Προς το περιεχόμενο

Αυτοκίνητο και 3 παιδικά καθισματάκια

Iamthagod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στις 11/5/2021 στις 12:27 ΜΜ, Conan2046 είπε

Ναι το έχω υπόψιν, αυτό θέλω να αποφύγω κι εγώ. Το δεύτερο καθισματάκι που πήρα τώρα είναι λίγο στενότερο από το βρεφικό και το άλλο που είχα ήδη. Αλλά δυστυχώς δεν χωράει το βρεφικό.  Επειδή είναι θέμα εκατοστών ελπίζω πως με μια αντικατάσταση με λίγο στενότερο βρεφικό, λίγο στενότερο το άλλο θα χωρέοουν τρία. Το κακό είναι ότι δεν μπορείς να βρεις και τις διαστάσεις στα καθισματάκια καθώς δεν τις αναφέρουν κάπου. Στο κατάστημα που πήγα χθες μετρούσα το πλάτος με το χέρι...Την άλλη φορά θα πάω με μεζούρα μάλλον και θα γελάνε.

Τελικά χώρεσαν και τα 3 καθισματάκια στο Huyndai i20, Τοποθέτησα το κάθισμα της κορούλας μου (6 ετών, κοιτάει μπροστά) στην μέση και τα άλλα 2 (18 μηνών, κοιτάει πίσω) στην μια άκρη και το βρεφικό στην άλλη και μάλιστα μαζί με την βάση του. Αν κοιτούσε βέβαια και του μικρού προς τα μπροστά δεν θα χωρούσε το βρεφικό. Η στερέωση θεωρώ ότι είναι καλή και στα 3 καθίσματα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• 2 μήνες μετά...
  • Απαντ. 65
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Στις 23/8/2021 στις 10:44 ΠΜ, Conan2046 είπε

Τελικά χώρεσαν και τα 3 καθισματάκια στο Huyndai i20, Τοποθέτησα το κάθισμα της κορούλας μου (6 ετών, κοιτάει μπροστά) στην μέση και τα άλλα 2 (18 μηνών, κοιτάει πίσω) στην μια άκρη και το βρεφικό στην άλλη και μάλιστα μαζί με την βάση του. Αν κοιτούσε βέβαια και του μικρού προς τα μπροστά δεν θα χωρούσε το βρεφικό. Η στερέωση θεωρώ ότι είναι καλή και στα 3 καθίσματα

Δες το discovery της britax romer. εχει isofix με ιμαντα που σημαινει οτι μπορεις να κερδισεις 2-3 ποντους για να χωρεσει το μεσαιο. Δεν εχει γατζο και ειναι κατηγορια 2-3.

• Thanks 1

Προσπαθούμε να βρούμε μια λύση με καθισματάκια σε audi Q5 και δε βρισκουμε.. Σε λιγο καιρό έρχεται το μωρο, το μεσαίο θα είναι 13 μηνών και η μεγάλη θα είναι 8 ετών. Τα δύο καθισματακια θα πρεπει να κοιταν προς τα πισω. (αν και για το μεσαιο υπάρχουν καθίσματα απο 76 cm και πανω που κοιταν μπροστα). 

Τόσο μεγάλο αμαξι και στη μέση εχει μικρο χώρο... 

Στη θεση του συνοδηγου εχει isofix μεν αλλα δε χωραει ενηλικας πισω,με το ζορι και λιγο πλαγιαστα καθομαι. 

Τα πιο στενα καθισματακια που βρηκαμε σε πλατος ειναι 44cm.

Εχει βρει κανείς κατι πιο στενο? 

Η αλλη λυση ειναι η μεγάλη, 8, να κατσει στη μεση χωρις καθισμα οταν θα ειναι ολα τα παιδια μαζι (ειναι μαζι μας λιγες μερες το μηνα μονο, μικτη οικογενεια) αλλα δε ξερω κατα ποσο ειναι οκ αυτο.. 

2 ώρες πριν, dorachristophe είπε

Προσπαθούμε να βρούμε μια λύση με καθισματάκια σε audi Q5 και δε βρισκουμε.. Σε λιγο καιρό έρχεται το μωρο, το μεσαίο θα είναι 13 μηνών και η μεγάλη θα είναι 8 ετών. Τα δύο καθισματακια θα πρεπει να κοιταν προς τα πισω. (αν και για το μεσαιο υπάρχουν καθίσματα απο 76 cm και πανω που κοιταν μπροστα). 

Τόσο μεγάλο αμαξι και στη μέση εχει μικρο χώρο... 

Στη θεση του συνοδηγου εχει isofix μεν αλλα δε χωραει ενηλικας πισω,με το ζορι και λιγο πλαγιαστα καθομαι. 

Τα πιο στενα καθισματακια που βρηκαμε σε πλατος ειναι 44cm.

Εχει βρει κανείς κατι πιο στενο? 

Η αλλη λυση ειναι η μεγάλη, 8, να κατσει στη μεση χωρις καθισμα οταν θα ειναι ολα τα παιδια μαζι (ειναι μαζι μας λιγες μερες το μηνα μονο, μικτη οικογενεια) αλλα δε ξερω κατα ποσο ειναι οκ αυτο.. 

Εντύπωση μου κάνει, το δικό μου είναι το Huyndai i20 και έχει πλάτος 173,4 εκατοστά και το δικό σου τουλάχιστον 188 εκατοστά, δηλαδή τουλάχιστον 15 εκατοστά παραπάνω, θεωρώ ότι αφού χώρεσαν σε μένα τρία καθισματάτια με τα 2 να κοιτάνε προς τα πίσω χωράνε και στο δικό σου. Το πίσω-μπροστά-πίσω έχει το πλεονέκτημα ότι οι πλάτες που είναι φαρδύτερες δεν ακουμπάνε μεταξύ τους αλλά μόνο η βάση.

9 ώρες πριν, Conan2046 είπε

Εντύπωση μου κάνει, το δικό μου είναι το Huyndai i20 και έχει πλάτος 173,4 εκατοστά και το δικό σου τουλάχιστον 188 εκατοστά, δηλαδή τουλάχιστον 15 εκατοστά παραπάνω, θεωρώ ότι αφού χώρεσαν σε μένα τρία καθισματάτια με τα 2 να κοιτάνε προς τα πίσω χωράνε και στο δικό σου. Το πίσω-μπροστά-πίσω έχει το πλεονέκτημα ότι οι πλάτες που είναι φαρδύτερες δεν ακουμπάνε μεταξύ τους αλλά μόνο η βάση.

Ρε συ Κόναν, πραγματικά χώρεσες 3 καθισματακια στο i20; Πίσω; Κανονικά;χωρίς μπουστερ;

Πραγματικά αν θέλεις, στείλε μου ποια έβαλες ρε συ, γιατί εγώ το έψαχνα και τελικά κατέληξα σε 7 θεσιο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στις 5/11/2021 στις 1:29 ΜΜ, Conan2046 είπε

Στις 5/11/2021 στις 12:54 ΜΜ, sargus είπε

Ούτε ένα απλό μπουστερακι δε χωράει στη μέση για τη μεγάλη; 

Η εξωτερική διάσταση του ειναι 188εκ, μεσα το σαλονι ειναι ~143 εκ, υπάρχει κενό από τις πόρτες ως τα καθίσματα.

Βάλαμε στα isofix 2 καθισματακια πλάτους 44 εκ. (τα πιο στενά που βρήκα στην ελληνική αγορά) και στη μέση μένει χώρος 31-32 εκ. 😐 Δε περίμενα τέτοιο αμάξι να έχει τόσο στριμόκ@λη θεση στη μέση!! 

Άρα όυτε ένα απλό μπουστεράκι δε βλέπω να χωράει.. Ψάχνοντας παντού το μόνο που βρήκα είναι κάτι τέτοιο, 33εκ, που ΙΣΩΣ επειδη ειναι με αέρα μέσα μπορέσει να στριμωχτει..

https://www.amazon.de/gp/aw/d/B0092MB0O2/ref=ox_sc_act_image_5?smid=A3JWKAKR8XB7XF&psc=1

21 ώρες πριν, Nabuko είπε

Τσέκαρε κι εδώ

https://www.multimac.com/home

Το είδα αλλά είναι ασφαλές κατι τετοιο?

Αποτι ειδα σε βίντεο δένει με δυο ιμάντες οι οποιο ειναι στερεωμενοι στο σύστημα ζωνων του αυτοκινητου. Θα συγκατρησει αυτο τέτοια κατασκευη με τα παιδια πανω σε πιθανή συγκρουση? 

Στις 5/11/2021 στις 1:29 ΜΜ, Conan2046 είπε

Μπορείς μήπως βα μας πεις ποια καθισματακια ειναι ή αν έχεις link? 

Μπήκαν με isofix τα ακριανά? 

Επεξ/σία από dorachristophe

Και το όφελος με το τέλος ταξινόμησης παιδιά είναι δυναμικό.

Σε π.χ golf είναι τρίχες, κανα 2κ με 3κ τρίχες αλλα σε premium μάρκες όμως, βγαίνει εύκολα πάνω από 10κ

Στις 6/11/2021 στις 3:49 ΜΜ, dorachristophe είπε

Μπορείς μήπως βα μας πεις ποια καθισματακια ειναι ή αν έχεις link? 

Μπήκαν με isofix τα ακριανά? 

Στις 5/11/2021 στις 11:10 ΜΜ, mpregos είπε

Ρε συ Κόναν, πραγματικά χώρεσες 3 καθισματακια στο i20; Πίσω; Κανονικά;χωρίς μπουστερ;

Πραγματικά αν θέλεις, στείλε μου ποια έβαλες ρε συ, γιατί εγώ το έψαχνα και τελικά κατέληξα σε 7 θεσιο

Παιδιά συγγνώμη για την καθυστέρηση στην απάντηση, όχι δεν είναι κανένα με isofix, είναι ο συμβιβασμός που έκανα, αν πάντως ακολουθηθούν οι οδηγίες σωστής τοποθέτησης των καθισμάτων είναι εξίσου ασφαλή με το isofix. 

Λινκ δεν έχω γιατί δεν τα έχω αγοράσει ηλεκτρονικά, θα κοιτάξω το αυτοκίνητο να δω μάρκες και μοντέλα. 

Κι εγώ σε 7θέσιο θα πάω πάντως, έχω σταμπάρει το Dacia Jogger και περιμένω να κυκλοφορήσει, οικονομικό και άνετο απ' ότι φαίνεται από τις παρουσιάσεις.

• Thanks 1

• 11 μήνες μετά...

Καλημέρα παιδιά!!! Είμαι και εγώ σε αναζήτηση μεγάλου αυτοκινήτου, το οποίο να χωράει άνετα πίσω δύο παιδικά καθίσματα και στην μέση να μπορεί να κάθεται η σύζυγος, το μεγάλο παιδί είναι 17 και μπορεί να κάθεται πλέον μπροστά.Τι μου προτείνετε το Skoda kodiaq η το Nissan xtrail το καινούργιο;;; Ευχαριστώ!!!

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Στις 27/3/2021 στις 9:26 ΠΜ, zourman1981 είπε

Είχα τις ίδιες σκέψεις και προβληματισμούς με εσένα πριν κάτι μήνες που ήρθε το 3ο παιδάκι στην οικογένεια εχοντας αγοράσει καινούριο αμάξι ένα χρόνο πριν και χωρίς να έχουμε υπολογίσει 3ο παιδι. 
Μετά από παααρα πολύ αναζήτηση βρήκα πιο στενά παιδικά καθίσματα και αυτή την στιγμή έχω 3 παιδικά καθίσματα σε Hyundai I 30 με μόνο συμβιβασμό ότι αγόρασα 2 παιδικά καθίσματα χωρίς isofix 
Κοινώς κοίτα και πιο μικρα καθισματακια αν δεν έχεις άλλο παράπονο με το αμάξι σου 

Και το όφελος του 3τεκνου δεν είναι δα και τοσο μεγάλο που να πεις ότι τέτοια ευκαιρία δε χάνεται 

Μπορω να ρωτησω παρακαλω σε ποια καθισματακια κατεληξες αγαπητε καθως αντιμετωπιζω ακριβως το ιδιο προβλημα 

• 1 μήνα μετά...

Μετά από αρκετό ψάξιμο κατέληξα σε 2x Peg Perego Viaggio 2-3 Flex (15-36kg) με Isofix στα πλαϊνά και 1x Babycare Quilt 3.0 (0-25kg) με τη ζώνη του αυτοκινήτου στη μέση. Και τα τρια καθίσματα κοιτάνε μπροστά και χωράνε οριακά χωρίς να πιέζει ιδιαίτερα το ένα το άλλο (ακουμπάνε μεταξύ τους). Επειδή ο χώρος μεταξύ των καθισμάτων είναι ελάχιστος και δεν ήταν δυνατόν να κουμπώσουν οι ζώνες των πλαϊνών καθισμάτων, έχω χρησιμοποιήσει προεκτάσεις.

Παραθέτω και μια φωτογραφία:

Spoiler

carseats.jpg.59e3b8bd5ba29524b1bb662260a5b836.jpg

• Like 2

2 ώρες πριν, macabre_sunsets είπε

Μετά από αρκετό ψάξιμο κατέληξα σε 2x Peg Perego Viaggio 2-3 Flex (15-36kg) με Isofix στα πλαϊνά και 1x Babycare Quilt 3.0 (0-25kg) με τη ζώνη του αυτοκινήτου στη μέση. Και τα τρια καθίσματα κοιτάνε μπροστά και χωράνε οριακά χωρίς να πιέζει ιδιαίτερα το ένα το άλλο (ακουμπάνε μεταξύ τους). Επειδή ο χώρος μεταξύ των καθισμάτων είναι ελάχιστος και δεν ήταν δυνατόν να κουμπώσουν οι ζώνες των πλαϊνών καθισμάτων, έχω χρησιμοποιήσει προεκτάσεις.

Παραθέτω και μια φωτογραφία:

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

carseats.jpg.59e3b8bd5ba29524b1bb662260a5b836.jpg

Σε τι αμάξι χώρεσαν αυτά;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όπως είναι τώρα, βρίσκονται σε Hyundai Tucson 2022. Τα 2 Peg Perego μαζί με ένα απλό αυγό (από καρότσι, χωρίς βάση) χώραγαν τόσο σε Ford Fiesta 2018 όσο και στο Tucson (πάντα με Isofix). Δεν νομίζω πως είχαν ιδιαίτερη διαφορά, οπότε ίσως τα 3 καθίσματα να χωράγαν και στο Fiesta, αλλά δεν τα έχω δοκιμάσει.

Επεξ/σία από macabre_sunsets

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...