Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
21 ώρες πριν, mistr4l είπε

Ας μην μιλήσουμε για τις οθόνες για κλάμματα που έχουν τα κοινά laptops (εκτός κι αν πάμε σε dell xps που κοστίζουν όσο τα mbps)

και γτ ακριβώς πρέπει να συγκρίνουμε laptop που πουλιέται 2.000 ευρώ με ένα των 500?

Έχει γίνει μια συζήτηση τόσο ώρα που το συγκρίνεται με ένα απλό laptop, που ούτε τα specs του δεν ξέρουμε.

• Απαντ. 66
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ελπίζω όντως να βγάλουν κατι ενδιαφερον τώρα στις 12 του μήνα. πάντως.. δεν ξέρω ποιο θα πάρω..

επίσης σχετικα με το ΗΡ, το δικο μου λαπτοπ μου καιει ολιγον το αριστερο μ χερι, βγαζει ζεστο αερα λες και εχω πιστολακι για τα μαλλια. Όταν πάω να ανοίξω αποθηκευμένο βιντεο εχει φοβερα μεγαλη πιθανοτητα απλα να κρασαρει και να το σβησω που με το μακ γενικα κρασαρισμα να ειχε ελαχιστοτατες φορες.. αυτο κρασαρει 2-3 φορες τη μερα.

Δημοσ.

@kolumvitis επειδή είναι πολύ περίεργο, μπορείς να ποστάρεις το ακριβώς μοντέλο και τα στοιχεία του Laptop?

κατέβασε και ένα προγραμματακι hw info να σε βοηθήσει αν δεν ξέρεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, greg4 είπε

@kolumvitis επειδή είναι πολύ περίεργο, μπορείς να ποστάρεις το ακριβώς μοντέλο και τα στοιχεία του Laptop?

κατέβασε και ένα προγραμματακι hw info να σε βοηθήσει αν δεν ξέρεις

https://www.plaisio.gr/desktop-laptop/laptops/all-laptops/HP-Laptop-15-bw021nv-2PW76EA.htm
αυτο εχω. Επειδη το πηρα μονο και μονο ως μια γεφυρα μεχρι να βρω λεφτα να παρω μακ κοιταξα να παρω ενα φτηνο που να μου αρεσει εμφανισιακα.

Δημοσ.

Ναι..

Ε είναι λίγο αμαρτία να συγκρίνεις αυτό με οποιοδήποτε mac, ή ξέρω εγώ με άλλο laptop. Φιλικά στο λέω αλλά (πολύ) κακή επιλογή ακόμα και για αυτά τα λεφτά. Ο επεξεργαστής του είναι τρομακτικά αργός, κάπου σε επίπεδα atom, η οθόνη του άστα, 4gb ram, τουλάχιστον έχει ssd. Στη θέση σου μπορεί να το είχα πετάξει και από το παράθυρο :P

Περίμενε να δουμε το refresh του macbook air αλλιώς υπάρχουν και καλές επιλογές στα 1000 με asus zenbook πχ

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, greg4 είπε

και γτ ακριβώς πρέπει να συγκρίνουμε laptop που πουλιέται 2.000 ευρώ με ένα των 500?

Έχει γίνει μια συζήτηση τόσο ώρα που το συγκρίνεται με ένα απλό laptop, που ούτε τα specs του δεν ξέρουμε.

Εγώ δεν συγκρίνω τίποτα απολύτως. Οι άλλοι το έκαναν. Προσωπικά είμαι ακριβώς to the point. Σχετικά με τις οθόνες, ο άνθρωπος θέλει να κάνει δουελιά και να διαβάζει. Συνεπώς πάει αναγκαστικά για μηχάνημα με καλύτερη οθόνη. Άρα είτε macbook είτε dell xps κλπ. Και θέλει mac. Συνεπώς, δεν υπάρχει θέμα συζήτησης και σύγκρισης με άλλα laptops.

3 λεπτά πριν, greg4 είπε

Περίμενε να δουμε το refresh του macbook air αλλιώς υπάρχουν και καλές επιλογές στα 1000 με asus zenbook πχ

Δεν θέλει άλλο laptop εκτός mac. Το αναφέρει ξεκάθαρα. Δεν έχει ανοίξει το θέμα για να του πούμε γνώμες, τί μπορεί να πάρει με τα χρήματά του κλπ. Είναι σαφής. Θέλει mac. Ας είμαστε to the point.  

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, greg4 είπε

Ναι..

Ε είναι λίγο αμαρτία να συγκρίνεις αυτό με οποιοδήποτε mac, ή ξέρω εγώ με άλλο laptop. Φιλικά στο λέω αλλά (πολύ) κακή επιλογή ακόμα και για αυτά τα λεφτά. Ο επεξεργαστής του είναι τρομακτικά αργός, κάπου σε επίπεδα atom, η οθόνη του άστα, 4gb ram, τουλάχιστον έχει ssd. Στη θέση σου μπορεί να το είχα πετάξει και από το παράθυρο :P

είναι τραγικά αργός και γενικά να του βάλω φωτιά μου ρχεται. Είδα ενα της microsoft δε θυμαμαι το ονομα αλλα ήταν καπου 1000+ ευρώ και έμοιαζε πολυ με μακ αλλα με ΄χαλασε πολύ μια ηλίθια επενδυση απο ενα υλικο-υφασμα που ειχε.. ενιωθα θα επιανε μπιχλα στη βδομαδα. Γενικα δεν νομιζω οτι θα ξαναγορασω windows εκτος αν κλεισει η apple η αν αναγκαστω για λογους ανωτερας βιας.

Επεξ/σία από kolumvitis
Δημοσ.
46 λεπτά πριν, mistr4l είπε

Δεν θέλει άλλο laptop εκτός mac. Το αναφέρει ξεκάθαρα. Δεν έχει ανοίξει το θέμα για να του πούμε γνώμες, τί μπορεί να πάρει με τα χρήματά του κλπ. Είναι σαφής. Θέλει mac. Ας είμαστε to the point. 

Το base model 2018 κάνει 1940 ευρώ. Μπορεί να μην μπορεί για κάποιο λόγο να πάρει, τουλάχιστον μην πάει στο πλαίσιο να διαλέξει ένα laptop γιατί είναι κοροιδία εκεί, να ρωτήσει στο φορουμ στο αντίστοιχο θέμα, αυτό λέω μόνο δεν είναι κακό.

50 λεπτά πριν, kolumvitis είπε

Είδα ενα της microsoft δε θυμαμαι το ονομα αλλα ήταν καπου 1000+ ευρώ και έμοιαζε πολυ με μακ αλλα με ΄χαλασε πολύ μια ηλίθια επενδυση απο ενα υλικο-υφασμα που ειχε.. ενιωθα θα επιανε μπιχλα στη βδομαδα

Αναφέρεσε στο surface laptop. Όντως πρέπει να το προσέχεις καθώς η Microsoft το χαρακτηρίζει ως "luxury" 

https://www.skroutz.gr/c/25/laptop.html?keyphrase=surface+laptop

51 λεπτά πριν, kolumvitis είπε

Γενικα δεν νομιζω οτι θα ξαναγορασω windows εκτος αν κλεισει η apple η αν αναγκαστω για λογους ανωτερας βιας

Καταρχήν μην ξαναπάρεις από plaisio laptop :P. Αλλά λογικά το νέο macbook air θα σου είναι οκ και λογικά γύρω στα 1300 ευρώ με 256gb hd. Και εγώ το σκέφτομαι να δώσω το δικό μου air και να πάω στο νέο.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, greg4 είπε

Το base model 2018 κάνει 1940 ευρώ. Μπορεί να μην μπορεί για κάποιο λόγο να πάρει, τουλάχιστον μην πάει στο πλαίσιο να διαλέξει ένα laptop γιατί είναι κοροιδία εκεί, να ρωτήσει στο φορουμ στο αντίστοιχο θέμα, αυτό λέω μόνο δεν είναι κακό.

Μία μικρή επισήμανση. Αναφέρομαι στο base model χωρίς touchbar, δηλαδή 2017. Το base model 2018 έχει touchbar. To non touchbar λοιπόν (2017), ξεκινάει χοντρικά στα 1500Ε (τιμή skroutz). 

Από εκεί κ πέρα, σαφέστατα forum είναι, αλίμονο αν δεν κάνει ο καθένας τις προτάσεις του. Δυστυχώς όμως, υπάρχουν 2 σελίδες όπου ο φίλτατος OP αναφέρει κατηγορηματικά πως θέλει mac και η συζήτηση έχει μετατραπεί σε windows vs mac (ως συνήθως) κι αν τελικά παίρνει κανείς apple λόγω hype. Υπό αυτή την έννοια προτείνω να είμαστε to the point. Αν τώρα ο OP προτίθεται τελικά να βάλει στην κουβέντα και windows, ας το ξεκαθαρίσει να γίνει άλλη συζήτηση.

Φιλικά,

EDIT

Φυσικά, ας δούμε αύριο αν ανακοινωθεί το new macbook air. :)

Επεξ/σία από mistr4l
  • Like 1
Δημοσ.

Δεν με πειράζει να λέει ο καθένας τη γνώμη του ακόμα και αν καταλήγει να λέει για windows σε φορουμ ειμαστε δεν θα μας μηδενισουν αν βγουμε εκτος θεματος. Ωστοσο δεν προτίθεμαι να αγοράσω windows (για να είμαι ξεκάθαρος). Το touchbar δεν ξερω κατα ποσο ειναι χρήσιμο. Δλδ οκ αν ηταν στην ιδια τιμή με και χωρίς μάλλον θα έπαιρνα το με έτσι για την εμπειρία αλλά να σκάσω σχεδόν 2 χιλιάρικα για μια βλακεία δεν παιζει. Με το base model 13 ιντσών χωρίς touch bar θα είμαι μια χαρά ικανοποιημένος. Το μόνο που ίσως να ήθελα ήταν ξεκλείδωμα με δακτυλικό αποτύπωμα γιατί μου φαίνεται ωραίο. Και με το macbook air πάντως δεν είχα ποτέ παράπονο. Δλδ συγκριτικά με το macbook pro που είχα το παλιο (εκείνο το κάπως χοντρούτσικο που έπαιρνε cd) μου φαινόταν σαφώς καλύτερο η μπαταρία του άντεχε για να μην αναφέρω ότι είχε αντέξει και γερές πτώσεις. Δεν είμαι και αρνητικός να πάρω το καινούριο air (γενικά ότι βγάλει η apple αν βγαλει, γύρω στα 1000 αύριο) αλλά αν δεν με τρελάνει ή αν δω κανά 12 ιντσες θα παω στο pro. Επίσης η ιδέα του να πάρω mac από το εξωτερικό πως σας φαίνεται; Γιατί θα ήθελα πολύ να είχε γαλλικό πληκτρολόγιο στη θέση του ελληνικού (εννοώ το τυπωμένο πάνω στα πλήκτρα).

Δημοσ.
13 ώρες πριν, mistr4l είπε

EDIT

Φυσικά, ας δούμε αύριο αν ανακοινωθεί το new macbook air. :)

Δυστυχώς απ'ότι είδα θα δεν θα ανακοινωθεί αύριο το νέο macbook... Επειδή είναι πολλά τα προιόντα λένε ότι αύριο θα έχει iPhone, Apple watch, αξεσουάρ ασύρματης φόρτισης κλπ

Και κατά Οκτώβρη event με iPad, Macbook. 

Περιμένω κάνα χρόνο να βγει οικονομικό Macbook γιατί είμαι light user και δεν θέλω να δώσω όσα ζητάει το pro. Και όλο στην αναβολή με έχουν :D 

• Like 1
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, thodoris20s είπε

Δυστυχώς απ'ότι είδα θα δεν θα ανακοινωθεί αύριο το νέο macbook... Επειδή είναι πολλά τα προιόντα λένε ότι αύριο θα έχει iPhone, Apple watch, αξεσουάρ ασύρματης φόρτισης κλπ

Και κατά Οκτώβρη event με iPad, Macbook. 

Περιμένω κάνα χρόνο να βγει οικονομικό Macbook γιατί είμαι light user και δεν θέλω να δώσω όσα ζητάει το pro. Και όλο στην αναβολή με έχουν :D 

Βλακεία αν δεν το ανακοινώσουν αύριο γιατί ανυπομονούσα λίγο. Πάντως επειδή γύρω στα Χριστούγεννα θα το πάρω μπορώ να περιμένω τον Οκτώβρη (αλλά δε θέλω).

Δημοσ.
Μόλις τώρα, kolumvitis είπε

Βλακεία αν δεν το ανακοινώσουν αύριο γιατί ανυπομονούσα λίγο. Πάντως επειδή γύρω στα Χριστούγεννα θα το πάρω μπορώ να περιμένω τον Οκτώβρη (αλλά δε θέλω).

Και γω στην ίδια κατάσταση είμαι με σένα :D 

Απλά εγώ για Χριστούγεννα με βλέπω γιατί θα βολέψει και με συγγενικό πρόσωπο που θα βρίσκεται ταξίδι Αμερική. Οπότε το μόνο που μένει είναι υπομονή

Δημοσ.

Εγώ πάλι ήμουν μια ζωή με windows pc & laptop μέχρι που πριν ένα μήνα μου καρφώθηκε να πάρω macbook και το ήθελα έτσι απλά χωρίς να έχω κανέναν απολύτως λόγο, το πήρα λοιπόν και πλέον δεν μπορώ να ασχοληθώ με οτιδήποτε άλλο...Έχω και windows laptop και tower και τα δύο με πολύ δυνατό hardware αλλά αλήθεια το macbook air μου τα πατάει κάτω για πλάκα...και δεν θα κάτσω να ασχοληθώ με benchmarks και δεν με νοιάζει που έχει i5 5ης γενιάς, με νοιάζει που ανοίγει σε κλάσματα δευτερολέπτου , που συγχρονίζει με το ipad αμέσως , που το touchpad είναι από άλλη διάσταση , που το πληκτρολόγιο είναι εξωφρενικά smooth , που στο λογισμικό όλα βρίσκονται εκεί που πρέπει να βρίσκονται , που η μπαταρία ΚΡΑΤΑΕΙ!!! Τι να το κάνω το laptop αν δεν μου κρατάει η μπαταρία, αλήθεια τώρα γιατί να έχω ένα laptop αν δεν μπορώ να έχω αυτονομία;;; Να σου πω και το άλλο , είμαι σε meeting ανοίγουμε airdrop και πετάμε ο ένας τα αρχεία στον άλλον, τόσο απλά...Μου έλυσε τα χέρια το mba; ναι μου τα έλυσε, δουλεύει σωστά ; ναι δουλεύει...όλα τα άλλα είναι για νέρντουλες που κοιτάνε νούμερα λες και παίζουν υπερατού. Ένα μείον έχει το air την οθόνη που δεν είναι retina αλλά είναι μια χαρά αξιοπρεπέστατη και κατά πολύ καλύτερη από τα περισσότερα windows laptop και καλύτερη από πολλά fhd windows laptop...αν φέτος βγάλουν έκδοση air με retina αλλά χωρίς να πειράξουν την μπαταρία σε 2 χρόνια θα κάνω την μετάβαση, αν πάλι δεν την βγάλουν τότε θα αλλάξω το air όταν πλέον θα σταματήσει να με εξυπηρετεί.

Πιστεύω πραγματικά ότι όλοι λένε πως το mac είναι μόδα , καγκουριά κλπ κλπ γιατί απλά δεν έχουν δοκιμάσει εργαστούν σε ένα mac...Από το πιο απλό πχ τον mail client που το mac os ενσωματώνει έως το πιο σύνθετο το λειτουργικό είναι φτιαγμένο για να κάνει την ζωή του χρήστη ευκολότερη και όχι δυσκολότερη. Στο θέμα της τιμής ΟΚ είναι πιο τσιμπημένο αλλά όχι κάτι εξωφρενικό και πάλι...σου ζητάει 900 ευρώ για το air, δίκαιη τιμή για ένα μηχάνημα φουλ μεταλλικό , που δεν κάνει κιχ , δεν έχω δει θέματα θερμοκρασιών , έχει πολύ καλό ήχο , έχει τίμια κάμερα , έχει απίστευτο touchpad, έχει usb audio jack κλπ που τα ακριβότερα mac δεν έχουν και είναι λεπτό σαν φλούδα πορτοκαλιού...δηλαδή σε windows laptop για να βρεις αυτό το αποτέλεσμα πρέπει πραγματικά να δώσεις περισσότερα λεφτά...δεν γίνεται σύγκριση με απλά laptop εδώ είμαστε στην κατηγορία ultrabooks.

Γιατί το κούρασα λοιπόν , όποιος δεν έχει mac δεν ξέρει γιατί ο κόσμος που έχει είναι τόσο πωρωμένος με αυτά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...