Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ως συνέχεια αυτου θέματος, συνεχίζω την αναζήτηση laptop.

Έχω καταλήξει σε:

• 8750H
  • 17"
  • HHd+SSD 256GB
  • RAM, 8GB ή 16GB με δυνατότητα επέκτασης μεχρι 32
  • Αγορά μόνο από Ελλάδα επειδή θέλω να το έχω μέσα στην επόμενη εβδομάδα και δεν εχω χρόνο να ψάχνομαι με τις εγγυήσεις αν πάει κάτι στραβά.
  • Αν πάρω 8GB+128GB θα προχωρησσω μονος μου την ιδια στιγμη σε αναβάθμιση.

Χρήση επαγγελματική:

• Όχι παιχνίδια
  • 2D autocad
  • Browsing
  • Office
  • Multitasking

Ψάχνοντας στο skroutz υπάρχουν μόνο 2 επιλογές γι αυτά τα κριτήρια:

• Dell G3 3779 (διάφορες εκδόσεις με διαφορετική χωρητικοτητα ram &ssd)
  • MSI GL73 8RD (διάφορες εκδόσεις με διαφορετική χωρητικοτητα ram &ssd)

Θα ήθελα να ρωτήσω ποια απ τα δύο προτείνετε εκτος κι αν έχετε και κάποια άλλη πρόταση που να πληρεί τα παραπάνω κριτήρια.

Επεξ/σία από funbreaker
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα σου γραψω καποια πραγματα να χεις υποψη σου.

1.Αν μπορεις να βρεις (μεσα στο μπατζετ σου προφανως) εξαρχης με 16gb , παρτο .Τις sodimm ddr4 μνημες δεν τις λες και φθηνες..το 8αρι αγγιζει τα 70-80ευρω , οι καλες μαρκες τα 90-100ευρω.
Σκεψου και αυτο το εξοδο.
2.Αναλογως ποσα προγραμματα σκεφτεσαι να εγκαταστησεις , ισως και ο 128αρης να σε καλυπτει.Σιγουρα ο 256αρης θα σου δινε ανεση...αλλα οκ ...οπως ειπα..αν ειναι να εγκαταστησεις καμμια 10αρια προγραμμα μονο...και ρυθμισεις τα temp των προγραμματων να σκανε στον μηχανικο (το χω κανει για συγκεκριμενα προγραμματα) , τοτε και ο 128αρης για αρχη σε καλυπτει.
3.Σκεφτεσαι να δουλευεις στο μονιτορ του φορητου?Εξωτερικη οθονη θα παιζει?Τα φορητα δεν εχουν και τις καλυτερες οθονες σε θεμα αποδοσης χρωματων για αυτο ρωταω.
Επισης για μενα προσωπικα για 15αρι ειναι must οι 1080p οθονες , για 17αρι..δεν ξερω...εχω δει 17αρι μονιτορ σε alienware και μου φαινοταν η 2k πολυ φυσικη..αρα σκεφτομαι μηπως η 1080p ειναι ανεπαρκης για 17αρι μονιτορ..και ισως συνεφερε να πας σε 15αρι +εξωτερικο μονιτορ και ο,τι λεφτα κερδισεις να τα επενδυσεις σε specs?

Tελος αν το σηκωνει το μπατζετ σου , αυτο δεν ειναι ασχημο.Υπερπληρες απο τα γεννοφασκια του.

Επεξ/σία από mphxths
Δημοσ.
1 hour ago, mphxths said:

Θα σου γραψω καποια πραγματα να χεις υποψη σου.

1.Αν μπορεις να βρεις (μεσα στο μπατζετ σου προφανως) εξαρχης με 16gb , παρτο .Τις sodimm ddr4 μνημες δεν τις λες και φθηνες..το 8αρι αγγιζει τα 70-80ευρω , οι καλες μαρκες τα 90-100ευρω.
Σκεψου και αυτο το εξοδο.
2.Αναλογως ποσα προγραμματα σκεφτεσαι να εγκαταστησεις , ισως και ο 128αρης να σε καλυπτει.Σιγουρα ο 256αρης θα σου δινε ανεση...αλλα οκ ...οπως ειπα..αν ειναι να εγκαταστησεις καμμια 10αρια προγραμμα μονο...και ρυθμισεις τα temp των προγραμματων να σκανε στον μηχανικο (το χω κανει για συγκεκριμενα προγραμματα) , τοτε και ο 128αρης για αρχη σε καλυπτει.
3.Σκεφτεσαι να δουλευεις στο μονιτορ του φορητου?Εξωτερικη οθονη θα παιζει?Τα φορητα δεν εχουν και τις καλυτερες οθονες σε θεμα αποδοσης χρωματων για αυτο ρωταω.
Επισης για μενα προσωπικα για 15αρι ειναι must οι 1080p οθονες , για 17αρι..δεν ξερω...εχω δει 17αρι μονιτορ σε alienware και μου φαινοταν η 2k πολυ φυσικη..αρα σκεφτομαι μηπως η 1080p ειναι ανεπαρκης για 17αρι μονιτορ..και ισως συνεφερε να πας σε 15αρι +εξωτερικο μονιτορ και ο,τι λεφτα κερδισεις να τα επενδυσεις σε specs?

Tελος αν το σηκωνει το μπατζετ σου , αυτο δεν ειναι ασχημο.Υπερπληρες απο τα γεννοφασκια του.

Ευχαριστώ για τα σχόλια.

1. Ναι μπορεί και να το κάνω επειδή βαριέμαι να ασχοληθώ αν το κέρδος είναι μικρό. Θα το δω.
  2. Χρειάζομαι οπωσδήποτε 256. Και στο λαπτοπ που έχω τώρα είχα αρχικά 128 και δεν την πάλεψα και τον άλλαξα.
  3. Ωραίος προβληματισμός αλλά χρειάζομαι μεγάλη οθόνη οπωσδήποτε λόγω δουλειάς. Δουλεύω με 2 οθόνες και πάλι δεν μου είναι αρκετές.

Το ερώτημα παραμένει:

Ανάμεσα στις 2 επιλογές που έχω ποια προτείνετε;

Δημοσ.

Σου προτεινα ενα εγω..δεν ξερω αν το καλυπτει το μπατζετ σου..παντως με αυτα που θες απο οτι ειδα στην λιστα του σκρουτζ που εβαλες κατω απο 1200-1300 δεν πεφτεις...

Απο ποιοτητα κατασκευης πιστευω σε αυτες τις κατηγοριες ολα ειναι καλα.Το dell παιρνει ποντους για το after sales support..αν βρεις δηλ configurations εφαμιλλα των 2 μαρκων και στα ιδια περιπου λεφτα χτυπα το dell για το support.

Δημοσ.

To dell είναι εκτός των επιλογών. Δεν γίνεται να τρέχεις cad στους 70 και 80 βαθμούς χειμώνα. 

Το έχω ξαναπεί και στο mega thread , η dell φέτος με εξαίρεση τα G5 G7 είναι εκτός τόπου και χρόνου. 

Μιας και έχεις τόσο συγκεκριμένες απαιτήσεις , πρόταση μου είναι να πας σε λύση 15,6 ιντσών με TB3 με x4 lanes. 

Η διαφορά 15,6 με 17,3 είναι περίπου 150 ευρώ. Με αυτά τα χρήματα βγάζεις μία εξωτερική οθόνη ακόμα. 

Οπότε όταν θα έρχεται η ώρα για desktop δουλειάς , βγάζεις το tb3 to Dual HDMI και είσαι "άρχοντας". 

Μόνο το https://www.lenovo.com/gb/en/laptops/legion-laptops/legion-y-series/Lenovo-Legion-Y730-17ICH/p/88GMY701061 καλύπτει κάθε βάση , αλλά δεν ξέρουμε τιμή και δεν κυκλοφορεί ακόμα. 

Αν πρόκειται να αλλάξεις λάπτοπ σε 2 χρόνια στρίψε νόμισμά και πάρε όποιο βρεις πρώτο. Αν όμως το θες για 4 χρόνια ως εργαλείο δουλειάς , δεν πρέπει να βιαστείς.

Δημοσ.

Θα ξεκιναει απο 1250$ το y730 βλεπω ..στην ελλαδα θα γαμηθει να μου το θυμηθεις.

Απο την αλλη τα φορητα δεν ειναι για 3d/cad και λοιπες δουλειες γιατι καταληγεις να σκασεις μια περιουσια , που αν πηγαινες σε desktop θα επαιρνες render farm που λεει ο λογος.
Απο την αλλη καποιος μπορει να εχει αυτην την περιουσια..οποτε οκ παει σε εξιδεικευμενη λυση οπως π.χ. το y730.

Προσωπικα στο legion y520 εχω κανει 3d/photogrammetry δουλεια..αλλα οκ , οταν εδινε ο επεξεργαστης πονο η ψυχουλα μου ετρεμε τις θερμοκρασιες..ειδικα το καλοκαιρι...χειμωνα οχι τοσο.
Και δουλεια που δεν ηθελε χρωματικη ακριβεια γιατι η οθονη δεν ειναι για τετοια..προφανως.

ΥΓ1 : Το μονο που με εντυπωσιασε στο y730 , ειναι τα ξεχωριστα φανς στα cpu/gpu..αυτο μαλιστα ναι..μετραει...ολα τα αλλα τα τουμπανιασμενα specs..ειναι αυτονοητα :)

ΥΓ2 : Μην ξεχναμε το undervolting που στα φορητα καποια στιγμη γινεται must.Χωρις να χανεις σε επιδοσεις , κερδιζεις σε θερμοκρασιες..εχω δει 10-15 βαθμους κατω , σε εργασιες που πριν εβλεπα 80-90αρια...κατι παιχνιδια κλπ δηλ.Καλοκαιρι ολα αυτα..χειμωνα δεν υπαρχουν ανησυχιες...

Δημοσ.

Αν ξεκινήσει από τόσο άστα... βέβαια με 1100$ το 15αρι δεν θα είναι περίεργο.

Απλά με αυτά που ζητάει ο φίλος δεν μπορώ να βρω κάτι άλλο... 

Σκέψου ότι το 520 απέβαλλε τη θερμότητα σχετικά εύκολα κιόλας... 

https://www.notebookcheck.net/Dell-G3-17-3779-i5-8300H-GTX-1050-SSD-IPS-Laptop-Review.317678.0.html#toc-performance-dell-laptop-also-with-six-cores-if-needed δεν κάθομαι καν να βρω τoν 8750H , γιατί κανένας δεν έβγαλε τα νούμερα . Είπαν απλά <<είναι 10 βαθμούς πάνω από τις μέσες θερμοκρασίες τις κατηγορίας...>>

Σαν συμβουλή σε περίπτωση που κάποιος ψάξει αυτό το thread

Η αλλαγή σε "ανοιχτού" τύπου ψύξη είναι εντυπωσιακή στη lenovo. Μετά τα alienware είναι τα πρώτα που το βγάζουν σε ας πούμε φυσιολογικές τιμές...

Για το ΥΓ2 , δεν υπάρχει laptop που πλέον να μην το χρειάζεται. Ειδικά στα μεγάλα μοντέλα μιλάμε για άσχημο tweak μέχρι να φτάσεις στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Αν έπιανε κιόλας η άτιμη η kryonaut στα λαπτοπ καλά θα ήταν... Αναγκάζεσαι να πας σε πιο παχιές πάστες γιατί η πίεση από τις ψύκτρες είναι μικρότερη.

Σαν συμβουλή σε περίπτωση που κάποιος ψάξει αυτό το thread τα cooling pad δεν βοηθούν σε laptop του τύπου του G3 (aspire a5 , dell 5570 , ideapad 320) . Το πρόβλημα είναι ο αεραγωγός εξόδου , που κρύβεται πίσω από το βραχίωνα της οθόνης. Όχι η εισαγωγή του αέρα από κάτω. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 hours ago, mphxths said:

Σου προτεινα ενα εγω..δεν ξερω αν το καλυπτει το μπατζετ σου..παντως με αυτα που θες απο οτι ειδα στην λιστα του σκρουτζ που εβαλες κατω απο 1200-1300 δεν πεφτεις...

Απο ποιοτητα κατασκευης πιστευω σε αυτες τις κατηγοριες ολα ειναι καλα.Το dell παιρνει ποντους για το after sales support..αν βρεις δηλ configurations εφαμιλλα των 2 μαρκων και στα ιδια περιπου λεφτα χτυπα το dell για το support.

Αυτό που μου πρότεινες είναι η μια απ τις δύο επιλογές σε περίπτωση που δεν κάνω την αναβάθμιση μόνος μου. Το πρότεινες επειδή γνωρίζεις πως είναι ποιοτικά καλό λαπτοπ και το dell δεν είναι; Γιατί για το dell διαβάζω άσχημα πράγματα παρακάτω.

18 hours ago, Dr.Tesla said:

To dell είναι εκτός των επιλογών. Δεν γίνεται να τρέχεις cad στους 70 και 80 βαθμούς χειμώνα. 

Το έχω ξαναπεί και στο mega thread , η dell φέτος με εξαίρεση τα G5 G7 είναι εκτός τόπου και χρόνου. 

Μιας και έχεις τόσο συγκεκριμένες απαιτήσεις , πρόταση μου είναι να πας σε λύση 15,6 ιντσών με TB3 με x4 lanes. 

Η διαφορά 15,6 με 17,3 είναι περίπου 150 ευρώ. Με αυτά τα χρήματα βγάζεις μία εξωτερική οθόνη ακόμα. 

Οπότε όταν θα έρχεται η ώρα για desktop δουλειάς , βγάζεις το tb3 to Dual HDMI και είσαι "άρχοντας". 

Μόνο το https://www.lenovo.com/gb/en/laptops/legion-laptops/legion-y-series/Lenovo-Legion-Y730-17ICH/p/88GMY701061 καλύπτει κάθε βάση , αλλά δεν ξέρουμε τιμή και δεν κυκλοφορεί ακόμα. 

Αν πρόκειται να αλλάξεις λάπτοπ σε 2 χρόνια στρίψε νόμισμά και πάρε όποιο βρεις πρώτο. Αν όμως το θες για 4 χρόνια ως εργαλείο δουλειάς , δεν πρέπει να βιαστείς.

Το θέλω και για παραπάνω από 4 χρόνια. Μου φαίνεται ακραίο το χρονοδιάγραμμά σου. Είναι δυνατόν να δίνω 1500 ευρώ κάθε 4 χρόνια για λαπτοπ? Το i3 που έχω τώρα κλείνει 10ετία και κάνει άψογα την δουλειά του ακόμα, απλά θεώρησα πως ήρθε η ώρα της αντικατάστασης.

Ως προς τις 15.6" που λες να λύσω το πρόβλημα με μια 2η οθόνη, αυτό το κάνω ήδη με τις 17.3" στην δουλειά. Χρειάζομαι μεγάλη οθόνη.

Επίσης δεν μπορώ να περιμένω να βγει το λενόβο, η αγορά πρέπει να γίνει αυτή την εβδομάδα που έχω ελεύθερο χρόνο.

17 hours ago, Dr.Tesla said:

Αν ξεκινήσει από τόσο άστα... βέβαια με 1100$ το 15αρι δεν θα είναι περίεργο.

Απλά με αυτά που ζητάει ο φίλος δεν μπορώ να βρω κάτι άλλο... 

Σκέψου ότι το 520 απέβαλλε τη θερμότητα σχετικά εύκολα κιόλας... 

https://www.notebookcheck.net/Dell-G3-17-3779-i5-8300H-GTX-1050-SSD-IPS-Laptop-Review.317678.0.html#toc-performance-dell-laptop-also-with-six-cores-if-needed δεν κάθομαι καν να βρω τoν 8750H , γιατί κανένας δεν έβγαλε τα νούμερα . Είπαν απλά <<είναι 10 βαθμούς πάνω από τις μέσες θερμοκρασίες τις κατηγορίας...>>

Σαν συμβουλή σε περίπτωση που κάποιος ψάξει αυτό το thread

Η αλλαγή σε "ανοιχτού" τύπου ψύξη είναι εντυπωσιακή στη lenovo. Μετά τα alienware είναι τα πρώτα που το βγάζουν σε ας πούμε φυσιολογικές τιμές...

Για το ΥΓ2 , δεν υπάρχει laptop που πλέον να μην το χρειάζεται. Ειδικά στα μεγάλα μοντέλα μιλάμε για άσχημο tweak μέχρι να φτάσεις στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Αν έπιανε κιόλας η άτιμη η kryonaut στα λαπτοπ καλά θα ήταν... Αναγκάζεσαι να πας σε πιο παχιές πάστες γιατί η πίεση από τις ψύκτρες είναι μικρότερη.

Σαν συμβουλή σε περίπτωση που κάποιος ψάξει αυτό το thread τα cooling pad δεν βοηθούν σε laptop του τύπου του G3 (aspire a5 , dell 5570 , ideapad 320) . Το πρόβλημα είναι ο αεραγωγός εξόδου , που κρύβεται πίσω από το βραχίωνα της οθόνης. Όχι η εισαγωγή του αέρα από κάτω. 

Μιλάς με γρίφους γέροντα και δεν σε καταλαβαίνω.

Ποιο είναι το απόσταγμα αυτών που λες; Να μην πάρω το DELL λόγω θερμοκρασιών;

Το MSI είναι οκ ως προς τις θερμοκρασίες;

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Επίσης αυτό δεν το σχολίασε κανείς:

image.png.ea76a949d87881c1d0ff55a6f3484ca6.png

Επεξ/σία από funbreaker
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, funbreaker είπε

Αυτό που μου πρότεινες είναι η μια απ τις δύο επιλογές σε περίπτωση που δεν κάνω την αναβάθμιση μόνος μου. Το πρότεινες επειδή γνωρίζεις πως είναι ποιοτικά καλό λαπτοπ και το dell δεν είναι; Γιατί για το dell διαβάζω άσχημα πράγματα παρακάτω.

Αυτο το προτεινα γιατι θελει σχεδον μηδεν αναβαθμισεις , βασει αυτων που ειπες οτι θες να εχει το λαπτοπ.

Αν ειναι ποιοτικα καλυτερο ή οχι απο το dell δεν το ξερω..δεν τα εχω δουλεψει.Μιλαμε ομως για φορητα του 1,5 χιλιαρικου που αν μη τι αλλω η ποιοτητα (και των 2 μαρκων) ειναι ανεβασμενη.
Απο την αλλη αν τα dell ανεβαζουν περισσοτερες θερμοκρασιες ή οχι δεν το ξερω.Οπως ειπα τραβας ενα undervolting και βελτιωνεις την κατασταση.
Μεταξυ ιδιων φορητων (σε specs) θα διαλεγα DELL για το after sales .Μονο τραγικα κουσουρια ή ελλειψεις θα με απετρεπαν να παω σε αλλη μαρκα..Οταν σκας χιλιαρικα , θες και το σωστο support αποψη μου.

Οσο για το σκρινσοτ που μιλαει για την οθονη.Οπως ειπα οι οθονες ακομα και σε αυτες τις κατηγοριες φορητων δεν ειναι ο,τι καλυτερο για δουλειες που θες ακριβεια στα χρωματα.Μην ξεχνας...λεγονται gaming laptops , οχι 3d/cad laptops. 

Για να φανταστεις στο φορητο μου (legion y520) η οθονη εχει εντονο contrast..σκουρα χρωματα δηλ και εψαχνα για μερες στο νετ μηπως και βρω καποιο color profile μπας και βελτιωσω την κατασταση.Βρηκα μεν ενα αλλα οκ , δεν ξερω αν ειδα αλλαγη ή ειναι η ιδεα μου.Το θεμα ειναι οτι για την δουλεια που θα κανει..windows..προγραμματα/παιχνιδια χεστηκες αν στα δειχνει λιγο πιο σκουρα ή δεν απεικονιζει ολο το φασμα του rgb.
Για αυτο καποια στιγμη αναφερθηκα σε εξωτερικη οθονη που οσο ναναι θα ειναι πιο σωστη στον τομεα αυτον και να πηγαινες σε 15αρι να γλυτωσεις λεφτα που θα τα δωσεις σε specs.Αν ομως περα απο την εξωτερικη οθονη θα δουλευεις για ωρες και στην οθονη του φορητου , τοτε πηγαινε σε 17αρ.Απλα σε αυτον τον τομεα τα φορητα πασχουν...εκτος και αν σκασεις τιποτα 2-3χιλιαρα ξερωγω...

Επεξ/σία από mphxths
Δημοσ.
6 ώρες πριν, funbreaker είπε

Το θέλω και για παραπάνω από 4 χρόνια. Μου φαίνεται ακραίο το χρονοδιάγραμμά σου. Είναι δυνατόν να δίνω 1500 ευρώ κάθε 4 χρόνια για λαπτοπ? Το i3 που έχω τώρα κλείνει 10ετία και κάνει άψογα την δουλειά του ακόμα, απλά θεώρησα πως ήρθε η ώρα της αντικατάστασης.

Δικό μου λάθος που υπέθεσα μία διαφορετική χρήση στα βαριά τα cad workload. Ναι είναι δυνατόν όταν από αυτό εξαρτάται όλη σου η δουλειά και το πόσο καλά θα τρέξουν τα πρόγραμμα , αλλά από τη στιγμή που δεν το τρέχεις στα άκρα , δεν μας αφορά. 

Συγκεκριμένα στις θερμοκρασίες του dell , στο link με το review. Ζορίζεται αρκετά με τον i7 8300H ( 80+ βαθμοί ), πράγμα που σημαίνει πως ο 8750H είναι εκτός των δυνατοτήτων ψύξης του μηχανήματος (θα πηγαίνει 90+). Όταν σε 2-3 χρόνια λόγου χάρη αναγκάζεται να χτυπάει 60-70% cpu usage , θα ψήνεται σε θερμοκρασίες που σταδιακά μπορεί να αλλοιώσουν την απόδοση ή και να δημιουργήσουν ζημιά. 

Έχεις μία λεπτή κατασκευή τύπου ultrabook , αρκετά ελαφρύτερη από το msi αλλά με μία υποχώρηση στην ψύξη. 

To msi είναι περίπου 10 βαθμούς κάτω , πράγμα που το φέρνει στα όρια του ανεκτού. 

Κανένα laptop με τον 8750H δεν έχει καλές θερμοκρασίες χωρίς μεγάλες παραμετροποιήσεις στο ρεύμα και την συχνότητα που δουλεύει ο επεξεργαστής. ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΕΣ αυτές τις παραμετροποιήσεις το dell G3 θα έρθει σε μία εντάξει κατάσταση 75-85 βαθμών , ενώ το msi θα έρθει στους 70-75 . 

Από τη στιγμή που ορίσαμε τις 17 ιντσες ως μοναδική επιλογή είσαι αναγκασμένος να συμβιβαστής με ένα μέτριο κινέζικο πάνελ οθόνης. Μην παρεξηγούμαστε , το msi κάτι αντίστοιχο φοράει , όπως και τα 3/4 από τα 15αρια λαπτοπ που κυκλοφορούν. Αν δεν δουλεύεις σε photoshop που έχεις πολλές απαιτήσεις από την οθόνη δεν θα δεις ουσιαστική διαφορά , ούτε υπάρχει λόγος ανησυχίας .

2 ώρες πριν, mphxths είπε

Αυτο το προτεινα γιατι θελει σχεδον μηδεν αναβαθμισεις , βασει αυτων που ειπες οτι θες να εχει το λαπτοπ.

Αν ειναι ποιοτικα καλυτερο ή οχι απο το dell δεν το ξερω..δεν τα εχω δουλεψει.Μιλαμε ομως για φορητα του 1,5 χιλιαρικου που αν μη τι αλλω η ποιοτητα (και των 2 μαρκων) ειναι ανεβασμενη.
Απο την αλλη αν τα dell ανεβαζουν περισσοτερες θερμοκρασιες ή οχι δεν το ξερω.Οπως ειπα τραβας ενα undervolting και βελτιωνεις την κατασταση.
Μεταξυ ιδιων φορητων (σε specs) θα διαλεγα DELL για το after sales .Μονο τραγικα κουσουρια ή ελλειψεις θα με απετρεπαν να παω σε αλλη μαρκα..Οταν σκας χιλιαρικα , θες και το σωστο support αποψη μου.

Πάνω σε αυτό η διαφορά στο service dell , msi για την ελλάδα είναι μεγάλη. Η dell δεν είναι τυχαία στην κορυφή του support εδώ και πολλά χρόνια. 

Ισάξιες επιλογές και τα δύο είναι. Οι διαφορές του είναι στις λεπτομέρειες που ο καθένας κρίνει διαφορετικά.

Το μοναδικό πράγμα που θα κυνηγήσεις να πάρεις έτοιμο είναι η ram . Δεν θα προσθέσεις εσύ , γιατί δεν νομίζω να θες να μπεις στη διαδικασία να ψάχνεις 100% συμβατές και να τρέχεις memtest για 10+ ώρες. Με τον ssd κάνε ότι σου αρέσει , εκεί δεν έχει πολλά ζόρια. Ελπίζω να ξεκαθάρισα λίγο το τοπίο. 

Δημοσ.

Ρε παιδιά με αυτά που ακούω για τις θερμοκρασίες του 8750Η αμφιβάλλω αν είναι σωστή επιλογή.

Αν καταλήξω να πάρω έναν πολύ γρήγορο επεξεργαστή που μετά από λίγο καιρό δεν θα είναι λειτουργικός λόγω θερμοκρασιών, τί να τον κάνω;

Μήπως τελικά ο 7700HQ είναι καλύτερη λύση??

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, funbreaker είπε

Ρε παιδιά με αυτά που ακούω για τις θερμοκρασίες του 8750Η αμφιβάλλω αν είναι σωστή επιλογή.

Αν καταλήξω να πάρω έναν πολύ γρήγορο επεξεργαστή που μετά από λίγο καιρό δεν θα είναι λειτουργικός λόγω θερμοκρασιών, τί να τον κάνω;

Μήπως τελικά ο 7700HQ είναι καλύτερη λύση??

Παιζει και σε τι υλοποιηση θα κατσεις.Το δικο μου που εχει τον 7700hq πριν καναδυο μερες ειδα πανω απο 90 σε παιχνιδι..σε ζεστο ομως δωματιο.
Συνηθως εχει 38-42c idle και οταν αρχιζει δουλεια , αρχιζουν τα τραγουδια.Επειδη ως γνωστον , επεξεργαστης και καρτα γραφικων ψυχονται με κοινο συστημα ψυξης σε περιπτωσεις χρησης και των δυο , οπως στα παιχνιδια , οι θερμοκρασιες φευγουν στον θεο.

Απο την αλλη αν απασχολειται μονο ο επεξεργαστης τοτε οι θερμοκρασιες ειναι πιο λογικες (σε φυσιολογικες συνθηκες θερμοκρασιας περιβαλλοντος).
Προσωπικα ειμαι αγχωτικος τυπος , τραβηξα και ενα undervolting και ειμαι λιγο πιο ησυχος απο θεμα θερμοκρασιων.

Βεβαια ειναι μια γενια πισω ο 7700hq , δεν ξερω αν καποιος που θελει να παρει τωρα φορητο αξιζει να τα σκασει για τετοιον επεξεργαστη και να μην παει στους καινουργιους , εκτος και αν μιλαμε για κανα γενικο προβλημα θερμοκρασιας των 8xxx λογω του οτι  ακομα δεν υλοποιουνται σωστα τα συστηματα ψυξης των φορητων για να καλυψουν αυτους τους επεξεργαστες.

Επεξ/σία από mphxths
Δημοσ.
19 minutes ago, mphxths said:

Παιζει και σε τι υλοποιηση θα κατσεις.Το δικο μου που εχει τον 7700hq πριν καναδυο μερες ειδα πανω απο 90 σε παιχνιδι..σε ζεστο ομως δωματιο.
Συνηθως εχει 38-42c idle και οταν αρχιζει δουλεια , αρχιζουν τα τραγουδια.Επειδη ως γνωστον , επεξεργαστης και καρτα γραφικων ψυχονται με κοινο συστημα ψυξης σε περιπτωσεις χρησης και των δυο , οπως στα παιχνιδια , οι θερμοκρασιες φευγουν στον θεο.

Απο την αλλη αν απασχολειται μονο ο επεξεργαστης τοτε οι θερμοκρασιες ειναι πιο λογικες (σε φυσιολογικες συνθηκες θερμοκρασιας περιβαλλοντος).
Προσωπικα ειμαι αγχωτικος τυπος , τραβηξα και ενα undervolting και ειμαι λιγο πιο ησυχος απο θεμα θερμοκρασιων.

Βεβαια ειναι μια γενια πισω ο 7700hq , δεν ξερω αν καποιος που θελει να παρει τωρα φορητο αξιζει να τα σκασει για τετοιον επεξεργαστη και να μην παει στους καινουργιους , εκτος και αν μιλαμε για κανα γενικο προβλημα θερμοκρασιας των 8xxx λογω του οτι  ακομα δεν υλοποιουνται σωστα τα συστηματα ψυξης των φορητων για να καλυψουν αυτους τους επεξεργαστες.

Άρα για μένα που δεν παίζω παιχνίδια θα είναι ανεκτές οι θερμοκρασίες;

Δεν μπορώ να διανοηθώ να δώσω 1500 ευρώ για ένα λαπτοπ και να καταντήσει μη λειτουργικό λόγω θερμοκρασιών.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, funbreaker είπε

Άρα για μένα που δεν παίζω παιχνίδια θα είναι ανεκτές οι θερμοκρασίες;

Υποψιαζομαι πως ναι. Κοιτα , για να δεις τον επεξεργαστη να γαμιεται στις θερμοκρασιες , πρεπει ειτε να παιζει φαση παιχνιδιων ειτε ολοι οι πυρηνες να ναι στο 100% επι ωρα.
Σπανια να γινει το 2ο , σε τιποτα 3d renders ισως και σε stress tests προγραμματων αλλα δεν ειναι πραγματικες συνθηκες αυτες...σε οτιδηποτε αλλο χλωμο βλεπω να παιξουν ολοι οι πυρηνες στο φουλ.
Στα 2/3 του χρονου που οι θερμοκρασιες ειναι νορμαλ στο περιβαλλον θα σαι κομπλε θεωρω.Το καλοκαιρακι με λιγη προσοχη δεν υπαρχει θεμα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...