Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απλά επαληθευτικά, μην κάνω κανένα λάθος.

Το Laptop φοράει έναν 5400 RPM σκουπίδι δίσκο, κολλάει ιδιαίτερα σε απίθανα σημεία, transfers, ανοίγματα αρχείων, μέχρι και του Chrome. Το πήρα απόφαση να βάλω έναν SSD, και ας είναι με SATA 2. Είμαι σίγουρος πως θα δω αισθητή διαφορά. Με το θέμα συμβατότητας με έναν HP, είμαι ΟΚ; Σίγουρα παίρνουν όλοι 2.5ρι ας πούμε, το ξεβιδώνω και εύκολα τοποθετώ τον SSD στη θέση sata του HDD;

Μήπως υπάρχει κάποια ιδιαιτερότητα να προσέξω, να ψάξω να δω το μοντέλο να σας πω;

Επεξ/σία από JiovanniGeorgeo
Δημοσ.

Κατέβασε αυτό

https://www.softpedia.com/get/System/Hard-Disk-Utils/Hard-Disk-Sentinel.shtml

δώσε μας την αναφορά ( Health / Performance ) του δίσκου σου , επίσης πάνω αριστερά την αναφοράς λέει το μοντέλο του , πες μας ποιο είναι , ακόμα πόσο χώρο κενό έχει ο δίσκος ;

Δώσε μας το μοντέλο και το Serial Number του Laptop ( δες εικόνα ) ναι θα έχει αισθητή διαφορά , είναι απλή η αλλαγή γενικά B)

laptop's model insom.jpg

• Like 1
Δημοσ.

Ο HDD έδειχνε υγιέστατος στα προγράμματα HDSentinel + άλλο ένα που έχω εναλλακτικό (δε θυμάμαι). Το θέμα ήταν τα 5400RPM.

Σε χιλιοευχαριστώ για την απάντηση, αν και είχα απλά τσεκάρει πως έχει 2.5" HDD και το προχώρησα σε παραγγελία. Χθες τελείωσα επιτυχώς. Το συγκεκριμένο μοντέλο έπρεπε να γίνει βίδες 100% και να δώσω μια μάχη να ξεκολλήσω τον σκληρό από το bracket το οποίο ήταν με ΚΟΛΛΑ! Πρώτα βγήκε το πληκτρολόγιο, αποσύνδεσα 3 πλεξουδάκια, προχώρησα στο κάτω μέρος, και εκεί ήταν ο σκληρός.

Το έβαλα, και είδα όντως αισθητή διαφορά, σίγουρα άξιζε ο κόπος! 

Σας ευχαριστώ και σόρρυ για το ελλιπές μου thread.

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Πω, είχα ανοιχτό θέμα για το ίδιο laptop.. πάλι καλά.

Είχα κάνει τη δουλειά, και του έβαλα τον SSD, μπήκε μετά από 1-2 μήνες στη διαδικασία να τον χρησιμοποιήσει και μου είπε πως του εμφανίζονται BSOD (μπλέ οθόνες).

Το πήρα το Laptop να το δω/φτιάξω ξέρω γω, και εμένα ΔΕΝ μου κάνει BSOD. Αντιθέτως ανοίγω ένα δυο φακέλους και τον CHROME και τον αφήνω ανοιχτό για 2 μέρες σερί και το βρίσκω έτσι όπως το άφησα.

Πως μπορώ να διορθώσω μια μπλε οθόνη που δεν εμφανίζεται τώρα, μου λέτε;

Να είχε ελάττωμα ο SSD out of the box μου φαίνεται σπανιότατο μιας και δε μιλάμε για HDD..

Μπορεί κάποιος να βοηθήσει παρακαλώ με τα φώτα του;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό που ξέρω είναι ότι η blue screen μπορεί να οφείλεται σε 2 περιπτώσεις.

Η πρώτη περίπτωση έχει να κάνει με το software, μπορεί να υπάρχει θέμα με κάποιον driver (συμβατότητα κτλ) ή μπέρδεμα ανάμεσα σε δύο ή περισσότερους drivers. Μπορεί επίσης να έχουν καταστραφεί αρχεία συστήματος στα Windows.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά το hardware. Μπορεί να υπάρχει πρόβλημα στην μνήμη ram ή στο chip της κάρτας γραφικών ή κάποιος controller πάνω στην μητρική να σε χαιρετάει σιγά σιγά 😇.

Επόμενος αυτό που μπορείς να κάνεις αρχικά είναι να αποκλείεις ενδεχόμενα. Ξεκινά με ένα νέο πέρασμα των Windows/drives και τα σχετικά! Τέσταρε το λίγο καιρό για να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να είναι θέμα software. Στην πορεία αν ξανά πετάξει blue screen προφανώς εχει να κάνει με το hardware, θυμήσου να βγάλεις μια φώτο τον αριθμό που αναγράφεται στην μπλε οθόνη! Αυτό θα μας προσανατολίσει αρκετά ώστε να καταλάβουμε από που προέρχεται. 

*Αν έχεις Windows 8/10 δεν βγάζει πλέον αριθμό αλλά έχει πληροφορίες σχετικά με ψιλά γράμματα κάτω απ την φάτσα...

Μπλε-Οθόνη-στα-Windows-Διάγνωση-και-Αντιμετώπιση-01.png

Μπλε-Οθόνη-στα-Windows-Διάγνωση-και-Αντιμετώπιση-02.png

Επεξ/σία από Netr0nic
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...