Προς το περιεχόμενο

Εργοδότης αρνείται διάλειμμα σε υπαλλήλους επειδή:

Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πρόκειται για φίλη μου αλλά δεν νομίζω να είναι η μοναδική περίπτωση αλητείας από εργοδότες.

Της αρνούνται διάλειμμα επειδή άκουσον άκουσον, είναι 7ωρη και όχι 8ωρη!!! Δεν το δικαιούται της είπαν. Αναφέρομαι σε γνωστό κατάστημα εσωρούχων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. 

Τι γίνεται ρε παιδιά...τι μεσαίωνας είναι αυτός; Βαμπίρ να σου πιουν το άιμα, να σου στερήσουν (αποκρύψουν) και το τελευταίο σου εργασιακό δικαίωμα.

Φυσικά την δήλωσε 7ωρη ώστε να πληρώνει λιγότερη ασφάλιση, της αφαίρεσε και το διάλειμμα οπότε είναι σαν να βγάζει εργασία 8ώρου.

Και που να απευθυνθείς... ποιος να ασχοληθεί. Τι γίνεται εκεί έξω έχω πάθει βαριά κατάθλιψη με όσα βιώνω και προσωπικά αλλά και από αυτά που μαθαίνω. Π***να χώρα, σάπια μέχρι το μεδούλι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Η επιθεωρηση εργασιας γιατι υπαρχει ρε παιδια? Αν κανεις μας δεν κανει παραπονα εκει που πρεπει, πως θελετε να μη γινονται ολο κ χειροτερα τα πραγματα? 

Ελα εδω πες της, παρε τηλ εκει, παρε κ τη συμβαση σου, διαβασε τους τι λεει κ ρωτα δικαιουμαι η οχι? Αν ναι, θα κανουν τη βολτα τους...

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 minutes ago, The_Prodigy said:

Και που να απευθυνθείς... ποιος να ασχοληθεί. Τι γίνεται εκεί έξω έχω πάθει βαριά κατάθλιψη με όσα βιώνω και προσωπικά αλλά και από αυτά που μαθαίνω. Π***να χώρα, σάπια μέχρι το μεδούλι.

Εκανε καταγγελια η φιλη σου και δεν ασχοληθηκε το κρατος , ή ποσταρουμε για να περναει η ωρα  ;

Επεξ/σία από YourTrueLegend
  • Like 1

10 λεπτά πριν, Πανος999 είπε

Η επιθεωρηση εργασιας γιατι υπαρχει ρε παιδια? Αν κανεις μας δεν κανει παραπονα εκει που πρεπει, πως θελετε να μη γινονται ολο κ χειροτερα τα πραγματα? 

Ελα εδω πες της, παρε τηλ εκει, παρε κ τη συμβαση σου, διαβασε τους τι λεει κ ρωτα δικαιουμαι η οχι? Αν ναι, θα κανουν τη βολτα τους...

Εγώ θα πάρω αύριο. Αλλά φυσικά δεν περιμένω να γίνει τίποτα.

Ποτέ δεν γίνεται τίποτα και για κανέναν.  Τα λαμόγια την σκαπουλάρουν πάντα. Ο εργαζόμενος είναι απροστάτευτος.

Πολλές φορές αναγκαζόμαστε να μην μιλάμε γιατί φοβόμαστε μην χάσουμε ακόμα και αυτή την κάκιστη δουλειά μας

Όσοι εκμεταλλεύονται έτσι τους εργαζόμενους τους αξίζει να πάθουν τα ίδια και τα παιδιά τους (και ας μη φταίνε και εκείνα).

4 λεπτά πριν, YourTrueLegend είπε

Εκανε καταγγελια η φιλη σου και δεν ασχοληθηκε το κρατος , ή ποσταρουμε για να περναει η ωρα  ;

Ποστάρω για να περνάει η ώρα. 

Μόλις τώρα, DaftRose είπε

Πολλές φορές αναγκαζόμαστε να μην μιλάμε γιατί φοβόμαστε μην χάσουμε ακόμα και αυτή την κάκιστη δουλειά μας

Όσοι εκμεταλλεύονται έτσι τους εργαζόμενους τους αξίζει να πάθουν τα ίδια και τα παιδιά τους (και ας μη φταίνε και εκείνα).

Νομίζεις έχουν δουλέψει ποτέ αυτοί; Εργάστηκε ποτέ αυτός και βγαίνει τώρα να αρνείται διαλείμματα; Δεν εργάστηκε ΠΟΤΕ.

32 λεπτά πριν, The_Prodigy είπε

Πρόκειται για φίλη μου αλλά δεν νομίζω να είναι η μοναδική περίπτωση αλητείας από εργοδότες.

Της αρνούνται διάλειμμα επειδή άκουσον άκουσον, είναι 7ωρη και όχι 8ωρη!!! Δεν το δικαιούται της είπαν. Αναφέρομαι σε γνωστό κατάστημα εσωρούχων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. 

Τι γίνεται ρε παιδιά...τι μεσαίωνας είναι αυτός; Βαμπίρ να σου πιουν το άιμα, να σου στερήσουν (αποκρύψουν) και το τελευταίο σου εργασιακό δικαίωμα.

Φυσικά την δήλωσε 7ωρη ώστε να πληρώνει λιγότερη ασφάλιση, της αφαίρεσε και το διάλειμμα οπότε είναι σαν να βγάζει εργασία 8ώρου.

To προγραμμα εργασιας της, αυτο που κατατειθετε ηλεκτρονικα, ειμαι απολυτα σίγουρος οτι προβλέπει διαλλειμα. Αυτο προβλεπει ο νομος (άρθρο 4 του Π.Δ/τος 88/1999 (ΦΕΚ 94 Α’) ) και αυτό θα εκανε ο λογιστής. Καθε 6 ωρες ο εργαζόμενος δικαιουται 15 λεπτα διαλλειματος, εκτος και αν εχει προβλεφθει διαφορετικα σε καποια συλλογικη συμβαση. Απλά προφανώς καποιος middle manager αγνοει το δικαιωμα αυτό εσκεμμενα η μη.

Απευθυνσου στην επιθεωρηση εργασιας, αλλα μην περιμενεις και πολλα.

1 λεπτό πριν, TheAccountant είπε

To προγραμμα εργασιας της, αυτο που κατατειθετε ηλεκτρονικα, ειμαι απολυτα σίγουρος οτι προβλέπει διαλλειμα. Αυτο προβλεπει ο νομος (άρθρο 4 του Π.Δ/τος 88/1999 (ΦΕΚ 94 Α’) ) και αυτό θα εκανε ο λογιστής. Καθε 6 ωρες ο εργαζόμενος δικαιουται 15 λεπτα διαλλειματος, εκτος και αν εχει προβλεφθει διαφορετικα σε καποια συλλογικη συμβαση. Απλά προφανώς καποιος middle manager αγνοει το δικαιωμα αυτό εσκεμμενα η μη.

Δεν είμαι και τόσο βέβαιος πως είναι με σύμβαση και όχι δοκιμαστικά/μαύρα κλπ. Πριν λίγες ημέρες την πήρε.

Ζουγκλα λέμε. Ακόμα όμως και αν είναι δοκιμαστικά, (που ξαναλέω δεν το ξέρω) είναι δυνατόν να μην δίνεις διάλειμμα ρε... Μάμρα;

3 λεπτά πριν, TheAccountant είπε

QFT

Καλά εμένα η κολλητή μου μού είπε ότι στη δουλειά της τής είπαν ότι.. παρόλο που είναι 8ωρη, κανονικά έχει 20 λεπτά διάλειμμα και η εταιρεία της κάνει χάρη που της δίνει 30'! Απατεώνες όλοι, από τους πιο μικρούς μέχρι τους πιο μεγάλους

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 minutes ago, The_Prodigy said:

Ποστάρω για να περνάει η ώρα. 

Οποτε αλλος ενας μεσος Ελληνας πολιτης.

Ανευθυνοτητα προσωπικη, διοτι η καταγγελια ειναι νομικη και προσωπικη υποχρεωση σου, αλλα παρολα αυτα βγαινουμε και σκουζουμε στα φορουμ για αναποτελεσματικο κρατος και κακους εργοδοτες.

Πεταμε και την μπαλιτσα στην εξεδρα οταν μας γινεται η αντιστοιχη ερωτηση κι ολα καλα. Διοτι προφανως δεν γνωριζουμε τις υποχρεωσεις και ευθυνες μας ως πολιτες και βρισκομαστε σε αμηχανια οταν μας τις υπενθυμιζει καποιος... Μας χαλαει και το παραμυθακι του να το παιζουμε εκ τιυ ασφαλους κατηγοροι των παντων.

• Like 2
  • Thanks 1

1 λεπτό πριν, YourTrueLegend είπε

Οποτε αλλος ενας μεσος Ελληνας πολιτης.

Ανευθυνοτητα προσωπικη, διοτι η καταγγελια ειναι νομικη και προσωπικη υποχρεωση σου, αλλα παρολα αυτα βγαινουμε και σκουζουμε στα φορουμ για αναποτελεσματικο κρατος και κακους εργοδοτες.

Πεταμε και την μπαλιτσα στην εξεδρα οταν μας γινεται η αντιστοιχη ερωτηση κι ολα καλα. Κοινως, μνημονια μεχρι να σβησει ο ηλιος και να παγωσει η κολαση.

Αχ δεν μπορώ άλλα κλισέ με τα μνημόνια, έλεος

Όλοι σχολιάζουμε ελεύθερα σε ένα σάιτ και ανταλάσσουμε απόψεις και γνώσεις

Δεν χρειαζόμαστε διαιτητή

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σορρυ αλλα σε κρατος με πολιτες που δεν γνωριζουν τις ευθυνες τους και τις νομικες τους υποχρεωσεις, αλλα σπευδουν να κατηγορησουν τους αλλους μη νομιμους μαζι με το κρατος, η μοιρα δεν μπορει να ειναι διαφορετικη αππ το παραπανω κλισε που τοσο ενοχλει. Καμια διαιτησια το να υπενθυμιζουμε στους αυτοκλητους δημοσιους κατηγορους τις υποχρεωσεις τους.

Διοτι με το να κατσω να εξηγησω πως η επιθεωρηση δε γινεται να μυρισει τα νυχια της αν δεν υπαρξει καταγγελια, φοβαμαι οτι θα καψω μυαλα και μυαλα. Η αν πω οτι ο ts ειναι εξισου συνενοχος με τον εργοδοτη οσο δεν καταγγελει..

46 λεπτά πριν, The_Prodigy είπε

Π***να χώρα, σάπια μέχρι το μεδούλι.

από οτι κατάλαβα ξεκίνησες όλο το θέμα για να πεις αυτήν την φράση. Αν δεν σ αρέσει ο δρόμος ανοιχτός και τα σκυλιά δεμένα. και εσύ μέρος του προβλήματος είσαι απλά κράζεις και δεν κάνεις καταγγελία. 

• Thanks 2

Οσο ακυρη ειναι η τελευταια φραση του ts στο πρωτο ποστ (btw οτι να ναι τα κριτηρια εδω μεσα για σβησιμο ποστ) αλλο τοσο ακυρο ειναι να πιστευουμε οτι η επιθεωρηση θα κανει κατι ουσιωδες.

Αυτα γινονται χρονια τωρα και για να γινονται σημαινει οτι μαλλον δεν τιμωρουνται.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...