap δεν το εχω πολυκαταλαβει. Και το bitcoin οταν ηταν στα 1000 δολλαρια πχ ειμαι σιγουρος οτι ελεγαν σιγα μην φτασει τα 100.000 γιατι θα θελει τεραστιο cap. Να που εφτασε τα 100 και το cap εχει γινει τεραστιο.

Που ηταν το crypto market cap πριν 5 χρονια και που ειναι τωρα? 12 φορες πανω εχει παει. Καπου ειχα διαβασει οτι μολις το 10% του πληθυσμου ασχολειται με crypto. Αν οντως ισχυει αυτο το περιθωριο για αναπτυξη ειναι τεραστιο.

Εγω δεν στοχευω σε ενα εξαμηνο μπροστα αλλα πολυ αργοτερα.

Επεξ/σία από ardi21
Δημοσ.

Αγόρασα στα 0.03 και κατι πριν από 7 και βαλε χρόνια. 

Δυστηχως πήρα λίγα κομμάτια (έχω αρκετά διαφορετικά κρυπτό οπότε κοίταξα να μοιράσω τα χρήματα σε πολλά πρότζεκτ). 

Στόχος είναι το 2040 που θα πουλήσω το 100%  από τα πάντα. 

Τα χρήματα συνολικά που έβαλα έχουν απόδοση *55. 

Κάποια κρυπτό εξαυλωθηκαν και κάποια υπεραποδωσαν. 

Κάνεις δε μπορεί να εγγυηθεί ότι το τάδε ή το τάδε θα πάει *10, *100 ή *1000.

Γνωμη μου μη ποντάρετε σε ένα άλογο όλα σας τα λεφτά και βάλτε έναν στόχο. 

Οι αγορές είναι αμιλεικτες. Δεν υπάρχουν για να μας κάνουν πλούσιους. 

• Thanks 1
Δημοσ.
12 hours ago, whereismydog said:

Για να παει 10$ θελει κανα τρις καπ. Με 3 τρις ολο το crypto χλωμο εκτός κι αν μπουν αλλα τοσα στην αγορα τοτε ισως κ να ναι εφικτο αλλα να πεσει τοσο χρημα σ ενα 6μηνο??. 3-5$ το βλεπω εφικτο κ εκει εχω πονταρει. Εννοειται μακροπροθεσμα θ αφησω μια καβατζα ν αυγατισει μπας κ πιασω το τζοκερ.

Σε εκλειπαρώ.....πάνε και μάθε πτώτη δημοτικού πραγματάκια όσον αφορά το μαρκετ κάπ..... είναι πολύ πολύ απλό...... 

Μάρκετ κάπ = η αξία που έχει το κρύπτο την στιγμή που γίνετε ο υπολογισμός.....

Μάρκετ κάπ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝΕ ΜΠΕΙ ή που ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝΕ .....

Να σημειωθεί πως είμαι υπέρμαχος της ελευθεριας λόγου..... Αλλα όταν ακούω τέτοια τούβλα να αναπαράγωνται ξανά και ξανά....πίστεψέ με.....αναθεωρώ τα θεμέλια της ύπαρξής μου.....

Το να είναι κάποιος καθυστερημένος το καταλαβαίνω....

Το να είναι κάποιος ηλίθιος και πεισματικά να παραμένει ηλίθιος είναι έγκλημα.....

• Like 2
  • Confused 1
Δημοσ.
4 hours ago, Absolute77 said:

Αγόρασα στα 0.03 και κατι πριν από 7 και βαλε χρόνια. 

Δυστηχως πήρα λίγα κομμάτια (έχω αρκετά διαφορετικά κρυπτό οπότε κοίταξα να μοιράσω τα χρήματα σε πολλά πρότζεκτ). 

Στόχος είναι το 2040 που θα πουλήσω το 100%  από τα πάντα. 

Τα χρήματα συνολικά που έβαλα έχουν απόδοση *55. 

Κάποια κρυπτό εξαυλωθηκαν και κάποια υπεραποδωσαν. 

Κάνεις δε μπορεί να εγγυηθεί ότι το τάδε ή το τάδε θα πάει *10, *100 ή *1000.

Γνωμη μου μη ποντάρετε σε ένα άλογο όλα σας τα λεφτά και βάλτε έναν στόχο. 

Οι αγορές είναι αμιλεικτες. Δεν υπάρχουν για να μας κάνουν πλούσιους. 

Υπάρχουν δυο σχολές για αυτό. Η μια λέει ότι καλό είναι να κάνει κάποιος αρκετό diversification και η άλλη που λέει ότι το concentrated portfolio είναι που επιφέρει το μεγαλύτερο κέρδος με μικρότερο κεφάλαιο.

Για εμένα το diversification ειδικά στα crypto δεν έχει και πολύ νόημα γιατί αν δεις το correlation μεταξύ των crypto, στη πλειοψηφία τους είναι πολύ κοντά. Μιλάω για τα top 50 crypto. Δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά στις κινήσεις τους, που αυτό σημαίνει ότι ο επενδυτής δεν κάνει διάχυση ρίσκου σε ικανοποιητικό βαθμό με το diversification.

Το άλλο πρόβλημα είναι η διαχείριση. Όταν έχεις πολλά crypto σε wallet ή σε διάφορα ανταλλακτήρια, η συνεχής παρακολούθησης τους είναι σχεδόν αδύνατη. Το πιο πιθανό είναι να ξεχάσεις κάποια και απλά να μείνουν τα bags.

Και το σημαντικότερο νομίζω ότι κανένας δεν έχτισε περιουσία με diversification. Αν δεις όλους τους μεγάλους επενδυτές (Buffet κτλ) στην αρχή το portfolio τους ήταν σε 2-3 μετοχές, από εκεί έβγαλαν αρκετά γιατί είχαν μελετήσει και ήξεραν τι αγόραζαν και μετά άρχισαν να αγοράζουν περισσότερες μετοχές για να μπορέσουν να μειώσουν το ρίσκο και να κρατήσουν τα κέρδη.

Φυσικά θέλει πάντα σωστή έρευνα και να μην βασίζεσαι στην άποψη από 1-2 sources για να πεις ότι το έψαξες. Στα crypto επειδή παίζει χρήμα από πίσω (και είναι κάπως σαν θρησκεία) και ο καθένας έχει το δικό του κίνητρο, παίζει πολύ misinformation και FUD.

Και αυτό είναι ένας άλλος λόγος που δεν μπορεί κάποιος να είναι πετυχημένος με το να επενδύει σε 10-20 project. Είναι αδύνατο να κάνει καλό research σε τόσα πολλά crypto, χωρίς να έχει ομάδα ολόκληρη που ασχολείται μόνο με αυτό.

• Like 2
Δημοσ.

Δεν έχεις άδικο μόνο που για να ασχολείσαι με τα crypto και να έχεις εισόδημα θα πρέπει να τρως κάποια λεπτά για να μη πω ώρες την ημέρα. 

Εγώ το είδα πιο ερασιτεχνικά. 

Είπα εκεί που θα παίζω Τζόκερ και θα χάνω το 1€ συνεχώς θα ρίξω ένα x πόσο σε έναν αριθμό tokens. Στη χειρότερη θα γίνουν 0 ή κοντά στο 0 και στην καλύτερη θα πιάσω το Τζόκερ. 

Προς το παρών έχω πολλαπλασιασει τα λεφτά μου 55 φορές. 

Σε ένα μήνα μπορεί να είναι χειρότερα. 

Πάντως 7 χρόνια τώρα δεν έχω ασχοληθεί καθόλου αν εξαιρέσεις 1-2 φορές το μήνα που κοιτάζω από περιέργεια πως πάνε. 

Από τα 25 πρότζεκτ τα 11 πατωσαν. Οπότε ναι θέλει πολύ διάβασμα και σκέψη πριν επενδύσεις 1€ αλλά ας είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας και τους άλλους. 

Οι παράμετροι στην αγορά αλλάζουν ανά δευτερόλεπτο. Δεν μπορούμε να τα ξέρουμε και στην πραγματικότητα είμαστε γατιά με portfolio λίγων δεκάδων, εκατοντάδων ή έστω χιλιάδων €. Κουμάντο κάνουν οι φάλαινες. Αυτοί ορίζουν την αγορά κι ελπίζουμε να πέσουμε μέσα όχι από πρόβλεψη, γιατί δεν έχουμε την ικανότητα, αλλά από τύχη. 

Κάτι τελευταίο. 

Λεφτά έβγαλε οποίος που ρίσκαρε εκεί που οι άλλοι γελούσαν. Παραδείγματα πολλά και στα crypto ακόμα περισσότερα. 

Μην ψάχνεις λογική. Δεν έχει. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, FromMyAshesRRR είπε

Σε εκλειπαρώ.....πάνε και μάθε πτώτη δημοτικού πραγματάκια όσον αφορά το μαρκετ κάπ..... είναι πολύ πολύ απλό...... 

Μάρκετ κάπ = η αξία που έχει το κρύπτο την στιγμή που γίνετε ο υπολογισμός.....

Μάρκετ κάπ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝΕ ΜΠΕΙ ή που ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝΕ .....

Να σημειωθεί πως είμαι υπέρμαχος της ελευθεριας λόγου..... Αλλα όταν ακούω τέτοια τούβλα να αναπαράγωνται ξανά και ξανά....πίστεψέ με.....αναθεωρώ τα θεμέλια της ύπαρξής μου.....

Το να είναι κάποιος καθυστερημένος το καταλαβαίνω....

Το να είναι κάποιος ηλίθιος και πεισματικά να παραμένει ηλίθιος είναι έγκλημα.....

Παλι καλα που χω εσενα τον Πητ Παπαδακο να διδασκεις πως διαβαζονται οι γραμμες σε απταιστα μαθηματικα. Κλειστους μεσα ολους τους εγκληματιες αγορινα μου!! Ξεστραβωσε με 😀 😍 

Δημοσ.
1 minute ago, NikosKallithea said:

Ηρεμήστε παιδια είναι κρίμα να κλειδώσουν το θέμα.

Κανονικά όπως στα μπαράκια απαγορεύεται η εισοδος σε ανήλικους, θα πρέπει να περνάμε  εξετάσεις για να μας επιτρέπετε η είσοδος σε οικονομικά θέματα. Να μήν ξέρεις και να θέλεις να μάθεις είναι νορμάλ. Γηράσκω αει διδασκόμενος.... Το να αρνείσε όμως απλά βασικά πράγματα, ε τότε υπάρχει πρόβλημα Νίκο και αυτοί οι τύποι πρέπει να απομακρυνθούν. Τις δυστοπίες αυτοί τις προκαλούν. Με το ζόρι το 1 + 1 να μας το παρουσιάζουν για 16 ? μα σοβαρά τωρα ; Κουμάντο ποιός κάνει ; Ο δολιοπλοκέας ; 

Δημοσ.

Παιδιά το θέμα με το market cap έχει συζητηθεί αρκετές φορές. Δεν έχει νόημα νομίζω να λέμε τα ίδια και τα ίδια.

Πάντως και καθαρά από τη πλευρά "το market cap πάντα παίζει ρόλο" να το δεις, αν η αγορά πάει στα 10 τρις που λένε αρκετοί αναλυτές, δεν είναι απίθανο το XRP να έχει 10% της αγοράς. Στα τελευταία στάδια της bull market πάντα τα περισσότερα λεφτά πάνε στα μεγαλύτερα crypto (top 50).

Δημοσ.

το επομενο θεμα ειναι να παρει το ρολο που πρεπει να εχει να εχει το XRP, και αυτο ειναι να διεκπαιρεωνει (πως γραφεται αυτο) τις τραπεζικες συναλλαγες των brics, τοτε θα φτασει, πρεπει να φτασει πανω απο 50€ και μπορει να φτασει.
Το θεμα μου (ισως και σε αλλους) να μπορεσουμε να αγορασουμε και αλλα πριν φυγει η αξια του στο φεγγαρι !!!

• Δημιουργία νέου...