Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σήμερα πήγα σε ένα πρατήριο Λαγκαδά 10 Θεσσαλονίκη, και ενώ δείχνω το ρολόι με την κάρτα για να πληρώσω μου λέει "Την κάρτα θέλω την κάρτα, τι μου δείχνεις το κινητό, την κάρτα θέλω". Τον λέω να μου εξηγήσει τον λόγο και τον διαβάζω τα 4 τελευταία νούμερα, τον λέω μήπως απλά να υπογράψω στην απόδειξη αλλά και πάλι αυτός εκεί κολλημένος με μια αγένεια. Μου ήρθε να φύγω χωρίς να πληρώσω αλλά λέω άντε να βγάλω την κάρτα. Με το που την δίνω λέει "Πρώτα απ' όλα απαγορεύεται με κινητά δεν καταλαβαίνω γιατί μου το δείχνεις". Λέω "αν σας πω ότι τα τελευταία 2 χρόνια πληρώνω μόνο με κινητό θα με πιστέψετε; Καλά κανείς δεν έχει ξανά έρθει με κινητό - ρολόι να πληρώσει;", απαντάει "Όχι και δεν με νοιάζει, κουμάντο στο μαγαζί μου θα κάνεις;". Τον λέω "Ναι, γιατί χωρίς πελάτες μαγαζί δεν έχεις". Τον ξαναπρότεινα να εξηγήσει τον λόγο, αλλά αυτός εκεί.

• Απαντ. 197
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Delas.46 είπε

Σήμερα πήγα σε ένα πρατήριο Λαγκαδά 10 Θεσσαλονίκη, και ενώ δείχνω το ρολόι με την κάρτα για να πληρώσω μου λέει "Την κάρτα θέλω την κάρτα, τι μου δείχνεις το κινητό, την κάρτα θέλω". Τον λέω να μου εξηγήσει τον λόγο και τον διαβάζω τα 4 τελευταία νούμερα, τον λέω μήπως απλά να υπογράψω στην απόδειξη αλλά και πάλι αυτός εκεί κολλημένος με μια αγένεια. Μου ήρθε να φύγω χωρίς να πληρώσω αλλά λέω άντε να βγάλω την κάρτα. Με το που την δίνω λέει "Πρώτα απ' όλα απαγορεύεται με κινητά δεν καταλαβαίνω γιατί μου το δείχνεις". Λέω "αν σας πω ότι τα τελευταία 2 χρόνια πληρώνω μόνο με κινητό θα με πιστέψετε; Καλά κανείς δεν έχει ξανά έρθει με κινητό - ρολόι να πληρώσει;", απαντάει "Όχι και δεν με νοιάζει, κουμάντο στο μαγαζί μου θα κάνεις;". Τον λέω "Ναι, γιατί χωρίς πελάτες μαγαζί δεν έχεις". Τον ξαναπρότεινα να εξηγήσει τον λόγο, αλλά αυτός εκεί.

Ε αναμενόμενο είναι εξάλλου δε σε έχει ανάγκη και λογικά θα έχει υψηλη αυτοπεποιθηση. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, ParhsG είπε

Ε αναμενόμενο είναι εξάλλου δε σε έχει ανάγκη και λογικά θα έχει υψηλη αυτοπεποιθηση. 

Μου έχουν αρνηθεί ανέπαφες σε καταστήματα αλλά με ευγένεια και τους καταλάβαινα γιατί δεν τους έπεφτε λόγος μιας και ήταν υπάλληλοι.

Σε ξερόλα αφεντικό πρώτη φορά πέφτω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Delas.46 είπε

Μου έχουν αρνηθεί ανέπαφες σε καταστήματα αλλά με ευγένεια και τους καταλάβαινα γιατί δεν τους έπεφτε λόγος μιας και ήταν υπάλληλοι.

Σε ξερόλα αφεντικό πρώτη φορά πέφτω.

Είσαι τυχερος... Εχω τσακωθει πολλες φορες με αφεντικά τετοιου ειδους. Απλα πιστευω πως πολλοι δεν έχουν ανάγκη

Επεξ/σία από ParhsG
  • Moderators
Δημοσ.

Προφανως βλακεια του τυπου, ο τροπος που το χειριστηκε απαραδεκτος, δεν το συζηταμε.

Παντως οσον αφορα την αρνηση, πιστευω ειναι και θεμα ελλειψης ενημερωσης προς τα καταστηματα. Θελω να πω, οκ εγω και πολλοι αλλοι τυγχανει να ξερουμε τις νεες τεχνολογιες κλπ, αλλα ουδεποτε εχω λαβει ενημερωση ως καταστημα απο την τραπεζα να μου πει "ξερεις κατι, αμα σου ερθει καποιος με βραχιολακι, ρολοι ή κινητο, μη φρικαρεις, περναει κανονικα". Οποτε ισως παιζει κι αυτο, θα επρεπε να υπαρχει σε καποιον φακελο με τις κινησεις των Pos και ενα ενημερωτικο φυλλαδιο, ουτως ωστε και ο πιο ασχετος καταστηματαρχης να ξερει τι παιζει. 

Το οποιο μου φαινεται και περιεργο που δεν εχει γινει πλακα πλακα, ισως να μην εδωσα εγω σημασια και να ηρθε οντως κατι τετοιο, αν ξερει κανενας ας μας πει.

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, djuan1988 είπε

Πάντως όπου πηγαίνω και πληρώνω με το ρολόι εντυπωσιάζονται! Αρνητικό σχόλιο κτλ δεν έχω ακούσει ακόμη.

Ούτε εγώ. Καταλαβαίνουν ότι θα πληρώσω με το ρολόι και επειδή δείχνει μικρογραφία της κάρτας και τους λεω και ανέπαφα και κανένα πρόβλημα. Η ευκολία να μην χρειάζεται να βάλω καν το χέρι στην τσέπη είναι ανεκτίμητη. 

Δημοσ.
12 ώρες πριν, Delas.46 είπε

Ούτε εγώ. Καταλαβαίνουν ότι θα πληρώσω με το ρολόι και επειδή δείχνει μικρογραφία της κάρτας και τους λεω και ανέπαφα και κανένα πρόβλημα. Η ευκολία να μην χρειάζεται να βάλω καν το χέρι στην τσέπη είναι ανεκτίμητη. 

Ναι αλλά πρέπει να φοράς ρολόι συνέχεια.

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
50 minutes ago, Narayan said:

Ναι αλλά αρκεί να φοράς μόνο αυτό ακόμη κι αν δεν έχεις μαζί σου την κάρτα, το κινητό σου και internet γενικότερα (apple pay στο apple watch). :)

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, billdanos είπε

Ναι αλλά αρκεί να φοράς μόνο αυτό ακόμη κι αν δεν έχεις μαζί σου την κάρτα, το κινητό σου και internet γενικότερα (apple pay στο apple watch). :)

Και όταν ξεμένεις απο μπαταρία ξεμένεις και από λεφτά 🙄 no thanks.

Ειλικρινά κάποια πράγματα είναι over-engineered, "λύσεις" για προβλήματα που δεν σκεφτήκαμε πως έχουμε μέχρι να παρουσιαστεί η "λύση".

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, Delas.46 είπε

Θεωρώ απόλυτα φυσιολογικά (στην ουσία τους, όχι στο ύφος) τα όσα σου είπε.

Επεξ/σία από DrLo
  • Sad 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Narayan είπε

Εγώ φορούσα έτσι και αλλιώς ρολόι, οπότε δεν το πήρα μόνο για αυτό. Η αλήθεια είναι ότι αναβάθμισα το ρολόι μου σε NFC enabled μόνο για αυτό όμως. 

3 ώρες πριν, Narayan είπε

Και όταν ξεμένεις απο μπαταρία ξεμένεις και από λεφτά 🙄 no thanks.

Ειλικρινά κάποια πράγματα είναι over-engineered, "λύσεις" για προβλήματα που δεν σκεφτήκαμε πως έχουμε μέχρι να παρουσιαστεί η "λύση".

Παρατηρώ ότι ο λόγος που πολλοί δεν πληρώνουν και με κάρτα γενικότερα είναι τέτοιου είδους επιχειρήματα (Δεν γνωρίζω για εσένα). "Και αν δεν έχει τερματικό;" στην περίπτωση της κάρτας, "Αν τελειώσει η μπαταρία;" στην περίπτωση πληρωμών με κινητά - ρολόγια. Παιδιά απλά είναι τα πράγματα, αν θέλετε να φτάσουμε στο σημείο να μην χρειαζόμαστε όντως πορτοφόλι μαζί μας, πρέπει να χρησιμοποιούμε τουλάχιστον τις υπάρχουσες τεχνολογίες, αν όχι (έχω φίλο) απλά κάντε πως δεν υπάρχουν και κάθε φορά που πληρωνόσαστε να βγάζετε όλα τα λεφτά στο ATM για να μην σας τα φάει η τράπεζα. Εγώ πληρώνω απροβλημάτιστα και με το κινητό εδώ και χρόνια (εποχές winbank wallet), και με το ρολόι εδώ και έναν μήνα. Το ρολόι το βρίσκω πολύ πιο convenient από το κινητό προφανώς γιατί δεν θέλει καν να βάλω το χέρι στην τσέπη.

2 ώρες πριν, DrLo είπε

Θεωρώ απόλυτα φυσιολογικά (στην ουσία τους, όχι στο ύφος) τα όσα σου είπε.

Όπως είπα ήδη, έχει τύχει να μου πουν ότι δεν δέχονται ανέπαφες (heck, στην Δ.Ε.Θ. προχθές) και έβγαζα την κάρτα σε αυτή την περίπτωση. Το θέμα είναι ο τρόπος και η πληροφόρηση που είχε ο συγκεκριμένος άνθρωπος. Δεν μπορείς να μιλάς έτσι και να λες ανακρίβειες νομίζοντας ότι επειδή η τράπεζα που συνεργάζεσαι σου είπε να μην δέχεσαι ανέπαφες, απαγορεύονται παντού. Και πάλι προσπάθησα σχεδόν μέχρι το τέλος να του εξηγήσω με ευγένεια αλλά απλά δεν ήθελε να ακούσει. Κανονικά δεν θα με ένοιαζε, αλλά επειδή είχε λάθος πληροφόρηση προσπάθησα μάταια να του την αλλάξω.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Delas.46 είπε

Παρατηρώ ότι ο λόγος που πολλοί δεν πληρώνουν και με κάρτα γενικότερα είναι τέτοιου είδους επιχειρήματα (Δεν γνωρίζω για εσένα). "Και αν δεν έχει τερματικό;" στην περίπτωση της κάρτας, "Αν τελειώσει η μπαταρία;" στην περίπτωση πληρωμών με κινητά - ρολόγια. Παιδιά απλά είναι τα πράγματα, αν θέλετε να φτάσουμε στο σημείο να μην χρειαζόμαστε όντως πορτοφόλι μαζί μας, πρέπει να χρησιμοποιούμε τουλάχιστον τις υπάρχουσες τεχνολογίες, αν όχι (έχω φίλο) απλά κάντε πως δεν υπάρχουν και κάθε φορά που πληρωνόσαστε να βγάζετε όλα τα λεφτά στο ATM για να μην σας τα φάει η τράπεζα. Εγώ πληρώνω απροβλημάτιστα και με το κινητό εδώ και χρόνια (εποχές winbank wallet), και με το ρολόι εδώ και έναν μήνα. Το ρολόι το βρίσκω πολύ πιο convenient από το κινητό προφανώς γιατί δεν θέλει καν να βάλω το χέρι στην τσέπη.

Το να μην χρειαζόμαστε πορτοφόλι μαζί μας δεν παίζει για πολλά χρόνια ακόμα. Όταν φτάσουμε στο σημείο να έχουμε σε ηλεκτρονική μορφή αστυνομική ταυτότητα, κάρτα ΑΜΚΑ, κάρτες μέλους καταστημάτων (ούτε ένα 10% δεν υποστηρίζεται από τις αντίστοιχες εφαρμογές τώρα) και ό,τι άλλο βαραίνει το πορτοφόλι μας σήμερα, τότε σαφώς και η χρήση κινητού θα είναι προτιμότερη. Μέχρι τότε, αφού δεν μπορούμε να αποφύγουμε το πορτοφόλι, δεν βρίσκω κάποιον λόγο να έχω μερικούς τρόπους πληρωμής σε αυτό και μερικούς στο κινητό, ειδικά όταν κι εσύ ο ίδιος έχει διαπιστώσει πόση καχυποψία και έλλειψη ενημέρωσης υπάρχει στα καταστήματα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...