Delas.46 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, Narayan είπε Το να μην χρειαζόμαστε πορτοφόλι μαζί μας δεν παίζει για πολλά χρόνια ακόμα. Όταν φτάσουμε στο σημείο να έχουμε σε ηλεκτρονική μορφή αστυνομική ταυτότητα, κάρτα ΑΜΚΑ, κάρτες μέλους καταστημάτων (ούτε ένα 10% δεν υποστηρίζεται από τις αντίστοιχες εφαρμογές τώρα) και ό,τι άλλο βαραίνει το πορτοφόλι μας σήμερα, τότε σαφώς και η χρήση κινητού θα είναι προτιμότερη. Μέχρι τότε, αφού δεν μπορούμε να αποφύγουμε το πορτοφόλι, δεν βρίσκω κάποιον λόγο να έχω μερικούς τρόπους πληρωμής σε αυτό και μερικούς στο κινητό, ειδικά όταν κι εσύ ο ίδιος έχει διαπιστώσει πόση καχυποψία και έλλειψη ενημέρωσης υπάρχει στα καταστήματα. Όταν πηγαίνεις στο Super market και στην καφετέρια της γειτονιάς σχεδόν καθημερινά και γενικά όπου κάνεις αγορές αρκετά συχνά, εκεί θα το εκτιμήσεις. Το να πληρώσω σε ένα Beach bar στην Χαλκιδική με το ρολόι ξέρω ότι δεν θα είναι το ίδιο εύκολο. Έχεις δίκιο ότι απέχουμε αρκετά πάντως. Επεξ/σία 17 Σεπτεμβρίου 2019 από Delas.46 Spelling 1
VasilisGrivilas Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Delas.46 είπε Εγώ φορούσα έτσι και αλλιώς ρολόι, οπότε δεν το πήρα μόνο για αυτό. Η αλήθεια είναι ότι αναβάθμισα το ρολόι μου σε NFC enabled μόνο για αυτό όμως. Παρατηρώ ότι ο λόγος που πολλοί δεν πληρώνουν και με κάρτα γενικότερα είναι τέτοιου είδους επιχειρήματα (Δεν γνωρίζω για εσένα). "Και αν δεν έχει τερματικό;" στην περίπτωση της κάρτας, "Αν τελειώσει η μπαταρία;" στην περίπτωση πληρωμών με κινητά - ρολόγια. Παιδιά απλά είναι τα πράγματα, αν θέλετε να φτάσουμε στο σημείο να μην χρειαζόμαστε όντως πορτοφόλι μαζί μας, πρέπει να χρησιμοποιούμε τουλάχιστον τις υπάρχουσες τεχνολογίες, αν όχι (έχω φίλο) απλά κάντε πως δεν υπάρχουν και κάθε φορά που πληρωνόσαστε να βγάζετε όλα τα λεφτά στο ATM για να μην σας τα φάει η τράπεζα. Εγώ πληρώνω απροβλημάτιστα και με το κινητό εδώ και χρόνια (εποχές winbank wallet), και με το ρολόι εδώ και έναν μήνα. Το ρολόι το βρίσκω πολύ πιο convenient από το κινητό προφανώς γιατί δεν θέλει καν να βάλω το χέρι στην τσέπη. Όπως είπα ήδη, έχει τύχει να μου πουν ότι δεν δέχονται ανέπαφες (heck, στην Δ.Ε.Θ. προχθές) και έβγαζα την κάρτα σε αυτή την περίπτωση. Το θέμα είναι ο τρόπος και η πληροφόρηση που είχε ο συγκεκριμένος άνθρωπος. Δεν μπορείς να μιλάς έτσι και να λες ανακρίβειες νομίζοντας ότι επειδή η τράπεζα που συνεργάζεσαι σου είπε να μην δέχεσαι ανέπαφες, απαγορεύονται παντού. Και πάλι προσπάθησα σχεδόν μέχρι το τέλος να του εξηγήσω με ευγένεια αλλά απλά δεν ήθελε να ακούσει. Κανονικά δεν θα με ένοιαζε, αλλά επειδή είχε λάθος πληροφόρηση προσπάθησα μάταια να του την αλλάξω. παρακολουθω το θεμα, θελω να σου πω οτι βαση αυτου https://www.naftemporiki.gr/finance/story/1512092/ee-137-dis-euro-oi-apoleies-apo-fpa-to-2017-megalo-to-kostos-gia-ellada Οταν με τα μετρητα μπορεις να κανεις παζαρι για να παρεις τιμη χωρις ΦΠΑ- σε συνδιασμο οτι η χωρα μας κολυμπαει στο μαυρο χρημα, εισαι απλα το κοροιδο που πληρωνει για ολους τους αλλους (οταν πληρωνεις με καρτα) Αυτα τα κολπα, οτι θα πληρωνεις παντου με καρτα-κινητο-ρολοι, αστα για οικονομιες τυπου αμερικης. Στην ελλαδα τα ΜΕΤΡΗΤΑ ειναι δυναμη και μοχλος για να παρεις εκπτωση και να κανεις την δουλεια σου. my 2 cents. Επεξ/σία 17 Σεπτεμβρίου 2019 από VasilisGrivilas 1 1 4
gthe Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 39 λεπτά πριν, VasilisGrivilas είπε παρακολουθω το θεμα, θελω να σου πω οτι βαση αυτου https://www.naftemporiki.gr/finance/story/1512092/ee-137-dis-euro-oi-apoleies-apo-fpa-to-2017-megalo-to-kostos-gia-ellada Οταν με τα μετρητα μπορεις να κανεις παζαρι για να παρεις τιμη χωρις ΦΠΑ- σε συνδιασμο οτι η χωρα μας κολυμπαει στο μαυρο χρημα, εισαι απλα το κοροιδο που πληρωνει για ολους τους αλλους (οταν πληρωνεις με καρτα) Αυτα τα κολπα, οτι θα πληρωνεις παντου με καρτα-κινητο-ρολοι, αστα για οικονομιες τυπου αμερικης. Στην ελλαδα τα ΜΕΤΡΗΤΑ ειναι δυναμη και μοχλος για να παρεις εκπτωση και να κανεις την δουλεια σου. my 2 cents. Καλά τώρα αυτά έχουν βελτιωθεί αρκετά στην χώρα, μην λέμε και ανακρίβιες ... εκτός από μαστόρια που σου κάνουν επισκευές και μικροδουλειές στο σπίτι και συνεργεία αυτοκινήτων της πιάτσας, σε πόσα μαγαζιά δλδ πήρες εσύ έκπτωση μόλις έβγαλες το πακέτο τα 50 ευρά ζεστά? Η σε πόσα εστιατόρια? Το μεγαλύτερο ποσοστό των επώνυμων επιχειρήσεων κόβει αποδείξεις κανονικά και το πλαστικό χρήμα είναι ευκολία για να μην κυκλοφορούμε σαν λαθρέμποροι με cash ... Και σε πληροφορώ λοιπόν ότι και σε μεγάλες οικονομίες όπως uk, ο μαστοράκος της γειτονιάς, ο υδραυλικός, ο καυστηρατζής, κάτι street markets, flea markets κτλ ... πάντα μόνο cash μαύρα κατάμαυρα Επεξ/σία 17 Σεπτεμβρίου 2019 από gthe 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα