Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, sargus είπε

Δεν το έχεις βάλει σωστά λοιπόν.

Δες κάποιο βιντεακι για το πως να τεντωσεις τη ζώνη.

Νομίζω είναι θέμα καθίσματος. Έχω δει πολλά βιντεάκια πριν το βάλω.

Επεξ/σία από infinity7
  • Απαντ. 65
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
5 ώρες πριν, infinity7 είπε

Επειδή έχω εμπειρία σε άλλο αυτοκίνητο με κάθισμα το οποίο δεν έχει Isofix, το κάθισμα πάει κι έρχεται

Ή κάτι κάνεις λάθος ή το κάθισμα δεν είναι της προκοπής. 

Το ένα από τα ρεκαρο που έχω δένεται μόνο με ζώνη. Όταν δεθεί, δεν μπορώ να το κουνήσω εκτός και αν πέσω με δύναμη πάνω του 

Δημοσ.

2 ώρες πριν, Astronautis είπε

Ή κάτι κάνεις λάθος ή το κάθισμα δεν είναι της προκοπής. 

Το ένα από τα ρεκαρο που έχω δένεται μόνο με ζώνη. Όταν δεθεί, δεν μπορώ να το κουνήσω εκτός και αν πέσω με δύναμη πάνω του 

Η βάση να μην κουνιέται η πλάτη όμως πως; Αφού η ζώνη του αυτοκινήτου δεν είναι σταθερή, αν πιάσεις το κάθισμα και το τραβήξεις θα μετακινήθεί αφού θα τραβηχτεί η ζώνη, εκτός αν το κάνεις απότομα και κλειδώσει. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 27/4/2023 στις 7:37 ΜΜ, Conan2046 είπε

Η βάση να μην κουνιέται η πλάτη όμως πως; Αφού η ζώνη του αυτοκινήτου δεν είναι σταθερή, αν πιάσεις το κάθισμα και το τραβήξεις θα μετακινήθεί αφού θα τραβηχτεί η ζώνη, εκτός αν το κάνεις απότομα και κλειδώσει. 

Αυτό ακριβώς που λες. Η πλάτη πάει πέρα δόθε. Και να κλειδώσει, η πλάτη κουνιέται.

Επεξ/σία από infinity7
Δημοσ.
Στις 26/4/2023 στις 10:13 ΜΜ, infinity7 είπε

Για τα καθίσματα που έχω έχεις επιλογή αν θα τα στηρίξεις με Isofix ή με με τη ζώνη (αν το αυτοκίνητο δε διαθέτει Isofix). Αν επομένως χρησιμοποιήσω και τις ζώνες αλλά και αυτούς τους ιμάντες, γιατί να δημιουργήσω θέμα. Τα καθίσματα έχουν ειδικούς οδηγούς για να περνάει η ζώνη.

Δεν θα δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα αν έχεις τόσο τη ζώνη του αυτοκινήτου όσο και τον ιμάντα. Προσφέρει κάποια (ουσιαστική αλλά και ψυχολογική) σταθερότητα παραπάνω ο ιμάντας, ειδικά αν μπορέσεις να τον σφίξεις αρκετά, αλλά δεν νομίζω πως υπάρχει λόγος να μπουν 2 ανά κάθισμα.

Δημοσ.
Στις 29/4/2023 στις 2:06 ΠΜ, infinity7 είπε

Αυτό ακριβώς που λες. Η πλάτη πάει πέρα δόθε. Και να κλειδώσει, η πλάτη κουνιέται.

Αν αρχίσω να τραβάω σιγά σιγά τη ζώνη μάλλον θα κουνηθεί. Δεν θα πηγαίνει πέρα δώθε όμως γιατί το κάθισμα έχει ασφαλίσει με τη ζώνη και στη βάση του σε δύο επιπλέον σημεία που κλειδώνουν τη ζώνη επομένως εκεί και με λασκαρισμενη ζώνη δεν κουνιέται πολύ. Όμως αυτό που έχει σημασία είναι ότι η ζώνη δεν θα είναι λασκαρισμενη αν συμβεί το απογευματινό

Γενικά νομίζω ότι πρέπει ακολουθούμε ως την τελευταία τελεία τις οδηγίες του κατασκευαστή. Ζώνες προεκτάσεις κλπ που δεν έχουν έγκριση από τον κατασκευαστή του καθίσματος είναι λάθος να εφαρμόζονται

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...