Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν παιδιά, αν και υπάρχει ένα παρόμοιο θέμα (από το οποίο είδα πολλές απόψεις) θα σας πω τον προβληματισμό μου, για να με βοηθήσετε.

Προσανατολίζομαι στην αγορά νέου αυτοκινήτου. Οι ανάγκες μου είναι περίπου 20.000 χλμ το χρόνο με τα μισά από αυτά σε επαρχιακούς δρόμους/εθνική οδό και τα μισά σε μικρή πόλη. Το budget είναι μεταξύ 10.000-15.000 €. Αρχικά προσανατολιζόμουν σε ένα μεταχειρισμένο με ιδιαίτερη προτίμηση το Nissan Qashqai πρώτης γενιάς, μοντέλο 2012-2013 (για να είναι euro 5) και τον κινητήρα 1.5 diesel. Η έρευνα μου έδειξε ότι αυτά τα αυτοκίνητα έχουν μέσο όρο τιμή 13.000 € και 150.000 χλμ (αν είναι πραγματικά). Μετά από πολλή σκέψη και ανάγνωση στο forum, δε σας κρύβω ότι προβληματίστηκα. Δε λέω καλό το Qashqai, πάντα μου άρεσε και φαίνεται φανταστικό αμάξι, ΑΛΛΑ μήπως θα ήταν καλύτερα να ανεβώ 2.000 € και να πάω σε καινούργιο στις βασικές εκδόσεις ενός εκ των  Peugeot 2008, Seat Arona, Dacia Sandero ή KIA Stonic; (θα ήθελα και τις απόψεις σας γι'αυτά). Εντάξει, κατεβαίνουνε κατηγορία, αλλά δεν κάνω πολλά μεγάλα ταξίδια (1-2 το χρόνο) και μόνο τότε ίσως χρειαστώ τους χώρους.

Η έρευνά μου έδειξε ότι δύσκολα βρίσκεις Qashqai από ιδιώτη. Τα περισσότερα που βρήκα ήταν σε μάντρες από εισαγωγής ή leasing και φοβάμαι την αγορά του. Επίσης να δώσω τόσα λεφτά για αμάξι με 150.000-200.000 χλμ φοβάμαι μήπως τα κλάψω τα λεφτά μου (και ξέρουμε πως σήμερα δε φυτρώνουν στα δέντρα). Είμαι και άσχετος από αυτοκίνητα και με τρομάζει κάπως η αγορά του μεταχειρισμένου. Ιδιαίτερα το  Seat Arona cng που φημολογείται ότι θα βγει στο τέλος του έτους φαίνεται ελκυστική επιλογή. Θα τραβάει όμως ο 1.0 TGI ή θα νομίζω πως θα θέλω σπρώξιμο; Αυτοί είναι οι προβληματισμοί μου.

Για πείτε μου την άποψή σας, μεταχειρισμένο καλό ή μέτριο καινούργιο; Τα μοντέλα που ανέφερα παραπάνω πως σας φαίνονται; Έχετε κάποια άλλη καλή πρόταση για μεταχειρισμένο πέρα από το Qashqai;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας.  

Δημοσ.

Μέχρι 8000 θα επέλεγα μεταχειρισμένο.

Από κει και πάνω καινούργιο, του κουτιού. Έστω και μια κατηγορία κάτω.

Πηρα (yaris) με  7000 μεταχειρισμένο. Αν έδινα παραπάνω, θα ζοριζομουν αρκετα αλλά θα έπαιρνα νέο(εστω i10)

Γνώμη μου να πας σε καινούργιο. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στα 15 και κάτι μπορείς να βρεις καινούργιο ibiza tgi 15400 έκανε το δικό μου,15800 το πήραν άλλοι.. 

Αν δεν έχεις ανάγκη το Arona σα σκάφος, πού  είναι ουσιαστικά ενα ψηλότερο ibiza ...

Όταν λες αν τραβάει τι εννοείς; 

https://www.4troxoi.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=15&t=59875

Αν έχεις όρεξη και χρόνο για διάβασμα περί του ibiza... 

Υπάρχει μια φήμη ότι πέρα του leon θα κυκλοφορήσει και το ibiza με νέες δεξαμενές μεγαλύτερης χωρητικότητας σε cng και μικρότερες σε βενζίνης, οπότε η αυτονομία(φα) θα ανέβει.. 

Υπολόγισε 230χλμ εντός πόλης και 280χλμ εκτός με ένα γέμισμα (τώρα)~ 11kg *0.889€/kg

Επεξ/σία από terry308
Δημοσ.

Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Για τον φίλο που ρώτησε παραπάνω για το SUV, ο μόνος λόγος που τα προτιμώ είναι γιατί απλά μου αρέσουν περισσότερο :) .

Δημοσ.
11 ώρες πριν, terry308 είπε

Στα 15 και κάτι μπορείς να βρεις καινούργιο ibiza tgi 15400 έκανε το δικό μου,15800 το πήραν άλλοι.. 

Αν δεν έχεις ανάγκη το Arona σα σκάφος, πού  είναι ουσιαστικά ενα ψηλότερο ibiza ...

Όταν λες αν τραβάει τι εννοείς; 

https://www.4troxoi.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=15&t=59875

Αν έχεις όρεξη και χρόνο για διάβασμα περί του ibiza... 

Υπάρχει μια φήμη ότι πέρα του leon θα κυκλοφορήσει και το ibiza με νέες δεξαμενές μεγαλύτερης χωρητικότητας σε cng και μικρότερες σε βενζίνης, οπότε η αυτονομία(φα) θα ανέβει.. 

Υπολόγισε 230χλμ εντός πόλης και 280χλμ εκτός με ένα γέμισμα (τώρα)~ 11kg *0.889€/kg

Στο configurator της seat λεει 15400 με σιδεριενες ζαντες και απλο χρωμα...

Και εχει

1) cruise control 250

2)led φωτα 650

3) χρωμα 450

4) διζωνικος κλιμ 300

5) 16άρες ζαντες 400

Εβαλες κατι από αυτα? Γιατι παει 17+ για πλακα το αμαξι..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Mr V είπε

Στο configurator της seat λεει 15400 με σιδεριενες ζαντες και απλο χρωμα...

Και εχει

1) cruise control 250

2)led φωτα 650

3) χρωμα 450

4) διζωνικος κλιμ 300

5) 16άρες ζαντες 400

Εβαλες κατι από αυτα? Γιατι παει 17+ για πλακα το αμαξι..

Η style plus που ερχόταν είχε 15' ζάντες αλουμινίου και 8" οθόνη, εγώ πήρα ακυρωμένη παραγγελία, άσε τον configurator, στην αντιπροσωπεία έχει άλλες τιμές...και υπήρχαν αμάξια διαθέσιμα σε stock με διάφορα προωθητικά πακέτα, άλλος πήρε την έκδοση μου σε desire Red χρώμα μέ 15800€ και αλλος κάνω αντιγραφή από το forum 4troxoi :Seat Ibiza 1.0 TGI με πακέτο style plus 3 σε λευκό χρώμα.

Το πακέτο style plus 3 περιέχει ζάντες αλ. 16'', προβολείς ομίχλης, υποβραχιόνιο και adaptive cruise control.

Τιμή μετρητοίς 16,715, μου το αφήνουν από την αντιπροσωπεία στα 16,000 τελική. Παράδοση εντός 10 εργάσιμων. Αξίζει πιστεύετε;

Αν πας με configurator και νέα παραγγελία τώρα, θα περιμένεις καλή χρονιά... 

Επεξ/σία από terry308
Δημοσ.

Aπό τη στιγμή που δεν ενδιαφέρεσαι για αυτοκίνητο με ιδιαιτερότητες (πχ premium, sport, cabrio) θα έλεγα κι εγώ ότι είναι καλύτερο να πας σε καινούργιο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...