kormos Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, kolumvitis είπε Ο πρώτος μου υπολογιστής ήταν μακ και τον πήρα όταν ήμουν τετάρτη δημοτικού και οι γονείς μου είχα μακ απο πριν οπότε πάντα είχα από ένα μακ. Εξάλλου τη φορητότητα και την μπαταρία των μακ δεν νομίζω τα πιάνει υπολογιστής με λιγότερα χρήματα. Όπως βολεύεται κανεις... . *το χάσμα από το 1ο mba/mbp με την ηλικία σου απέχει. οπως και να έχει θα σταθώ στο ότι η χρήση που κάνεις είναι απλή όποτε οι λεπτομέρειες που ψάχνεις δεν έχουν τόσο ουσία.
kolumvitis Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2018 46 λεπτά πριν, kormos είπε Όπως βολεύεται κανεις... . *το χάσμα από το 1ο mba/mbp με την ηλικία σου απέχει. οπως και να έχει θα σταθώ στο ότι η χρήση που κάνεις είναι απλή όποτε οι λεπτομέρειες που ψάχνεις δεν έχουν τόσο ουσία. Βασικά αυτή τη στιγμή έχω ένα μηχάνημα αργό, με μπαταρία που δεν αντέχει όσο θέλω, με οθόνη που θα την χαρακτήριζα από αδιάφορη ως κακή, που νιώθω ότι είναι ένα μάτσο φτηνά πλαστικά, με ένα ηλ΄θιθιο OS που με ενοχλεί με χαζές ειδοποιήσεις με και γενικά αδύναμο. Ακόμα και το ιντερνετ παει πιο γρήγρα στο iphone μου. Έχω φτάσει να κάνω πράγματα στο κινητό ή να κρατάω και χειρόγραφες σημειώσεις επειδή μου έχει σπάσει τα νεύρα. Απλά δεν είναι για μένα τα windows.
koufs Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2018 6 λεπτά πριν, kolumvitis είπε Βασικά αυτή τη στιγμή έχω ένα μηχάνημα αργό, με μπαταρία που δεν αντέχει όσο θέλω, με οθόνη που θα την χαρακτήριζα από αδιάφορη ως κακή, που νιώθω ότι είναι ένα μάτσο φτηνά πλαστικά, με ένα ηλ΄θιθιο OS που με ενοχλεί με χαζές ειδοποιήσεις με και γενικά αδύναμο. Ακόμα και το ιντερνετ παει πιο γρήγρα στο iphone μου. Έχω φτάσει να κάνω πράγματα στο κινητό ή να κρατάω και χειρόγραφες σημειώσεις επειδή μου έχει σπάσει τα νεύρα. Απλά δεν είναι για μένα τα windows. τα παραπάνω που περιγράφεις, δεν έχουν να κάνουν με τίποτα με τα windows, όπως είναι από τα 7 και μετά, έχουν γίνει καλύτερα πλέον από το osx, (χρησιμοποιώ και win 10 και linux και osx, δεν έχω καμμία διάθεση να γίνω υπσοτηρικτής της μικρομαλακής, αλλά αυτά που γράφεις δεν έχουν σχέση με τα windows, αλλά με το ότι αγόρασες ένα laptop μέ όσο το δυνατόν περισσότερα specs και όσο το δυνατόν χαμηλότερη τιμή, μαγικά δεν γίνονται)
kolumvitis Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2018 5 λεπτά πριν, koufs είπε τα παραπάνω που περιγράφεις, δεν έχουν να κάνουν με τίποτα με τα windows, όπως είναι από τα 7 και μετά, έχουν γίνει καλύτερα πλέον από το osx, (χρησιμοποιώ και win 10 και linux και osx, δεν έχω καμμία διάθεση να γίνω υπσοτηρικτής της μικρομαλακής, αλλά αυτά που γράφεις δεν έχουν σχέση με τα windows, αλλά με το ότι αγόρασες ένα laptop μέ όσο το δυνατόν περισσότερα specs και όσο το δυνατόν χαμηλότερη τιμή, μαγικά δεν γίνονται) Συμφωνώ μαζί σου. Αγόρασα το ΗΡ καπου 500 ευρώ νομίζω. Για μένα τα μακ ειναι τα καλύτερα και αυτό είναι απλά μια προσωπική μου εκτίμηση. Το ξέρω ότι είναι από τους πιο ακριβούς υπολογιστές αλλά με εξυπηρετούν όσο τίποτα. Άλλά τα mac δεν τα αλλάζω με τίποτα. Τωρα ας πουμε διαβαζω κατι αρθρα και θελω να τα αποθηκευσω και δεν ξερω τι να κανω. Δεν ειναι οτι δεν μπορώ να ανοίξω ένα word ας πουμε. Είναι ότι απλά δεν με βολεύει τίποτα. Νιώθω ότι υπάρχει μια διαρκής ακαταστασία στα αρχεία μου ενώ στα mac τα είχα οργανώσει. Είναι βασικά θέμα συνήθειας. Ακόμα και την κάμερα που εχει ο ΗΡ δεν εχω ασχοληθει να δω πως ανοιγει. Ειμαι αρνητικος με τα windows δεν το παιζω αντικειμενικός. Απλα γκρινιαζω τοση ωρα επειδη ακριβως δεν θελω ενα μακ απο μοδα αλλα επειδη ειναι ενα εργαλειο που με βολευει. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, kolumvitis είπε Απλα γκρινιαζω τοση ωρα επειδη ακριβως δεν θελω ενα μακ απο μοδα αλλα επειδη ειναι ενα εργαλειο που με βολευει. Ε, δες πόσα λεφτα έχεις να διαθεσεις και πάρε ένα Mac. Τι το ζαλίζεις; Τωρα νομίζω τρέχει προσφορά και για φοιτητες.
kormos Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2018 7 ώρες πριν, kolumvitis είπε Συμφωνώ μαζί σου. Αγόρασα το ΗΡ καπου 500 ευρώ νομίζω. Για μένα τα μακ ειναι τα καλύτερα και αυτό είναι απλά μια προσωπική μου εκτίμηση. Το ξέρω ότι είναι από τους πιο ακριβούς υπολογιστές αλλά με εξυπηρετούν όσο τίποτα. Άλλά τα mac δεν τα αλλάζω με τίποτα. Τωρα ας πουμε διαβαζω κατι αρθρα και θελω να τα αποθηκευσω και δεν ξερω τι να κανω. Δεν ειναι οτι δεν μπορώ να ανοίξω ένα word ας πουμε. Είναι ότι απλά δεν με βολεύει τίποτα. Νιώθω ότι υπάρχει μια διαρκής ακαταστασία στα αρχεία μου ενώ στα mac τα είχα οργανώσει. Είναι βασικά θέμα συνήθειας. Ακόμα και την κάμερα που εχει ο ΗΡ δεν εχω ασχοληθει να δω πως ανοιγει. Ειμαι αρνητικος με τα windows δεν το παιζω αντικειμενικός. Απλα γκρινιαζω τοση ωρα επειδη ακριβως δεν θελω ενα μακ απο μοδα αλλα επειδη ειναι ενα εργαλειο που με βολευει. Έχεις δώσει την καλύτερη αιτιολογία! (χρήστης παράλληλα και των δυο γνωστών λογισμικών) Όλα είναι θέμα συνήθειας!
kolumvitis Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2018 5 ώρες πριν, kormos είπε Έχεις δώσει την καλύτερη αιτιολογία! (χρήστης παράλληλα και των δυο γνωστών λογισμικών) Όλα είναι θέμα συνήθειας! Θυμάμαι όταν πήρα το πρώτο windows μου τον απριλιο του 2018 ενιωθα χαμενος ολα μου φταιγανε. Τώρα εξακολουθούν να μου φταίνε όλα αλλά νιώθω λιγότερο χαμένος. Τώρα απλά ψάχνω υπολογιστή να αγοράσω (κάπου τα Χριστούγεννα βασικά) και να δω πιο μοντελο μακ θα με βολεψει καλυτερα.
kormos Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, kolumvitis είπε Θυμάμαι όταν πήρα το πρώτο windows μου τον απριλιο του 2018 ενιωθα χαμενος ολα μου φταιγανε. Τώρα εξακολουθούν να μου φταίνε όλα αλλά νιώθω λιγότερο χαμένος. Τώρα απλά ψάχνω υπολογιστή να αγοράσω (κάπου τα Χριστούγεννα βασικά) και να δω πιο μοντελο μακ θα με βολεψει καλυτερα. Νομίζω πως εφόσον είσαι φοιτητής αυτή την περίοδο όπως αναφέρουν και οι λοιποί είναι η καλύτερη περίοδο. Σε καθημερινή μου χρήση πάντως έχοντας και τα δυο λογισμικά πάνω στο γραφείο μου δεν συναντώ καμμία δυσκολία όπως αναφέρεις, αντιθέτως πλήρης συμβατότητα κλπ. Ειναι θέμα προσπάθειας και όρεξης να εγκλιματιστείς. *Απορια: αν στη σχολή σου κάνετε χρήση υπολογιστή τι θα τους πεις; Φερ τε μου ένα mba/mbp γιατί δεν μπορώ να δουλέψω σε περιβάλλον Windows? Θέλω να σου επισημάνω πως καλό είναι να μάθεις να συμβιβάζεσαι με ότι έχεις και να μην κολλάς σε ένα πράγμα. Θα σε βοηθήσει πολύ η εξοικείωση αυτή. ΜΦΧ
kolumvitis Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, kormos είπε Νομίζω πως εφόσον είσαι φοιτητής αυτή την περίοδο όπως αναφέρουν και οι λοιποί είναι η καλύτερη περίοδο. Σε καθημερινή μου χρήση πάντως έχοντας και τα δυο λογισμικά πάνω στο γραφείο μου δεν συναντώ καμμία δυσκολία όπως αναφέρεις, αντιθέτως πλήρης συμβατότητα κλπ. Ειναι θέμα προσπάθειας και όρεξης να εγκλιματιστείς. *Απορια: αν στη σχολή σου κάνετε χρήση υπολογιστή τι θα τους πεις; Φερ τε μου ένα mba/mbp γιατί δεν μπορώ να δουλέψω σε περιβάλλον Windows? Θέλω να σου επισημάνω πως καλό είναι να μάθεις να συμβιβάζεσαι με ότι έχεις και να μην κολλάς σε ένα πράγμα. Θα σε βοηθήσει πολύ η εξοικείωση αυτή. ΜΦΧ Διδακτορικό οπότε δεν παίζει αυτό το σενάριο. Απλά μαζεύω papers ανοίγω άπειρα pdf πανω στα οποια κραταω σημειώσεις, φωτογραφίες κτλ.. Οποτε απλα θελω να παιρνω μαζι μου κατι ελαφρυ που να αντεχει η μπαταρία του (όσον αφορά τις αναγκες του διδακτορικου). Απο εκει και περα οτιδηποτε αλλο θελησω θεωρω οτι το μακ θα τα παει μια χαρα. Γενικα ποτε δεν ηθελα να χρησιμοποιω αλλον υπολογιστη εκτος απο το δικο μου και δεν νομιζω να χρειαστει κιολας περαν απο το να κανω κατι συγκεκριμενο για λιγο καπου.
mistr4l Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2018 Λοιπόν... Καταρχήν διαφωνώ κάθετα με την λογική 'για τη δουλειά που το θες ένα απλό laptop αρκεί'. Με συγχωρείτε πολύ αλλά όλα είναι θέμα παραγωγικότητας. Με απλά λόγια, πώς μπορεί ο καθένας να είναι πιο αποδοτικός στη δουλειά του. Και ναι, ακόμα και για απλές δουλειές το mac os είναι καλύτερο. Γιατί εγώ προσωπικά - που έχω mac από το 2008 και κατά την διάρκεια του δικού μου διδακτορικού δούλεψα επίσης σε mac και συνεχίζω (και θα συνεχίζω) - δεν θα το άλλαζα με τίποτα. Ακόμα και για απλό surfάρισμα. Να σκεφτώ 2-3 πράγματα απλά? Trackpad + gestures + spaces + οθονάρα retina. Να σκεφτώ κάτι και για windows? Ναι... updates σε σημείο σπαστικό που να φοβάσαι να κάνεις reboot. Αποτέλεσμα? Έχω κλείσει το inet στα widnows 10 τα οποία χρησιμοποιώ απλά για στατιστική ανάλυση μ'ένα συγκεκριμένο software που δεν υπάρχει σε mac. Ας μην μιλήσουμε για τις οθόνες για κλάμματα που έχουν τα κοινά laptops (εκτός κι αν πάμε σε dell xps που κοστίζουν όσο τα mbps). Και στην τελική... αλήθεια τώρα... ξέρετε τί είανι να τρέχεις στατιστική ανάλυση, να κάνεις reboot και να σου λέει 'περιμένετε να γίνει το update'?? Σοβαρά τώρα?? Το λειτουργικό δεν είναι θέμα συνήθειας. Είναι θέμα παραγωγικότητας. Αν κάποιος βολεύεται με windows, μια χαρά. Αλλά το γεγονός πως κάποιος θεωρεί πως ένα απλό laptop αρκεί για μία δουλειά, δεν σημαίνει πως ισχύει και για όλους Κι όχι, δεν είναι θέμα μόδας ή χρημάτων το μηλαράκι. Στο θέμα μας, ο φίλος kolymvitis είναι αρκετά σαφής. Για εμένα λοιπόν... Πρόταση προς τον OP Περίμενε να δεις μήπως μεθαύριο ανακοινωθεί το καινούριο macbook air. Από εκεί κ πέρα κρίνεις. Αν δεν ανακοινωθεί, στην θέση σου θα έπαιρνα το macbook pro 13 (απλό χωρίς touchbar). Σχετικά με το διάβασμα (papers + annotation), προσωπικά κατά της διάρκεια του PhD εκτύπωνα και διάβαζα. Πλέον που έχω τελειώσει κι ασχολούμαι περισσότερο ερευνητικά, έχω ipad pro + apple pencil, οπότε διαβάζω από εκεί, σημειώνω πάνω τους και τα έχω αυτόματα (cloud) και στο mac. Οπότε κάνω δουλειά άμεσα. Ήμουν πολύ διστακτικός με το ipad, αλλά τελικά είναι η καλύτερη αγορά που έχω κάνει για τη δουλειά που το θέλω. Θεωρώ πως το ipad + apple pencil είναι 'must have' για το PhD. Ipad pro + keyboard είνια άλλο κεφάλαιο αλλά δεν θα στο πρότεινα για την ώρα. 5
kolumvitis Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 3 ώρες πριν, mistr4l είπε Λοιπόν... Καταρχήν διαφωνώ κάθετα με την λογική 'για τη δουλειά που το θες ένα απλό laptop αρκεί'. Με συγχωρείτε πολύ αλλά όλα είναι θέμα παραγωγικότητας. Με απλά λόγια, πώς μπορεί ο καθένας να είναι πιο αποδοτικός στη δουλειά του. Και ναι, ακόμα και για απλές δουλειές το mac os είναι καλύτερο. Γιατί εγώ προσωπικά - που έχω mac από το 2008 και κατά την διάρκεια του δικού μου διδακτορικού δούλεψα επίσης σε mac και συνεχίζω (και θα συνεχίζω) - δεν θα το άλλαζα με τίποτα. Ακόμα και για απλό surfάρισμα. Να σκεφτώ 2-3 πράγματα απλά? Trackpad + gestures + spaces + οθονάρα retina. Να σκεφτώ κάτι και για windows? Ναι... updates σε σημείο σπαστικό που να φοβάσαι να κάνεις reboot. Αποτέλεσμα? Έχω κλείσει το inet στα widnows 10 τα οποία χρησιμοποιώ απλά για στατιστική ανάλυση μ'ένα συγκεκριμένο software που δεν υπάρχει σε mac. Ας μην μιλήσουμε για τις οθόνες για κλάμματα που έχουν τα κοινά laptops (εκτός κι αν πάμε σε dell xps που κοστίζουν όσο τα mbps). Και στην τελική... αλήθεια τώρα... ξέρετε τί είανι να τρέχεις στατιστική ανάλυση, να κάνεις reboot και να σου λέει 'περιμένετε να γίνει το update'?? Σοβαρά τώρα?? Το λειτουργικό δεν είναι θέμα συνήθειας. Είναι θέμα παραγωγικότητας. Αν κάποιος βολεύεται με windows, μια χαρά. Αλλά το γεγονός πως κάποιος θεωρεί πως ένα απλό laptop αρκεί για μία δουλειά, δεν σημαίνει πως ισχύει και για όλους Κι όχι, δεν είναι θέμα μόδας ή χρημάτων το μηλαράκι. Στο θέμα μας, ο φίλος kolymvitis είναι αρκετά σαφής. Για εμένα λοιπόν... Πρόταση προς τον OP Περίμενε να δεις μήπως μεθαύριο ανακοινωθεί το καινούριο macbook air. Από εκεί κ πέρα κρίνεις. Αν δεν ανακοινωθεί, στην θέση σου θα έπαιρνα το macbook pro 13 (απλό χωρίς touchbar). Σχετικά με το διάβασμα (papers + annotation), προσωπικά κατά της διάρκεια του PhD εκτύπωνα και διάβαζα. Πλέον που έχω τελειώσει κι ασχολούμαι περισσότερο ερευνητικά, έχω ipad pro + apple pencil, οπότε διαβάζω από εκεί, σημειώνω πάνω τους και τα έχω αυτόματα (cloud) και στο mac. Οπότε κάνω δουλειά άμεσα. Ήμουν πολύ διστακτικός με το ipad, αλλά τελικά είναι η καλύτερη αγορά που έχω κάνει για τη δουλειά που το θέλω. Θεωρώ πως το ipad + apple pencil είναι 'must have' για το PhD. Ipad pro + keyboard είνια άλλο κεφάλαιο αλλά δεν θα στο πρότεινα για την ώρα. Χαίρομαι πολύ που βρήκα υποστήριξη κάπου ειλικρινά. Ίσως πάρω ipad (αρκετά αργότερα όμως) και δεν κοστίζει και πολύ. Πχ το ipad 2018 υποστηρίζει το ipad pen. 1
mistr4l Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, kolumvitis είπε Χαίρομαι πολύ που βρήκα υποστήριξη κάπου ειλικρινά. Ίσως πάρω ipad (αρκετά αργότερα όμως) και δεν κοστίζει και πολύ. Πχ το ipad 2018 υποστηρίζει το ipad pen. Το ipad 2018 + pencil είναι μία καλή λύση και φθηνή σίγουρα. Σχετικά με το laptop τώρα, κάνε λίγο υπομονή μέχρι Τρίτη και το βλέπεις πάλι. Όπως και να έχει όμως, το macbook pro 13 without touchbar είναι καλή περίπτωση για τη δουλειά που το θες. Επεξ/σία 10 Σεπτεμβρίου 2018 από mistr4l
onelonelystar Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 και εγώ για MBP base model θα έλεγα... για λίγα λεφτά παραπάνω θα πάρεις μηχάνημα που θα σε βγάλει άνετα μια 5ετία τουλάχιστον.. 2
kriosgr Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 8/9/2018 στις 10:05 ΜΜ, kolumvitis είπε Συμφωνώ μαζί σου. Αγόρασα το ΗΡ καπου 500 ευρώ νομίζω. Για μένα τα μακ ειναι τα καλύτερα και αυτό είναι απλά μια προσωπική μου εκτίμηση. Το ξέρω ότι είναι από τους πιο ακριβούς υπολογιστές αλλά με εξυπηρετούν όσο τίποτα. Άλλά τα mac δεν τα αλλάζω με τίποτα. Τωρα ας πουμε διαβαζω κατι αρθρα και θελω να τα αποθηκευσω και δεν ξερω τι να κανω. Δεν ειναι οτι δεν μπορώ να ανοίξω ένα word ας πουμε. Είναι ότι απλά δεν με βολεύει τίποτα. Νιώθω ότι υπάρχει μια διαρκής ακαταστασία στα αρχεία μου ενώ στα mac τα είχα οργανώσει. Είναι βασικά θέμα συνήθειας. Ακόμα και την κάμερα που εχει ο ΗΡ δεν εχω ασχοληθει να δω πως ανοιγει. Ειμαι αρνητικος με τα windows δεν το παιζω αντικειμενικός. Απλα γκρινιαζω τοση ωρα επειδη ακριβως δεν θελω ενα μακ απο μοδα αλλα επειδη ειναι ενα εργαλειο που με βολευει. Επεξ/σία 10 Σεπτεμβρίου 2018 από kriosgr
onelonelystar Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 ^χαχα εντάξει, πρέπει να ομολογήσουμε ότι τα Windows 10 έχουν βελτιώσει πάρα πολλά πράγματα και μαζί με τους επεξεργαστές, μνήμες, SSD κλτ τελευταίας γενιάς, δεν είναι τόοοσο χάλια.. Απλά όπως είπαμε, εξαρτάται για τι δουλειά το θέλει ο καθένας και φυσικά τι τον βολεύει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα