kolumvitis Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 Πάντως αυτό με τα πλαστικα που τρίζουν μεγάλη αλήθεια. Όταν πήρα το hp και το το πηγα από το σαλόνι στο δωμάτιο μου ή και σε ανύποπτες στιγμές αυτό το τρίξιμο με έκανε να νιώσω ότι είναι τελειώς ψευτοπράγμα το hp. ενώ το αλουμίνιο πραγματικά σου δίνει μια στιβαρή αίσθηση. Και το πληκτρολόγιο νιώθω ότι με κάνει να πληκτρολογώ κάπως πιο αργά από ότι στα μακ. Όχι ότι έχει σημασία απλά υπομονή κάνω να πάρω το μακ να ησυχάσω. Επίσης οκ αν κάνει 1000 ευρώ (το τύπου air που περιμένουμε) ή 1600 το προ νταξει δεν λεω για τις εποχές που ζούμε είναι πολλά λεφτά και απλά έναν μισθό έχω αλλά βασικά είναι το μοναδικό σοβαρό έξοδο που κάνω και εν μέρει επειδή με βοηθάει να λειτουργώ όπως θέλω στη δουλειά. Δηλαδή το ανοίγεις και το ξεχνάς το μακ ούτε ασταμάτητα updates ούτε όλες οι μ****ιες "αποδοχή κινδύνου" και βλακείες με antivirus ειδοποίηση από εδώ ειδοποίηση από εκεί.. και γενικά ένα υφάκι του software "προσπαθώ να φανώ συμπαθητικό" μου τη δίνουν στα νεύρα. Όσον αφορά το μέγεθος της οθόνης που στο HP είναι 15ρα και στο mac 13 καμία διαφορά προς το καλύτερο δεν παρατήρησα. Προσαρμόζεσαι και στο μεν και στο δε. Αλλα αυτό το glossy του μακ δεν ξεπερνιεται και ας λένε ότι τα macbook air δεν είχαν καλή ανάλυση, πραγματικά πρέπει να δουν την ποιότητα εικονας που έχω τώρα. Και καταλαβαίνω ότι είναι άδικο να συγκρίνω φτηνά με ακριβά μοντέλα αλλά τα αντίστοιχα των μακ κοστίζουν επίσης 100ρικο και με ένα design που είναι ουσιαστικά αντιγραφή του μακ και με λογισμικό που δεν μου αρέσει. Ναι είναι ακριβό το μακ αλλά μια που το αγοράζεις και μια που ξεμπερδεύεις.
ice25 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 9 ώρες πριν, nikοs είπε Μη σου πω ότι αυτά τα κάνει και ένα μεταχειρισμένο c2d με κάποια ελαφριά διανομή linux σωστά ;;;;; Δηλαδή τι λογική είναι αυτή ρε συ; Αν ήταν έτσι όλοι θα έπρεπε να έχουμε fiat cinquecento γιατί την κάνουν την δουλειά τους και άμα λάχει σε πάνε και μια Χαλκιδική για μπάνιο...Επίσης να έχουμε και από ένα sony ericsson w610i που μια χαρά κλήσεις κάνει και παίζει και mp3 και στην τελική να μένουμε και σε καλαμοκαλύβες επενδυμένες με άχυρο και λάσπη που μια χαρά διατηρούν την θερμότητα και μπορείς να κοιμηθείς άνετα πάνω στο ράτζο που θα βάλεις μεσα!!! Δηλαδή όποιος θέλει macbook γιατί το γουστάρει ρε αδελφέ ή όποιος θέλει ipad γιατί το κάνει κέφι είναι χαζός και πρόβατο και του τρώνε τα λεφτα;;; Δεν παίζει απλά να του αρέσουν τα λογισμικά και ο τρόπος που τα συγκεκριμένα μηχανήματα αλληλεπιδρούν με τον χρήστη;;; Όποιος έχει mac δλδ πρέπει να είναι "επαγγελματίας";;;Η βασική λογική πίσω από την apple είναι να κάνουν τα μηχανήματα που πουλάνε πιο απλά για τον ΑΠΛΟ ΧΡΗΣΤΗ!!! άρα απευθύνονται κυρίως στον απλό χρήστη .- Δεν είναι μόδα , είναι ότι το παίρνω και f**in δουλεύει χωρίς να μου τεντώνει τα νεύρα, σκάω 1000+ και ξεμπέρδεψα, δεν έχω drivers , δεν έχω ενοχλητικά πλαστικά που τρίζουν , δεν έχω απαράδεκτα touchpads, δεν έχω να ασχολούμαι με σχεδόν με τίποτα...Γιατί δηλαδή πρέπει ο χρήστης να την ψάχνει και τόσο;; Διαβάζεις ατάκες του στυλ "Τι το θες ρε το mac, θα σου πιάσουν τον ποπό τζάμπα, εμένα άκου φίλε θα πάρεις ένα μεταχειρισμένο pentium n4200 και 4gb ram , θα πας να βάλεις και έναν ssd και μετά θα κάνεις dual boot με windows και linux και θα βάλεις τον σκληρό που είχε σε ένα caddy να τον έχεις ως δεύτερο , θα δώσεις και τα download σου να πηγαίνουν για να μην γεμίσει ο ssd και θα έχεις διπλό λειτουργικό man ... στο linux θα πηγαίνουν όλα τάπα και τα windows θα τα έχεις για προγράμματα που δεν υπάρχουν στα linux...Σου λέω με 150(το λάπτοπ) + 40(ssd)+20(caddy) δηλαδή με 210ευρώ θα είσαι μια χαρά ρε, βάζεις και ένα εξωτερικό ποντίκι και είσαι τέλεια...Και στα @@ σου η αυτονομία ρε συ , παντού υπάρχουν πρίζες..." Σίγουρα φίλε , αυτό ακριβώς είναι που θέλει ο άλλος , να κάνει 10 μόντες, να κάτσει να φάει χρόνο και στο τέλος να έχει ένα λάπτοπ που απλά δουλεύει μέτρια...Ειδικά στην περίπτωση linux να του σπάει νεύρα μέχρι αηδίας...Δηλαδή πετάς τα λεφτά σου για εσένα είναι το να πάρεις κάτι που είναι απολύτως λειτουργικό , έχει μεγάλη αξία μεταπώλησης και δεν κάνει κιχ αλλά vfm είναι το hp των 300ευρώ που έχει πλαστικά για τα ανάθεμα και η μπαταρία έχει βγει dead σε λιγότερο από 6 μήνες και τα βλέπεις σε αγγελίες να πουλιούνται κυριολεκτικά με το κιλό...ΟΚ Να σου πω και το άλλο , το παίρνω και μου μπαίνει ιδέα ,μιας και είμαι φουλ ψυχαναγκαστικός, ότι η μπαταρία δεν κρατάει τα προβλεπόμενα...Κρατούσε 10 ώρες ενώ έλεγαν για 12 ώρες...Είμαι φίλε να σκάσω...Παίρνω τηλ την apple hellas με συνδέουν με τεχνική υποστήριξη, αφήνω στοιχεία και τηλ επικοινωνίας...Μου λέει ο τύπος μπες εκεί και κατέβασε το τάδε ΟΚ λοιπόν του λέω το κάνω...το κατεβάζω και τσακ μπαίνει στο laptop κανει τι στην ευχή κάνει και μου λέει όλα ΟΚ η μπαταρία είναι μια χαρα δεν χρειάζεται να ανησυχείτε κλπ κλπ...Λέω ΟΚ με ξεπέταξε ο τύπος...Την άλλη μερα που σκάει email από τον ίδιο για να επικοινωνήσουν ξανά μαζί μου, με καλούν να δουν αν είναι ΟΚ το λάπτοπ, μου λέει πως επειδή είχα μόλις μερικούς κύκλους φόρτισης θα έπρεπε λίγο να περιμένω να στρώσει η μπαταρία για να δώσει τα μέγιστα...Να μην στα πολυλέω ice25 από τότε έχουμε μιλήσει 3 φορές, μου έλυσαν και μια απορία ακόμα για ένα θεματάκι που πάλι δεν ήταν τίποτα...Τώρα θα τον ξανά καλέσω σε 1 εβδομάδα για να κάνει έναν διαγνωστικό έλεγχο...Σου λέω με εξυπηρέτησαν σαν το λάπτοπ να ήταν του γιου του... Ποια άλλη εταιρία ρε συ στο κάνει αυτό;;;Δηλαδή τέτοια υποστήριξη εγώ δεν έχω ξαναδεί...Αυτό δεν το βάζεις στην τιμή;;;Ότι τους καλώ και ξεσκίζονται ρε συ να με εξυπηρετήσουν , δείχνουν ενδιαφέρον , δεν σου ΦΩΝΑΖΟΥΝ και ασχολούνται μαζί σου δεν πρέπει να το βάλεις και αυτό μεσα στο κόστος;;;Αλλά ΟΚ ξέρω linux... Θες να πεις οτι ο μέσος windows user θα πάρει ενα λαπτοπ καινούργιο με το μισά χρήματα και δεν θα έχει αυτήν την εμπειρία ούτε drivers θα ψάχνει ούτε τίποτα το μηχάνημα το παίρνει στημένο ... οσο για τα προβλήματα ,ασε δες λίγο τα post εδώ για να δεις τα προβλήματα δες και στο youtube το κανάλι του Louis Rossmann για να δεις για προβλήματα και σεβασμό στον πελάτη απο την apple δεν λεω τίποτα παραπάνω .οσα mak και να εχω δοκιμάσει δεν μου δείξαν κάτι το ιδιαίτερο σε φάση να πληρώσω παραπάνω για να το πάρω τσπ είναι θέμα του καθενος! αν δώσω τοσα λεφτά θα πάρω ένα βαρβάτο win laptop αλλά μόνο αν το χρειάζομαι !! είναι η άποψη μου και την καταθέτω αν εσύ θίχτηκες οκ είναι δικό σου θέμα. Το παράδειγμα με το ciquecento ατυχέστατο. Ναι για μες στην πολη (αντίστοιχα στο λαπτοπ facebook youtube και skype) είναι οτι πρέπει και ποιο χρήσιμο απο ενα μεγαλύτερο αμάξι (εχει μεγαλύτερη κατανάλωση δεν μπορείς να το παρκάρεις κτλ κτλ) ... αλλά αν κάνεις ταξίδια εκτός δεν κάνει... (αντίστοιχα στο λαπτοπ αλλάζεις χρήση πας σε επεξεργασία video κτλ κτλ)
nikοs Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 16 ώρες πριν, ice25 είπε Θες να πεις οτι ο μέσος windows user θα πάρει ενα λαπτοπ καινούργιο με το μισά χρήματα και δεν θα έχει αυτήν την εμπειρία ούτε drivers θα ψάχνει ούτε τίποτα το μηχάνημα το παίρνει στημένο ... οσο για τα προβλήματα ,ασε δες λίγο τα post εδώ για να δεις τα προβλήματα δες και στο youtube το κανάλι του Louis Rossmann για να δεις για προβλήματα και σεβασμό στον πελάτη απο την apple δεν λεω τίποτα παραπάνω .οσα mak και να εχω δοκιμάσει δεν μου δείξαν κάτι το ιδιαίτερο σε φάση να πληρώσω παραπάνω για να το πάρω τσπ είναι θέμα του καθενος! αν δώσω τοσα λεφτά θα πάρω ένα βαρβάτο win laptop αλλά μόνο αν το χρειάζομαι !! είναι η άποψη μου και την καταθέτω αν εσύ θίχτηκες οκ είναι δικό σου θέμα. Το παράδειγμα με το ciquecento ατυχέστατο. Ναι για μες στην πολη (αντίστοιχα στο λαπτοπ facebook youtube και skype) είναι οτι πρέπει και ποιο χρήσιμο απο ενα μεγαλύτερο αμάξι (εχει μεγαλύτερη κατανάλωση δεν μπορείς να το παρκάρεις κτλ κτλ) ... αλλά αν κάνεις ταξίδια εκτός δεν κάνει... (αντίστοιχα στο λαπτοπ αλλάζεις χρήση πας σε επεξεργασία video κτλ κτλ) Ξεκάθαρα δεν έχει την εμπειρία που θα είχε με το macbook φίλε...Ένα συγκεντρωτικό update να του κάνει και τέλος, σαν να έχεις κάνει format το laptop , όλα στα γυρνάει στα default...Μη μιλήσουμε για τις τόσες άχριστες εφαρμογές που πάνε και σου περνάνε τα windows , για 200 ανούσιες χαζομάρες που τρέχει στο παρασκήνιο και πρέπει χεράτα να πας να την κλείσεις...Όπως και να το δεις μονο plug n play δεν είναι τα windows.Ναι τα 10άρια είναι αρκετά καλύτερα αλλά όχι τέλεια , το macos είναι τέλειο απ την άλλη. Σου ξαναλέω laptop με 450-500ευρώ είναι φουλ πλαστικό , κακοί μεντεσέδες , απαράδεκτες μπαταρίες και touchpad. Για να βρεις σε windows laptop κάτι ισότιμο με macbook στην ποιότητα πρέπει να δώσεις τα ίδια και παραπάνω λεφτά, αν είναι να σκάσω 1200ευρώ στην Lenovo, τα δίνω και παίρνω macbook pro! Πάμε στο άλλο λες πως macbook αξίζει για χρήση επεξεργασίας video κτλπ , γιατί αυτή. καραμέλα ρε συ;;;Δηλαδή μου λες ότι ο μέσος χρήστης mac κάνει επεξεργασία video;;;Ούτε καν, ο μέσος χρήστης macbook κάνει απλά χρήση του υπολογιστή του όπως θα έκανες ένα με windows απλά το κάνει σε ένα καλύτερο laptop , με ένα καλύτερο λογισμικό , με την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης. Μου λες τώρα για τον Louis Rossmann , θες να σου πω για του χιλιάδες δυσαρεστημένους καταναλωτές της lenovo, της hp κλπ που σου βγάζουν το λάδι κάθε φορά που θα χρειαστεί να ασχοληθούν 10 λεπτά μαζί σου;;;Βασικά τι να σου το πω, πάνε μια βόλτα από το νήμα των φορητών υπολογιστών και δες πόσοι παραπονιούνται για απαράδεκτη εξυπηρέτηση... Στις 13/9/2018 στις 12:29 ΜΜ, greg4 είπε Nikos δίκιο έχεις σε αυτά που λες πάνω κάτω, αλλά σταματήστε να συγκρίνετε laptop των 150 (!!) - 400 ευρώ με laptop των 1300+ Και αν έχεις 210 ευρώ όλα κι όλα, ναι είναι μια λύση να πάρεις ένα τέτοιο laptop να κάνεις την δουλειά σου. Δεν τρέχουν σε όλους από τα μπατζάκια τα 100ευρα. Δεν διαφωνώ καθόλου με αυτό που λες , σίγουρα τα 1000+ ευρώ που ζητάει ένα mac είναι πολλά λεφτά και σε κανέναν σχεδόν δεν του περισσεύουν, ούτε σε εμένα , απλά λέω πως καλύτερα να πάρεις κάτι μα φορά στα 5-6 χρόνια και να αξίζει πραγματικά παρά ανά 2 χρόνια να παίρνεις μέτρια έως κακά laptop των 300-350 ευρώ και μετά να τρέχεις. Πάντα υπάρχει και η λύση του μεταχειρισμένου όπου με όσα θα έδινες για ένα καινούργιο μέτριο windows laptop μπορείς να πάρεις ένα μεταχειρισμένο macbook... Όπως και να χει , έχω δουλέψει σε εκπληκτικά windows laptop και σε απαράδεκτα, ανάλογα τα λεφτά που έδωσα κάθε φορά πήρα και το αντίστοιχο...Από την άλλη δεν έχω δει ένα κακό macbook...Το ίδιο και με τα tablet , έχω πάρει καλό android και κακό android tablet από 100-500ευρώ , δεν έχω πάρει όμως κακό ipad... Επεξ/σία 14 Σεπτεμβρίου 2018 από nikοs
greg4 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 Το entry model 2017 με i5, 8gb ram κάνει 1600 ευρώ. Pluse τους μετατροπείς που πρέπει να πάρεις. Μπορείς να πάρεις ωραιότατο dell xps ή asus zenbook στα 13,3, πιο ελαφρύ με i7 8550u, 16gb ram, 512gb ssd και QHD στα 1700-1800. Και η dell έχει καταπληκτική υποστήριξη btw. Με αυτά να συγκρίνουμε το macbook, όχι με laptop του κιλού στα 500 ευρώ. Επίσης μην θεοποιείτε το mac os. Το δουλεύω πολύ 6 χρόνια τώρα (από εκεί γράφω τώρα), και έχει πράγματα που με νευριάζουν και το θεωρώ χειρότερο από windows. Επίσης αν μπορεί να εξηγήσει κάποιος γιατί ο φάκελος του macos είναι 74gb θα ήταν χρήσιμο πχ.... Ή να λέμε αν έχω 2 παράθυρα chrome να μου τα δείχνει στο taskbar, ή να μεγιστοποιεί τα παράθυρα, ή να δείχνει ταχύτητα στα transfer. Μεγάλη η λίστα.
kolumvitis Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 2 ώρες πριν, greg4 είπε Το entry model 2017 με i5, 8gb ram κάνει 1600 ευρώ. Pluse τους μετατροπείς που πρέπει να πάρεις. Μπορείς να πάρεις ωραιότατο dell xps ή asus zenbook στα 13,3, πιο ελαφρύ με i7 8550u, 16gb ram, 512gb ssd και QHD στα 1700-1800. Και η dell έχει καταπληκτική υποστήριξη btw. Με αυτά να συγκρίνουμε το macbook, όχι με laptop του κιλού στα 500 ευρώ. Επίσης μην θεοποιείτε το mac os. Το δουλεύω πολύ 6 χρόνια τώρα (από εκεί γράφω τώρα), και έχει πράγματα που με νευριάζουν και το θεωρώ χειρότερο από windows. Επίσης αν μπορεί να εξηγήσει κάποιος γιατί ο φάκελος του macos είναι 74gb θα ήταν χρήσιμο πχ.... Ή να λέμε αν έχω 2 παράθυρα chrome να μου τα δείχνει στο taskbar, ή να μεγιστοποιεί τα παράθυρα, ή να δείχνει ταχύτητα στα transfer. Μεγάλη η λίστα. Στην περίπτωσή μου ένα μακ ήταν ακριβώς οτι χρειαζόμουν. Μου ταίριαξε γάντι. Οπότε μετά από την ξενέρα που έφαγα με τον ΗΡ (όπου μέρος της ξενέρας ήταν τα windows) δεν πρόκειται να δαπανήσω τόσα λεφτά για έναν μη μακ υπολογιστή. Αν είχα τη δυνατότητα να πάρω μετά από 2 μήνες ένα μακ σε περίπτωση που ένα από αυτά τα ακριβά δεν μου άρεσε ίσως να το έκανα. Αλλά επειδή στην ουσία είναι ένα μεγάλο έξοδο και δεν μπορώ να δίνω συνέχεια τέτοια ποσά, δε θέλω να διακινδυνεύσω να μείνω με έναν υπολογιστή που θα τον βρίζω για 3 χρόνια. Αυτόν τον έχω 5 μήνες και τον βλέπω και τον αντιπαθώ Βασικά για μένα ένα λαπτοπ έχει 3 σημεία που με νοιάζουν 1. Το λογισμικό. Αγαπάω τα macintosh τι να κάνω τα windows δεν τα θέλω 2. Τα χαρακτηριστικά του RAM κτλ. Στα 400 ευρώ που πλήρωσα για αυτό που έχω τώρα πλήρωσα να έχει και υποδοχή για CD που είναι παντελώς άχρηστη. Η μπαταρία εντελώς αδύναμη. 3. Στο υλικό κατασκευής. Με το πλαστικό δεν την παλεύω. Νιώθω ότι θα διαλυθεί. Άλλη αίσθηση του αλουμίνιο ή γενικότερα κάποιο μέταλλο. Επίσης αυτό με τα updates έλεος δηλαδή. Τι φτιάχνουν κάθε 3 και λίγο και όλο μια μπλε οθόνη παρακαλώ περιμένετε. Και κάτι ακόμα. Χρησιμοποιώ λεωφορείο και πολλές φορές απλά τρέχω να προλάβω. Αυτό το πράγμα το φοβάμαι ότι θα σπάσει στην τσάντα μου. Το μακ το ένιωθα στιβαρό.
greg4 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 34 λεπτά πριν, kolumvitis είπε 1. Το λογισμικό. Αγαπάω τα macintosh τι να κάνω τα windows δεν τα θέλω Πολύ λογικό αυτό και προτίμηση του καθενός, δεν μπορεί να πει κάποιος κάτι. 35 λεπτά πριν, kolumvitis είπε 2. Τα χαρακτηριστικά του RAM κτλ. Στα 400 ευρώ που πλήρωσα για αυτό που έχω τώρα πλήρωσα να έχει και υποδοχή για CD που είναι παντελώς άχρηστη. Η μπαταρία εντελώς αδύναμη. Όπως σου ξαναείπα πιο πριν ακόμα και για 400 ευρώ έκανες μια κακή επιλογή από μαγαζί που τα πουλάει πανάκριβα. Θα μπορούσες να είχες πάρει κάτι πολύ καλύτερο. 36 λεπτά πριν, kolumvitis είπε 3. Στο υλικό κατασκευής. Με το πλαστικό δεν την παλεύω. Νιώθω ότι θα διαλυθεί. Άλλη αίσθηση του αλουμίνιο ή γενικότερα κάποιο μέταλλο. Υπάρχουν windows laptop με αλουμίνιο. Αλλά προφανώς όχι στα 400 ευρώ. Τεσπα απλά προσπαθώ να σου πω ότι έχεις πάρει ως παράδειγμα ένα πολύ κακό laptop, ακόμα και στα λεφτά του, και τσουβαλίαζεις όλα τα windows laptop ενώ δεν πρέπει να το κάνεις αυτό. Υπάρχουν από πλευράς hardware, αισθητικής πολύ καλά windows laptop τα οποία αξίζουν και συγκρίνονται άμεσα με mac. Τώρα το θέμα win10 vs macos είναι προτίμηση του καθενός. Το iphone θα το συγκρίνεις με το s9, όχι με κινητό των 100 ευρώ.
kolumvitis Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 Έχεις δίκιο. Ίσως φταίει ότι τα μακ έχουν μόνο ακριβά μοντέλα οπότε το base της apple δεν μπορεί για κανένα λόγο να συγκριθεί με το base model άλλης εταιρίας. Και εφόσον το software (windows) δεν μου αρέσει όσα λεφτά και να δώσω ικανοποιημένπς δε θα μείνω. Για το iphone ας πουμε μπορώ να δεχτώ ότι είναι κάπως πίσω σε σχέση με τον ανταγωνισμό και ότι είναι πανάκριβο. Και επειδή έχω άλλες απαιτήσεις από ένα κινητό, αν και θεωρώ το λειτουργικό των iphone καλύτερο δεν θα ήμουν αρνητικός για ένα galaxy ας πουμε. Αλλά υπολογιστή δεν αλλάζω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα