Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχει ένας φίλος μου ένα πισι που ο επεξεργαστής του δείχνει πως είναι μόνιμα 98-100 βαθμούς και μετά από λίγη ώρα κλείνει (περαν του ότι κολλάει λόγω throttling). Νομίζω ότι έχει socket 1366 με έναν i7 αν θυμάμαι καλά τον 920 αλλά δεν μπορώ να τον δοκιμάσω και πουθενά γιατί δεν έχω κανέναν υπολογιστή με 1366. Να υποθέσω ότι το chip μας άφησε χρόνους ;

Δημοσ.
5 ώρες πριν, GiwrgosP- είπε

Έχει ένας φίλος μου ένα πισι που ο επεξεργαστής του δείχνει πως είναι μόνιμα 98-100 βαθμούς και μετά από λίγη ώρα κλείνει (περαν του ότι κολλάει λόγω throttling). Νομίζω ότι έχει socket 1366 με έναν i7 αν θυμάμαι καλά τον 920 αλλά δεν μπορώ να τον δοκιμάσω και πουθενά γιατί δεν έχω κανέναν υπολογιστή με 1366. Να υποθέσω ότι το chip μας άφησε χρόνους ;

κανατε format? μπορει να ναι κανα ιος mining

Δημοσ.

Εχει 2 χρονακια σε αυτη την κατασταση, αρα δεν νομιζω. Ενα φορματ η αληθεια ειναι οτι το θελει. Και παλι ομως δεν δικαιολογειται νομιζω τετοια θερμοκρασια. Τελος παντων για αρχη θα δοκιμασω και φορματ.

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, Undertaker25 είπε

Τι cpu usage έχει σε idle λειτουργία?

Πολυ χαμηλα ηταν. Επαιζε στο 10% με 90c ..Οταν ανοιγα κατι και ζοριζοταν λιγακι ανεβαζε κατοσταρια και κολλαγε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

τι ψήκτρα εχει? αν εχει καμιά υδροψυξη παίζει να έχει χαιρετίσει η αντλία

Επεξ/σία από FORIS78
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τότε κάτι άλλο συμβαίνει. Ίσως να τα έχει παίξει το chip. Είσαι σίγουρος πως πατάει καλά η ψύκτρα? Επίσης, παίζει να έχει κάνει overclock τον επεξεργαστή? 

Ίσως να τα έχει παίξει η μητρική και να δίνει παραπάνω τάση στον επεξεργαστή από μόνη της... Ας δοκιμάσει και ένα bios reset... Δε βλέπω άλλη πιθανή αιτία...

Επεξ/σία από Undertaker25
Δημοσ.

Ψυκτρα ειναι η μαμα. Κατα την αλλαγη της παστας αν εγινε κανα λαθος αλλα ξανακοιταξα αν παταει καλα.. Δεν πιστευω να ξεφυγε τετοιο λαθος απο 2 ατομα. Overclock δεν εχει γινει. Βλεπω και κατι περιεργους αριθμους στις τασεις στο speedfan (νομιζω τα +12 τα εδειχνε +9). Bios reset εχω κανει.

Νομιζω η καλυτερη λυση ειναι να δοκιμαστει σε αλλη μητρικη αλλα δυσκολα θα βρω 1366 socket.

Δημοσ.

2 τινά μπορεί να συμβαίνουν. Είτε η ένδειξη του σένσορα να είναι λάθος και απλά τα έχει παίξει το cpu ή η mobo, ή η ένδειξή είναι ακριβής και το σύστημα τρώει πρώτα throttle στα 95 και μετά thermal shutdown. Αν υποθέσουμε ότι η ένδειξη είναι σωστή, για να ανεβάζει τόσο μεγάλες θερμοκρασίες ή η stock ψύκτρα δε πατά καλά και δεν έχουν ασφαλίσει τα πλαστικά κλιπάκια από πίσω στην μητρική ή ο ανεμιστήρας τα έχει παίξει εντελώς ή έχετε βάλει 100 κιλά πάστα και δεν γίνεται σωστή απαγωγή θερμότητας.

• Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, ilos είπε

2 τινά μπορεί να συμβαίνουν. Είτε η ένδειξη του σένσορα να είναι λάθος και απλά τα έχει παίξει το cpu ή η mobo, ή η ένδειξή είναι ακριβής και το σύστημα τρώει πρώτα throttle στα 95 και μετά thermal shutdown. Αν υποθέσουμε ότι η ένδειξη είναι σωστή, για να ανεβάζει τόσο μεγάλες θερμοκρασίες ή η stock ψύκτρα δε πατά καλά και δεν έχουν ασφαλίσει τα πλαστικά κλιπάκια από πίσω στην μητρική ή ο ανεμιστήρας τα έχει παίξει εντελώς ή έχετε βάλει 100 κιλά πάστα και δεν γίνεται σωστή απαγωγή θερμότητας.

Ο υπολογιστης δεν κλεινει οταν ζεσταθει πολυ, κολλαει η οθονη, δεν κινειται τιποτα.. Πρεπει να τον κλεισω απο το κουμπι. Κατα τα αλλα θα τσεκαρω παλι αν εχει γινει σωστη αλλαγη παστας.

Δημοσ.

Και παστα να μην ειχες βαλει καλα,δεν θα πιανε με το καλημερα 90αρια.Πιθανοτερο να μην παταει καλα η παναθλια στοκ ψυκτρα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...