tsioulak Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 2 ώρες πριν, pp6210 είπε Άρα το "με κάρτα revolut δουλεύει" που μου απαντάς πιό πάνω στο αν το έχεις χρησιμοποιήσει σε POS στην Ελλάδα δεν ισχύει, για Ελλάδα, αυτή τη στιγμή κανένα POS τράπεζας δεν αναγνωρίζει google pay (με ότι κάρτα και αν έχεις δηλωμένη μέσα) Καλα, υπαρχουν και pos στην Ελλαδα που δεν ειναι απο ελληνικες τραπεζες.
pedrojay Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 2 ώρες πριν, pp6210 είπε Άρα το "με κάρτα revolut δουλεύει" που μου απαντάς πιό πάνω στο αν το έχεις χρησιμοποιήσει σε POS στην Ελλάδα δεν ισχύει, για Ελλάδα, αυτή τη στιγμή κανένα POS τράπεζας δεν αναγνωρίζει google pay (με ότι κάρτα και αν έχεις δηλωμένη μέσα) Μια χαρά ισχύει και για Ελλάδα,το έχω χρησιμοποιήσει εγώ. Η σιγουριά που εκφράζεις ότι δεν ισχύει έχει προκύψει απο λάθος δικά σου συμπεράσματα. Η μη υποστήριξη ακόμα του google pay στην Ελλάδα αφορά την αδυναμία προσθήκης ελληνικών καρτών,αυτό λύνεται με τη revolut. Το pos απλά βλέπει μια έγκυρη visa/mastercard εξωτερικού που προσπαθεί να πληρώσει.
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Στις 9/9/2018 στις 1:53 ΠΜ, YourTrueLegend είπε Αλλο η ανακληση πραξης που χρειαζεται και εγκριση της τραπεζας, κι αλλο να πατας ενα κουμπακι στο κινητο και να παιρνεις πισω τα λεφτα απο ενα ολοκληρωμενο transaction. Αν η εντολη πληρωμης περασει στο POS ειναι απιθανο να μπορει να ανακληθει απο το ιδιο το POS. Θα μιλαγαμε για τρελο κενο ασφαλειας αν τα POS μπορουσαν να τραβανε πισω λεφτα. Κι αν υπηρξε ποτε τετοιο κενο ασφαλειας, αποκλειεται να υπαρχει ακομη. Αν η εντολη πληρωμης δεν περασει στο POS (επειδη πχ την εκοψε το...προγραμματακι που κλεβει τα POS), τοτε δεν ολοκληρωνεται το transaction και συνεπως δεν αγοραζεις τιποτα. Ουρμπανιά διαβασες, σου ξαναλεω. Κάποτε, υπήρχε τρελή τρύπα ασφαλείας στ δημοφιλέστερη πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου, όπου φαινόταν πληρωμένη η παραγγελία. Το κενό ασφαλείας ήταν διαθέσιμο για χρόνια
pp6210 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 5 ώρες πριν, pedrojay είπε Μια χαρά ισχύει και για Ελλάδα,το έχω χρησιμοποιήσει εγώ. Η σιγουριά που εκφράζεις ότι δεν ισχύει έχει προκύψει απο λάθος δικά σου συμπεράσματα. Η μη υποστήριξη ακόμα του google pay στην Ελλάδα αφορά την αδυναμία προσθήκης ελληνικών καρτών,αυτό λύνεται με τη revolut. Το pos απλά βλέπει μια έγκυρη visa/mastercard εξωτερικού που προσπαθεί να πληρώσει. Η δικη σου σιγουρια οτι ΔΕΝ ΞΕΡΩ απο που προκυπτει? Γιατι εγω, που το ψαχνω απο το Ιουνιο, ρωτησα και google και στελεχος Ελληνικης τραπεζας για να βγαλω συμπερασμα. Για πες μας λοιπον χρησιμοποησες google pay app σε android που δεν υποστηριζεται στη Ελλαδα απο την google, για να πληρωσεις σε pos Ελληνικης τραπεζας στην Ελλαδα, που δεν αναγνωριζουν την google ως financial institution που θα εκκαθαρισει την πληρωμη που θες να περασεις στο pos; Ή απλα υποθέτεις οτι επειδη η καρτα ειναι εγκυρη σημαινει οτι μπορει να την αποδεχτει το pos μεσα απο το nfc του κινητου; Εγω δεν προσπαθω να κανω τον εξυπνο αλλα να μοιραστω αυτα που ρωτησα και εμαθα, οποιος θελει ας ακουσει την αναλυτικη εξηγηση που δινω η το απλο "μια χαρα δουλεύει" που αντιπροτεινεις εσυ, ελευθερια λογου εχουμε.
mpas0u Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 8/9/2018 στις 8:47 ΜΜ, fredd0 είπε και να μη ειναι rooted το κινητο Αυτό παρακάμπτεται με Magisk root και κρύψιμο του root από την εφαρμογή με το Magisk hide. Επεξ/σία 10 Σεπτεμβρίου 2018 από mpas0u 2
djuan1988 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 31 λεπτά πριν, pp6210 είπε Η δικη σου σιγουρια οτι ΔΕΝ ΞΕΡΩ απο που προκυπτει? Γιατι εγω, που το ψαχνω απο το Ιουνιο, ρωτησα και google και στελεχος Ελληνικης τραπεζας για να βγαλω συμπερασμα. Για πες μας λοιπον χρησιμοποησες google pay app σε android που δεν υποστηριζεται στη Ελλαδα απο την google, για να πληρωσεις σε pos Ελληνικης τραπεζας στην Ελλαδα, που δεν αναγνωριζουν την google ως financial institution που θα εκκαθαρισει την πληρωμη που θες να περασεις στο pos; Ή απλα υποθέτεις οτι επειδη η καρτα ειναι εγκυρη σημαινει οτι μπορει να την αποδεχτει το pos μεσα απο το nfc του κινητου; Εγω δεν προσπαθω να κανω τον εξυπνο αλλα να μοιραστω αυτα που ρωτησα και εμαθα, οποιος θελει ας ακουσει την αναλυτικη εξηγηση που δινω η το απλο "μια χαρα δουλεύει" που αντιπροτεινεις εσυ, ελευθερια λογου εχουμε. Τι να ρωτήσει και να μάθει; Εφόσον το POS δέχεται ανέπαφες συναλλαγές και έχεις συμβατή κάρτα περασμένη στο Google Pay γιατί να μη δουλέψει; Κάτι έχεις καταλάβει λάθος ή σου τα μετέφεραν λάθος.
overpower Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, pp6210 είπε Η δικη σου σιγουρια οτι ΔΕΝ ΞΕΡΩ απο που προκυπτει? Γιατι εγω, που το ψαχνω απο το Ιουνιο, ρωτησα και google και στελεχος Ελληνικης τραπεζας για να βγαλω συμπερασμα. Για πες μας λοιπον χρησιμοποησες google pay app σε android που δεν υποστηριζεται στη Ελλαδα απο την google, για να πληρωσεις σε pos Ελληνικης τραπεζας στην Ελλαδα, που δεν αναγνωριζουν την google ως financial institution που θα εκκαθαρισει την πληρωμη που θες να περασεις στο pos; Ή απλα υποθέτεις οτι επειδη η καρτα ειναι εγκυρη σημαινει οτι μπορει να την αποδεχτει το pos μεσα απο το nfc του κινητου; Εγω δεν προσπαθω να κανω τον εξυπνο αλλα να μοιραστω αυτα που ρωτησα και εμαθα, οποιος θελει ας ακουσει την αναλυτικη εξηγηση που δινω η το απλο "μια χαρα δουλεύει" που αντιπροτεινεις εσυ, ελευθερια λογου εχουμε. Φαινεται οτι τελικα εσυ επιμενεις ενω εχεις αδικο, αφου σου λεει οτι το εχει χρησιμοποιησει. Τα pos δεν βλεπουν οτι πληρωνεις μεσω κινητου, απλα αναγνωριζουν συμβατη καρτα μεσω του nfc chip. Οπως επισης δεν βλεπουν οτι πληρωνεις μεσα απο το alpha wallet (το μονο που δουλευει σε android>8), αλλα μεσω συμβατης καρτας. Αν καποιος εχει καρτα american express συνδεδενη στο wallet, εχει καταφερει να πληρωσει σε επιχειρηση που δεν υποστηριζουν american express? (Αν και τζαμπα ρωταω, δεν περιμενω καποιος απο εδω μεσα να εχει κατι αλλο περα απο visa/master card που υποστηριζουν ολοι) Επεξ/σία 11 Σεπτεμβρίου 2018 από overpower
defacer Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 47 minutes ago, overpower said: Φαινεται οτι τελικα εσυ επιμενεις ενω εχεις αδικο, αφου σου λεει οτι το εχει χρησιμοποιησει. Τα pos δεν βλεπουν οτι πληρωνεις μεσω κινητου, απλα αναγνωριζουν συμβατη καρτα μεσω του nfc chip. Οπως επισης δεν βλεπουν οτι πληρωνεις μεσα απο το alpha wallet (το μονο που δουλευει σε android>8), αλλα μεσω συμβατης καρτας. Τα pos δεν βλέπουν επειδή το κινητό σου παριστάνει την κάρτα. Η τράπεζα όμως βλέπει τον αριθμό της virtual κάρτας που στέλνει το κινητό σου, ένα μέρος από τον οποίο αντιστοιχεί σε πιστωτικό ίδρυμα "Google", και ακούγεται πολύ λογικό να έχει τεχνικά τη δυνατότητα να μη δεχτεί αυτή την πληρωμή.
pp6210 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 7 ώρες πριν, overpower είπε Φαινεται οτι τελικα εσυ επιμενεις ενω εχεις αδικο, αφου σου λεει οτι το εχει χρησιμοποιησει. Τα pos δεν βλεπουν οτι πληρωνεις μεσω κινητου, απλα αναγνωριζουν συμβατη καρτα μεσω του nfc chip. Οπως επισης δεν βλεπουν οτι πληρωνεις μεσα απο το alpha wallet (το μονο που δουλευει σε android>8), αλλα μεσω συμβατης καρτας. Φίλε μου τρολλάρεις? Ποιός μίλησε για εφαρμογές wallet Ελληνικών τραπεζών, για google pay app μιλάμε. Είσαι ο τρίτος που με αμφισβητεί, αλλά δεν μας λες, εχεις χρησιμοποιήσει google pay (με οποιαδήποτε καρτα) σε κατάστημα με Ελληνικό POS; Αυτή είναι η ερώτηση του thread στην οποία λέω οτι δεν δουλεύει, γιατι δεν έχει συμφωνία η google με Ελληνική τράπεζα στο ΔΙΑΣ για να εκκαθαρίσει την συναλλαγή, αλλιώς θεωρητικά ότι νούμερο κάρτας και αν βάλεις θα δουλέψει. διάβασε το σχετικό άρθρο που έχω ποστάρει και στο thread της revolut https://gr.gizchina.com/2018/07/18/google-pay-comes-to-greece-soon/ Μέχρι δε και τις αρχές καλοκαιριού, ούτε η revolut έπαιζε ξεκάθαρα σε όλες τις χώρες που η google υποστηρίζει κανονικά το google pay, δες αυτό to mega thread από το ίδιο το support της https://community.revolut.com/t/does-revolut-card-support-android-pay/18794/112, όπου κάτοχοι χωρών που υποστηρίζουν google pay https://support.google.com/pay/answer/7454247 αναφέρουν προβλήματα χρήσης Ξαναλέω λοιπόν - και είναι η τελευταία φορά που θα ασχοληθώ για να μην σας ενοχλώ φίλοι μου - οτι οσο δεν ξεκαθαρίζει μια συνεργασία google με κάποια συστεμική τράπεζα ΔΙΑΣ, τυπικά δεν παίζει ο συνδυασμός google pay+pos σε κατάστημα στην Ελλάδα - μπορεί κάπου να περάσει μια συναλλαγή γιατι π.χ. μπορεί το pos να είναι άλλης χώρας όπως αναφέρθηκε, αλλά ο κανόνας παραμένει. Σύμφωνα με τον τραπεζικό που το συζήτησα αναλυτικά το καλοκαίρι, η google ψάχνει μεγάλη και σίγουρη τράπεζα στην Ελλάδα (μη γελάτε μερικοί), ta capital controls μας βάζουν γενικότερα σε άλλη κατηγορία χώρας για την google και το google pay της, όσες τράπεζες έχουν εφαρμογή wallet δεν καίγονται για συνεργασία....αλλά είναι πολύ πιθανό να καταλήξει κάπου αυτό μέχρι τέλος του χρόνου. Αυτά μου είπαν, αυτά σας λέω, over and out. 2
kon1to Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 9 ώρες πριν, overpower είπε Αν καποιος εχει καρτα american express συνδεδενη στο wallet, εχει καταφερει να πληρωσει σε επιχειρηση που δεν υποστηριζουν american express? (Αν και τζαμπα ρωταω, δεν περιμενω καποιος απο εδω μεσα να εχει κατι αλλο περα απο visa/master card που υποστηριζουν ολοι) American Express στην Ελλάδα την εκπροσωπεί η Alpha Bank, οπότε αν το POS στο οποίο θα πληρώσεις δεν είναι της Alpha Bank τότε δεν θα δεχτεί την κάρτα. Επιπροσθέτως, ακόμη κι αν η εταιρία έχει λογαριασμό στην Alpha, μπορεί να μη δέχεται Amex λόγω υψηλής προμήθειας
kingjulien11_ Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 *Άσχετο με κινητό αλλά σχετικό με ανέπαφες συναλλαγές* Πηγαίνω μια μέρα super market και έρχεται η ώρα να πάω ταμείο. --Για κάποιο λόγο στο 99% των περιπτώσεων που μιλάμε για συναλλαγή με κάρτα -ανέπαφη ή μη- οι κυρίες του ταμείου θέλουν να την παίρνουν και να την περνάνε μόνες τους. Θα μου πεις ίσως να ελέγχουν το όνομα; Όχι θα σου πω, κοιτάνε μόνο αν έχει σήμα ανέπαφου. Αν έχει σήμα την περνάνε μόνες τους, αν δεν έχει την βάζουν μόνες τους στην θέση. -- Φτάνω λοιπόν στο ταμείο και αφού περάσει η κυριούλα τα προϊόντα της λέω: - Με κάρτα. -Δώστη μου, μου λέει -Είναι ανέπαφη. - Δεν έχει σημασία, υπάρχει μία διαδικασία που πρέπει να γίνει! Δώσε μου την κάρτα. Της δίνω λοιπόν την κάρτα, την πιάνει, ούτε που την κοιτάει, πατάει κάτι στην ταμειακή και την περνάει. Μου την δίνει πίσω. - Τι από αυτό δεν μπορούσε να έχει γίνει και να περάσω την κάρτα μόνος μου; - Μα δεν καταλαβαίνετε, υπάρχει διαδικασία! Και έτσι έφυγα σηκώνοντας τα χέρια ψηλά. Εδώ να πω πως στα Lidl τους έχουν δώσει εντολή να μην αγγίζουν ποτέ τις κάρτες εκτός αν είναι Swipe & Sign! Μάλιστα επειδή δεν το γνώριζα πήγα να της δώσω την κάρτα και μου είπε όχι θα την περάσετε μόνος σας! Πολύ καλή κίνηση από τα Lidl! Μου θύμισε τα supermarket εξωτερικού. *Συγγνώμη για το μεγάλο ποστ * 4 1
djuan1988 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 4 ώρες πριν, pp6210 είπε Φίλε μου τρολλάρεις? Ποιός μίλησε για εφαρμογές wallet Ελληνικών τραπεζών, για google pay app μιλάμε. Είσαι ο τρίτος που με αμφισβητεί, αλλά δεν μας λες, εχεις χρησιμοποιήσει google pay (με οποιαδήποτε καρτα) σε κατάστημα με Ελληνικό POS; Αυτή είναι η ερώτηση του thread στην οποία λέω οτι δεν δουλεύει, γιατι δεν έχει συμφωνία η google με Ελληνική τράπεζα στο ΔΙΑΣ για να εκκαθαρίσει την συναλλαγή, αλλιώς θεωρητικά ότι νούμερο κάρτας και αν βάλεις θα δουλέψει. διάβασε το σχετικό άρθρο που έχω ποστάρει και στο thread της revolut https://gr.gizchina.com/2018/07/18/google-pay-comes-to-greece-soon/ Μέχρι δε και τις αρχές καλοκαιριού, ούτε η revolut έπαιζε ξεκάθαρα σε όλες τις χώρες που η google υποστηρίζει κανονικά το google pay, δες αυτό to mega thread από το ίδιο το support της https://community.revolut.com/t/does-revolut-card-support-android-pay/18794/112, όπου κάτοχοι χωρών που υποστηρίζουν google pay https://support.google.com/pay/answer/7454247 αναφέρουν προβλήματα χρήσης Ξαναλέω λοιπόν - και είναι η τελευταία φορά που θα ασχοληθώ για να μην σας ενοχλώ φίλοι μου - οτι οσο δεν ξεκαθαρίζει μια συνεργασία google με κάποια συστεμική τράπεζα ΔΙΑΣ, τυπικά δεν παίζει ο συνδυασμός google pay+pos σε κατάστημα στην Ελλάδα - μπορεί κάπου να περάσει μια συναλλαγή γιατι π.χ. μπορεί το pos να είναι άλλης χώρας όπως αναφέρθηκε, αλλά ο κανόνας παραμένει. Σύμφωνα με τον τραπεζικό που το συζήτησα αναλυτικά το καλοκαίρι, η google ψάχνει μεγάλη και σίγουρη τράπεζα στην Ελλάδα (μη γελάτε μερικοί), ta capital controls μας βάζουν γενικότερα σε άλλη κατηγορία χώρας για την google και το google pay της, όσες τράπεζες έχουν εφαρμογή wallet δεν καίγονται για συνεργασία....αλλά είναι πολύ πιθανό να καταλήξει κάπου αυτό μέχρι τέλος του χρόνου. Αυτά μου είπαν, αυτά σας λέω, over and out. Δεν έχει σχέση η εκδότρια τράπεζα με την εκκαθάριση στη μεριά του POS, αλλά ο εκδοτικός οίκος της κάρτας, δηλαδή η Mastercard, Visa κτλ. Για αυτό και τα POS γράφουν ότι δέχονται πχ Visa κάρτα. Στην περίπτωση του Google Pay, η Google χρησιμοποιεί για την πληρωμή μια virtual κάρτα. Αυτή η κάρτα ποιον έχει εκδότη; Αν είναι η ίδια η GOOGLE ο εκδότης, τότε είναι πιθανό αυτό που αναφέρεις, σε διαφορετική περίπτωση κάνεις λάθος και η κάρτα φυσικά και θα γίνεται δεκτή σε οποιαδήποτε POS.
overpower Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 6 ώρες πριν, kon1to είπε American Express στην Ελλάδα την εκπροσωπεί η Alpha Bank, οπότε αν το POS στο οποίο θα πληρώσεις δεν είναι της Alpha Bank τότε δεν θα δεχτεί την κάρτα. Επιπροσθέτως, ακόμη κι αν η εταιρία έχει λογαριασμό στην Alpha, μπορεί να μη δέχεται Amex λόγω υψηλής προμήθειας Δεν ειπα κατι διαφορετικο εγω
kon1to Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 Ωραία, άρα αν το POS στο οποίο θα πραγματοποιήσεις την πληρωμή δεν είναι συμβεβλημένο με Alpha Bank, δεν μπορεί να επεξεργαστεί την πληρωμή.
djuan1988 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 Βασικά μόλις πέρασα τη Revolut κάρτα μου στο Google Pay και είδα ότι της δίνει ένα virtual αριθμό MasterCard, δε βλέπω κάποιον λόγο να μη δουλεύει στο οποιοδήποτε POS. Θα δοκιμάσω το απόγευμα και θα επανέλθω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα