Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδια θα ηθελα την δικη σας βοηθεια σχετικα με ενα θεμα που εχω στο ιντερνετ διοτι νομιζω οτι με δουλευουν ασχημα . Λοιπον , πριν απο 2 μηνες ξεκινησαν συχνες αποσυνδεσεις μεσα στην μερα και πτωσεις ταχυτητας στο ιντερνετ (εχω vdsl wind 50mbps αθηνα) καπου στα 10 mbps πηγαιναν μεχρι που μια μερα μου κοπηκε εντελως το ιντερνετ. Φωναξα τεχνικο της γουιντ ηρθε και το ανεφερε ως προβλημα στο μοντεμ. Το αλλαξαμε ηρθε ενα καινουργιο μοντελο ZTE. Το εβαλα αλλα ξανα τα ιδια παλι αποσυνδεσεις και 10mbps.Το ξανα ανεφερα ηρθε ατομο απο οτε να κανει εξωτερικες επισκευες μετα απο 100 τηλεφωνα και 1 μηνα που περασε. Ηρθε εκανε επισκευες κατω στο ρολοι τηλεφωνου και επιασα 45 , χαρηκα αλλα η χαρα δεν κρατησε για πολυ διοτι σταδιακα επεφτε η ταχυτητα και ως αποτελεσμα μετα απο 45 λεπτα μαξ να ειναι παλι στα 10-12mbps και να με αποσυνδεσει ξανα οταν εφτασε στα 8. Ξαναηρθε ανθρωπος απο wind και ανεφερε χαμηλο συγχρονισμο και πολλα λαθη μαζεμενα . Δεν εχει γινει ξανα καμια ενεργεια απο εκεινους. Οτι μετρανε κατω στο ρολοι μετρανε και πανω και μου ειπαν δεν φταιει η καλωδιωση στο σπιτι η οτιδηποτε καποιο θεμα εχει η γραμμη. Μηπως με εχουν βαλει σε λαθος προφιλ απο ρυθμισεις Ip? Τι μπορω να κανω εγω που ισως να βοηθησει ; Μου ειπαν οτι θα ξαναερθουν Δευτερα απο οτε αλλα φοβαμαι οτι παλι τα ιδια θα γινουν και αυτη η δουλεια γινεται εδω και 2 μηνες και εχω απογοητευτει. Σορρυ για τονισμο και για το τοσο μεγαλο κειμενο απλα ψαχνω λυσεις και θα ειμαι ευγνωμων αν μπορεσουμε και κανουμε κατι .. οι εικονες ειναι καπου στην μιση ωρα απο την αποσυνδεση , μετα απο 1 ωρα θα ειναι στα 10mbps . Οι ταχυτητες στην περιοχη μου φτανουν τα 200mbps οποτε να μην υποστηριζει ο παροχος αυτην την ταχυτητα δεν παιζει διοτι παλια επιανα 40αρη χαλαρο.

profile internet auto.png

errors down up.png

dsl modulation.png

Επεξ/σία από tomkol
  • Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Θα ακουστει κυνικο αυτό που θα σου πω, αλλα αν θες να λύσεις το προβλημα, φύγε απο την wind και πηγαινε cote. Η wind καλή και άγια όσο δουλευει κάτι, αλλά αμα σκάσει σοβαρό προβλημα (καλή ώρα) δεν θα βγει άκρη. 

Δημοσ.
44 λεπτά πριν, bill2015 είπε

Την εσωτερική σου καλώδίωση την έχεις ελένξει ;

Αφου μου ειπαν οτι οτι μετρανε κατω στο ρολοι μετρανε και πανω απο την γραμμη τηλεφωνου , οποτε και οι ιδιοι μου ειπαν οτι δεν παιζει να υπαρχει θεμα στην καλωδιωση... Και χαρακτηριστικα μου ειπαν την τελευταια φορα οτι εφοσον το προβλημα δεν ειναι σταθερο δηλαδη δεν ειστε ολη την ωρα εκτος ιντερνετ και υπαρχουν απλα αποσυνδεσεις και πτωσεις ταχυτητας ειναι πιο δυσκολο να το βρουμε.. Επισης υπαρχει και παααρα πολυ χαμηλος συγχρονισμος.. δηλαδη για να πιασει Ip το μοντεμ μπορει να περνανε και 7 λεπτα..

46 λεπτά πριν, isay είπε

Θα ακουστει κυνικο αυτό που θα σου πω, αλλα αν θες να λύσεις το προβλημα, φύγε απο την wind και πηγαινε cote. Η wind καλή και άγια όσο δουλευει κάτι, αλλά αμα σκάσει σοβαρό προβλημα (καλή ώρα) δεν θα βγει άκρη. 

Ναι αλλα για να γινει η αλλαγη παροχου θελει χρονο και εγω απο το σπιτι το χρειαζομαι το ιντερνετ γιατι μιλαω με πελατες της δουλειας μου...ποσο καιρο θα παρει να αλλαξει σε οτε αν κανω αιτηση; Και ειναι σιγουρο οτι εκει θα λυσουν το θεμα;

1ωρα μετα την αποσυνδεση απο 50 στα 14 και παααρα πολλα λαθη μαζεμενα .

1ΩΡΑ ΛΑΘΗ.png

Δημοσ.
1 ώρα πριν, tomkol είπε

Αφου μου ειπαν οτι οτι μετρανε κατω στο ρολοι μετρανε και πανω απο την γραμμη τηλεφωνου , οποτε και οι ιδιοι μου ειπαν οτι δεν παιζει να υπαρχει θεμα στην καλωδιωση... Και χαρακτηριστικα μου ειπαν την τελευταια φορα οτι εφοσον το προβλημα δεν ειναι σταθερο δηλαδη δεν ειστε ολη την ωρα εκτος ιντερνετ και υπαρχουν απλα αποσυνδεσεις και πτωσεις ταχυτητας ειναι πιο δυσκολο να το βρουμε.. Επισης υπαρχει και παααρα πολυ χαμηλος συγχρονισμος.. δηλαδη για να πιασει Ip το μοντεμ μπορει να περνανε και 7 λεπτα..

Ναι αλλα για να γινει η αλλαγη παροχου θελει χρονο και εγω απο το σπιτι το χρειαζομαι το ιντερνετ γιατι μιλαω με πελατες της δουλειας μου...ποσο καιρο θα παρει να αλλαξει σε οτε αν κανω αιτηση; Και ειναι σιγουρο οτι εκει θα λυσουν το θεμα;

1ΩΡΑ ΛΑΘΗ.png

Μετα απο 1μιση ωρα η ταχυτητα στα 14mbps και ακομα πιο πολλα λαθη

Λαθη 1μιση ωρα και ταχυτητα.png

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Εκεί σταματησα να διαβάζω

Φύγε απο την wind

Και που να παω ρε φιλε; Θελει χρονο η αλλαγη παροχου , θα μεινω 1 μηνα διχως ιντερνετ..;

Δημοσ.
44 λεπτά πριν, tomkol είπε

Και που να παω ρε φιλε; Θελει χρονο η αλλαγη παροχου , θα μεινω 1 μηνα διχως ιντερνετ..;

Γιατι τωρα εχεις;

Πέραν αυτου πριν πας σε 50αρι πακέτο ρώτησες, έψαξες, μπήκες σε ολους τους παρόχους να δει την διαθεσιμότητα και  αν η παροχή σου το υποστηρίζει

Ρώτησες εδώ στο φορουμ;

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Γιατι τωρα εχεις;

Πέραν αυτου πριν πας σε 50αρι πακέτο ρώτησες, έψαξες, μπήκες σε ολους τους παρόχους να δει την διαθεσιμότητα και  αν η παροχή σου το υποστηρίζει

Ρώτησες εδώ στο φορουμ;

Φιλε πριν 2 μιση χρονια ηταν η καλυτερη επιλογη απο θεμα χρηματων και για αυτο που εψαχνα με βαση οτι υποστηριζε 50αρη στην περιοχη μου. Τωρα ειναι το ιδιο με τον οτε στις τιμες αλλα φτανει στην περιοχη μου μεχρι 200mbps. Οπως ειπα τωρα εχω αλλα υπαρχουν αποσυνδεσεις και χαμηλες ταχυτητες. Δεν καθομαι χωρις καθολου ιντερνετ .. μην τρελαθουμε..αν μπορειτε να βοηθησετε με τις γνωσεις σας καλως αλλα μην μου λες οτι δεν εψαξα γιατι ολοι οι παροχοι εκτος οτε ειναι τα ιδια σκατα. Μερικες φορες ακομα και ο οτε.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, tomkol είπε

1ΩΡΑ ΛΑΘΗ.png

Επειδή είχα ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο πρόβλημα με σένα στην Nova και μου ελεγαν βλακείες (στην αρχή δεν φταίει τίποτα, μετά δεν ξέρουν τι φταιει, και τέλος ότι φταίει το ζεύγος και δεν το αλλάζει ο ΟΤΕ), τελικά το θέμα ήταν στην εσωτερική καλωδίωση και το ανακάλυψε ο ΟΤΕ όταν σηκώθηκα και έφυγα απο δαύτους (αφού πρώτα είχαν έρθει 3 τεχνικοί και μου λεγαν βλακείες). Το θέμα είναι να δεις πόσο φεύγει απο το καφαο στο κουτί και μετά πόσο πηγαίνει απο το κουτί στο σπίτι. Οι τεχνικοί των εναλλακτικών μετράνε μόνο απο το κουτί στο σπίτι και γι' αυτό σπάνια βρίσκουν το θέμα στα καλώδια.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Gkostas2007 είπε

Επειδή είχα ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο πρόβλημα με σένα στην Nova και μου ελεγαν βλακείες (στην αρχή δεν φταίει τίποτα, μετά δεν ξέρουν τι φταιει, και τέλος ότι φταίει το ζεύγος και δεν το αλλάζει ο ΟΤΕ), τελικά το θέμα ήταν στην εσωτερική καλωδίωση και το ανακάλυψε ο ΟΤΕ όταν σηκώθηκα και έφυγα απο δαύτους (αφού πρώτα είχαν έρθει 3 τεχνικοί και μου λεγαν βλακείες). Το θέμα είναι να δεις πόσο φεύγει απο το καφαο στο κουτί και μετά πόσο πηγαίνει απο το κουτί στο σπίτι. Οι τεχνικοί των εναλλακτικών μετράνε μόνο απο το κουτί στο σπίτι και γι' αυτό σπάνια βρίσκουν το θέμα στα καλώδια.

Δεν γνωριζω καν που ειναι το καφαο , απο το κουτι στο σπιτι ειναι 5 οροφοι αποσταση .. Το σπιτι ειναι προ 18ετιας οποτε εγινε με ηλεκτρονικες εγκαταστασεις προ πολεμικες , αλλα αυτο απο την πρωτη φορα που ηρθε ανθρωπος απο τον οτε δεν θα το ειχε παρατηρησει;; Δεν ξερω.. Αν φταιει η καλωδιωση τι μπορει να γινει ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Συνοπτικά :

• Το κομβικό σημείο είναι ο κατανεμητης της πολυκατοικιας σου, δηλαδη όλα τα καλώδια που ερχονται απο το καφαο μεχρι την πολυκατοικία σου. Απο εκει ξεκινάνε καλώδια για κάθε διαμέρισμα και καταλήγουν στις πριζες. 
  • Για να εχεις "καλό internet με τα σημερινά δεδομένα (οχι προ 5ετιας ή παλιοτερα) πρεπει να μην υπάρχει προβλημα στα καλώδια συνδεσης από το καφαο σου μεχρι και τις πριζες του σπιτιου σου. 
  • Βλάβες σε ολο αυτό πάντα προκύπτουν, δηλαδη αν κάτι δουλευε μεχρι χτες, δεν ειναι βαρυ επιχειρημα οτι τώρα δεν υπάρχει βλάβη και οτι αλλου ειναι η βλάβη. 
  • Για εκτος οτε και cyta , δηλαδή όλους τους άλλους: Οταν το προβλημα ειναι από τον κατανεμητη και μέσα (προς το σπιτι σου) ειναι δική σου ευθύνη επισκευής, φερνοντας δικο σου ηλεκτρολογο χαμηλών ρευμάτων για ελεγχο και επισκευη. Οταν είναι απο τον κατανεμητη και πισω (προς καφαο) ειναι ευθυνη και κοστος του παροχου σου (σε συνεργασία με τον οτε μεταξυ τους). Αν λοιπον δηλώσεις βλάβη πρωτα μετράνε τη γραμμή με συνδεμενα και αποσυνδεμένα τηλεφωνα και ίσως σε συνεργασία με τον οτε στειλουν και ατομο να μετρήσει και στον κατανεμητη (*). Αν τώρα θες να ερθει τεχνικος στο σπιτι σου και να κοιταξει τα πάντα (οχι να τα φτιάξει), σου λενε ξεκάθαρα οτι θα υπάρξει χρεωση. (*) Εννοείτε σου λένε και κάνουν το ιδιο, αν μετά τη μετρηση στον κατανεμητη, η βλάβη ειναι στο δικό σου κομματι δηλαδη απο κατανεμητη και μεσα. 
  • Για ote/cyta : Οι τεχνικοι εχουν οδηγία να εξετάζουν τα πάντα μεχρι και το σπιτι σου και το κάνουν, οποτε βρίσκουν το προβλημα χωρίς να χρεώσουν (εκτος αν τους καλέσει κάποιος για χαζους λογους - πχ δεν εχει ιντερνετ επειδη δεν ειχε βαλει το router στην πριζα). Η επισκευή ειναι πάλι κοστος του ιδιοκτήτη. Οταν ακουσα οτι η cyta αγοράστηκε/κλείνει μου εκατσε ασχημα γιατί στο after sales ήταν καλοί για ιδιωτικοι εταιρεία
  • Προταση μου ειναι να βρεις κάποιο ηλεκτρολογο (ή να το κανεις εσυ αν πιάνουν τα χέρια σου) και να συνδεσεις το router απευθειας στο καλώδιο ΣΟΥ στον κατανεμητη, αποσυνδεοντας τη γραμμη που πάει για σπιτι σου. Εκει βλέπεις πως ειναι η συνδεση και τι error εχεις και επιπροσθετα καλεις τον isp σου να πάρει μετρήσεις απο μακρια (υπάρχει τροπος). Αν δεις οτι ολα παιζουν καμπάνα τοτε το προβλημα ειναι απο κατανεμητη και μεσα οποτε θες ηλεκτρολογο να σου κάνεις τις αναγκαιες επιδιορθωσεις (ειναι διαφορετικές ανα περιπτωση) απο τον κατανεμητη και μεσα
  • Αν λοιπον έχεις οτε, που σου ειπα νωρίτερα, αυτά θα γινουν γρήγορα και άμεσα και με 2-3 τηλεφωνα, οχι 100 και να μη βρισκεις λύση. 
  • Το να φυγεις απο εναλλακτικο και να πας σε οτε, ειναι θεμα 3 ημερών, ενω το αντιθετο ειναι κάπου στις 15-20. 
  • Με το δικό μου τροπο σκέψης, αν ήθελα σταθέρο επαγγελματικό εργαλείο, θα εκανα διακοπή στη wind πληρώνοντας το προστιμο και θα γυριζα σε οτε. Σου εγραψα και νωρίτερα οτι η wind ειναι φθηνή και άγια οσο ολα δουλευουν καλα. Αν κάτι δε δουλευει καλά θα ζοριστείς πολύ να βγάλεις άκρη. 

Επεξ/σία από isay
  • Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, isay είπε

Συνοπτικά :

• Το κομβικό σημείο είναι ο κατανεμητης της πολυκατοικιας σου, δηλαδη όλα τα καλώδια που ερχονται απο το καφαο μεχρι την πολυκατοικία σου. Απο εκει ξεκινάνε καλώδια για κάθε διαμέρισμα και καταλήγουν στις πριζες. 
  • Για να εχεις "καλό internet με τα σημερινά δεδομένα (οχι προ 5ετιας ή παλιοτερα) πρεπει να μην υπάρχει προβλημα στα καλώδια συνδεσης από το καφαο σου μεχρι και τις πριζες του σπιτιου σου. 
  • Βλάβες σε ολο αυτό πάντα προκύπτουν, δηλαδη αν κάτι δουλευε μεχρι χτες, δεν ειναι βαρυ επιχειρημα οτι τώρα δεν υπάρχει βλάβη και οτι αλλου ειναι η βλάβη. 
  • Για εκτος οτε και cyta , δηλαδή όλους τους άλλους: Οταν το προβλημα ειναι από τον κατανεμητη και μέσα (προς το σπιτι σου) ειναι δική σου ευθύνη επισκευής, φερνοντας δικο σου ηλεκτρολογο χαμηλών ρευμάτων για ελεγχο και επισκευη. Οταν είναι απο τον κατανεμητη και πισω (προς καφαο) ειναι ευθυνη και κοστος του παροχου σου (σε συνεργασία με τον οτε μεταξυ τους). Αν λοιπον δηλώσεις βλάβη πρωτα μετράνε τη γραμμή με συνδεμενα και αποσυνδεμένα τηλεφωνα και ίσως σε συνεργασία με τον οτε στειλουν και ατομο να μετρήσει και στον κατανεμητη (*). Αν τώρα θες να ερθει τεχνικος στο σπιτι σου και να κοιταξει τα πάντα (οχι να τα φτιάξει), σου λενε ξεκάθαρα οτι θα υπάρξει χρεωση. (*) Εννοείτε σου λένε και κάνουν το ιδιο, αν μετά τη μετρηση στον κατανεμητη, η βλάβη ειναι στο δικό σου κομματι δηλαδη απο κατανεμητη και μεσα. 
  • Για ote/cyta : Οι τεχνικοι εχουν οδηγία να εξετάζουν τα πάντα μεχρι και το σπιτι σου και το κάνουν, οποτε βρίσκουν το προβλημα χωρίς να χρεώσουν (εκτος αν τους καλέσει κάποιος για χαζους λογους - πχ δεν εχει ιντερνετ επειδη δεν ειχε βαλει το router στην πριζα). Η επισκευή ειναι πάλι κοστος του ιδιοκτήτη. Οταν ακουσα οτι η cyta αγοράστηκε/κλείνει μου εκατσε ασχημα γιατί στο after sales ήταν καλοί για ιδιωτικοι εταιρεία
  • Προταση μου ειναι να βρεις κάποιο ηλεκτρολογο (ή να το κανεις εσυ αν πιάνουν τα χέρια σου) και να συνδεσεις το router απευθειας στο καλώδιο ΣΟΥ στον κατανεμητη, αποσυνδεοντας τη γραμμη που πάει για σπιτι σου. Εκει βλέπεις πως ειναι η συνδεση και τι error εχεις και επιπροσθετα καλεις τον isp σου να πάρει μετρήσεις απο μακρια (υπάρχει τροπος). Αν δεις οτι ολα παιζουν καμπάνα τοτε το προβλημα ειναι απο κατανεμητη και μεσα οποτε θες ηλεκτρολογο να σου κάνεις τις αναγκαιες επιδιορθωσεις (ειναι διαφορετικές ανα περιπτωση) απο τον κατανεμητη και μεσα
  • Αν λοιπον έχεις οτε, που σου ειπα νωρίτερα, αυτά θα γινουν γρήγορα και άμεσα και με 2-3 τηλεφωνα, οχι 100 και να μη βρισκεις λύση. 
  • Το να φυγεις απο εναλλακτικο και να πας σε οτε, ειναι θεμα 3 ημερών, ενω το αντιθετο ειναι κάπου στις 15-20. 
  • Με το δικό μου τροπο σκέψης, αν ήθελα σταθέρο επαγγελματικό εργαλείο, θα εκανα διακοπή στη wind πληρώνοντας το προστιμο και θα γυριζα σε οτε. Σου εγραψα και νωρίτερα οτι η wind ειναι φθηνή και άγια οσο ολα δουλευουν καλα. Αν κάτι δε δουλευει καλά θα ζοριστείς πολύ να βγάλεις άκρη. 

Σε ευχαριστω . Ειμαι 2μιση χρονια οποτε δεν υπαρχει προστιμο. Αν δεν γινει κατι και μετα απο την δευτερα θα παω οτε σε 100αρη . Ελπιζω να μεταφερθω οσο συντομα μου ειπες εντος 3 ημερων.. και να βρουν τι φταιει εκεινοι..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, tomkol είπε

Σε ευχαριστω . Ειμαι 2μιση χρονια οποτε δεν υπαρχει προστιμο. Αν δεν γινει κατι και μετα απο την δευτερα θα παω οτε σε 100αρη . Ελπιζω να μεταφερθω οσο συντομα μου ειπες εντος 3 ημερων.. και να βρουν τι φταιει εκεινοι..

Ειναι πολύ σπάνιο να μην υπάρχουν  διαθεσιμες πορτες σε οτε, αλλα αν υπάρχουν ειναι πολύ γρηγορη η μεταβαση. Αν μπορεις να μιλήσεις και με το τεχνικο τμήμα της περιοχής λεγοντας τους καποια στοιχεια, θα σου πουν αμεσα αν υπάρχει πορτα.

Προσεχε ομως τη λεπτομερια. Αν το προβλημα ειναι δικο σου και παλι θα πρεπει να βρει τροπο να λυθει (ηλεκτρολογος, κλπ). Μην νομιζεις οτι θα μπει οτε και ξαφνικα ολα θα δουλευουν καμπανα. 

Επεξ/σία από isay
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, isay είπε

Ειναι πολύ σπάνιο να μην υπάρχουν  διαθεσιμες πορτες σε οτε, αλλα αν υπάρχουν ειναι πολύ γρηγορη η μεταβαση. Προσεχε ομως τη λεπτομερια. Αν το προβλημα ειναι δικο σου και παλι θα πρεπει να βρει τροπο να λυθει (ηλεκτρολογος, κλπ). Μην νομιζεις οτι θα μπει οτε και ξαφνικα ολα θα δουλευουν καμπανα. 

Αν το θεμα ειναι δικο μου δεν θα υπηρχαν διαφορετικες μετρησεις κατω στον πινακα τηλεφωνου με τις μετρησεις στον 5ο σε μενα ; Μου το ειπαν 3 τεχνικοι οτι φταιει κατι στην γραμμη και οτι κατα 95% δεν ειναι καλωδιωση.. Αν ειναι η καλωδιωση , ποσο μπορει να παει η χρεωση απο ηλεκτρολογο για να τα φτιαξει αυτα;;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...