Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
53 λεπτά πριν, pp6210 είπε

Συνεπώς για να "δουλέψει στην Ελλάδα" όπως λέτε, προϋπόθεση είναι να κάνεις sideload το google pay apk, με ότι ρίσκο μπορεί αυτό να έχει ή όχι, δεν δουλεύει κανονικά και αυτόματα για όλους μας.... just saying....

Γιατί ποιος είπε ότι δουλεύει κανονικά και αυτόματα; 

Ο PedroJay ανέφερε από την πρώτη στιγμή ότι κατέβασε το apk από το apkmirror, ενώ εσύ αντίθετα μας έλεγες ότι δε δουλεύει σε ελληνικά τερματικά. 

Το apkmirror πάντως είναι η ασφαλέστερη πηγή για apks έξω από το Play Store. Προφανώς δεν μπορείς να είσαι 100% σίγουρος, αλλά πρακτικά είναι η μόνη επιλογή που έχουμε. 

• Like 1
  • Απαντ. 197
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
18 ώρες πριν, stormrain είπε

Παιζει να το κανουν απο συνηθεια αυτο. Να σου πω την αληθεια κι εγω το κανω και το συνειδητοποιησα διαβαζοντας το ποστ σου. Ξεκαθαρα απο συνηθεια το κανω, δε με ενδιαφερει αν περασει την καρτα ο πελατης ή εγω, ειναι συνηθεια ετων.

Πλακα πλακα μου τη δινουν και οι πελατες απο μονοι τους, δεν την αρπαζω, αλλα τωρα θα το τσεκαρω να δω μηπως καποιος οντως δεν θελει να τη δωσει.

Ναι πιστεύω ότι έχει μείνει σαν συνήθεια (τόσο στους ταμείες όσο και στους πελάτες) από την εποχή του swipe and sign που όντως γινόταν έλεγχος για τον κάτοχο. Απ'ότι καταλαβαίνω δουλεύεις σε θέση ταμεία; Κάν'το σαν πείραμα και πες σε μερικούς πελάτες να βάλουν μόνοι τους την κάρτα να κόψουμε αντιδράσεις! :P

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, pp6210 είπε

Συνεπώς για να "δουλέψει στην Ελλάδα" όπως λέτε, προϋπόθεση είναι να κάνεις sideload το google pay apk, με ότι ρίσκο μπορεί αυτό να έχει ή όχι, δεν δουλεύει κανονικά και αυτόματα για όλους μας.... just saying....

Από τς τράπεζες που δεν έχουν συμφωνίες για να δέχονται google pay μέσω ΔΙΑΣ και λοιπά φανταστικά τώρα το γυρίσαμε στο app που δεν μπορείς να το κατεβάσεις επίσημα στην Ελλάδα,κάτι που ήταν ήδη γνωστό από την αρχή αφού η υπηρεσία δεν υποστηρίζεται επίσημα στην Ελλάδα.

Ναι το app είναι απλά region locked για εμάς μέχρι να συνεργαστούν με ελληνική τράπεζα για να προστεθούν κάρτες της. Όπως έγραψε και ο @djuan1988, το apkmirror το θεωρώ προσωπικά ασφαλέστατο για πολλούς λόγους,αλλά προφανώς αυτό είναι επιλογή του καθενός.

Αυτό που δυσκολεύεσαι να καταλάβεις,ενώ το "δείξαμε" από την αρχή αναφέροντας τη revolut,είναι ότι δεν είμαστε ουσιαστικά Έλληνες που βρήκαμε κάποιο παραθυράκι για μια μη υποστηριζόμενη υπηρεσία(αυτό είμαστε,αλλά το εξηγώ για να καταλάβεις). Είναι σαν να είμαστε πολίτες μιας υποστηριζόμενης χώρας(οπότε έχουμε κανονικά το app πχ),έχουμε υποστηριζόμενη κάρτα (revolut για μας) και πληρώνουμε οπουδήποτε ζούμε/ταξιδεύουμε και υπάρχει contactless pos(έτσι λειτουργεί άλλωστε η υπηρεσία),άρα και στην Ελλάδα.Κάθε τουρίστας δηλαδή που έχει google pay στη χώρα του,μπορεί να πληρώσει κανονικά κι εδώ,δεν έχει διαφορά.

Τόσο απλό,άλλωστε αυτό ηταν το ερώτημα στην αρχή,αν μπορείς να πληρώσεις σε ελληνικό pos,όχι αν μπορείς να βάλεις ελληνική κάρτα.

Επεξ/σία από pedrojay
  • Moderators
Δημοσ.
1 ώρα πριν, kingjulien11_ είπε

Ναι πιστεύω ότι έχει μείνει σαν συνήθεια (τόσο στους ταμείες όσο και στους πελάτες) από την εποχή του swipe and sign που όντως γινόταν έλεγχος για τον κάτοχο. Απ'ότι καταλαβαίνω δουλεύεις σε θέση ταμεία; Κάν'το σαν πείραμα και πες σε μερικούς πελάτες να βάλουν μόνοι τους την κάρτα να κόψουμε αντιδράσεις! :P

Θα το κανω πραγματικά ειμαι περιεργος. Δεν μου ηρθαν καρτες χθες και σήμερα δυστυχώς. 

Κατάστημα εχω, αλλα οι πελάτες ειναι οι περισσοτεροι μεγαλυτερης ηλικιας οποτε δεν ειμαι σίγουρος πως θα αποτελέσει καλο δειγμα :lol:

• Like 1
Δημοσ.
16 ώρες πριν, pedrojay είπε

Από τς τράπεζες που δεν έχουν συμφωνίες για να δέχονται google pay μέσω ΔΙΑΣ και λοιπά φανταστικά τώρα το γυρίσαμε στο app που δεν μπορείς να το κατεβάσεις επίσημα στην Ελλάδα,κάτι που ήταν ήδη γνωστό από την αρχή αφού η υπηρεσία δεν υποστηρίζεται επίσημα στην Ελλάδα.

Ναι το app είναι απλά region locked για εμάς μέχρι να συνεργαστούν με ελληνική τράπεζα για να προστεθούν κάρτες της. Όπως έγραψε και ο @djuan1988, το apkmirror το θεωρώ προσωπικά ασφαλέστατο για πολλούς λόγους,αλλά προφανώς αυτό είναι επιλογή του καθενός.

Αυτό που δυσκολεύεσαι να καταλάβεις,ενώ το "δείξαμε" από την αρχή αναφέροντας τη revolut,είναι ότι δεν είμαστε ουσιαστικά Έλληνες που βρήκαμε κάποιο παραθυράκι για μια μη υποστηριζόμενη υπηρεσία(αυτό είμαστε,αλλά το εξηγώ για να καταλάβεις). Είναι σαν να είμαστε πολίτες μιας υποστηριζόμενης χώρας(οπότε έχουμε κανονικά το app πχ),έχουμε υποστηριζόμενη κάρτα (revolut για μας) και πληρώνουμε οπουδήποτε ζούμε/ταξιδεύουμε και υπάρχει contactless pos(έτσι λειτουργεί άλλωστε η υπηρεσία),άρα και στην Ελλάδα.Κάθε τουρίστας δηλαδή που έχει google pay στη χώρα του,μπορεί να πληρώσει κανονικά κι εδώ,δεν έχει διαφορά.

Τόσο απλό,άλλωστε αυτό ηταν το ερώτημα στην αρχή,αν μπορείς να πληρώσεις σε ελληνικό pos,όχι αν μπορείς να βάλεις ελληνική κάρτα.

Δεν ξέρω γιατί το κουράζεις τόσο το θέμα αλλά κάνε μου τη χάρη να μην αλλάζεις αυτά που είπα:

1. ρωτησα μέσα στη google και ΕΠΙΣΗΜΑ (και όχι "φανταστικά" όπως λες) μου απάντησαν οτι ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ στην Ελλάδα, και αυτό μετέφερα. Ισχύει ή όχι;

2. Έτυχε να γνωρίσω στέλεχος μεγάλης τράπεζας τον Αυγουστο, και τον ρώτησα αν μπορεί να με διαφωτήσει - γιατί το έψαχνα από τον Ιούνιο, έχω σχετικά ποστ στο thread της revolut. Μου είπε όσα μετέφερα, εκκρεμεί η σύναψη συνεργασίας Google με συστεμική τράπεζα, ώστε να εκκαθαρίζονται μέσω ΔΙΑΣ οι συναλλαγές όλων των Ελληνικών τραπεζών από όλα τα Ελληνικά POS. Αυτό μου είπε, αυτό μετέφερα και περίπου αυτό καταλαβαίνω οτι ισχύει από το αρθρo του insider.gr που παρέθεσα, άρα ούτε αυτό είναι "φανταστικό". 

Το θέμα του ποιά κάρτα παίζει ή όχι δεν το έθεσα ούτε αμφισβήτησα αν δουλεύει η revo ή οποιαδήποτε κάρτα, οπότε δεν ξέρω γιατί αναφέρεσαι σε μένα. Από τη στιγμή που δεν κατάφερα να παίξει το tap and pay του S9 και δεν είχα εφαρμογή Google pay τι σημασία έχει ποια κάρτα είχα μέσα; 

Όποιος λοιπόν θέλει να το λειτουργήσει τώρα, ας το κάνει sideload αφού δειξατε οτι δουλεύει. Και όποιος θέλει να το χρησιμοποιήσει επίσημα, ας το περιμένει μέχρι να κλείσει συμφωνία η google. Δεν έχει κάτι παραπάνω να πούμε.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επανερχομαι και εγω.

Δουλευει μια χαρα μεσω revolut το google pay σε pos της Alpha.

Δεν θυμαμαι αν το ειχα συζητησει εδω, αλλα και η επιστροφη ειναι εφικτη. Η διαδικασια ειναι μεσω του μενου του pos, επιλογη "επιστροφη", βαζεις ποσο, τοποθετεις την καρτα και απλα ζηταει τον κωδικο του pos (οχι καρτας).

Επεξ/σία από overpower
Δημοσ.
1 ώρα πριν, overpower είπε

Επανερχομαι και εγω.

Δουλευει μια χαρα μεσω revolut το google pay σε pos της Alpha.

Δεν θυμαμαι αν το ειχα συζητησει εδω, αλλα και η επιστροφη ειναι εφικτη. Η διαδικασια ειναι μεσω του μενου του pos, επιλογη "επιστροφη", βαζεις ποσο, τοποθετεις την καρτα και απλα ζηταει τον κωδικο του pos (οχι καρτας).

Eπιστροφή-Refund μπορεί να γίνει σε όλες τις κάρτες κανονικά ακόμα κι αν έχει γίνει ανέπαφα η συναλλαγή. 

Ακύρωση-Void δεν υποστηρίζεται για τις ανέπαφες συναλλαγές και υποθέτω κατ επέκταση και για google pay etc.

Θα μου πεις ποια ειναι η διαφορά βέβαια... είναι μικρή αλλά υπάρχει..

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 8/9/2018 στις 3:56 ΜΜ, telis είπε

Πήγα σήμερα σε ζαχαροπλαστείο και στο Ταμείο ρώτησα αν έχουν pos που να δέχεται ανέπαφη πληρωμή. 

Μου είπαν "βεβαίως" και έβγαλα το κινητό να πληρώσω με το tap n pay της Alpha Bank. 

Με το που βλέπει το κινητό η υπάλληλος μου λέει ότι τους το απαγορεύει η διεύθυνση και δεν δέχονται έτσι την πληρωμή. Σημειώνω ότι είναι ζαχαροπλαστείο-αλυσίδα με πολλά στην Αθήνα.

Την κοίταξα απορημένος. "Ανέπαφη κάρτα όμως δέχεστε" της είπα.

"Ναι αλλά απαγορεύεται να δεχθούμε μέσω κινητού".

Τέλος πάντων πλήρωσα με την καρτα και έφυγα.

Καταλαβαίνει κανείς τι κρύβεται πίσω από αυτή την ιστορία;

για πες μας ποιο ειναι θα θελα να παω! 2018 και ακομα δεν έχουν ιδεα;; την επομενη φορά πες τους να τηλεφωνήσουν στην τραπεζα! εγώ έχω κάνει μαθήματα σε ένα ολόκληρο σουπερ μάρκετ της γειτονιάς. Μία μία τις υπαλλήλους και πλέον έχουν εξοικοιωθεί. Επίσης ποτέ δεν με ρώτησαν γιατί δεν βάζω Pin για άνω του ορίου. Και καλά κάνουν γιατί το μόνο που πρέπει να τους ενδιαφέρει είναι η πληρωμή. Τώρα το πως έγινε είναι θέμα του πελάτη. Πιστεύω πως ένας ταμείας είναι Υποχρεωμένος να γνωρίζει όλους τους πιθανούς τρόπους πληρωμής από τη στιγμή που χειρίζεται ένα τέτοιο μηχάνημα. 

Πάντα πληρώνω με κινητό (winbank wallet) στο Βασιλόπουλο, Σκλαβενίτη, Pet City και Pet 4 You αλλά και όταν φέρνουν κάτι σπίτι από το τελευταίο. Το 95% των υπαλλήλων το είχε δει 1η φορά στη ζωή του και συνήθως ζητούν συγνώμη. 

Να έχετε στο μυαλό σας ότι αποτελεί νόμιμο τρόπο πληρωμής και εννοείται αν έχετε κάρτα μην τη δίνεται στον υπάλληλο. Είναι προσβολή να θεωρεί ότι δεν μπορείτε να κάνετε μια ανέπαφη μόνοι σας. Ασε που μπορεί να μη γουστάρεις να δει ο άλλος τα στοιχεία σου (όπως εγώ), υπάρχουν πολλοί αδιάκριτοι.

Τέλος, η ανέπαφη τεχνολογία γι αυτό το λόγο δημιουργήθηκε, για ευκολία και εξοικονόμηση χρόνου χωρίς να δίνεις την κάρτα σε κάποιον. Να τη δώσεις να την κάνει Τι; Είναι αστείο.

Στις 11/9/2018 στις 1:31 ΠΜ, defacer είπε

Τα pos δεν βλέπουν επειδή το κινητό σου παριστάνει την κάρτα. Η τράπεζα όμως βλέπει τον αριθμό της virtual κάρτας που στέλνει το κινητό σου, ένα μέρος από τον οποίο αντιστοιχεί σε πιστωτικό ίδρυμα "Google", και ακούγεται πολύ λογικό να έχει τεχνικά τη δυνατότητα να μη δεχτεί αυτή την πληρωμή.

η google δεν έχει καμία σ΄χεση με πιστωτικά ιδρύματα και αριθμούς κάρτα. απλά κλείνει συμφωνίες με τράπεζες και προσφέρει αυτή την τεχνολογία για να βλέπει τι αγοράζει ο κόσμος. διαβάστε κανένα άρθρο

Επεξ/σία από vagstef
  • 3 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υποθέτω το αντίστοιχο συμβαίνει και με το Samsung Pay, σωστά;

Μια ερώτηση ακόμα. Έχω Samsung Pay αλλά δεν μου δίνει τη δυνατότητα να προσθέσω PayPal λογαριασμό, ο οποίος είναι και ο μόνος τρόπος να χρησιμοποιήσω Samsung Pay, προς το παρόν. Με ποιόν τρόπο μπορώ να προσθέσω PayPal account; Πρέπει να αλλάξω το region του κινητού;

Επεξ/σία από Sordnaxela
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εδω στο τοπικό μαθιουδακη πεισματική άρνηση μήνες τώρα οι μοσχαρες να περάσουν ακόμα και την κάρτα ανέπαφα ενώ το τερματικό το υποστηρίζει βέβαια . Μέχρι που έγιναν παράπονα σε προϊστάμενο γιατί δε τους χρωστάς να κάνεις μανούβρες και να βάζεις pin μπροστά σε τόσο κόσμο ούτε να βλέπεις να σου ξυνουνε την κάρτα  και τώρα σταμάτησε το παραμύθι "Δεν δεχόμαστε"

Επεξ/σία από Mhlogiatros
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Mhlogiatros είπε

Εδω στο τοπικό μαθιουδακη πεισματική άρνηση μήνες τώρα οι μοσχαρες να περάσουν ακόμα και την κάρτα ανέπαφα ενώ το τερματικό το υποστηρίζει βέβαια . Μέχρι που έγιναν παράπονα σε προϊστάμενο γιατί δε τους χρωστάς να κάνεις μανούβρες και να βάζεις pin μπροστά σε τόσο κόσμο ούτε να βλέπεις να σου ξυνουνε την κάρτα  και τώρα σταμάτησε το παραμύθι "Δεν δεχόμαστε"

πες μας και τι μαγαζι ειναι αυτο το μαθιουδακη που θα επρεπε μα το ξερουμε κιολας

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν είναι συνοικιακό μαγαζάκι είναι  γνωστή αλυσίδα supermarkets  σαλονικιε όλα τα Μ του πρώην Μαρινόπουλου εδώ γίνανε Μαθιουδακης  :P Εγώ τα δικά σας πως τα ξέρω ;

Επεξ/σία από Mhlogiatros
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Mhlogiatros είπε

Δεν είναι συνοικιακό μαγαζάκι είναι  γνωστή αλυσίδα supermarkets  σαλονικιε όλα τα Μ του πρώην Μαρινόπουλου εδώ γίνανε Μαθιουδακης  :P Εγώ τα δικά σας πως τα ξέρω ;

πρωτη φορα το ακουω στη ζωη μου , και σιγα εμεις τι εχουμε εναν μασουτη

• Super Moderators
Δημοσ.
15 minutes ago, MegalosVeziris said:

πρωτη φορα το ακουω στη ζωη μου

Κι εγώ που μένω "Αθήνα", 1η φορά το ακούω... 😛

• Moderators
Δημοσ.

Σχετικό άσχετο, αλλά για να μην ανοίγω νέο θέμα: γιατί στα μαγαζιά όταν τους δίνεις ανέπαφη κάρτα σε ρωτάνε "να την περάσω ανέπαφα;";

Γιατί ρωτάνε και απλά δεν την περνάνε ανέπαφα; Εγώ στο μαγαζί μου πάντα τις περνάω ανέπαφα και δεν μου έχει κάνει κανείς ιστορία ως τώρα. Χρειάζεται ειδική άδεια; 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...