tomkol Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 3 λεπτά πριν, isay είπε Δε βοηθάς σημαντικά για να σε βοηθήσουμε. Ο τεχνικος τι μετρησε και πως το μετρησε; Αποσυνδεσε τη γραμμη του σπιτιου σου; Μετρησε μεσα στο σπιτι σου; Απο την καρτέλα που εβαλες βλέπω δυο πραγματα. Εχεις κλειδώσεις στα 17 αλλά θα πεσεις στα 14 γιατί η γραμμή σου εχει τις κακομοιρας τα errors, οποτε σου λεω παλι αυτο απο σου γραφω μερες. Η γραμμή απο το καφαο μεχρι και την πριζα του σπιτιου σου, εχει προβλημα, είναι εξώφθαλμο. Μετρησε και καφαο και γραμμη , και αποσυνδεθηκα οταν εγινε αυτο απο το ιντερνετ.. Μου ειπε οτι βγαζει σφαλματα , δεν ξερω τι εκανε και εφυγε.. 1 μιση ωρα μετα ειναι αυτη η εικονα.. 50 λεπτά πριν, isay είπε Δε βοηθάς σημαντικά για να σε βοηθήσουμε. Ο τεχνικος τι μετρησε και πως το μετρησε; Αποσυνδεσε τη γραμμη του σπιτιου σου; Μετρησε μεσα στο σπιτι σου; Απο την καρτέλα που εβαλες βλέπω δυο πραγματα. Εχεις κλειδώσεις στα 17 αλλά θα πεσεις στα 14 γιατί η γραμμή σου εχει τις κακομοιρας τα errors, οποτε σου λεω παλι αυτο απο σου γραφω μερες. Η γραμμή απο το καφαο μεχρι και την πριζα του σπιτιου σου, εχει προβλημα, είναι εξώφθαλμο. Και τι ενεργεια πρεπει να γινει ωστε να λυθει αν δεν φταιει η καλωδιωση του σπιτιου και ειναι αυτο που λες εσυ; Και γιατι εδω και 2 μηνες δεν εχουν κανει κατι ; Ειναι τοσο δυσκολο;
prometheas Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Αρκεί ο τεχνικός που κάλεσες να μετρήσει με το ειδικό μηχανημα που έχει την ταχύτητα που έρχεται στην γραμμή σου στον κατανεμητή και να σου δώσει εκτυπωμένο το αποτέλεσμα του τεστ. Αν στην εισοδο της πολυκατοικίας η γραμμη ειναι ΟΚ (45+ για VDSL50 ) τότε το πρόβλημα ειναι στην εσωτερική σου καλωδίωση και δεν φταίει ούτε η WIND ούτε ο ΟΤΕ. Θα χρειαστείς ηλεκτρολόγο όπως σωστά ειπώθηκε αρκετές φορές παραπάνω Αν το πρόβλημα δεν είναι στην εσωτερική σου καλωδίωση και οι τιμες που μετριώνται στον κατανεμητή σου και στην κεντρική μπρίζα στο διαμέρισμά σου είναι παρόμοιες, τότε Καλείς Wind Αναφέρεις αναλυτικά το πρόβλημα Κρατάς στοιχεία υπαλληλου στο call center και ώρα /ημερομηνία κλήσης Ζητάς από την Wind να εξετάσει το πρόβλημα από κοινού με τον ΟΤΕ μαζί και να κανονιστεί να μεταβει στο χώρο σου (ΚΑΦΑΟ / κατανεμητής) κοινή ομάδα τεχνικών. Θα τους πείς οτι θελεις γραπτή απάντηση για το αποτέλεσμα του ελέγχου και τις προτεινόμενες ενέργειες . Επισης θα τους ενημερώσεις οτι αν δεν μπορούν να δώσουν λύση στο προβλημά σου θα καταγγείλεις την σύμβαση αζημίως με κοινοποιηση στην ΕΕΤΤ . Αυτό θα πρέπει να το κάνεις αν δεν βρεθεί λύση. Επεξ/σία 10 Σεπτεμβρίου 2018 από prometheas
Gkostas2007 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, tomkol είπε Μετρησε και καφαο και γραμμη , και αποσυνδεθηκα οταν εγινε αυτο απο το ιντερνετ.. Μου ειπε οτι βγαζει σφαλματα , δεν ξερω τι εκανε και εφυγε.. 1 μιση ωρα μετα ειναι αυτη η εικονα.. Και τι ενεργεια πρεπει να γινει ωστε να λυθει αν δεν φταιει η καλωδιωση του σπιτιου και ειναι αυτο που λες εσυ; Και γιατι εδω και 2 μηνες δεν εχουν κανει κατι ; Ειναι τοσο δυσκολο; Σε μενα απο την nova ελεγαν ότι τα καλώδια ειναι οκ και βλακείες τέτοιες. Τελικά το βρήκε ο οτετζης όταν έκανε την νέα σύνδεση. Επίσης, κάλεσε ηλεκτρολογο που συνεργάζεται επίσημα με οτε και το βρήκε και αυτος και μου πρότεινε αλλαγή καλωδίου. Απλά αυτοί είναι πιο ακριβοί απο τους δικους σου ηλεκτρολογους, αλλα τουλάχιστον έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. ΥΓ Προσωπικά χωρίς να αλλάξω τελικά καλώδιο, αλλά με αλλαγή πρίζας μόνο και κλείδωμα στα 11Mbps, απο τον Ιούλη μέχρι τώρα είχα 2 αποσυνδέσεις (η μια λογω διακοπής ρεύματος) και περίπου 500 CRC την εβδομάδα Επεξ/σία 10 Σεπτεμβρίου 2018 από Gkostas2007
tomkol Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 1 λεπτό πριν, Gkostas2007 είπε Σε μενα απο την nova ελεγαν ότι τα καλώδια ειναι οκ και βλακείες τέτοιες. Τελικά το βρήκε ο οτετζης όταν έκανε την νέα σύνδεση. Επίσης, κάλεσε ηλεκτρολογο που συνεργάζεται επίσημα με οτε και το βρήκε και αυτος και μου πρότεινε αλλαγή καλωδίου. Απλά αυτοί είναι πιο ακριβοί απο τους δικους σου ηλεκτρολογους, αλλα τουλάχιστον έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Oταν λες πιο ακριβοι ; Ποσο δηλαδη θα παει ο δικος μου πανω κατω αν ειναι θεμα καλωδιωσης;
Gkostas2007 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Μόλις τώρα, tomkol είπε Oταν λες πιο ακριβοι ; Ποσο δηλαδη θα παει ο δικος μου πανω κατω αν ειναι θεμα καλωδιωσης; Νομιζω 45 η επίσκεψη, τα εργατικά και η μελετη συν τα υλικά που δεν θυμάμαι πόσο ακριβώς πάει. Εμένα μου άλλαξε απλά πρίζα (οι υπόλοιποι ένοικοι δεν άφηναν να ανοιξει τρύπες σε κοινοχρηστο για να μου περάσει νεο καλώδιο) και με κλείδωσε σε συγκεκριμένο προφιλ και πλήρωσα 45€ για επίσκεψη, εργατικά, μελέτη. Όπως είπα και πιο πάνω απο τον Ιούλη μέχρι τώρα μαζεύω γύρω στα 500CRC την εβδομάδα, απο εκεί που μάζευα 500CRC την ώρα και είχα μονο 2 αποσυνδέσεις (εκ των οποίων η μια λόγω διακοπής ρεύματος). Απλά το προφιλ που με κλείδωσε ειναι σχετικά χαμηλό, για να μην έχω αποσυνδέσεις.
tomkol Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 1 λεπτό πριν, Gkostas2007 είπε Νομιζω 45 η επίσκεψη, τα εργατικά και η μελετη συν τα υλικά που δεν θυμάμαι πόσο ακριβώς πάει. Εμένα μου άλλαξε απλά πρίζα (οι υπόλοιποι ένοικοι δεν άφηναν να ανοιξει τρύπες σε κοινοχρηστο για να μου περάσει νεο καλώδιο) και με κλείδωσε σε συγκεκριμένο προφιλ και πλήρωσα 45€ για επίσκεψη, εργατικά, μελέτη. Όπως είπα και πιο πάνω απο τον Ιούλη μέχρι τώρα μαζεύω γύρω στα 500CRC την εβδομάδα, απο εκεί που μάζευα 500CRC την ώρα και είχα μονο 2 αποσυνδέσεις (εκ των οποίων η μια λόγω διακοπής ρεύματος). Απλά το προφιλ που με κλείδωσε ειναι σχετικά χαμηλό, για να μην έχω αποσυνδέσεις. Ε δεν λεει να πληρωνω για 50αρη και να με παει σε προφιλ για 15ρη ομως ..
Gkostas2007 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Μόλις τώρα, tomkol είπε Ε δεν λεει να πληρωνω για 50αρη και να με παει σε προφιλ για 15ρη ομως .. Εγω εχω 24αρη και με πηγε απο τα 14 που πιάνω στο 11 για να εχω σταθερή γραμμή και αυτό γιατί δεν άλλαξα καλώδιο όπως έπρεπε, αλλά απλά πρίζα. Θεωρώ ότι αν άλλαζα καλώδιο θα με είχε σε καλύτερο προφιλ.
tomkol Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Για να αλλαξεις καλωδιο ποσο θα σου επαιρνε;
Gkostas2007 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 2 λεπτά πριν, tomkol είπε Για να αλλαξεις καλωδιο ποσο θα σου επαιρνε; Πάλι 45 συν τα υλικά (δλδ το καλώδιο). Τώρα πόσο πάει το μέτρο στο καλώδιο αν και μου το είπε δεν το θυμάμαι.
tomkol Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Να σημειωθει , οτι το αλλαξα και πριζα το μοντεμ και το συνδεσα σε αλλη πριζα τηλεφωνου και αλλη πριζα ρευματος και παλι μαζευε φουλ λαθη.. Οποτε δεν νομιζω να ειναι θεμα καλωδιωσης..
isay Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, tomkol είπε Να σημειωθει , οτι το αλλαξα και πριζα το μοντεμ και το συνδεσα σε αλλη πριζα τηλεφωνου και αλλη πριζα ρευματος και παλι μαζευε φουλ λαθη.. Οποτε δεν νομιζω να ειναι θεμα καλωδιωσης.. Είτε δεν καταλαβαινεις, ειτε δεν θες να το αποδεχτεις, αλλα το παραπανω σημειωμενο δεν το εχεις εξασφαλισει. Αν το προβλημα ειναι στο καλώδιο που ερχεται απο την εισοδο της πολυκατοικίας μεχρι το σπιτι σου, οτι και να κανεις μεσα στο σπιτι σου απο πριζες και ροθτερ παλι το ιδιο προβλημα θα εχεις. Ομοιως αν το προβλημα ειναι στις καλωδιώσεις εντος του σπιτιου σου, επάνω στα κουτάκια που κάνουν διακλαδώσεις εντος του σπιτιου σου, πάλι ειναι θεμα καλωδιωσης. Βλέπεις οτι υπάρχει προβλημα και οι πιο προσβασιμοι υποπτοι (πριζα, μοντεμ) δεν ελυσαν το προβλημα, άρα κάπου αλλου ειναι το προβλημα που μονο ηλεκτρολογος θα στο βρει ή κάποιος δικος σου που ξέρει απο αυτα. 2
tomkol Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 5 λεπτά πριν, isay είπε Είτε δεν καταλαβαινεις, ειτε δεν θες να το αποδεχτεις, αλλα το παραπανω σημειωμενο δεν το εχεις εξασφαλισει. Αν το προβλημα ειναι στο καλώδιο που ερχεται απο την εισοδο της πολυκατοικίας μεχρι το σπιτι σου, οτι και να κανεις μεσα στο σπιτι σου απο πριζες και ροθτερ παλι το ιδιο προβλημα θα εχεις. Ομοιως αν το προβλημα ειναι στις καλωδιώσεις εντος του σπιτιου σου, επάνω στα κουτάκια που κάνουν διακλαδώσεις εντος του σπιτιου σου, πάλι ειναι θεμα καλωδιωσης. Βλέπεις οτι υπάρχει προβλημα και οι πιο προσβασιμοι υποπτοι (πριζα, μοντεμ) δεν ελυσαν το προβλημα, άρα κάπου αλλου ειναι το προβλημα που μονο ηλεκτρολογος θα στο βρει ή κάποιος δικος σου που ξέρει απο αυτα. Αρα καλω ηλεκτρολογο και του λεω τι ακριβως ωστε να καταλαβει ο ανθρωπος τι παιζει ;
isay Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Εσύ τι θα απαντουσες σε μια τετοια ερώτηση; "καλείς υδραυλικο και δεν του λες τιποτα για το προβλημα που αντιμετωπιζεις"
Gkostas2007 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 51 λεπτά πριν, isay είπε Εσύ τι θα απαντουσες σε μια τετοια ερώτηση; "καλείς υδραυλικο και δεν του λες τιποτα για το προβλημα που αντιμετωπιζεις" Υπάρχουν άνθρωποι που πραγματικά δεν ξέρουν. Δεν νομίζω οτι η ειρωνεία βοηθάει. Για τον TS, αν και υπάρχουν παιδιά εδώ μέσα που είναι τεχνικοί και μπορούν να σου πουν ακριβώς τι να κάνεις, προσωπικά νομιζω οτι κατ' αρχήν πρέπει να γίνει συνδιαστικός ελεγχος. Δλδ και απο Wind και απο ΟΤΕ παράλληλα. Αυτό ζήτα ή μάλλον απαίτησε το απο Wind. Με αυτό τον τρόπο θα δεις τι ταχύτητα φεύγει απο το ΚΑΦΑΟ στο κουτί της πολυκατοικιας και απο εκεί τι ανεβαίνει σε σένα. Αν σου πουν ότι τελικά φταίει το καλώδιο της πολυκατοικίας, καλείς ηλεκτρολόγο που να ξέρει απο τέτοια και του λες το πρόβλημα που έχεις (θέμα με το καλώδιο της πολυκατοικιας-σπιτιου, να το κοιτάξει και να σου πει τι ακριβώς πρέπει να κάνεις).
tomkol Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 8 λεπτά πριν, Gkostas2007 είπε Υπάρχουν άνθρωποι που πραγματικά δεν ξέρουν. Δεν νομίζω οτι η ειρωνεία βοηθάει. Για τον TS, αν και υπάρχουν παιδιά εδώ μέσα που είναι τεχνικοί και μπορούν να σου πουν ακριβώς τι να κάνεις, προσωπικά νομιζω οτι κατ' αρχήν πρέπει να γίνει συνδιαστικός ελεγχος. Δλδ και απο Wind και απο ΟΤΕ παράλληλα. Αυτό ζήτα ή μάλλον απαίτησε το απο Wind. Με αυτό τον τρόπο θα δεις τι ταχύτητα φεύγει απο το ΚΑΦΑΟ στο κουτί της πολυκατοικιας και απο εκεί τι ανεβαίνει σε σένα. Αν σου πουν ότι τελικά φταίει το καλώδιο της πολυκατοικίας, καλείς ηλεκτρολόγο που να ξέρει απο τέτοια και του λες το πρόβλημα που έχεις (θέμα με το καλώδιο της πολυκατοικιας-σπιτιου, να το κοιτάξει και να σου πει τι ακριβώς πρέπει να κάνεις). Αυτο με τον συνδιαστικο ελεγχο μου το εχουν πει 10 φορες και ποτε δεν εχει γινει .. Δεν ξερω τι θα κανω ειμαι πραγματικα μεσα στην απογνωση με αυτο το θεμα..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα