Προς το περιεχόμενο

Αυτοκίνητο και 3 παιδικά καθισματάκια

Iamthagod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ιδέα.

Αν αντί να αλλάξεις αυτοκίνητο αλλάξεις καθισματάκια που ταιριάζουν στο υπάρχον αυτοκίνητο? Σημαντικά φθηνότερο project αν μη τι άλλο...

Εγώ έχω αυτά:  https://www.skroutz.gr/s/269061/Recaro-Young-Sport.html 

Ακριβά μεν αλλά καλά.

2 από δαύτα σε ένα daihatsu sirion 1.3 και μάντεψε... αν είναι να μεταφέρω κανά γονιό/θεία/παππού η σύζυγος βρίσκεται στο μεσαίο πίσω κάθισμα με τα παιδιά. 

Εχουμε κάνει ταξίδια έτσι..!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 65
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Στις 15/9/2018 στις 2:16 ΜΜ, Iamthagod είπε

Καλησπέρα, εαν αγοράσω καινούριο είμαι μεταξύ Nissan X-Trail και Skoda Kodiaq 1.5 TSI, αμφότερα 7θεσια. Γύρω στα 5000 ευρώ υπολογίζω πως πρέπει να βάλω από την τσέπη για αγορά. Κανένα από τα δύο βέβαια δεν τα έχω κάνει test drive... Είναι κανείς κάτοχος του x-trail να μου πει γνώμη;

Μην προχωρήσεις χωρίς δοκιμή των καθισμάτων, καθως είναι μεν επταθέσια αλλά η διαρρύθμιση της δεύτερης σειράς είναι η κλασική αν δεν κάνω λάθος (με μικρότερο μεσαίο κάθισμα) οπότε μπορεί να μην χωράνε. Δε θα έχεις σημαντικό πλεονέκτημα έναντι του QQ δηλαδή.

Τα επταθέσια προτιμώνται γιατί πολλά έχουν ισομεγέθη και ανεξάρτητα μετακινούμενα καθίσματα δεύτερης σειράς, που εκμεταλλεύονται καλύτερα το χώρο και μπορείς να χωρέσεις και πιο μεγάλα καθίσματα (και βάζεις πίσω και την πεθερά αν χρειαστεί :P). Σε κάθε άλλη περίπτωση πρέπει να κάνεις δοκιμή (και τα ίδια καθίσματα σε καινούριο αμάξι, και αν πας για πιο στενά καθίσματα στο QQ) για να μη βρεθεις προ εκπλήξεως. Μπορεί στα χαρτιά δηλαδή κάποιο αμάξι να είναι πιο φαρδύ, αλλά να έχει μεγάλα "φτερά" στα πλάγια και να μη μπορεί να κάτσει το κάθισμα πολύ κοντά στην πόρτα, ή τα isofix να είναι πολύ μέσα, ή το κούμπωμα της μεσαίας ζώνης να είναι αριστερότερα από το κούμπωμα της αριστερής (toyota FTW) και άλλα τέτοια ωραία.

Αν έχεις στο μυαλό σου να χρησιμοποιείς συστηματικά και τις θέσεις τις τρίτης σειράς ξανασκέψου το, γιατί θα περιορίσεις πολύ τον χώρο αποσκευών. Θα έχεις δηλαδή αμάξι τέρας που δε θα μπορείς να βάλεις μέσα ένα καρότσι. Και άλλα πιο πρακτικά θέματα, αν π.χ. έχεις στη μεσαία σειρά κουμπωμένα δυο καθίσματα με isofix στις ακριανές θέσεις, στην τρίτη σειρά θα έχεις πρόσβαση μόνο από το πορτ μπαγκαζ, ή κάνοντας ακροβατικά με πεσμένη τη μεσαία θέση. Not ideal που λένε.

Κριμα να χασεις ενα αξιολογο ποσο δίνοντας το αμαξι σου που δεν εχει κλεισει ουτε 4ετια.

Μήπως όπως λενε τα παιδια να ψαχτεις για καθισματακια αλλα; Πανε σε μερικά και ρωτα αν για αυτο τον χωρο του αμαξιου υπαρχουν πιο συμμαζεμενα καθισματακια. 

Γιατι σκεφτηκες τον πίσω χωρο αλλα σκεψου και το χωρο των αποσκευων που σιγουρα θα θες ενα διπλό καροτσι ή δυο μονα, αν υποθεσουμε οτι το ενα παιδι θα περπαταει

Γενικότερα, η επιλογή του iSOFIX προσωπικά πιστεύω ότι είναι επιτακτική, καθώς σύμφωνα με έρευνες (https://pdfs.semanticscholar.org/5a4f/8056640aa716efe2236665040e74b5402789.pdf), 3 στους 10 γονείς δεν ξέρουν πως να δένουν ένα παιδικό καθισματάκι με το συμβατικό τρόπο. 

Παρόλο που ISOFIX δεν προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια στο παιδί σε σχέση με τη χρήση ζώνης, το ποσοστό επιτυχούς πρόσδεσης του παιδικού καθίσματος μέσω των σημείων ISOFIX εκτοξεύεται στο 96%. Αυτός και μόνο ο λόγος, είναι αρκετός για να κάνει τα παιδικά καθίσματα ISOFIX απαραίτητα στη μεταφορά ενός παιδιού, από τη γέννησή του μέχρι και τα πρώτα του 12 έτη.

Πιο κάτω θα βρείτε ένα αναλυτικό άρθρο με όλα τα αυτοκίνητα που χωράνε 3 ή περισσότερα παιδικά καθίσματα με υποδοχές isofix. 

https://blog.spotawheel.gr/autokinita-pou-xwrane-3-paidika-kathismata/?utm_source=facebook&utm_medium=spotawheelpage&utm_campaign=fora

• 11 μήνες μετά...
  • 1 χρόνο αργότερα...

Σε λίγο καιρό το μεγαλύτερο παιδί θα μπορεί να βολευτεί στη μεσαία θέση με κάθισμα 15-36 κιλών, υπάρχουν επώνυμα, ποιοτικά, που είναι πιο μαζεμένα (πχ της Britax). Εάν θέλεις βέβαια αλλάζεις αυτοκίνητο για να εκμεταλλευτεις το μειωμένο τέλος ταξινόμησης. Αλλά μην υπολογίζεις να πάρεις 20 από το QQ, εκτός αν το κάνεις τράμπα στη Nissan για Xtrail. 

Είχα τις ίδιες σκέψεις και προβληματισμούς με εσένα πριν κάτι μήνες που ήρθε το 3ο παιδάκι στην οικογένεια εχοντας αγοράσει καινούριο αμάξι ένα χρόνο πριν και χωρίς να έχουμε υπολογίσει 3ο παιδι. 
Μετά από παααρα πολύ αναζήτηση βρήκα πιο στενά παιδικά καθίσματα και αυτή την στιγμή έχω 3 παιδικά καθίσματα σε Hyundai I 30 με μόνο συμβιβασμό ότι αγόρασα 2 παιδικά καθίσματα χωρίς isofix 
Κοινώς κοίτα και πιο μικρα καθισματακια αν δεν έχεις άλλο παράπονο με το αμάξι σου 

Και το όφελος του 3τεκνου δεν είναι δα και τοσο μεγάλο που να πεις ότι τέτοια ευκαιρία δε χάνεται 

• 1 μήνα μετά...
Στις 27/3/2021 στις 9:26 ΠΜ, zourman1981 είπε

Είχα τις ίδιες σκέψεις και προβληματισμούς με εσένα πριν κάτι μήνες που ήρθε το 3ο παιδάκι στην οικογένεια εχοντας αγοράσει καινούριο αμάξι ένα χρόνο πριν και χωρίς να έχουμε υπολογίσει 3ο παιδι. 
Μετά από παααρα πολύ αναζήτηση βρήκα πιο στενά παιδικά καθίσματα και αυτή την στιγμή έχω 3 παιδικά καθίσματα σε Hyundai I 30 με μόνο συμβιβασμό ότι αγόρασα 2 παιδικά καθίσματα χωρίς isofix 
Κοινώς κοίτα και πιο μικρα καθισματακια αν δεν έχεις άλλο παράπονο με το αμάξι σου 

Και το όφελος του 3τεκνου δεν είναι δα και τοσο μεγάλο που να πεις ότι τέτοια ευκαιρία δε χάνεται 

Σε παρόμοια φάση κι εγώ, περιμένω παιδί, έχω το huyndai i20 και η μεγάλη κορούλα είναι 5,5, θα ήθελα να αποφύγω τα μπούστερ λίγο ακόμα. Πια καθισματάκια βρήκες που να είναι πιο κοντά, μπορείς να βάλεις λινκ; Πήγα σε ένα δυο καταστήματα από κοντά αλλά δεν βρήκα κάτι που να με καλύπτει.

1 ώρα πριν, Conan2046 είπε

Σε παρόμοια φάση κι εγώ, περιμένω παιδί, έχω το huyndai i20 και η μεγάλη κορούλα είναι 5,5, θα ήθελα να αποφύγω τα μπούστερ λίγο ακόμα. Πια καθισματάκια βρήκες που να είναι πιο κοντά, μπορείς να βάλεις λινκ; Πήγα σε ένα δυο καταστήματα από κοντά αλλά δεν βρήκα κάτι που να με καλύπτει.

Επειδή έχει αναφερθεί αρκετά στο νήμα η λύση του booster, να πω απλά ότι όταν λέτε booster θα πρέπει να σκέφτεστε με πλάτη και όχι αυτά χωρίς πλάτη που πάει το 90% και παίρνει από Jumbo με 15Ε για να κάνει τη δουλειά του και τα οποία θεωρούνται επικίνδυνα (+link)...

Και το booster το σωστό, πιάνει τον ίδιο ή περισσότερο χώρο από καθισματάκι.

51 λεπτά πριν, eMike είπε

Επειδή έχει αναφερθεί αρκετά στο νήμα η λύση του booster, να πω απλά ότι όταν λέτε booster θα πρέπει να σκέφτεστε με πλάτη και όχι αυτά χωρίς πλάτη που πάει το 90% και παίρνει από Jumbo με 15Ε για να κάνει τη δουλειά του και τα οποία θεωρούνται επικίνδυνα (+link)...

Και το booster το σωστό, πιάνει τον ίδιο ή περισσότερο χώρο από καθισματάκι.

Ναι το έχω υπόψιν, αυτό θέλω να αποφύγω κι εγώ. Το δεύτερο καθισματάκι που πήρα τώρα είναι λίγο στενότερο από το βρεφικό και το άλλο που είχα ήδη. Αλλά δυστυχώς δεν χωράει το βρεφικό.  Επειδή είναι θέμα εκατοστών ελπίζω πως με μια αντικατάσταση με λίγο στενότερο βρεφικό, λίγο στενότερο το άλλο θα χωρέοουν τρία. Το κακό είναι ότι δεν μπορείς να βρεις και τις διαστάσεις στα καθισματάκια καθώς δεν τις αναφέρουν κάπου. Στο κατάστημα που πήγα χθες μετρούσα το πλάτος με το χέρι...Την άλλη φορά θα πάω με μεζούρα μάλλον και θα γελάνε.

• 1 μήνα μετά...
23 ώρες πριν, IKARIWTHS είπε

Φίλε @zourman1981 αν είναι εύκολο στείλε ένα λινκ με τα στενά καθισματάκια μιας και ενδιαφέρει πολλούς 

https://www.skroutz.gr/s/17805234/Kiddo-Driver-Earth-Stone.html

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...