Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους τους συμφορουμίτες! Μιας κι έχει σχεδόν φτάσει η ώρα της επιλογής πτυχιακής εργασίας θα ήθελα να ακούσω ιδέες-γνώμες. Αυτό που σκέφτομαι να υλοποιήσω είναι κάποιο web app σε React μιας κι ενδιαφέρομαι κυρίως για τον τομέα του front end development. Οι γνώσεις μου όσον αφορά το front είναι: HTML5, CSS3, BOOTSTRAP, JS και τώρα μαθαίνω React ενώ από backend γνωρίζω βασική PHP και σε μέτριο βαθμό SQL και database design. Έχω επίσης ασχοληθεί με wordpress αλλά μου φαίνεται σχετικά βαρετό. Η αλήθεια είναι πως δεν έχω κατασταλάξει σε συγκεκριμένη ιδέα οπότε κάθε πρόταση καλοδεχούμενη. Μιας κι όπως προανέφερα θέλω να εστιάσω κυρίως στο front end κομμάτι θα ήθελα να ρωτήσω αν πιστεύετε ότι μπορεί να γίνει κάτι αξιοπρεπές και σχετικά dynamic ή θα πρέπει να έχω έστω κάποιο light backend? Κι αν ναι θα ήθελα να ακούσω καμιά ιδέα. Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Τι είδους εφαρμογή θες να φτιάξεις; Αν πρόκειται για single page app που πχ μπορεί να έχει κομμάτια μέσα στην σελίδα τα οποία ανανεώνονται δυναμικά (websockets, fetch, components κτλ), μπορεί να βοηθηθείς από την επίδοση της react. Προσωπικά έχω βρει πως η react βοηθάει πάρα πολύ στον γρήγορο σχεδιασμό δυναμικών site που έχουν αρκετό όγκο περιεχομένου (πχ news site). Σε πιο απλά site όμως (πχ προσωπικό blog), ακόμα και δυναμικά να είναι, μπορεί να φας χτύπημα απο το overhead της βιβλιοθήκης.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

@_Gikoskos_ sorry για την αργοπορημένη απάντηση αλλά τώρα είδα το comment σου! Αυτό που μάλλον έχω αποφασίσει να κάνω είναι ένα restaurant site σε κάποιο section του οποίου θα υπάρχει react app με το οποίο θα μπορεί ο πιθανός πελάτης να κάνει παραγγελίες(κάτι σαν efood - αλλά απλούστερο). Για backend μάλλον θα καταφύγω στο firebase. Ξέρω ότι δεν είναι απαραίτητο να γίνει με React αλλά αφού θα ασχοληθώ ούτως ή αλλως με αυτό σκέφτομαι να το ενσωματώσω με το εν λόγω app.

@Predatorkill τελικά λέω για κάτι τέτοιο. Πώς σου φαίνεται?

Δημοσ.

Μπορεις να το κανεις ολο σε React, αν θες να ειναι και SEO friendly τοτε κοιτα nextjs. 

Θες να κανεις το μισο php ας πουμε και το υπολοιπο react; 

Μια χαρα ιδεα ειναι το efood style app.

Δημοσ.

Ναι σκέφτηκα κι εγώ να το κάνω όλο σαν React project αλλά δε ξέρω αν θα χει τόσο νόημα γιατί απλά το υπόλοιπο κομμάτι του project(πέραν του app) θα είναι στην ουσία static..δλδ παρουσίαση ενός restaurant - άρα δε θα χω καν php.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...