Green Dragon Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 Παιδιά καλησπέρα @ Για ποιους λόγους να προτιμήσω ένα m2 ssd , αντί για έναν απλό ssd για το laptop μου; Ευχαριστώ!
blanka Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 Πρωτόκολλο Nvme > SATA = μεγαλύτερες ταχύτητες 1
fingolfingr Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 Αυτό που λεει ο blanka με την πρϋπόθεση φυσικά ότι το laptop εχει την αντίστοιχη θύρα. Αν μπλεξεις με ανταπτορες m2 σε SATA.... αστο καλύτερα. 1
Green Dragon Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 Σκοπεύω να παραγγείλω το: https://www.amazon.com/Acer-Aspire-i3-8130U-Memory-E5-576-392H/dp/B079TGL2BZ/ref=mp_s_a_1_1?ie=UTF8&qid=1535015072&sr=8-1π=AC_SX236_SY340_FMwebp_QL65&keywords=Acer+8130u&dpPl=1&dpID=41HfDkXXyeL&ref=plSrch#featureBulletsAndDetailBullets_secondary_view_div_1536320123537 Και να του βάλω μια 128gb SSD M.2 2280 card. Φαντάζομαι δεν θα έχω δυσκολία.
fingolfingr Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 Εϊσαι σιγουγος ότι εχει υποδοχή για m2?
armagedwnn Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 Νομίζω ότι θα έχεις πρόβλημα, αν δεις στα χαρακτηριστηκά του δεν αναγραφεται πουθενά ότι μπορείς να βάλεις m.2 nvme. Επίσης η άποψη μου είναι ότι παίρνεις ένα οικονομικό λάπτοπ, με επεξεργαστη σειράς U που σημαίνει ότι έχει χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, οπότε νομίζω και ένας απλός ssd είναι μια χαρά για το συγκεκριμένο λάπτοπ και φυσικά να υπάρχει χώρος για να τον βάλεις. Τσεκαρέ το. 1
Green Dragon Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, fingolfingr είπε Εϊσαι σιγουγος ότι εχει υποδοχή για m2? Ένας από τους χρήστες, ανέφερε ότι χρησιμοποίησε την υποδοχή. Θα το ψάξω βέβαια περισσότερο. Έχετε να μου προτείνετε κάποιον γρήγορο και αξιόπιστο; Επίσης η εγκατάσταση του λειτουργικού έχει κάποια ιδιαιτερότητα; Armagedwn έχεις δίκιο. Ένας απλός ssd θα είναι οκ. Ούτε χρειάζομαι μεγάλο αποθηκευτικό χώρο, τα 120gb μου είναι αρκετά. Η επιλογή στο laptop πως σας φαίνεται για butdget laptop απλής χρήσης; Επεξ/σία 7 Σεπτεμβρίου 2018 από Green Dragon
Green Dragon Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2018 Υπήρξε μια ερώτηση στη σελίδα του Amazon για το λαπτοπ Clarify m.2 2280 slot is sata or nvme? acer should make this clear. Η απάντηση ήρθε από την Acer: The M.2 2280 SSD slot supports SATA3 SSD's only.
mphxths Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2018 Συνηθως τα φορητα με m.2 υποδοχη , εχουν και κλασικη υποδοχη sata. Αρα το συνηθες σεναριο ειναι ενας m.2 ssd στην m.2 υποδοχη οιασδηποτε χωρητικοτητας για το λειτουργικο και εναν μηχανικο δισκο στην κλασικη sata για "αποθηκη". Αν τωρα η m.2 υποδοχη υποστηριζει nvme τοτε ακομα ενας λογος παραπανω για να βαλεις το λειτουργικο σε m.2 δισκο.Το τι υποστηριζει , το service manual ειναι η εγκυροτερη πηγη. Τελος εχω τυχει σε φορητο που ειχε msata/sata υποδοχη (θα μου πεις για m.2 μιλαμε ρε φιλε , αλλα ποτε δεν ξερεις) , η msata υποδοχη να ειναι sata3 , η sata να ειναι sata2 και του dvd sata1. Αρα προφανως και συνεφερε να βαλεις στην msata το λειτουργικο. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα