Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
43 λεπτά πριν, nikοs είπε

Εγώ πάλι ήμουν μια ζωή με windows pc & laptop μέχρι που πριν ένα μήνα μου καρφώθηκε να πάρω macbook και το ήθελα έτσι απλά χωρίς να έχω κανέναν απολύτως λόγο, το πήρα λοιπόν και πλέον δεν μπορώ να ασχοληθώ με οτιδήποτε άλλο...Έχω και windows laptop και tower και τα δύο με πολύ δυνατό hardware αλλά αλήθεια το macbook air μου τα πατάει κάτω για πλάκα...και δεν θα κάτσω να ασχοληθώ με benchmarks και δεν με νοιάζει που έχει i5 5ης γενιάς, με νοιάζει που ανοίγει σε κλάσματα δευτερολέπτου , που συγχρονίζει με το ipad αμέσως , που το touchpad είναι από άλλη διάσταση , που το πληκτρολόγιο είναι εξωφρενικά smooth , που στο λογισμικό όλα βρίσκονται εκεί που πρέπει να βρίσκονται , που η μπαταρία ΚΡΑΤΑΕΙ!!! Τι να το κάνω το laptop αν δεν μου κρατάει η μπαταρία, αλήθεια τώρα γιατί να έχω ένα laptop αν δεν μπορώ να έχω αυτονομία;;; Να σου πω και το άλλο , είμαι σε meeting ανοίγουμε airdrop και πετάμε ο ένας τα αρχεία στον άλλον, τόσο απλά...Μου έλυσε τα χέρια το mba; ναι μου τα έλυσε, δουλεύει σωστά ; ναι δουλεύει...όλα τα άλλα είναι για νέρντουλες που κοιτάνε νούμερα λες και παίζουν υπερατού. Ένα μείον έχει το air την οθόνη που δεν είναι retina αλλά είναι μια χαρά αξιοπρεπέστατη και κατά πολύ καλύτερη από τα περισσότερα windows laptop και καλύτερη από πολλά fhd windows laptop...αν φέτος βγάλουν έκδοση air με retina αλλά χωρίς να πειράξουν την μπαταρία σε 2 χρόνια θα κάνω την μετάβαση, αν πάλι δεν την βγάλουν τότε θα αλλάξω το air όταν πλέον θα σταματήσει να με εξυπηρετεί.

Πιστεύω πραγματικά ότι όλοι λένε πως το mac είναι μόδα , καγκουριά κλπ κλπ γιατί απλά δεν έχουν δοκιμάσει εργαστούν σε ένα mac...Από το πιο απλό πχ τον mail client που το mac os ενσωματώνει έως το πιο σύνθετο το λειτουργικό είναι φτιαγμένο για να κάνει την ζωή του χρήστη ευκολότερη και όχι δυσκολότερη. Στο θέμα της τιμής ΟΚ είναι πιο τσιμπημένο αλλά όχι κάτι εξωφρενικό και πάλι...σου ζητάει 900 ευρώ για το air, δίκαιη τιμή για ένα μηχάνημα φουλ μεταλλικό , που δεν κάνει κιχ , δεν έχω δει θέματα θερμοκρασιών , έχει πολύ καλό ήχο , έχει τίμια κάμερα , έχει απίστευτο touchpad, έχει usb audio jack κλπ που τα ακριβότερα mac δεν έχουν και είναι λεπτό σαν φλούδα πορτοκαλιού...δηλαδή σε windows laptop για να βρεις αυτό το αποτέλεσμα πρέπει πραγματικά να δώσεις περισσότερα λεφτά...δεν γίνεται σύγκριση με απλά laptop εδώ είμαστε στην κατηγορία ultrabooks.

Γιατί το κούρασα λοιπόν , όποιος δεν έχει mac δεν ξέρει γιατί ο κόσμος που έχει είναι τόσο πωρωμένος με αυτά.

Βασικά όλοι έτσι νιώθουμε . Κι ας λένε ότι γουστάρουμε Apple λόγω brand name και κουραφέξαλα .

Επεξ/σία από kriosgr
  • Like 1
  • Απαντ. 66
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
5 ώρες πριν, thodoris20s είπε

Απλά εγώ για Χριστούγεννα με βλέπω γιατί θα βολέψει και με συγγενικό πρόσωπο που θα βρίσκεται ταξίδι Αμερική. Οπότε το μόνο που μένει είναι υπομονή

Να φροντήσει να το βγάλει από την original συσκευασία κατά τη μεταφορά. Να το κρατήσει δηλαδή σε τσάντα laptop.

fun fact: το B&H photo δεν χρεώνει local sales tax έξω από New Jersey και New York,  οπότε αν το παραγγείλεις να σου έρθει έξω από NJ/ NY γλιτώνεις κάπου 8-9% tax.

Δημοσ.
10 hours ago, thodoris20s said:

Δυστυχώς απ'ότι είδα θα δεν θα ανακοινωθεί αύριο το νέο macbook... Επειδή είναι πολλά τα προιόντα λένε ότι αύριο θα έχει iPhone, Apple watch, αξεσουάρ ασύρματης φόρτισης κλπ

Και κατά Οκτώβρη event με iPad, Macbook. 

Φυσιολογικό χρονοδιάγραμμα για την Apple. Έχετε καλές πιθανότητες να κάνετε καλά Χριστούγεννα. 🙂

• Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, natural_sgf είπε

Να φροντήσει να το βγάλει από την original συσκευασία κατά τη μεταφορά. Να το κρατήσει δηλαδή σε τσάντα laptop.

fun fact: το B&H photo δεν χρεώνει local sales tax έξω από New Jersey και New York,  οπότε αν το παραγγείλεις να σου έρθει έξω από NJ/ NY γλιτώνεις κάπου 8-9% tax.

Θα το πάρει απ όσο ξέρω από ένα Apple store δίπλα από την Οξφόρδη, δεν θυμάμαι πως λέγεται η πολιτεία εκει, και εκεί έχει 0% tax οποτε θα το πάρει στην τιμή του site. Για την μεταφορά το γνωρίζω για να γλιτώσω το τελωνείο. 

Ευχαριστώ πολύ πάντως! 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, γροσερισοπ είπε

τρελή μάπα το touchbar...

θα διαφωνήσω. χρησιμοποιώ προγράμματα που είναι optimised για τη χρήση του Touchbar (XCode, FinalCut) και βολεύει αρκετά. Δεν σημαίνει ότι δεν μπορώ να ζήσω χωρίς το touchbar, αλλά εξαρτάται τη χρήση που κάνεις.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 7/9/2018 στις 11:21 ΜΜ, kolumvitis είπε

Εγώ πάντα είχα macbook μέχρι που ξαφνικά μου χάλασε, δεν είχα λεφτά για καινούριο και εδώ και μερικούς μήνες έχω ένα hp και μου έχει σπάσει τα νεύρα. Θέλω απεγνωσμένα να γυρίσω πίσω στα mac το λειτουργικό με βόλευε απίστευτα (και αν κάτσω και γκρινιάζω για τον τωρινό υπολοιστή μου δε θα τελειώσω ποτέ). Η χρήση που του κάνω είναι αρκετά βασική, δεν θα χρησιμοποιώ photoshop ούτε θα κάνω video editing και στα παλιά μου mac πολύ σπάνια αν έπαιζα κάποιο παιχνίδι. Βασικά office χρησιμοποιώ, σερφάρισμα και fb, skype κτλ. Το air μου άρεσε πολύ σαν ιδέα αλλά έχω βαρεθεί πια το σχεδιασμό νιώθω ότι αν το αγοράσω τώρα θα αγοράσω το παλιό μου air. Δύσκολα να φτιάξουν κάτι πιο ελαφρύ από το pro και αν είναι πιο βαρύ δε θα χει νόημα να το λένε έτσι. Οπότε να περιμένω και βλε΄ποντας και κάνοντας;

Αυτά που περιγράφεις τα κάνει άνετα λαπτοπ των 300-400 Ε χωρίς κανένα πρόβλημα και θα το κάνει για τα επόμενα 5 χρόνια όποτε απλά θα πετάξεις τα λεφτά σου

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ice25 είπε

Αυτά που περιγράφεις τα κάνει άνετα λαπτοπ των 300-400 Ε χωρίς κανένα πρόβλημα και θα το κάνει για τα επόμενα 5 χρόνια όποτε απλά θα πετάξεις τα λεφτά σου

Ένα τέτοιο λαπτοπ έχω και θέλω να το πετάξω. Το θεμα ειναι οχι μονο να ανταπεξερχεται αλλα να ειναι ωραια και η εμπειρια. Αυτο που εχω το λαδι μου βγαζει.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, kolumvitis είπε

Ένα τέτοιο λαπτοπ έχω και θέλω να το πετάξω. Το θεμα ειναι οχι μονο να ανταπεξερχεται αλλα να ειναι ωραια και η εμπειρια. Αυτο που εχω το λαδι μου βγαζει.

Τι να πω δεν ξέρω το λαπτοπ και τι έχεις πάνω .εγώ έχω ένα Lenovo T420 γι αυτές τις δουλείες και αντεπεξέρχεται άνετα. έχω και ένα Hp με λινουξ δεν θυμάμαι μοντέλο και   αυτό πετάει με αυτήν την χρήση και για ταινίες. τώρα αν απλά έχεις συνηθίσει το λειτουργικό και εκεί είναι το θέμα σου τότε με λίγη υπομονή εξοικειώνεσαι δεν είναι απαραίτητοι να ξοδευτείς  αφού κάνεις απλές δουλείες.. σαν καποιους πελατες μου.. παίρνουν ακριβά μηχανήματα και το μόνο που κάνουν facebook messenger και τσόντες     

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, ice25 είπε

Τι να πω δεν ξέρω το λαπτοπ και τι έχεις πάνω .εγώ έχω ένα Lenovo T420 γι αυτές τις δουλείες και αντεπεξέρχεται άνετα. έχω και ένα Hp με λινουξ δεν θυμάμαι μοντέλο και   αυτό πετάει με αυτήν την χρήση και για ταινίες. τώρα αν απλά έχεις συνηθίσει το λειτουργικό και εκεί είναι το θέμα σου τότε με λίγη υπομονή εξοικειώνεσαι δεν είναι απαραίτητοι να ξοδευτείς  αφού κάνεις απλές δουλείες.. σαν καποιους πελατες μου.. παίρνουν ακριβά μηχανήματα και το μόνο που κάνουν facebook messenger και τσόντες     

Ε και οι τσόντες θέλουν καλό υπολογιστή (ακόμα και εκεί έχω περάσει δύσκολα με αυτόν τον υπολογιστή αλλά μην το αναλύσω άλλο). Το θέλω βασικά για να γράφω τα άρθρα μου και να μπορώ να κάνω γκουγκλαρισμα να βαζω φωτογραφίες από τα πειράματα μου κτλ και να μπορώ να κάνω οτιδήποτε άλλο ψυχαγωγικό κομμάτι. Επίσης με βολεύει απίστευτα το λογισμικό οπότε

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, kolumvitis είπε

Ε και οι τσόντες θέλουν καλό υπολογιστή (ακόμα και εκεί έχω περάσει δύσκολα με αυτόν τον υπολογιστή αλλά μην το αναλύσω άλλο). Το θέλω βασικά για να γράφω τα άρθρα μου και να μπορώ να κάνω γκουγκλαρισμα να βαζω φωτογραφίες από τα πειράματα μου κτλ και να μπορώ να κάνω οτιδήποτε άλλο ψυχαγωγικό κομμάτι. Επίσης με βολεύει απίστευτα το λογισμικό οπότε

χαχα οκ να το κάνεις συνειδητοποιημένα και σε βολεύει λογισμικό  πάω πάσο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, ice25 είπε

Μη σου πω ότι αυτά τα κάνει και ένα μεταχειρισμένο c2d με κάποια ελαφριά διανομή linux σωστά ;;;;; Δηλαδή τι λογική είναι αυτή ρε συ; Αν ήταν έτσι όλοι θα έπρεπε να έχουμε fiat cinquecento γιατί την κάνουν την δουλειά τους και άμα λάχει σε πάνε και μια Χαλκιδική για μπάνιο...Επίσης να έχουμε και από ένα sony ericsson w610i που μια χαρά κλήσεις κάνει και παίζει και mp3 και στην τελική να μένουμε και σε καλαμοκαλύβες επενδυμένες με άχυρο και λάσπη που μια χαρά διατηρούν την θερμότητα και μπορείς να κοιμηθείς άνετα πάνω στο ράτζο που θα βάλεις μεσα!!!

Δηλαδή όποιος θέλει macbook γιατί το γουστάρει ρε αδελφέ ή όποιος θέλει ipad γιατί το κάνει κέφι είναι χαζός και πρόβατο και του τρώνε τα λεφτα;;; Δεν παίζει απλά να του αρέσουν τα λογισμικά και ο τρόπος που τα συγκεκριμένα μηχανήματα αλληλεπιδρούν με τον χρήστη;;; Όποιος έχει mac δλδ πρέπει να είναι "επαγγελματίας";;;Η βασική λογική πίσω από την apple είναι να κάνουν τα μηχανήματα που πουλάνε πιο απλά για τον ΑΠΛΟ ΧΡΗΣΤΗ!!! άρα απευθύνονται κυρίως στον απλό χρήστη .-  Δεν είναι μόδα , είναι ότι το παίρνω και f**in δουλεύει χωρίς να μου τεντώνει τα νεύρα, σκάω 1000+ και ξεμπέρδεψα, δεν έχω drivers , δεν έχω ενοχλητικά πλαστικά που τρίζουν , δεν έχω απαράδεκτα touchpads, δεν έχω να ασχολούμαι με σχεδόν με τίποτα...Γιατί δηλαδή πρέπει ο χρήστης να την ψάχνει και τόσο;;

Διαβάζεις ατάκες του στυλ "Τι το θες ρε το mac, θα σου πιάσουν τον ποπό τζάμπα, εμένα άκου φίλε  θα πάρεις ένα μεταχειρισμένο pentium n4200 και 4gb ram , θα πας να βάλεις και έναν ssd και μετά θα κάνεις dual boot με windows και linux και θα βάλεις τον σκληρό που είχε σε ένα caddy να τον έχεις ως δεύτερο , θα δώσεις και τα download σου να πηγαίνουν για να μην γεμίσει ο ssd και θα έχεις διπλό λειτουργικό man ... στο linux θα πηγαίνουν όλα τάπα και τα windows θα τα έχεις για προγράμματα που δεν υπάρχουν στα linux...Σου λέω με 150(το λάπτοπ) + 40(ssd)+20(caddy) δηλαδή με 210ευρώ θα είσαι μια χαρά ρε, βάζεις και ένα εξωτερικό ποντίκι και είσαι τέλεια...Και στα @@ σου η αυτονομία ρε συ , παντού υπάρχουν πρίζες..."

Σίγουρα φίλε , αυτό ακριβώς είναι που θέλει ο άλλος , να κάνει 10 μόντες, να κάτσει να φάει χρόνο και στο τέλος να έχει ένα λάπτοπ που απλά δουλεύει μέτρια...Ειδικά στην περίπτωση linux να του σπάει νεύρα μέχρι αηδίας...Δηλαδή πετάς τα λεφτά σου για εσένα είναι το να πάρεις κάτι που είναι απολύτως λειτουργικό , έχει μεγάλη αξία μεταπώλησης και δεν κάνει κιχ αλλά vfm είναι το hp των 300ευρώ που έχει πλαστικά για τα ανάθεμα και η μπαταρία έχει βγει dead σε λιγότερο από 6 μήνες και τα βλέπεις σε αγγελίες να πουλιούνται κυριολεκτικά με το κιλό...ΟΚ 

Να σου πω και το άλλο , το παίρνω και μου μπαίνει ιδέα ,μιας και είμαι φουλ ψυχαναγκαστικός, ότι η μπαταρία δεν κρατάει τα προβλεπόμενα...Κρατούσε 10 ώρες ενώ έλεγαν για 12 ώρες...Είμαι φίλε να σκάσω...Παίρνω τηλ την apple hellas με συνδέουν με τεχνική υποστήριξη, αφήνω στοιχεία και τηλ επικοινωνίας...Μου λέει ο τύπος μπες εκεί και κατέβασε το τάδε ΟΚ λοιπόν του λέω το κάνω...το κατεβάζω και τσακ μπαίνει στο laptop κανει τι στην ευχή κάνει και μου λέει όλα ΟΚ η μπαταρία είναι μια χαρα δεν χρειάζεται να ανησυχείτε κλπ κλπ...Λέω ΟΚ με ξεπέταξε ο τύπος...Την άλλη μερα που σκάει email από τον ίδιο για να επικοινωνήσουν ξανά μαζί μου, με καλούν να δουν αν είναι ΟΚ το λάπτοπ, μου λέει πως επειδή είχα μόλις μερικούς κύκλους φόρτισης θα έπρεπε λίγο να περιμένω να στρώσει η μπαταρία για να δώσει τα μέγιστα...Να μην στα πολυλέω ice25 από τότε έχουμε μιλήσει 3 φορές, μου έλυσαν και μια απορία ακόμα για ένα θεματάκι που πάλι δεν ήταν τίποτα...Τώρα θα τον ξανά καλέσω σε 1 εβδομάδα για να κάνει έναν διαγνωστικό έλεγχο...Σου λέω με εξυπηρέτησαν σαν το λάπτοπ να ήταν του γιου του... Ποια άλλη εταιρία ρε συ στο κάνει αυτό;;;Δηλαδή τέτοια υποστήριξη εγώ δεν έχω ξαναδεί...Αυτό δεν το βάζεις στην τιμή;;;Ότι τους καλώ και ξεσκίζονται ρε συ να με εξυπηρετήσουν , δείχνουν ενδιαφέρον , δεν σου ΦΩΝΑΖΟΥΝ και ασχολούνται μαζί σου δεν πρέπει να το βάλεις και αυτό μεσα στο κόστος;;;Αλλά ΟΚ ξέρω linux...

Επεξ/σία από nikοs
  • Like 1
Δημοσ.

Nikos δίκιο έχεις σε αυτά που λες πάνω κάτω, αλλά σταματήστε να συγκρίνετε laptop των 150 (!!) - 400 ευρώ με laptop των 1300+

Και αν έχεις 210 ευρώ όλα κι όλα, ναι είναι μια λύση να πάρεις ένα τέτοιο laptop να κάνεις την δουλειά σου. Δεν τρέχουν σε όλους από τα μπατζάκια τα 100ευρα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...