Προς το περιεχόμενο

Αφαίρεση 4 συσκευών της Huawei από το 3D Mark εξαιτίας cheating και η απάντηση της εταιρείας

Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, vastegial_74 είπε

Και radio fm δεν έχει, αυτό που το βάζεις; άσε μας ρε φίλε που θα με πεις ελληνάρα. Δεν υπάρχει συσκευή τέλεια σε όλα. 

Χαίρομαι τη συσκευή μου και όσο κρατήσει. Δεν κάθομαι να μιζεριάζω με την κάθε μαλακία που γράφεται, εφόσον το τηλέφωνο θερίζει σε καθημερινή χρηση. 

Αναλώσιμο προϊόν είναι και μάλιστα με σύντομη διάρκεια ζωής. 

Γιατί δεν το αναφέρεις στο πρωτο σου ποστ πχ με χαλάει οτι δεν έχει ράδιο ή η οθόνη του δεν έχει τα χρώματα των amoled ή δεν ξέρω τι άλλο που μπορεί να μην σ αρέσει ... Εσύ το κινητό το εβγαλες  υπέρτουμπανο τέλειο σε όλα (δεν υπάρχει λέμε)... Δεν είναι έτσι όταν εκφράζουμε την γνώμη μας για μια συσκευή τα λέμε όλα και όχι αυτά που μας συμφέρουν (myphone φάση)

Επίσης απο πότε οι συσκευές ειδικά των 600-700€ εγίναν αναλώσιμες τι είναι μελάνια ή μπαταρίες?

Επεξ/σία από ziaba
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 74
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

1 λεπτό πριν, ziaba είπε

Επίσης απο πότε οι συσκευές ειδικά των 600-700€ εγίναν αναλώσιμες τι είναι μελάνια ή μπαταρίες?

ναι είναι αναλώσιμες. ειδικά όταν η αγορά έχει γεμίσει με ανταλλακτικά για κουμπάκια, φλεξάκια, οθόνες κλπ και έχουν γίνει εύθραυστα και ελαττωματικά,, ναι είναι αναλώσιμα.

έχω τηλεόραση του 2003 στο χωριό μου, που παίζει ακόμα και την samsung της γιαγιάς μου που πήρε το 2015 την πετάξαμε. έχουν γίνει όλα αναλώσιμα, εύθραυστα, ελαττωματικά. ίσως επίτηδες για να αγοράζουμε κάθε 2-3 χρόνια και κάτι καινούργιο. αν όλα ήταν γαμάτα, πολύ λίγοι θα αγόραζαν για νέα χαρακτηριστικά και τεχνολογική εξέλιξη.

19 ώρες πριν, AntiCambeR είπε

-Θες να πεις ότι εννοεί την Θάνου και οτι η Πατουλίδου ήταν απλά τυχερή;

Τι εννοείς Βίρνα; Ότι η Πατουλίδου ήταν απλά τυχερή και εννοείς την Θάνου; Μίλα Βίρνα!

• Like 1

25 λεπτά πριν, Acrobatis7 είπε

Μαλλον εννοεις σε επιδοσεις.

Δεκτοτατο τοτε γιατι οντως απο 835 και πανω οι sd εχουν δωσει καλο πονο.

Ο αδερφος μου που ειναι πολυ mobile phone enthousiat εχει καταληξει σε σερα sd 6ΧΧ και μεγαλη μπαταρια για power consumption efficiency λογους.

Εγω που αλλαζω κινητα με τη βδομαδα και παντα παιρνω hi-end κινητα, παντα βρισκω κατι που δεν μαρεσει στη συσκευη που εχω.

ΠΧ. Το LG G7 δεν ειχε υπερυθρες, το V30S ηταν πολυ φαρδυ και παει λεγοντας. Το τωρινο (P20 Pro) δεν εχει Qi charging.

Ειναι παντα με υποκειμενικο το θεμα του κινητου.

Υπέρυθρες; Τί χρειάζονται οι υπέρυθρες σήμερα; Ειλικρινής απορία

6 λεπτά πριν, ziaba είπε

Γιατί δεν το αναφέρεις στο πρωτο σου ποστ πχ με χαλάει οτι δεν έχει ράδιο ή η οθόνη του δεν έχει τα χρώματα των amoled ή δεν ξέρω τι άλλο που μπορεί να μην σ αρέσει ... Εσύ το κινητό το εβγαλες  υπέρτουμπανο τέλειο σε όλα (δεν υπάρχει λέμε)... Δεν είναι έτσι όταν εκφράζουμε την γνώμη μας για μια συσκευή τα λέμε όλα και όχι αυτά που μας συμφέρουν (myphone φάση)

Δεν το ανέφερα γιατί δεν μιλάμε για τα επιμέρους χαρακτηριστικά. Το άρθρο αναφέρεται σε επιδόσεις, όχι αν παίρνει sd ας πούμε. 

5 λεπτά πριν, froyd είπε

Για χρήση τηλεκοντρόλ για τηλεοράσεις, ac, αποκωδικοποιητών κτλ. Βολεύει πολύ. 

2 λεπτά πριν, vastegial_74 είπε

Δεν το ανέφερα γιατί δεν μιλάμε για τα επιμέρους χαρακτηριστικά. Το άρθρο αναφέρεται σε επιδόσεις, όχι αν παίρνει sd ας πούμε. 

τότε γιατί αναφέρθηκες περί κάμερας, ποιότητάς, υποστήριξης και σέρβις εδώ που κολλάνε όλα αυτά με το 3D Mark cheating της huawei

30 λεπτά πριν, froyd είπε

αλλάζεις κανάλια στην τηλ, ανοιγοκλείνεις a/c

21 λεπτά πριν, ziaba είπε

τότε γιατί αναφέρθηκες περί κάμερας, ποιότητάς, υποστήριξης και σέρβις εδώ που κολλάνε όλα αυτά με το 3D Mark cheating της huawei

αλλάζεις κανάλια στην τηλ, ανοιγοκλείνεις a/c

Η κάμερα δεν συνδέεται άμεσα με τις επιδόσεις δηλαδή; ποιος ασχολείται με τα benchmark, με τα 3D Mark κτλ. σε καθημερινή χρήση; όλα είναι κινήσεις μάρκετινγκ και δεν έχουν να κάνουν με τον απλό καταναλωτή. Καλό είναι να τα καυτηριάζουμε αλλά να λέμε και πως έχουν τα πράγματα γιατί διαβάζουν και μικρά παιδιά. 

9 λεπτά πριν, vastegial_74 είπε

Η κάμερα δεν συνδέεται άμεσα με τις επιδόσεις δηλαδή; ποιος ασχολείται με τα benchmark, με τα 3D Mark κτλ. σε καθημερινή χρήση; όλα είναι κινήσεις μάρκετινγκ και δεν έχουν να κάνουν με τον απλό καταναλωτή. Καλό είναι να τα καυτηριάζουμε αλλά να λέμε και πως έχουν τα πράγματα γιατί διαβάζουν και μικρά παιδιά. 

ναι βεβαία αν η συσκευή βαράει 3000 σκορ στο 3D Mark έχει πολύ καλή κάμερα:-)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, froyd είπε

Για τον χωρο εργασιας που εχω 5 projectors, 6 A/C --- Διαφορετικες μαρκες.

Για μενα ειναι σχεδον must-have

Επεξ/σία από Acrobatis7

19 ώρες πριν, Daredevil είπε

εδώ πλέον μιλάμε για ένα -40% σε επιδόσεις.... το οποίο είναι σε σημείο σκανδάλου

95168.png

Το oneplus 6 τα τρώει όλα και στη μισή τιμή. Ο 970 τελικά αποδείχθηκε μεγάλη φούσκα. 845 μετά το χάος. 

13 ώρες πριν, Marduk1 είπε

οταν τα λεμε και τα φωναζουμε καποιοι δεν τα ακουνε!

γενικα οπως και να το κανουμε πολλοι θελουν να τρωνε προλογο και ειναι κατι σαδομαζοχιστικο που τους διεγειρει, επομενως οσο και να πεις κατι εφοσον ειναι κολημενος ο αλλος δε προκειτε να αλλαξει κατι

τραβηγμένο αυτό με τα socs και τα benchmarks για τα κινητά, έλεος να θέλω να πάρω κινητό και να κοιτάω geekbench και παπαγιές στο Internet, οτι και να πάρεις πάνω απο 300 ευρώ ξέρεις ότι δεν κολλάει και πάει σφαίρα έτσι και αλλιώς , ποιος ο λόγος να μπεις σε αυτή την διαδικασία ? 

δεν μιλάμε για επεξεργαστές υπολογιστών που θα σου βγάλουν render πιο γρήγορα, unizip, video rendering, animations κλπ μιλάμε για το κινητό που το 90+ % θα πάρει για fb, youtube και τηλέφωνα! και εγώ μαζί δεν το παίζω γνώστης την ίδια χρήση κάνω.

Επειδή είμαι κάτοχος P20 Pro (το δηλώνω από την αρχή ώστε να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις) αλλά δύσκολα θα έλεγα τον εαυτό μου fanboy οποιασδήποτε εταιρείας (άλλωστε το πρώτο μου Huawei ειναι, κυρίως έχω περάσει από LG, Samsung, Motorola και λίγο Apple) μου έκανε εντύπωση το original άρθρο, πολύ απλά γιατί η συσκευή φυσάει σε καθημερινή χρήση, χωρίς κολλήματα, καθυστερήσεις και τα λίγα παιχνίδια που δοκιμασα πιο πολυ για να τσεκαρω επιδόσεις παρά γιατι με ενδιαφέρουν, επίσης τα έπαιζε αέρα και γενικά δεν περίμενα να μου δημιουργήσει τόσο θετικές εντυπώσεις στα πάντα στον ένα μήνα που το έχω.

Εάν διαβάσει λοιπόν κανείς το μακροσκελές αρχικό άρθρο στο Anandtech, θα διαπιστώσει κάτι διαφορετικό από αυτό που καταλαβαίνει με την συνοψισμένη μετάφραση στα Ελληνικά και όλοι όσοι απλά αναπαράγουν τον  τίτλο χωρίς να διαβάσουν με λεπτομέρειες περί τίνος πρόκειται.

Συγκεκριμένα λοιπόν, το cheating δεν έγκειται σε ανέβασμα των συχνοτήτων cpu και gpu κατά τη διάρκεια του benchmark που ήταν μια κλασσική τακτική σε άλλους κατασκευαστές. Αντίθετα, κατά τη διάρκεια του τεστ, τα chip δουλεύουν στη μεγιστη ονομαστική τους συχνότητα ενώ στις άλλες εργασίες κατεβαίνουν αρκετά χαμηλότερα. Παρόλο που ναι μεν και στις δύο περιπτώσεις ο χρήστης δεν λαμβάνει το ίδιο αποτέλεσμα όπως αυτό που μετράει το 3DMark,  είναι προφανώς διαφορετικό να "πουσάρεις" το σύστημα περα απο τις δυνατότητές του για να παρει μεγαλυτερο βαθμό, και διαφορετικό να το τρέχεις εκει που όντως μπορεί μονο στα benchmark και αλλού να το κατεβάζεις.

Αυτό αποδεικνύεται εξάλλου και από τη δήλωση εκπροσώπου της που μετα την αποκάλυψη είπε πως "σκοπεύουμε να διαθέσουμε την πληρη ισχυ του τηλεφώνου στους καταναλωτες μέσω συγκεκριμένων modes". Δε γίνεται να διαθέσεις ισχύ την οποία δεν έχεις εξ'αρχής βεβαίως...

Πιθανώς να είναι μια απόφαση για να βοηθηθεί η διαχείριση θερμότητας ή η αυτονομία (οι οποίες ειναι και οι δύο εξαιρετικές, ειδικά στο P20Pro), και να έκρινε η Huawei ότι ειναι καλύτερα να κατέβει από αυτό που μπορεί να φτάσει το chip, αλλά είναι απλά υποθέσεις. Πάντως σίγουρα, τα σκορ στο Antutu ή στο 3DMark δεν αποτελούν επίσημα tech specs για τα οποία δεσμέυεται καμία εταιρεία, ούτε πουλάει κάτι με εγγύηση λειτουργίας σε συγκεκριμένα GHz σε όλες τις συσκευές. Οι επεξεργαστές είναι αυτοί που είναι και το πως θα τους αξιοποιήσει η εταιρεία είναι δική της απόφαση.

Για να μην παρεξηγηθώ: Ναι, για κάποιον που παίζει βαριά 3D παιχνίδια και επιλέγει συσκευή με βάση το 3D σκορ στα benchmark είναι πρόβλημα αυτή η τακτική της Huawei αναμφισβήτητα. Αλλά όλους τους υπόλοιπους ελάχιστα τους αφορούν τέτοιες συγκρίσεις. Είχα συσκευές που ήτανε κορυφή στο Antutu και στην καθημερινή χρήση ήταν όλο κολλήματα, redraws και άλλα glitches με κακή αυτονομία, υπερθέρμανση κτλ. Ποσώς με ενδιέφερε τότε το ότι η συσκευή μου ήταν παραπάνω από άλλες ειλικρινά. Ένα smartphone δεν είναι (για τους περισσότερους) μια φορητή παιχνιδομηχανή αλλά ενας φορητός υπολογιστής που πρέπει να μπορει να ανταποκρίνεται σε πολλές διαφορετικές εργασίες με καλη ταχύτητα, αυτονομία και απροβλημάτιστη λειτουργία και κατά γενική ομολογία αυτό το κάνουν καλά.

Το benchmark δεν εκπροσωπεί την καθημερινή χρηση, δεν ειναι φιλικό προς τη μπαταρία, οφ όσων μιλάμε για φορητή συσκευή προτεραιότητα έχει η αυτονομία και να μην το φορτίζουμε 2-3 φορές την ημέρα για ενα 24ωρο το κινητό, Ναυαρχίδα κινητό σημαίνει καταστοφη της αυτονομίας.. Ε οχι ποια, θέλουμε καλύτερο iPC & optimixing σε όλα τα επίπεδα (hardware & software).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...