sargus Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 Εντυπωσιακό! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Daywalk3r Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 Καλησπέρα, τον Ιουλίου περιμένουμε το 3ο μας παιδί και για αυτό το λόγο επιβάλλονταν να αγοράσουμε καινούργιο αυτοκίνητο και κλείσαμε ένα tuscon 2022. Ξέρεις κάνεις αν υπάρχει κάποιος τρόπος για κάθισμα isofix στου συνοδηγού; Όταν ήμασταν σε αναζήτηση αυτοκινήτου μόνο η Skoda μας είπε ότι έχει καθίσματα isofix συνοδηγού αλλά από τελικά καταλήξαμε σε tuscon για άλλους λόγους. Γνωρίζεις κάνεις 1ον αν επιτρέπεται να υπάρχει καθίσματακι μπροστά γυρισμένο, με απενεργοποίηση αερόσακου φυσικά μπροστά. 2ον αν κάποιος έχει ψάξει για tuscon ώστε να μπει καθίσματακι στο συνοδηγό, 3ον γίνεται αργότερα σε κάποιο συνεργείο να κάνουν μετατροπή το κάθισμα ώστε να μπουν άγκυρες για isofix? 4ον έχει κάποιος από σας 3ο καθισματακι στη θέση συνοδηγού που τον θεωρεί ασφαλή και αν μπορεί να προτείνει κάποιο; Ευχαριστώ πολύ και καλή Ανάσταση! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sargus Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 Μια χαρά μπορείς να βάλεις καθισματακι στη θέση του συνοδηγού. Επιτρέπεται. Αν δεν έχει isofix το Tucson εκεί, βάλε καθισματακι που δενεται με τις ζώνες του αυτοκινήτου. Σε περίπτωση που δεν το ξέρεις, είναι το ίδιο ασφαλές αυτό το δέσιμο με εκείνο του isofix (σε αντίθεση με ότι πιστεύει ο πολύς κόσμος). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Daywalk3r Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 1 ώρα πριν, sargus είπε Μια χαρά μπορείς να βάλεις καθισματακι στη θέση του συνοδηγού. Επιτρέπεται. Αν δεν έχει isofix το Tucson εκεί, βάλε καθισματακι που δενεται με τις ζώνες του αυτοκινήτου. Σε περίπτωση που δεν το ξέρεις, είναι το ίδιο ασφαλές αυτό το δέσιμο με εκείνο του isofix (σε αντίθεση με ότι πιστεύει ο πολύς κόσμος). Ναι αυτό που λες ισχύει. Το έχω διαβάσει από παντού. Απλά ξέρεις πως είναι τώρα τα "ψειριζουμε" αν κάνει η δεν κάνει. Η αλήθεια είναι ότι έβαλα το maxi Cosi Beryl που έχουμε στην θέση του συνοδηγού με τη ζώνη και με το βραχίονα που έχει στο πάτωμα του αυτοκινήτου μας (ford fiesta) και μια χαρά σταθερό μου φάνηκε. Απλά λέω μήπως υπάρχει κάτι έξτρα σε ασφάλεια η αν γνωρίζετε κάποια έξτρα "πατέντα" προστασίας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
infinity7 Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 Καλησπέρα! Έχω δύο παιδάκια και περιμένω το τρίτο. Αντιμετωπίζω κι εγώ το ίδιο πρόβλημα με το αυτοκίνητο. Αρχικά, βρήκα ένα προϊόν που λέγεται Isofix RiveMove. Αν το ψάξετε, αυτό που κάνει είναι να μετατοπίσει τη θέση των υπάρχοντων καθισμάτων προς τις πόρτες έτσι ώστε να κερδίσεις λίγα εκατοστά ώστε να χωρέσει και το μεσαίο κάθισμα. Ουσιαστικά εκμεταλλεύεσαι ό,τι μπορείς από την απόσταση καθίσματος-πόρτας. Ωστόσο όσο κι αν έψαξα, δεν το βρήκα διαθέσιμο και μάλλον έχει καταργηθεί. Επομένως αυτό που σκοπεύω να κάνω είναι να αγοράσω ιμάντες Isofix με σκοπό να πετύχω το ίδιο. 4 ιμάντες, 2 για κάθε κάθισμα. Οι άκρες των ιμάντων είναι Isofix και θα με βοηθήσει να πάω τα υπάρχοντα καθίσματα προς τις πόρτες. Άλλη λύση δεν μπορώ να βρω. Και δε νομίζω ότι με αλλαγή των καθισμάτων που έχω θα καταφέρω να εξοικονομήσω τον χώρο που χρειάζομαι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Astronautis Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 Είσαι σίγουρος ότι αυτοί οι ιμάντες είναι εγκεκριμένοι και με πιστοποιήσεις για την δουλειά που το θες; Αν υπάρχει κάποιο λινκ για το προϊόν αυτό μπορείς να το βάλεις εδώ; Εγώ αναγκάστηκα να αφαιρέσω ένα από τα πλαϊνά μαξιλαράκια από το ένα ρεκαρο που έχω ώστε να μην κλωτσάει τα άλλα δύο καθίσματα. Τώρα έχουν χωρέσει όλα οριακά. Δεν μου αρέσει ότι έχω παρέμβει στο κάθισμα και θα ήθελα να βρω τρόπο να το επαναφέρω. Ενώ υπάρχει χώρος προς την πόρτα δεν υπάρχει διαθέσιμος χώρος στο ίδιο το κάθισμα του αυτοκινήτου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
infinity7 Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 3 ώρες πριν, Astronautis είπε Είσαι σίγουρος ότι αυτοί οι ιμάντες είναι εγκεκριμένοι και με πιστοποιήσεις για την δουλειά που το θες; Αν υπάρχει κάποιο λινκ για το προϊόν αυτό μπορείς να το βάλεις εδώ; Εγώ αναγκάστηκα να αφαιρέσω ένα από τα πλαϊνά μαξιλαράκια από το ένα ρεκαρο που έχω ώστε να μην κλωτσάει τα άλλα δύο καθίσματα. Τώρα έχουν χωρέσει όλα οριακά. Δεν μου αρέσει ότι έχω παρέμβει στο κάθισμα και θα ήθελα να βρω τρόπο να το επαναφέρω. Ενώ υπάρχει χώρος προς την πόρτα δεν υπάρχει διαθέσιμος χώρος στο ίδιο το κάθισμα του αυτοκινήτου. Σίγουρος όχι, δεν είμαι. Αλλά ξέρω ότι ένα από τα καθίσματα που έχω τώρα, της Britax, τα Isofix του δεν είναι σταθερά. Έχει δηλαδή ιμάντες οι οποίοι στις άκρες έχουν τις δαγκάνες για τα Isofix. Με αυτή τη λογική έχω σκοπό να πάρω τους έξτρα ιμάντες. Βασικά έκανα λάθος στο προηγούμενο post. Αυτό που εννοώ είναι αυτό της φωτογραφίας. Από ένας τέτοιος ιμάντας σε κάθε υπάρχων κάθισμα με σκοπό να πάω προς τις πόρτες τα δύο ακριανά καθίσματα γλιτώνοντας κάποια χρήσιμα εκατοστά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sargus Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 Μια χαρά είσαι με αυτά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Astronautis Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 Αυτός ο ιμάντας δένει στο ισοφιξ του αυτοκινήτου. Το σημείο όμως που συγκρατεί το κάθισμα έχει κάποια υποδοχή για τέτοια χρήση; Ή είναι πατέντα; Πώς συγκρατεί το κάθισμα για εγκάρσια επιτάχυνση (από τα πλάγια). Αν δηλαδή συμβεί το αδιανόητο, θα παραμείνει στην θέση του το κάθισμα ή θα μετακινηθεί δεξιά ή αριστερά; Υπόψιν ότι τα καθίσματα που δένουν με ζώνη είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να μην μετακινούνται. Φιλικά, αυτό που βλέπω με τρομάζει. Να αλλάξεις αυτοκίνητο το έχεις σκεφτεί; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
infinity7 Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 1 ώρα πριν, Astronautis είπε Αυτός ο ιμάντας δένει στο ισοφιξ του αυτοκινήτου. Το σημείο όμως που συγκρατεί το κάθισμα έχει κάποια υποδοχή για τέτοια χρήση; Ή είναι πατέντα; Πώς συγκρατεί το κάθισμα για εγκάρσια επιτάχυνση (από τα πλάγια). Αν δηλαδή συμβεί το αδιανόητο, θα παραμείνει στην θέση του το κάθισμα ή θα μετακινηθεί δεξιά ή αριστερά; Υπόψιν ότι τα καθίσματα που δένουν με ζώνη είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να μην μετακινούνται. Φιλικά, αυτό που βλέπω με τρομάζει. Να αλλάξεις αυτοκίνητο το έχεις σκεφτεί; Σ´ αυτό έχεις δίκιο. Δεν έχω κάνει κάποια αλλαγή μέχρι στιγμής εξάλλου. Το αυτοκίνητο δεν είναι μικρό, Audi A5 Sportback. Έχει ίδια καθίσματα με ένα A4. Ωστόσο, ποια είναι η διαφορά αυτού που έχω στην εικόνα με τα καθίσματα που δεν έχουν Isofix και δένονται με ζώνη; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mezger Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 19 λεπτά πριν, infinity7 είπε Σ´ αυτό έχεις δίκιο. Δεν έχω κάνει κάποια αλλαγή μέχρι στιγμής εξάλλου. Το αυτοκίνητο δεν είναι μικρό, Audi A5 Sportback. Έχει ίδια καθίσματα με ένα A4. Ωστόσο, ποια είναι η διαφορά αυτού που έχω στην εικόνα με τα καθίσματα που δεν έχουν Isofix και δένονται με ζώνη; Αν το κάθισμα είναι group 3, δηλαδή δένεται το παιδί με τη ζώνη του αυτοκινήτου, τότε το isofix υπάρχει αποκλειστικά και μόνο για να μη σου έρθει το κάθισμα στο κεφάλι όταν δεν χρησιμοποιείται - την συγκράτηση του παιδιού την κάνει η ζώνη. Αρα βάζεις ιμάντα χωρίς πρόβλημα. Αν όμως είναι για μικρότερες ηλικίες και το παιδί δένεται με τη ζώνη του καθίσματος, δε μπορείς να κάνεις καμία αλχημεία με την στερέωση. Στην εικόνα που έβαλες π.χ. φαίνεται να περνάς* τον ιμάντα από ένα βολικό σημείο της πλάτης, πως μπορείς να ξέρειες ότι δεν θα διαλυθεί το συγκεκριμένο σημείο σε μια σύγκρουση; *ΥΓ: τώρα κατάλαβα ότι είναι μαλλον φωτό του προιόντος, και πάλι λάθος μου φαίνεται Επεξ/σία 26 Απριλίου 2023 από mezger Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
infinity7 Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 30 λεπτά πριν, mezger είπε Αν το κάθισμα είναι group 3, δηλαδή δένεται το παιδί με τη ζώνη του αυτοκινήτου, τότε το isofix υπάρχει αποκλειστικά και μόνο για να μη σου έρθει το κάθισμα στο κεφάλι όταν δεν χρησιμοποιείται - την συγκράτηση του παιδιού την κάνει η ζώνη. Αρα βάζεις ιμάντα χωρίς πρόβλημα. Αν όμως είναι για μικρότερες ηλικίες και το παιδί δένεται με τη ζώνη του καθίσματος, δε μπορείς να κάνεις καμία αλχημεία με την στερέωση. Στην εικόνα που έβαλες π.χ. φαίνεται να περνάς* τον ιμάντα από ένα βολικό σημείο της πλάτης, πως μπορείς να ξέρειες ότι δεν θα διαλυθεί το συγκεκριμένο σημείο σε μια σύγκρουση; *ΥΓ: τώρα κατάλαβα ότι είναι μαλλον φωτό του προιόντος, και πάλι λάθος μου φαίνεται Για τα καθίσματα που έχω έχεις επιλογή αν θα τα στηρίξεις με Isofix ή με με τη ζώνη (αν το αυτοκίνητο δε διαθέτει Isofix). Αν επομένως χρησιμοποιήσω και τις ζώνες αλλά και αυτούς τους ιμάντες, γιατί να δημιουργήσω θέμα. Τα καθίσματα έχουν ειδικούς οδηγούς για να περνάει η ζώνη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mezger Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 1 ώρα πριν, infinity7 είπε Για τα καθίσματα που έχω έχεις επιλογή αν θα τα στηρίξεις με Isofix ή με με τη ζώνη (αν το αυτοκίνητο δε διαθέτει Isofix). Αν επομένως χρησιμοποιήσω και τις ζώνες αλλά και αυτούς τους ιμάντες, γιατί να δημιουργήσω θέμα. Τα καθίσματα έχουν ειδικούς οδηγούς για να περνάει η ζώνη. Γράφεις ότι στηρίζοντε με isofix ή με τη ζώνη, άρα αν χρησιμοποιήσεις τις ζώνες για στήριξη όπως προβλέπεται από το κάθισμα, δεν υπάρχει κανένας λόγος να ασχοληθείς και με isofix - γιατί να μπεις στη διαδικασία με τους ιμάντες; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
infinity7 Δημοσ. 27 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2023 12 ώρες πριν, mezger είπε Γράφεις ότι στηρίζοντε με isofix ή με τη ζώνη, άρα αν χρησιμοποιήσεις τις ζώνες για στήριξη όπως προβλέπεται από το κάθισμα, δεν υπάρχει κανένας λόγος να ασχοληθείς και με isofix - γιατί να μπεις στη διαδικασία με τους ιμάντες; Επειδή έχω εμπειρία σε άλλο αυτοκίνητο με κάθισμα το οποίο δεν έχει Isofix, το κάθισμα πάει κι έρχεται. Επομένως προσπαθώ να πετύχω μέγιστη ασφάλεια μαζί με εξοικονόμηση χώρου για επιπλέον κάθισμα στο κέντρο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sargus Δημοσ. 27 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2023 57 minutes ago, infinity7 said: το κάθισμα πάει κι έρχεται Δεν το έχεις βάλει σωστά λοιπόν. Δες κάποιο βιντεακι για το πως να τεντωσεις τη ζώνη. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα