Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σκέφτομαι να αγοράσω ένα macbook μεταξύ του διάστημα Οκτωβρίου και Χριστουγέννων. Επειδή λίγο έχω μπερδευτεί με τις ανανεώσεις της σειράς με τα macbook air τι παίζει; Επίσης οι τιμές έχουν ακριβύνει ή μου φαίνεται; Για έναν φοιτητή ποιο macbook είναι το καλύτερο; Είχα το air αλλά μου χάλασε. Το pro αξίζει τα λεφτά του;

• Απαντ. 66
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

12 Σεπτεμβρίου αναμένεται το  ' refresh' του Macbook Air. Τώρα αν θα είναι refresh ή θα καταργηθεί εντελώς και στη θέση του θα πουλάνε ένα ανανεωμένο Macbook (όχι όμως 12 inch αλλά 13), μένει να φανεί. Αν δεν ανακοινωθεί σε λίγες μέρες, τότε (λένε) θα ανακοινωθεί τον άλλο μήνα.

Οι τιμές έχουν όντως αυξηθεί. 

Το αν κάτι αξίζει τα λεφτά του είναι υποκειμενικό. Για παράδειγμα, εγώ δεν θα αγόραζα ποτέ την νέα σειρά Macbook Pro 2016-2018 καθότι θεωρώ ότι μειονεκτεί σε πληκτρολόγιο, touchbar, τιμή, καθώς και λόγω μη αναβαθμισιμότητας. Άλλος μπορεί να γουστάρει πολύ που είναι τόσο λεπτό και έχει touch bar. Depends.

Δημοσ.

Εγώ πάντα είχα macbook μέχρι που ξαφνικά μου χάλασε, δεν είχα λεφτά για καινούριο και εδώ και μερικούς μήνες έχω ένα hp και μου έχει σπάσει τα νεύρα. Θέλω απεγνωσμένα να γυρίσω πίσω στα mac το λειτουργικό με βόλευε απίστευτα (και αν κάτσω και γκρινιάζω για τον τωρινό υπολοιστή μου δε θα τελειώσω ποτέ). Η χρήση που του κάνω είναι αρκετά βασική, δεν θα χρησιμοποιώ photoshop ούτε θα κάνω video editing και στα παλιά μου mac πολύ σπάνια αν έπαιζα κάποιο παιχνίδι. Βασικά office χρησιμοποιώ, σερφάρισμα και fb, skype κτλ. Το air μου άρεσε πολύ σαν ιδέα αλλά έχω βαρεθεί πια το σχεδιασμό νιώθω ότι αν το αγοράσω τώρα θα αγοράσω το παλιό μου air. Δύσκολα να φτιάξουν κάτι πιο ελαφρύ από το pro και αν είναι πιο βαρύ δε θα χει νόημα να το λένε έτσι. Οπότε να περιμένω και βλε΄ποντας και κάνοντας;

Δημοσ.

Και στα 2. Βέβαια συγκρίνω ένα μηχάνημα 1000 ευρώ με ένα hp 400.

Από πλευράς software: ηλίθιες ειδοποιήσεις πανταχόθεν. Ειδικά αυτό με το αντιvirus τσουρέκια μου τα χει κάνει. 

Από πλευράς όλων των υπολοίπων: είναι από φτηνό πλαστικό και όχι από αλουμίνιο, η μπαταρία του μακ άντεχε άπειρα ενώ αυτού ελάχιστα. Είναι με διαφορά πιο βαρύ. Η οθόνη δεν είναι τόσο καλή, ο υπολογιστής αρκετά πιο αργός, βγάζει και ζέστη από το ανεμιστηράκι. Γενικά δεν μου αρέσει τίποτα αυτό :P

Δημοσ.
7 ώρες πριν, kolumvitis είπε

Και στα 2. Βέβαια συγκρίνω ένα μηχάνημα 1000 ευρώ με ένα hp 400.

Από πλευράς software: ηλίθιες ειδοποιήσεις πανταχόθεν. Ειδικά αυτό με το αντιvirus τσουρέκια μου τα χει κάνει. 

Από πλευράς όλων των υπολοίπων: είναι από φτηνό πλαστικό και όχι από αλουμίνιο, η μπαταρία του μακ άντεχε άπειρα ενώ αυτού ελάχιστα. Είναι με διαφορά πιο βαρύ. Η οθόνη δεν είναι τόσο καλή, ο υπολογιστής αρκετά πιο αργός, βγάζει και ζέστη από το ανεμιστηράκι. Γενικά δεν μου αρέσει τίποτα αυτό :P

Χαχαχχαχααχ. Έχουν και μια διαφορά τιμής όμως. Είναι λογικό να είναι κατώτερο. Υπομονή αδελφέ.  

Δημοσ.
2 ώρες πριν, alexakos89 είπε

Χαχαχχαχααχ. Έχουν και μια διαφορά τιμής όμως. Είναι λογικό να είναι κατώτερο. Υπομονή αδελφέ.  

Αυτό δεν είναι κατώτερο, είναι πάτος. Και επειδή έχω iphone θεωρώ ότι δεν συμπαθιούνται πολύ με το hp, εδώ οριακά μου το φορτίζει. Αλλά το χειρότερο για μένα είναι η αυτονομία. Το μακ το βαζα στην τσάντα μου και ξέχναγα ότι τον είχα. Και δεν χρειαζόμουν φορτιστή. Η δε οθόνη είναι ελαφρώς καλύτερη από της Ελένης του ρετιρέ.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, kolumvitis είπε

Αυτό δεν είναι κατώτερο, είναι πάτος. Και επειδή έχω iphone θεωρώ ότι δεν συμπαθιούνται πολύ με το hp, εδώ οριακά μου το φορτίζει. Αλλά το χειρότερο για μένα είναι η αυτονομία. Το μακ το βαζα στην τσάντα μου και ξέχναγα ότι τον είχα. Και δεν χρειαζόμουν φορτιστή. Η δε οθόνη είναι ελαφρώς καλύτερη από της Ελένης του ρετιρέ.

Χαχαχχχαχααχ. Είσαι μεγάλος. 

Δημοσ.

Τι φοιτητης εισαι;

το air αν δεν αναβαθμιστει εστω ατην οθονη, δεν θα το επαιρνα. Αν και παραμενει για εμενα το πιο ομορφο macbook ever, παντα το ηθελα.

Δημοσ.

Διδακτορικός φοιτητής είμαι. Το air το είχα μέχρι πριν μερικούς μήνες. Λένε για την οθόνη ότι δεν είναι καλή κτλ.. δες αυτό το λαπτοπ που εχω πάρει και η οθόνη του mac μπροστά του είναι απλά ασύλληπτη. Τα χρώματα μου φαίνονται μουντά. Εμφανισιακά να πω την αλήθεια μου δεν με τρέλανε το macbook pro γιατί το είδα σήμερα. Αλλά είναι πολύ καλύπτερο από το αιρ και χωρίς τα τοσο μεγάλα bazers.

Δημοσ.
19 ώρες πριν, kolumvitis είπε

Εγώ πάντα είχα macbook μέχρι που ξαφνικά μου χάλασε, δεν είχα λεφτά για καινούριο και εδώ και μερικούς μήνες έχω ένα hp και μου έχει σπάσει τα νεύρα. Θέλω απεγνωσμένα να γυρίσω πίσω στα mac το λειτουργικό με βόλευε απίστευτα (και αν κάτσω και γκρινιάζω για τον τωρινό υπολοιστή μου δε θα τελειώσω ποτέ). Η χρήση που του κάνω είναι αρκετά βασική, δεν θα χρησιμοποιώ photoshop ούτε θα κάνω video editing και στα παλιά μου mac πολύ σπάνια αν έπαιζα κάποιο παιχνίδι. Βασικά office χρησιμοποιώ, σερφάρισμα και fb, skype κτλ. Το air μου άρεσε πολύ σαν ιδέα αλλά έχω βαρεθεί πια το σχεδιασμό νιώθω ότι αν το αγοράσω τώρα θα αγοράσω το παλιό μου air. Δύσκολα να φτιάξουν κάτι πιο ελαφρύ από το pro και αν είναι πιο βαρύ δε θα χει νόημα να το λένε έτσι. Οπότε να περιμένω και βλε΄ποντας και κάνοντας;

...και γεννάται το εξής: θα πάρεις mba/mbp έτσι για τον «εφέ»;

Η χρήση που κανεις για βα έχεις ένα από τα παραπάνω εκεί με κατευθύνει και σε βλέπω το λόγο να σκέφτεσαι τόσο πολύ την επόμενη κίνηση σου.

Στη θέση σου θα έπαιρνα ένα απλό notebook αν είχα τις ανάγκες που αναφέρεις...

ΜΦΧ

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, kormos είπε

...και γεννάται το εξής: θα πάρεις mba/mbp έτσι για τον «εφέ»;

Η χρήση που κανεις για βα έχεις ένα από τα παραπάνω εκεί με κατευθύνει και σε βλέπω το λόγο να σκέφτεσαι τόσο πολύ την επόμενη κίνηση σου.

Στη θέση σου θα έπαιρνα ένα απλό notebook αν είχα τις ανάγκες που αναφέρεις...

ΜΦΧ

Με βολεύουν πολύ τα μακ, πάντα μακ είχα και τα windows απλά δε μου πάνε. Το notebook μου ρχεται να το καψω. Τα μακ ειναι της μοδας αλλα εγω τα ειχα πολυ πριν γινουν μοδα. Πλούσιος δεν είμαι σε καμία περίπτωση αλλά δικαιούμαι και εγώ να έχω ένα ακριβό πράγμα που μου αρέσει. Ούτε τρλέχα με τα ρούχα έχω ούτε μπορώ να παω τις πιο γαμάτες διακοπές αλλά θέλω να έχω έναν υπολογιστή ακριβώς όπως τον θέλω. Δεν είναι φιγούρα.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, kolumvitis είπε

Με βολεύουν πολύ τα μακ, πάντα μακ είχα και τα windows απλά δε μου πάνε. Το notebook μου ρχεται να το καψω. Τα μακ ειναι της μοδας αλλα εγω τα ειχα πολυ πριν γινουν μοδα. Πλούσιος δεν είμαι σε καμία περίπτωση αλλά δικαιούμαι και εγώ να έχω ένα ακριβό πράγμα που μου αρέσει. Ούτε τρλέχα με τα ρούχα έχω ούτε μπορώ να παω τις πιο γαμάτες διακοπές αλλά θέλω να έχω έναν υπολογιστή ακριβώς όπως τον θέλω. Δεν είναι φιγούρα.

Ομολογώ πως τώρα με μπέρδεψες...

Πως γίνετε να είσαι φοιτητής και να λες «τα είχες πριν γίνουν μόδα»

Έχεις γνώση ποτε κυκλοφόρησε στον κόσμο το 1ο mba/mbp?

Καλά κανεις είτε έχεις χρήματα είτε όχι. Αυτό είναι καθαρά προσωπικό (το κομμάτι) και το προσπερνάω.

Και πάλι όμως θεωρώ γι αυτά που θες να κανεις είναι μακριά από τις απαιτήσεις σου.

Οπως και να έχει παίρνεις οποίο σου «γεμίσει το μάτι» εφόσον το θες για απλή χρήση (γραφείου). :) 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, kormos είπε

Ομολογώ πως τώρα με μπέρδεψες...

Πως γίνετε να είσαι φοιτητής και να λες «τα είχες πριν γίνουν μόδα»

Έχεις γνώση ποτε κυκλοφόρησε στον κόσμο το 1ο mba/mbp?

Καλά κανεις είτε έχεις χρήματα είτε όχι. Αυτό είναι καθαρά προσωπικό (το κομμάτι) και το προσπερνάω.

Και πάλι όμως θεωρώ γι αυτά που θες να κανεις είναι μακριά από τις απαιτήσεις σου.

Οπως και να έχει παίρνεις οποίο σου «γεμίσει το μάτι» εφόσον το θες για απλή χρήση (γραφείου). :) 

Ο πρώτος μου υπολογιστής ήταν μακ και τον πήρα όταν ήμουν τετάρτη δημοτικού και οι γονείς μου είχα μακ απο πριν οπότε πάντα είχα από ένα μακ. Εξάλλου τη φορητότητα και την μπαταρία των μακ δεν νομίζω τα πιάνει υπολογιστής με λιγότερα χρήματα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...