Προς το περιεχόμενο

Πως ανοίγω txt αρχεία?

fidolos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα. Είχα φτιάξει από windows κάποια txt αρχεία και τα έχω αποθηκευμένα στο dropbox. Τώρα που είμαι στο σταθερό (mac) πάω να τα ανοίξω με το textedit και είναι άδεια.... 

Υπάρχει κάποιο άλλο πρόγραμμα?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 λεπτά πριν, fidolos είπε

Καλησπέρα. Είχα φτιάξει από windows κάποια txt αρχεία και τα έχω αποθηκευμένα στο dropbox. Τώρα που είμαι στο σταθερό (mac) πάω να τα ανοίξω με το textedit και είναι άδεια.... 

δοκιμασε textwrangler

Στις 7/9/2018 στις 12:34 ΠΜ, fidolos είπε

Δεν μου έχει τύχει. Υπάρχει περίπτωση να είναι λόγω διαφορετικής κωδικοποίησης. Στο Windows χρησιμοποιείται κάτι latin encoding ενώ το Mac OS χρησιμοποιεί κάποιο unicode.  Δεν θυμάμαι ακριβώς τι και ποια. 

Χρησιμοποίησε ένα από των texwrangler ή sublime και άνοιξε τα αρχεία με κωδικοποίηση latin (νομίζω είναι κάτι σαν latin windows greek.. δεν θυμάμαι ακριβώς). Αφού τα ανοίξεις με τέτοια κωδικοποίηση, σώσε τα με την κωδικοποίηση του Mac OS. 

Ένα αρκετά γρήγορο fix είναι να ανοίξεις το file με τον Firefox (απλά τράβα το αρχείο σε μία κενή καρτέλα του firefox) και μετά κάνε c/p τα περιεχόμενα σε ένα txt αρχείο που έχεις ανοίξει με το textedit. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...