Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγω στη θεση σου θα εκανα ενα φορματ ,θα εβαζα τον ssd για bootdrive και θα εβαζα μονο το λειτουργικο και τα προγραμματα μου ,τα παιχνιδια στο hdd. Aυτο μονο.

• Like 1
Δημοσ.

Έχει διαφορά αν τα παιχνίδια και κάποια προγράμματα τα διαβάζω μέσα από τα program files των Windows του hdd, ενώ τρέχω τα windows στον ssd? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πως γίνεται να έχεις τα program files των Windows σε διαφορετικό δίσκο από τον δίσκο των Windows? Εκτός αν δεν καταλαβαίνω κάτι καλά.

Αυτό που σου λέει ο akoinonitos είναι το εξής

SSD: Μόνο Windows και προγράμματα.

HDD: Παιχνίδια.

Επεξ/σία από Undertaker25
Δημοσ.

Έχω και στους δύο τους δίσκους τα Windows,  στον ssd χωρίς τα προγράμματα μόνο που χρησιμοποιώ περισσότερο, και στον hdd έχω τα Windows μαζί με προγράμματα και παιχνίδια που εγκαθιστώ γενικά.  Τρέχω τα Windows από τον ssd και ένα πρόγραμμα που το χρησιμοποιώ σπάνια, μπαίνω στα program files του hdd και το τρέχω από εκει(ενώ είμαι στα Windows του ssd).  Ελπίζω να έγινα κατανοητός 

Δημοσ.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να κάνεις αυτή τη διαδικασία. Κάνε αυτό που σου είπαμε. Format και στους δυο τους σκληρούς (αφού έχεις αποθηκεύσει ότι χρειάζεσαι) και εγκατάσταση των Windows ΜΟΝΟ στον SSD. Εκεί θα αποθηκεύεις και τα διάφορα προγράμματα. Τον HDD θα τον έχεις μόνο για να εγκαθιστάς παιχνίδια και να κατεβάζεις. 

Δημοσ.

Οκ,  απλά επειδή θέλω να αποφύγω το Φόρματ επειδή έκανα χθες,  θέλω να ρωτήσω εάν με αυτόν τον τρόπο έχω χαμηλότερες ταχύτητες από αυτό που μου προτείνετε εσείς 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, george1703 είπε

Οκ,  απλά επειδή θέλω να αποφύγω το Φόρματ επειδή έκανα χθες,  θέλω να ρωτήσω εάν με αυτόν τον τρόπο έχω χαμηλότερες ταχύτητες από αυτό που μου προτείνετε εσείς 

Tα εχεις κανει λιγο μπαχαλο ρε συ. Κανε ενα φορματ και στεισε το συστημα σωστα. Μια φορα θα το κανεις  και θα σωσεις και ενα ειδωλο στον hdd και θα εισαι κομπλε για πολλα χρονακια.

Τωρα το συστημα σου μπουταρει απο τον hdd οχι απο τον ssd πραγμα που το κανει πιο αργο. Οταν εχεις χρονο και ορεξη το κανεις και εισαι jet <φτιαχνεις και τις μνημουλες οπως σου ειπα και θα εισαι super

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 1
Δημοσ.

Τις μνήμες τις έκανα όπως μου είπες. Μάλλον τα έγραψα ανακατεμένα... Θα αφήσω τον hdd όπως έχει και στον ssd θα βάλω τα Windows. Δηλαδή θα μπουταρω από ssd, και τα προγράμματα θα τα τρέχω μέσω του hdd(που τα έχω τώρα εγκατεστημένα).  Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια και για τον χρόνο.  Καλό σκ 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

7 ώρες πριν, Undertaker25 είπε

Μπορείς να μου εξηγήσεις το λόγο που πρέπει να τρέχεις τα προγράμματα από ξεχωριστό δίσκο?

Γιατί ο ssd είναι 120 gb και μαζί με τα Windows και fortnite πήγε στα 75 ελεύθερα.  Επίσης θέλω να βάλω και προγράμματα όπως Android studio, Photoshop, Matlab + παιχνίδια.  Επίσης σε κάποια προγράμματα πχ office 365 δεν έχει επιλογή να ορίσω εγώ το path που να εγκατασταθεί. 

Επεξ/σία από george1703
Δημοσ.

Αν υπολογίσεις οτι πρέπει ένα 30% περίπου να έχεις ελεύθερο χώρο στον SSD για να μπορεί να λειτουργεί "άνετα", τότε στα 120GB πρέπει να έχεις  τουλάχιστον 35GB ελεύθερα.

Εσύ με 75GB ελεύθερα γιατί να κάνεις αλχημείες;

Στο Hard disk Sentinel εκτός από την υγεία (που είπες είναι 100%) πρόσεξες αν γράφει για προβλήματα επικοινωνίας του δίσκου με τον host (και για τους δύο δίσκους);

Δημοσ.
7 ώρες πριν, george1703 είπε

Γιατί ο ssd είναι 120 gb και μαζί με τα Windows και fortnite πήγε στα 75 ελεύθερα.  Επίσης θέλω να βάλω και προγράμματα όπως Android studio, Photoshop, Matlab + παιχνίδια.  Επίσης σε κάποια προγράμματα πχ office 365 δεν έχει επιλογή να ορίσω εγώ το path που να εγκατασταθεί. 

Μα σου είπαμε ήδη ότι ΟΛΑ τα παιχνίδια θα τα βάλεις στον HDD, τον οποίο θα έχεις μόνο γι' αυτή τη δουλειά. Στον SSD θα έχεις ΜΟΝΟ Windows και προγράμματα.

Τέσπα, δικό σου είναι το pc, κάνεις ότι αποφασίσεις. Καλή συνέχεια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...