ELTASSOS Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2018 5 λεπτά πριν, ziaba είπε Γιαυτό δεν βάζω την εφαρμογή είμαι και απο επαρχία θα με κανουν ρεζίλι ... Και καλά ήρθα να το παίξω έξυπνος και high end να πλήρωσω με κινητό Μη πτοεισαι..οι ταμιεςυπαλληλοι βαριουνται αφανταστα..εξαιρετικη ευκαιρια να κανεις κονε και αν δειξεις οτι σκαμπαζεις απο κινητο ειναι πασα για γκολ στο πιατο εντος περιοχης...εν ταξει νφσ δεν θα γινει ισως αλλα τι σε νοιαζει?...δεν πας για μεροκαματο γιατο σπορ αθλημα πας.
kon1to Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2018 γενικά υπάρχει ημιμάθεια ή αμάθεια από την πλευρά των υπαλλήλων/καταστημάτων σχετικά με τις πληρωμές με κάρτες και ειδικά για τις ανέπαφες συναλλαγές. Πολλοί νομίζουν οτι ανέπαφη μπορείς να κάνεις μόνο μέχρι το όριο το 25€ πχ (ενώ μπορείς να κάνεις με οποιοδήποτε ποσό, απλά σου ζητάει pin) Όλα τα POS έχουν δυνατότητα Ακύρωσης και Επιστροφής (διαφορετικές λειτουργίες). Η βασική διαφορά είναι ότι οι ανέπαφες συναλλαγές δεν υποστηρίζουν Ακύρωση. Άρα σε περίπτωση λάθους σε ανέπαφη συναλλαγή πρέπει να γίνει Επιστροφή.
thanosAIAS Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2018 Γίνονται ανέπαφες συναλλαγες με κινητά;;; Νόμιζα ότι ακόμη δεν...
telis Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2018 Ρε σεις πολλοί σχολιάζουν αλλά δεν έχουν καταλάβει τι έχω γράψει. Η υπάλληλος είπε ότι δέχονται ανέπαφες μέσω κάρτας. Δεν δέχονται ανέπαφες μέσω κινητού...
kon1to Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2018 Οι ανέπαφες συναλλαγές μέσω κινητού είναι κάτι καινούργιο, και όπως συνηθίζεται το καινούργιο το φοβόμαστε. Πριν τα CC όταν έβγαζα κάρτα για να πληρώσω κάπου με κοιτούσαν σαν εξωγήινο και πλέον βλέπεις μέχρι και γιαγιάδες να πληρώνουν ανέπαφα. Δεν γνωρίζω αν υπάρχει κάποιο τεχνικό θέμα για το οποίο αποφεύγουν τις συναλλαγές μέσω κινητού, όμως πιστεύω οτι απλά φοβούνται επειδή δεν ξέρουν τι τους γίνεται.
ziaba Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2018 11 λεπτά πριν, telis είπε Ρε σεις πολλοί σχολιάζουν αλλά δεν έχουν καταλάβει τι έχω γράψει. Η υπάλληλος είπε ότι δέχονται ανέπαφες μέσω κάρτας. Δεν δέχονται ανέπαφες μέσω κινητού... ε τι σε νοιάζει ας πληρωθεί όπως της βολεύει ... αφού κουβαλάς που κουβαλάς την κάρτα
Rpanagos Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2018 Πανω σε αυτο το θεμα θελω να γραψω και εγω κατι, προσφατα ακουσα πως μπορει καποιος να σε "χακαρει" μεσω της ιδιας λειτουργιας που λετε εσεις,απλα πρεπει να ειναι πολυ κοντα σου(πχ σε μετρο) και να τρβαει 25-25 τα ευρω! Δεν ξερω κατα ποσο ειναι αυτο εφικτο αλλα θελω να μας πουν οι μαστερ του ειδους Μιας και εγω δεν χρησιμοποιω τον τραπεζικο μου λογαριασμο απο το κινητο...(δεν εχω nfc) Υπαρχει η δυνατοτητα να σου "κλεψει" καποιος τα λευτα ετσι?
KoreanW Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 24 minutes ago, Rpanagos said: Πανω σε αυτο το θεμα θελω να γραψω και εγω κατι, προσφατα ακουσα πως μπορει καποιος να σε "χακαρει" μεσω της ιδιας λειτουργιας που λετε εσεις,απλα πρεπει να ειναι πολυ κοντα σου(πχ σε μετρο) και να τρβαει 25-25 τα ευρω! Δεν ξερω κατα ποσο ειναι αυτο εφικτο αλλα θελω να μας πουν οι μαστερ του ειδους Μιας και εγω δεν χρησιμοποιω τον τραπεζικο μου λογαριασμο απο το κινητο...(δεν εχω nfc) Υπαρχει η δυνατοτητα να σου "κλεψει" καποιος τα λευτα ετσι? δεν υπάρχει χακάρισμα, υπάρχει κανονική χρέωση με ανέπαφη συναλλαγή κάρτας σε φορητό pos που σου τραβαει μέχρι 25 ευρώ τη φορά (δε ζητάει pin και λόγω του μικροποσού η υπεξαίρεση δεν γίνεται αντιληπτή στο υπόλοιπο) στο εξωτερικό είναι διαδεδομένη κλοπή σε χώρους συνωστισμού πχ μετρό συνιστάται η κάρτα να περικλείεται στο πσρτοφόλι εντός κλωβού προστασίας Επεξ/σία 9 Σεπτεμβρίου 2018 από KoreanW
telis Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2018 20 λεπτά πριν, ziaba είπε ε τι σε νοιάζει ας πληρωθεί όπως της βολεύει ... αφού κουβαλάς που κουβαλάς την κάρτα Διότι με το κινητό δεν μπορεί κάποιος να δει και να κρατήσει τον αριθμό της κάρτας. Ξέρεις είναι πολύ εύκολο να καταγραφεί ο αριθμός με τις κάμερες που έχουν όλα τα ταμεία. Αν με κάποιο τρόπο δει και τον τριψήφιο στο πίσω μέρος σε χρεώνει ότι θέλει ο κάθε κακόβουλος
Rpanagos Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2018 6 λεπτά πριν, KoreanW είπε δεν υπάρχει χακάρισμα, υπάρχει κανονική χρέωση με ανέπαφη συναλλαγή κάρτας σε φορητό pos που σου τραβαει μέχρι 25 ευρώ τη φορά (δε ζητάει pin και λόγω του μικροποσού η υπεξαίρεση δεν γίνεται αντιληπτή στο υπόλοιπο) στο εξωτερικό είναι διαδεδομένη κλοπή σε χώρους συνωστισμού πχ μετρό συνιστάται η κάρτα να περικλείεται στο πσρτοφόλι εντός κλωβού προστασίας Αρα αυτο ισχυει ?με φορητο Pos?
bilya Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2018 29 λεπτά πριν, Rpanagos είπε Πανω σε αυτο το θεμα θελω να γραψω και εγω κατι, προσφατα ακουσα πως μπορει καποιος να σε "χακαρει" μεσω της ιδιας λειτουργιας που λετε εσεις,απλα πρεπει να ειναι πολυ κοντα σου(πχ σε μετρο) και να τρβαει 25-25 τα ευρω! Δεν ξερω κατα ποσο ειναι αυτο εφικτο αλλα θελω να μας πουν οι μαστερ του ειδους Μιας και εγω δεν χρησιμοποιω τον τραπεζικο μου λογαριασμο απο το κινητο...(δεν εχω nfc) Υπαρχει η δυνατοτητα να σου "κλεψει" καποιος τα λευτα ετσι? εστω κ να το κάνει, αμφισβητείς την συναλλαγή κ τέλος. Μόνο ηλίθιοι θα ¨εκλεβαν¨ λεφτά με τέτοιο τρόπο. Το ηλεκτρονικό χρήμα είναι 100% ανιχνεύσιμο. + οτι αν έχεις δυο κάρτες μαζί είναι απίθανο το POS να διαβάσει σωστά την κάρτα. αν φοβάσαι τόσο πολύ απλά βάλε ένα φύλο αλουμινόχαρτο μέσα στο πορτοφόλι. 3
KoreanW Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 10 minutes ago, Rpanagos said: Αρα αυτο ισχυει ?με φορητο Pos? https://www.telegraph.co.uk/news/2018/02/24/contactless-card-fraud-overtakes-cheque-scams-first-time/ "Contactless card fraud overtakes cheque scams for first time" ...και όχι μόνο με φορητό pos αλλά και με άλλους τρόπους πχ με φορητές συσκευές που αντιγράφουν τα στοιχεία της κάρτας και έχουν κυκλοφορήσει πλέον πορτοφόλια με θυρίδες ειδικά για την προστασία των καρτών Επεξ/σία 9 Σεπτεμβρίου 2018 από KoreanW
ELTASSOS Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2018 Ενα μετρο δεν πιανει θελει 4_5 ποντους εκτος αν το εχει σε κανα κονταρι Η ΕΙΝΑΙ ΤΙΡΑΜΟΛΑς Αρχικα να ξερεις οτι το pos το εκδιδει τραπεζα προς εταιρεια, οποτε ξερουν που πανε τα λεφτα...για βιβα δεν ξερω., οποτε ΠΡΩΤΟΝ αμεσα φαινεται που πανε τα λεφτα και ειναι ζητημα λεπτων να τον βρουν απο τη στιγμη που θα γινει κΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΔΕΥΤΕΡΟΝ αν το συστημα δει συστηματικες προσπαθειες αφυσικες πχ πολλες στο ιδιο πος η διαορα πς που ειναι μακρυα μεταξυ τους αλλα κανουν κοντινες χρονικα κλησεις ο αλγοριθμος δεν εκαθαριζει πληρωμες και τραπεζα μιλαει μαζι σου. ΤΡΙΤΟΝυνηθως σου στελνει μηνυμα στο κινητο η τραπεζα μολις γινει συναλλαγη. ΤΕΤΑΡΤΟΝ υπαρχει ημερησιο οριο πληρωμων οποτε αν ειναι χαμηλο μπαινει φραγμος....πχ στα 500. Πιο πολυ κινδυνευεις απο συγενικο προσωπο που βρηκε ευκαιρια να σου βουτηξει κινητο / καρτα και να παει για καφε/ψωνια. Χαλαλι αν ειναι γυιος κορη συζυγος...καμμια παραδουλευτρα μην ειναι 2 λεπτά πριν, overpower είπε Το εγραψες για 3η φορα επειδη κανενας δεν ασχοληθηκε να σου απαντησει στις προηγουμενες 2? Οχι βρε συ μου ερχοταν μηνυμα απο το σαιτ οτι προβλημα αποστολης αποκατασταθηκε και ξαναεστελνα....εσυ ομως γιατι αγχωνεσαι? 3
Moderators Spect~ Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2018 Moderators Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2018 5 ώρες πριν, fredd0 είπε με παλιο κινητο υποθετω, android 8 δε δουλευει, σε πεταει πισω στο playstore στη σελιδα των play services S7 Edge Android 8.0 Θα δοκιμασω ξανα και θα ενημερωσω
telis Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2018 Οι κάρτες είναι επικίνδυνες να σε χρεώσουν με μικρά ποσά μέχρι 25 ευρώ. Τα κινητά είναι ασφαλή διότι 1ον πρέπει να έχεις αφήσει ανοιχτό το nfc 2ον πρέπει να είναι ανοιχτή η εφαρμογή της κάρτας στο κινητό και όχι στο background και 3ον σου ζητάει pin για να γίνει η συναλλαγή. Η κάρτα είναι live συνεχώς
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα