Προς το περιεχόμενο

Σουβλατζίδικα, φούσκα έτοιμη να σκασει;

παπι

Προτεινόμενες αναρτήσεις

22 λεπτά πριν, Sanjuro είπε

ΥΓ. Έχω ακούσει από διάφορους παλιότερους στη ζωή (60+) πως τα τυλιχτά σουβλάκια παλιά δεν ήταν όπως είναι τώρα,  ήταν περισσότερο εύγευστα και πιο απλοϊκά π.χ. δεν είχαν μέσα πατάτες κλπ. Δεν ξέρω αν ισχύει ή αν κλασσικά οι παλιοί θυμούνται επιλεκτικά ο,τι τους αρέσει.

Εγώ στα 45 μου μπορώ με βεβαιότητα να σου πω ότι τα σουβλάκια που έτρωγα πριν είκοσι χρόνια  ήταν κλάσεις ανώτερα από οτιδήποτε έχω φάει τα τελευταία χρόνια. Ήταν πολύ πιο νόστιμο το κρέας. Και βέβαια ήταν πάμφθηνα. Έδινες ας πούμε 100 δραχμές για σουβλάκι. Έπαιρνες μισθό 80 χιλιάρικα κι ήσουν άρχοντας. Σήμερα είναι €600 ο βασικός κι έχει το σουβλάκι €2,2. Είναι γελοίο αυτό που συμβαίνει με τις τιμές και δεν αφορά βέβαια μόνο το σουβλάκι. Έχουν φτάσει τα παγωτά δύο ευρώ, τρία ευρώ το καρπούζι και πάει λέγοντας. Αλλά αυτά είναι άλλη κουβέντα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 645
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Όποιος μενει/έμενε στην Νίκαια ήξερε το αιγυπτιακό ένα από τα πανάρχαια κλασσικά κεμπαπτζιδικα με μοναδική ποιότητα στο κεμπάπ που δυστυχώς χάλασε κατακόρυφα  και τελικά έκλεισε. Αν κλείνει το αιγυπτιακό που ήταν 50 χρόνια τότε όλα μπορούν να κλείσουν.  Το συγκρίνω μόνο με το σουβλατζιδικο το Αγρίνιο στην Νίκαια κοντά στον Αγ Νικολα που πλέον είναι το μοναδικό αληθινό σουβλακι στη Αθήνα. Έχω καιρό να πάω ελπίζω να μην έχει κλείσει και αυτό. Πότε ντελιβερι δεν είχε  μόνο από κοντά αλλά θα ανταμειφθείς στο 100%.

• Like 1

37 λεπτά πριν, *nenya* είπε

2,7€???!!! 2πιτο ηταν; Γιγας; Σε ποια περιοχη;

(2,10-2,30€ το πληρωνω, γι'αυτο ξαφνιαστηκα λιγο)

κρητη...

μονοπιτο με καλαμακι...

χαλαλι ομως γιατι το ειχα πελωρια αναγκη...οχι τιποτα ιδιαιτερο απο μεγεθος, αλλα γευστικο

• Like 1
  • Thanks 1

36 λεπτά πριν, elorant είπε

Εγώ στα 45 μου μπορώ με βεβαιότητα να σου πω ότι τα σουβλάκια που έτρωγα πριν είκοσι χρόνια  ήταν κλάσεις ανώτερα από οτιδήποτε έχω φάει τα τελευταία χρόνια. Ήταν πολύ πιο νόστιμο το κρέας. Και βέβαια ήταν πάμφθηνα. Έδινες ας πούμε 100 δραχμές για σουβλάκι. Έπαιρνες μισθό 80 χιλιάρικα κι ήσουν άρχοντας. Σήμερα είναι €600 ο βασικός κι έχει το σουβλάκι €2,2. Είναι γελοίο αυτό που συμβαίνει με τις τιμές και δεν αφορά βέβαια μόνο το σουβλάκι. Έχουν φτάσει τα παγωτά δύο ευρώ, τρία ευρώ το καρπούζι και πάει λέγοντας. Αλλά αυτά είναι άλλη κουβέντα.

Ακριβως έτσι είναι. 

Έπαιρνες ένα σουβλάκι με το 1/800στο του μισθού και τώρα με το 1/300στο .

Όλοι μας καθόμαστε και τα δεχόμαστε αυτά χωρίς να μιλάμε. Μας αρκεί ένα κινητό να μπαίνουμε στο Facebook και την περνάμε με ένα καφέ και ένα σουβλάκι γάτας 

Με 4 σουβλάκια δε χορταίνει ένα ζευγάρι? 

7 λεπτά πριν, talibanakos είπε

Που ακριβως το ειδες αυτο;

Ουτε επαρχια δε χορταινεις με 8 ευρω για 2 ατομα.

μυστες θυμηθηκα το αχαστο...

εποχες δημοτικου σουβλακι με διπλη πιτα 1.70 και μετα 3 τσιχλες μπαμπαλου απο το περιπτερο

με 2 ευρω την εβγαζα καθαρη σαν παχυσαρκος μπεμπης -μπογος :P

20 λεπτά πριν, adi32 είπε

26 λεπτά πριν, talibanakos είπε

Σουβλακια εννοεις τις πιτες με το σουβλακι; 

Αν ναι τοτε οχι γιατι:
Α) Δε φτανουν 2 πιτες για εναν αντρα εκτος και αν εισαι 50 κιλα

Β) Που βρισκεις πιτα με 2 ευρω;

4 λεπτά πριν, talibanakos είπε

Σουβλακια εννοεις τις πιτες με το σουβλακι; 

Αν ναι τοτε οχι γιατι:
Α) Δε φτανουν 2 πιτες για εναν αντρα εκτος και αν εισαι 50 κιλα

Β) Που βρισκεις πιτα με 2 ευρω;

Με δύο τέτοια δε χορταίνεις? 

Πόσα κιλα είσαι? 

2.20 έχουν 

Gastronomy_5.jpg

Για να καταλάβετε τι βρωμιά παίζει στην Αθήνα, σουβλάκια που βρωμάνε σε έναν επαρχιώτη και δεν μπορεί να τα φάει, οι Αθηναίοι τα θεωρούν κορυφαία!

2 λεπτά πριν, adi32 είπε

Με δύο τέτοια δε χορταίνεις? 

Πόσα κιλα είσαι? 

2.20 έχουν 

Gastronomy_5.jpg

Εμένα το σώμα μου είναι αρκετά έξυπνο ώστε να μην τρώει πλέον γύρο.

• Like 1

1 ώρα πριν, elorant είπε

Μια ιδεα κατω απο 500 ειναι ο καθαρος κατωτατος μισθος, αν εισαι 25 και ανω.

1 ώρα πριν, Aias είπε

Όποιος μενει/έμενε στην Νίκαια ήξερε το αιγυπτιακό ένα από τα πανάρχαια κλασσικά κεμπαπτζιδικα με μοναδική ποιότητα στο κεμπάπ που δυστυχώς χάλασε κατακόρυφα  και τελικά έκλεισε. Αν κλείνει το αιγυπτιακό που ήταν 50 χρόνια τότε όλα μπορούν να κλείσουν.  Το συγκρίνω μόνο με το σουβλατζιδικο το Αγρίνιο στην Νίκαια κοντά στον Αγ Νικολα που πλέον είναι το μοναδικό αληθινό σουβλακι στη Αθήνα. Έχω καιρό να πάω ελπίζω να μην έχει κλείσει και αυτό. Πότε ντελιβερι δεν είχε  μόνο από κοντά αλλά θα ανταμειφθείς στο 100%.

για καλο κεμπαπ αν και ακριβό, φαντάζομαι ξερεις τον εντυ.

http://enty.gr/

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, talibanakos είπε

Που ακριβως το ειδες αυτο;

Ουτε επαρχια δε χορταινεις με 8 ευρω για 2 ατομα.

Χορταινεις.Σήμερα πήρα από Κατερίνη ενα γυρο πίτα,2.20,απο μαγαζί που είναι πολλά χρόνια στη πιάτσα.Τα δύο δεν μπορω να τα φάω με τίποτα.Και αψογο σαν ποιότητα γιαυτό και ειναι πάνω απο 15 χρόνια γεμάτο το μαγαζί κάθε μέρα.

Επεξ/σία από jmmys

1 ώρα πριν, adi32 είπε

Ακριβως έτσι είναι. 

Έπαιρνες ένα σουβλάκι με το 1/800στο του μισθού και τώρα με το 1/300στο .

Όλοι μας καθόμαστε και τα δεχόμαστε αυτά χωρίς να μιλάμε. Μας αρκεί ένα κινητό να μπαίνουμε στο Facebook και την περνάμε με ένα καφέ και ένα σουβλάκι γάτας 

βεβαια με 10 ευρω παιρνεις 2 πιτσες...

53 λεπτά πριν, skiabox είπε

Για να καταλάβετε τι βρωμιά παίζει στην Αθήνα, σουβλάκια που βρωμάνε σε έναν επαρχιώτη και δεν μπορεί να τα φάει, οι Αθηναίοι τα θεωρούν κορυφαία!

Εμένα το σώμα μου είναι αρκετά έξυπνο ώστε να μην τρώει πλέον γύρο.

δεν παθαμε τπτ τοσα χρονια, μηπως γινατε λιγο ευαισθητουληδες στην επαρχια?

ελατε αθηνα να αναπνευσετε καθαρους ρυπους να δυναμωσετε :P

21 hours ago, παπι said:

Πως το βλεπετε, θα έχουμε μπαμ απο τα πιτογυρα; Απο τη μια έχουμε γεμίσει στα σουβλατζίδικα ( άνοιξαν 2 πανω στο Σύνταγμα!!! ) και απο την αλλη εχουν παει οι τιμες στο θεο 2.2-2.5 το οποίο προφανώς δείχνει οτι δεν βγαίνουν. 

Το σουβλάκι, γενικά το "¨γρήγορο φαϊ" δεν θα πεθάνει στην Ελλάδα...
Κλείνουν και ανοίγουν υπό άλλες διευθύνσεις είναι συνήθως μια από τα ίδια.

Όσο για τις τιμές.. τις βρίσκω οκ, αφού μετακομίζοντας από την Θεσ/νίκη όπου οι τιμές έχουν αγγίξει και τα 4€ για ένα πιτόγυρο, τα 2.2 και 2.4 μου φαίνονται νορμάλ.
Το κακό φυσικά είναι το μέγεθος όπου είναι πραγματικά μισά από αυτά της θεσ/νικης.
Το καλό είναι ότι οι περισσότεροι έχουν ελάχιστη παραγγελία τα 2 πιτόγυρα, με τα οποία δεν σκας αλλά δεν μένεις και νηστικός.
Ενώ στην θεσ/νίκη, η ελάχιστη παραγγελία είναι τα 5€ που σημαίνει ότι 1 δεν φτάνει... έτσι σε αναγκάζουν είτε να πάρεις και 2ο είτε να πάρεις και ένα αναψυκτικό για να συμπληρωθεί η ελάχιστη παραγγελία.

Τώρα σε ότι αφορά την ποιότητα, η αλήθεια είναι ότι έχω παρατηρήσει την ποιότητα στην θεσ/νικη να είναι πιο υψηλή κατα μέσο όρο.
Εγώ κινούμαι σε περιοχές κέντρου, Κυψέλη, Εξάρχεια, Ομόνοια κλπ. οι "καλές" επιλογές είναι πραγματικά περιορισμένες με την μόνη καλή και συμφέρουσα επιλογή να είναι τα Λιβανέζικα στην πλ. Βάθης!
2€, νοστιμότατο και από μέγεθος εξαιρετικό! 

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...