Flimgkis Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 20 ώρες πριν, pedrojay είπε Για gaming,αν θες console games είναι καλύτερη επιλογή το xbox,φυσικά χρειάζεσαι και gamepass για τη βιβλιοθήκη παιχνιδιών που λες.Αν θες να παίζεις τα παιχνίδια που ήδη κατέχεις για pc,τότε μόνη επιλογή το shield.Το gamestream μάλιστα δεν χρειάζεται vdsl,ένα απλό gigabit LAN θέλει. Για media δεν υπάρχει καμία επαφή με το shield,παρόλο που το Xbox είναι μπροστά από το PS σε αυτό το κομμάτι.Πόσο μάλλον για kodi που αναφέρεις,το οποίο στο Xbox είναι "κουτσό" και μάλλον θα μείνει έτσι λόγω περιορισμών της Microsoft απότι είχαν δηλώσει οι devs. Εχω και τις δύο συσκευές για την ιστορία Ενδιαφέρον, κουτσουρεμένο από ποία άποψη αγαπητέ; Τα βασικά add-ons δείχνει να τα παίρνει, ενώ διαμέσω vlc player έχεις την άνεση να παίξεις κάθε είδους αρχείου - με εξωτερικούς υπότιτλους, σημαντικό. Δίχως να κατέχω το Shield, τα νούμερα της προτεινόμενης διαδικτυακής ταχύτητας ταχύτητας τα σήκωσα από το site της Nvidia https://shield.nvidia.com/support/geforce-now/system-requirements/2 καθώς και από reviews ποικίλων youtuber, που επισημαίναν ότι μικρό connection drop οδηγούσε στο να εκκινήσει η υπηρεσία από την αρχή. Gamepass εάν σε ενδιαφέρουν οι first party αποκλειστικότητες βεβαίως βεβαίως, αλλά φυσικά άλλη η ποιότητα των games vs android, και δύναται η δυνατότητα streaming σε windows pc.
fytotech Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 51 λεπτά πριν, Flimgkis είπε Ενδιαφέρον, κουτσουρεμένο από ποία άποψη αγαπητέ; Τα βασικά add-ons δείχνει να τα παίρνει, ενώ διαμέσω vlc player έχεις την άνεση να παίξεις κάθε είδους αρχείου - με εξωτερικούς υπότιτλους, σημαντικό. Δίχως να κατέχω το Shield, τα νούμερα της προτεινόμενης διαδικτυακής ταχύτητας ταχύτητας τα σήκωσα από το site της Nvidia https://shield.nvidia.com/support/geforce-now/system-requirements/2 καθώς και από reviews ποικίλων youtuber, που επισημαίναν ότι μικρό connection drop οδηγούσε στο να εκκινήσει η υπηρεσία από την αρχή. Gamepass εάν σε ενδιαφέρουν οι first party αποκλειστικότητες βεβαίως βεβαίως, αλλά φυσικά άλλη η ποιότητα των games vs android, και δύναται η δυνατότητα streaming σε windows pc. Το Android έχει πολλές δυνατότητες. Μιλάς για έναν υπολογιστή στην τηλεόραση. Δε συγκρίνονται τα δύο. Αν πας μόνο στο gaming είναι εννοείται ανώτερο κι ας πούμε ισάξιο ως Media Player. Αλλά με το Android, μπορείς να κάνεις πάρα πολλά άλλα. 2
Moderators Malthador Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 Moderators Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 Έχω X1S και PS4, αλλά για media και apps χρησιμοποιώ την Android TV μου (με εξαίρεση τις ταινίες σε δισκάκια, εκει χρησιμοποιώ το X1S). Δεν τίθεται καν θέμα σύγκρισης μεταξύ του Android και οποιασδήποτε κονσόλας στο κομμάτι των media και των apps. 2
pedrojay Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 4 ώρες πριν, Flimgkis είπε Ενδιαφέρον, κουτσουρεμένο από ποία άποψη αγαπητέ; Τα βασικά add-ons δείχνει να τα παίρνει, ενώ διαμέσω vlc player έχεις την άνεση να παίξεις κάθε είδους αρχείου - με εξωτερικούς υπότιτλους, σημαντικό. Δεν υποστηρίζει HD audio passthrough Δεν παίζει από δίκτυο,έχουν καταφέρει μόνο nfs shares,samba όχι Δεν παίζει βαριά αρχεία,ούτε μέσω kodi ούτε μέσω VLC απόσο ξέρω. Μέχρι πρόσφατα δεν μπορούσε να δει ούτε εξωτερικό σκληρό,με το ζόρι το κατάφεραν. Γενικά η ταχύτητα πλοήγησης,loading αρχείων και ff/rew σε αυτά είναι μέρα με τη νύχτα. Είναι και άλλα,αυτά θυμάμαι τώρα στα γρήγορα.Όπως προείπα ,αν μιλάμε για σοβαρό media player,δεν έχουν καμία επαφή Αν θες να πείς ότι το xbox κάνει τα βασικά και παίζει κανα απλό αρχειάκι ,τότε μαζί σου. Αλλά με τέτοιες απαιτήσεις δεν χρειάζεσαι καν το Shield τότε. 2
enterhere Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 10 ώρες πριν, lionheart75 είπε Το δικό μου shield έφυγε σήμερα, επιτέλους. Και το δικό μου έφυγε σήμερα, με παραγγελία την Τρίτη 11/09 1
Flimgkis Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 9 ώρες πριν, pedrojay είπε Δεν υποστηρίζει HD audio passthrough Δεν παίζει από δίκτυο,έχουν καταφέρει μόνο nfs shares,samba όχι Δεν παίζει βαριά αρχεία,ούτε μέσω kodi ούτε μέσω VLC απόσο ξέρω. Μέχρι πρόσφατα δεν μπορούσε να δει ούτε εξωτερικό σκληρό,με το ζόρι το κατάφεραν. Γενικά η ταχύτητα πλοήγησης,loading αρχείων και ff/rew σε αυτά είναι μέρα με τη νύχτα. Είναι και άλλα,αυτά θυμάμαι τώρα στα γρήγορα.Όπως προείπα ,αν μιλάμε για σοβαρό media player,δεν έχουν καμία επαφή Αν θες να πείς ότι το xbox κάνει τα βασικά και παίζει κανα απλό αρχειάκι ,τότε μαζί σου. Αλλά με τέτοιες απαιτήσεις δεν χρειάζεσαι καν το Shield τότε. Πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες φίλτατε, ευχαριστώ! Τώρα ευλόγως τίθεται το ζήτημα shield vs dual boot windows/remix os υπολογιστού ως τελευταίο προπύργιο value for money για media καταστάστεις.
Bourdoulas Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 3 ώρες πριν, Flimgkis είπε Πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες φίλτατε, ευχαριστώ! Τώρα ευλόγως τίθεται το ζήτημα shield vs dual boot windows/remix os υπολογιστού ως τελευταίο προπύργιο value for money για media καταστάστεις. Δεν υπάρχει θέμα σύγκρισης Shield VS Windows/Remix OS. Καλύτερα το shield από κάθε άποψη. Αν σκέφτεσαι value for money παρε οποιοδήποτε android box που είναι συμβατό με libreelec.
fytotech Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 3 ώρες πριν, Flimgkis είπε Πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες φίλτατε, ευχαριστώ! Τώρα ευλόγως τίθεται το ζήτημα shield vs dual boot windows/remix os υπολογιστού ως τελευταίο προπύργιο value for money για media καταστάστεις. Για να τρέξεις με Windows ταινίες με μεγάλα αρχεία 4k, θες πολύ μεγαλύτερο budget.
kenmex Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 24 λεπτά πριν, fytotech είπε Για να τρέξεις με Windows ταινίες με μεγάλα αρχεία 4k, θες πολύ μεγαλύτερο budget. Για να τρεξεις σε Windows 4Κ και σε Netflix και με dolby atmos (που το shield σε netflix δεν εχει), xρειαζεσαι ενα nuc που αυτη τη στιγμη κανει ~170€, μνημη 4gb ~40€ και εναν ssd ~50€. Το κοστος ειναι αναλογο με το shield.Εχεις x86 πλατφορμα που μπορει να τρεξει τα παντα και με dual boot(Windows,linux, libreelec).Πολυ πιο ευελικτο,με το μειονεκτημα (για καποιους) οτι δεν παιζει out of the box οπως το shield.Αλλα σιγουρα ειναι πιο ευελικτη και future proof λυση. Επεξ/σία 14 Σεπτεμβρίου 2018 από kenmex
pedrojay Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Flimgkis είπε Πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες φίλτατε, ευχαριστώ! Τώρα ευλόγως τίθεται το ζήτημα shield vs dual boot windows/remix os υπολογιστού ως τελευταίο προπύργιο value for money για media καταστάστεις. Έχουμε χάσει λίγο το θέμα νομίζω,για όποιον ψάχνει vfm,υπάρχουν καλύτερες λύσεις.Εδώ μιλάμε για μια μείωση τιμής σε κορυφαία συσκευή,η οποία παρόλα αυτά είναι vfm για όποιους τη χρειάζονται.Επίσης μην μπλέκετε windows κτλ στη σύγκριση,μιλάμε για φάση καναπέ-τηλεκοντρόλ-τηλεόραση εδώ,δεν έχει σχέση με πληκτρολόγια και ποντίκια στο σαλόνι. 37 λεπτά πριν, kenmex είπε Για να τρεξεις σε Windows 4Κ και σε Netflix και με dolby atmos (που το shield σε netflix δεν εχει), xρειαζεσαι ενα nuc που αυτη τη στιγμη κανει ~170€, μνημη 4gb ~40€ και εναν ssd ~50€. Το κοστος ειναι αναλογο με το shield.Εχεις x86 πλατφορμα που μπορει να τρεξει τα παντα και με dual boot(Windows,linux, libreelec).Πολυ πιο ευελικτο,με το μειονεκτημα (για καποιους) οτι δεν παιζει out of the box οπως το shield.Αλλα σιγουρα ειναι πιο ευελικτη και future proof λυση. Το NUC που γράφεις με 170€ μόνο το Netflix θα παίζει,και λογικά και το shield σύντομα θα έχει atmos στο netflix,απλά είναι θέμα licensing και αποκλειστικότητας MS,LG.Σε τοπικά αρχεία θα είναι πάλι πίσω,δεν μιλάμε καν για 4k HDR που για nuc θέλεις 8ης γενιάς και πάνω και καλή τύχη στο να παίξεις μέσω windows,το kodi δεν υποστηρίζει καν. Βάλε και όπως έγραψα παραπάνω ευκολία remote και press play,πρόσθεσε και ανεμιστήρια/θόρυβο,θερμότητα,κατανάλωση ρεύματος για το NUC. Μάλλον αρκετοί δεν έχουν αίσθηση του τι μπορεί να κάνει ένα ολοκληρωμένο media player όπως τα shield,dune,zidoo κτλ.Αν θέλετε να μπορεί να παίξει κανα ταινιάκι 720-1080 με δικάναλο ήχο και να έχει και netflix έστω μεχρι HD ποιότητα και stereo ήχο,σαφώς υπάρχουν πολλά κινέζικα με το 1/4 της τιμής και λιγότερο.Επίσης υπάρχουν πολλές πατέντες με pc οι οποίες πάλι στα ίδια λεφτά θα φτάσουν περίπου (συνήθως παραπάνω) και τελικά θα υπολείπονται σε εμπειρία χρήσης. Επεξ/σία 14 Σεπτεμβρίου 2018 από pedrojay 2
kenmex Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, pedrojay είπε Το NUC που γράφεις με 170€ μόνο το Netflix θα παίζει, Επειδη το εχω (NUC7PJYH), παιζει Bluray Full remux με 80Mbps bitrate και atmos ανετα με cpu στο 15%.Εχει HEVC ΗW decoding.HDR ειναι θεμα driver, οχι hardware, εχει HDMI 2.0a πανω. To nuc δεν θα το χαρακτηριζα πατεντα σε καμια περιπτωση. Επεξ/σία 14 Σεπτεμβρίου 2018 από kenmex
pedrojay Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 7 λεπτά πριν, kenmex είπε Επειδη το εχω (NUC7PJYH), παιζει Bluray Full remux με 80Mbps bitrate ανετα.HDR ειναι θεμα driver, οχι hardware, εχει HDMI 2.0a πανω. Εγώ πάντως βλέπω ότι αυτό δεν υποστηρίζει HDR,αν και πάλι δεν είναι το μοναδικό κριτήριο,υπάρχουν και άλλα που έγραψα και στην τελική ακόμα και ο συνδυασμός που προτείνεις είναι γύρω στα 70€ παραπάνω και δεν ειναι καν καλύτερο σε κάτι πέραν του να κάνεις δουλειές υπολογιστή στην TV,δεν βάζω καν το gaming στην εξίσωση. https://communities.intel.com/thread/122359 https://communities.intel.com/thread/123634 Βασικά αντί να κάθομαι να γράφω κάντε μόνοι σας ένα google search και θα δείτε πόσοι έχουν παρατήσει τα nuc και τα htpc για μηχανάκια σαν το shield και γενικότερα τί αποδοχή έχει. 1
majnun Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 Ο τραπεζικός μου λογαριασμός πάλι ΔΕΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ τον TS. Ετσιμπήθειν. Τώρα πρέπει να βρούμε 4K τηλεόραση. Ερώτηση: σε 2K monitor παίζει σε υψηλότερη από 1080p το Netflix ;
kenmex Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 Δεν μιλαω για gaming, εννοειται. Μιλαω για την ευελιξια που σου προσφερει να τρεχεις ουσιαστικα οτι θελεις πανω στο μηχανημα. Ακομα και το NUC7CJYH με 120€ τρεχει HEVC μια χαρα. Το ποσοι εχουν παει απο το ενα στο αλλο ειναι debate μεγαλο, και σιγουρα εξαρταται απο το τι "φτιαχνει" τον καθενα. Εμενα ας πουμε μου αρεσει που μπορω να το βγαλω καποια στιγμη απο την τηλεοραση αν παρω κατι αλλο, και να το κανω pc για τα παιδια ή για την γυναικα μου χωρις πολλα πολλα. Τεσπα εννοειται πως το shield ειναι super μηχανημα, πολυ μπροστα απο οτιδηποτε αλλο σε media player. Με ανδροειδη δεν ειχα/εχω καλη εμπειρια οσες φορες και αν τα επελεξα.Ακομα και το auto refrresh rate που δεν υποστηριζεται απο το 90% αυτων των μηχανηματων (ξερω, το shield το υποστηριζει).Το mi box που δεν θεωρειται και το χειροτερο το πηρα Παρασκευη και το πουλησα Δευτερα... Το καλο ειναι οτι υπαρχουν σχετικα φτηνες επιλογες για τον καθε ενα. Φιλικα, Κωστας 1
pedrojay Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 31 λεπτά πριν, kenmex είπε Δεν μιλαω για gaming, εννοειται. Μιλαω για την ευελιξια που σου προσφερει να τρεχεις ουσιαστικα οτι θελεις πανω στο μηχανημα. Ακομα και το NUC7CJYH με 120€ τρεχει HEVC μια χαρα. Το ποσοι εχουν παει απο το ενα στο αλλο ειναι debate μεγαλο, και σιγουρα εξαρταται απο το τι "φτιαχνει" τον καθενα. Εμενα ας πουμε μου αρεσει που μπορω να το βγαλω καποια στιγμη απο την τηλεοραση αν παρω κατι αλλο, και να το κανω pc για τα παιδια ή για την γυναικα μου χωρις πολλα πολλα. Τεσπα εννοειται πως το shield ειναι super μηχανημα, πολυ μπροστα απο οτιδηποτε αλλο σε media player. Με ανδροειδη δεν ειχα/εχω καλη εμπειρια οσες φορες και αν τα επελεξα.Ακομα και το auto refrresh rate που δεν υποστηριζεται απο το 90% αυτων των μηχανηματων (ξερω, το shield το υποστηριζει).Το mi box που δεν θεωρειται και το χειροτερο το πηρα Παρασκευη και το πουλησα Δευτερα... Το καλο ειναι οτι υπαρχουν σχετικα φτηνες επιλογες για τον καθε ενα. Φιλικα, Κωστας Γενικά τα NUC μου αρέσουν,αλλά τα φτηνά δεν συγκρίνονται με το shield.Ακόμα και για plex είναι πιο δυνατό,αν χρησιμοποιείς.Ένα ακριβό ίσως,το οποίο βέβαια πάλι θα χάνει σε ευκολία χρήσης από όλους,αλλά θα κερδίζει σε σενάρια χρήσης ως pc.Επιλογές...
Προτεινόμενες αναρτήσεις