Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το σουβλάκι δεν πεθαίνει γιατί είναι φθηνό. Με 8€ τρωνε δύο άτομα και χορταίνουν. Αν πάρεις πίτσα θες 20€ για δύο άτομα. Αν πάρεις μπέργκερ ή κρέπες θες 14-20 και δε χορταίνεις. 

Απο κει και πέρα λίγοι έχουν καλή ποιότητα κρέατος πατάτες κλπ. Οι πιο πολλοί βάζουν ξυγκια πλαστικές πατάτες κλπ. 

Εγώ αν πάρω παίρνω μόνο κοτόπουλο καλαμάκι. Χοιρινό έτρωγα μόνο στον παλιό Καραμπαμπα 

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, CheOnWeb είπε

Πού έχεις μπλέξει; Έλα Νέα Φιλαδέλφεια να φας γύρο. 😎

Ναι που ακριβώς? :P  Μονο η πολη κατι λεει ολα τα αλλα δεν τα αντεχω..

Δημοσ.
6 ώρες πριν, ManFromEarth είπε

και ολοι θελουν εσπρεσο απο μηχανη (καθως οι φτηνες σπιτικες μηχανες δεν κανουν για αξιοπρεπη espresso).

Ναι ο In Έλληνας λέει ' λαικό ' όποιος παίρνει φραπέ τώρα , έχει αναβαθμιστεί σε Freddo και το παίζει Ιταλός ( τρομάρα του ) , η παιδεία αυτού του λαού είναι κάτω του μετρίου , ότι βλέπει από τα περιοδικά και το Facebook ο Έλληνας νομίζει πως είναι μούρη εαν το κάνει .

Εν τω μεταξύ δεν δίνει κανένας 150 ευρώ να πάρει μια σοβαρή καφετιέρα , δίνει κάθε μέρα 1.50 ευρώ ( 1.50 * 365 = 547.50 ) για να πάρεις απ' έξω χειρότερο καφέ , επίσης πολύ ακριβότερο , κατά τύχη το 70 % από αυτούς θα γκρινιάζουν για τα οικονομικά τους σε λίγο καιρό , θα τους φταίει η Angela ( όχι η Δημητρίου , η Merkel εννοώ ) και όχι το κεφάλι τους πάλι B)

• Like 7
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, adi32 είπε

Το σουβλάκι δεν πεθαίνει γιατί είναι φθηνό. Με 8€ τρωνε δύο άτομα και χορταίνουν. Αν πάρεις πίτσα θες 20€ για δύο άτομα. Αν πάρεις μπέργκερ ή κρέπες θες 14-20 και δε χορταίνεις. 

Απο κει και πέρα λίγοι έχουν καλή ποιότητα κρέατος πατάτες κλπ. Οι πιο πολλοί βάζουν ξυγκια πλαστικές πατάτες κλπ. 

Εγώ αν πάρω παίρνω μόνο κοτόπουλο καλαμάκι. Χοιρινό έτρωγα μόνο στον παλιό Καραμπαμπα 

Στον παλιο καραμπαμπα ετρωγα κεμπαπ και μου πεφταν τα σαγονια... πηγα πριν κανα χρονο και ΚΑΜΙΑ επαφη. πιο αδιαφορο πεθαινεις!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
40 minutes ago, theoritikos said:

Αυτή την απορία έχω και εγώ. Όσα μαγαζιά θυμάμαι στην Καλλιθέα που έτρωγα για χρόνια, ξαφνικά χάλασαν όλα μαζί! Είναι σαν να έκανε κάποιος μάγια στο κρέας που πάει στα γυράδικα της Καλλιθέας. Θυμάμαι πχ, την ψησταριά δίπλα στον σταθμό του ηλεκτρικού. Για χρόνια είχε καλό προϊόν, αλλά μέσα σε μια μέρα έγινε άθλιο.. Έχει μείνει κανένα καλό μαγαζί στην περιοχή?

Σε γενικές γραμμές, οι εταιρίες που προμηθεύουν τα γυράδικα έχουν διάφορες ποιότητες κρέατος. Οι περισσότεροι επιλέγουν την χειρότερη ποιοτικά επιλογή, αυτή που έχει μεγαλύτερη ποσότητα λίπους. Ψήνεται γρήγορα (λόγω της περιεκτικότητας σε λίπος) και βγάζει καλό κέρδος για τον μαγαζάτορα.

Παλιότερα είχα ρωτήσει έναν ιδιοκτήτη για τους διανομείς της πόλης μου που προμηθεύουν τα τοπικά μαγαζιά. Μπορούν είτε να σε κάνουν τον κυρίαρχο της αγοράς είτε να σε καταστρέψουν ανάλογα με την σχέση που έχεις μαζί τους.Μπορεί πχ να παραγγέλνεις τον καλό γύρο, αλλά αν σε έχει βάλει στο μάτι , θα σου βάλει τον σκάρτο , και θα τον πληρώσεις για καλό. Αρκετά μαγαζιά έχουν κλείσει για αυτό το λόγο (αν δεν έχουν κλείσει επειδή χρωστάνε στο εφκα)

Ναι λιγο πολυ χαλασαν ολα την ιδια χρονια. Και ολα σχεδον εχουν τον ιδιο γυρο απο την ιδια εταιρεια. Στα καλαμακια τωρα, καποια φτιαχνουν ακομα τα δικα τους.. οχι φυσικα πως ειναι και κλασεις ανωτερο το κρεας αλλα τελος παντων.

Με διαφορα το καλυτερο σε καλαμακι χοιρινο και μπιφτεκι ειναι Το μπιφτεκοπωλειο - ο Σταυρος. Δαβακη 59, υπαρχει εδω και 60 χρονια περιπου. Εχει αλλαξει ελαχιστα η συνταγη του, θα δεις απο παιδια μεχρι υπερηλικες να τρωνε απο τοτε που θυμουνται τον εαυτο τους, κορυφη απλα.

Εχεις δικιο σε αυτο, τι γινεται ομως. Η συγκεκριμενη εταιρεια που τροφοδοτει τους περισσοτερους, και καλα εχει διαφορους κωδικους με διαφορες διακυμανσεις τιμης. Στη πραγματικοτητα ολοι οι γυροι τους μαπα ειναι με 1002 προσθετα, αλλα ειναι φθηνοι. Λογικο τοσο μαπα που ειναι θα πει κανεις. Αλλα αντι πχ τα σουβλατζιδικα να κανουν και καμια μειωση στις τιμες, αφου η ποιοτητα επεσε στον Καιαδα, παμε στο αλλο ακρο με αυξηση των τιμων.
Ε οχι.

Ο λογος παντως που εχουν κλεισει τα περισσοτερα εδω, ειναι ενας συνδιασμος κακων επαγγελματιων, που νομιζουν πως βρηκαν την ευκολη λυση για ευκολο κερδος, και η παντελης ελειψη ποιοτητας. Ολοι ιδιοι ειναι αλλωστε, καποιος θα παραγγειλει απο το σουβλατζιδικο που εστω ξερει Χ χρονια, αντι να παρει το ιδιο πραγμα απο τον νεο που ισως και να εχει λιγο ακριβοτερος.

Επειδη παντως εχω πολλους γνωστους στη περιοχη, λιγο πολυ τα ιδια λεμε οι κατοικοι, καμια σχεση τα σουβλατζιδικα σημερα με 15 χρονια πριν. Μηδεν σχεση.

Υγ.
https://menshouse.gr/stekia-fagita/3587/rotisame-10-kallitheates-pio-ine-kalytero-souvlatzidiko-tis-periochis

Ντρεπομαι που ξεστομισαν τετοια απαραδεκτα σουβλατζιδικα οι συνδημοτες μου.

Επεξ/σία από Getta Robo
  • Like 2
Δημοσ.
55 λεπτά πριν, theoritikos είπε

Αυτή την απορία έχω και εγώ. Όσα μαγαζιά θυμάμαι στην Καλλιθέα που έτρωγα για χρόνια, ξαφνικά χάλασαν όλα μαζί! Είναι σαν να έκανε κάποιος μάγια στο κρέας που πάει στα γυράδικα της Καλλιθέας. Θυμάμαι πχ, την ψησταριά δίπλα στον σταθμό του ηλεκτρικού. Για χρόνια είχε καλό προϊόν, αλλά μέσα σε μια μέρα έγινε άθλιο.. Έχει μείνει κανένα καλό μαγαζί στην περιοχή?

Υπάρχουν οι ρωσίδες (all time classic), ένα στην Δαβάκη που λειτουργεί από το 1960 και δυο καλά και καινούργια έχω βρει στην Αγίων Πάντων χαμηλά κοντά στον σταθμό του Ταύρου.

Δημοσ.
8 minutes ago, elorant said:

Υπάρχουν οι ρωσίδες (all time classic), ένα στην Δαβάκη που λειτουργεί από το 1960 και δυο καλά και καινούργια έχω βρει στην Αγίων Πάντων χαμηλά κοντά στον σταθμό του Ταύρου.

Εχει χαλασει απειρα. Πηρα πριν το καλοκαιρι, καμια σχεση με αυτο που ηταν και ετρωγα. Πρεπει να το εδωσε σε ανηψιες της, δεν ειναι οι ιδιες. Οχι απλα χαλασε, αλλα δεν αξιζε τα λεφτα του.

Το δευτερο ειναι ο Σταυρος, τα 2 τελευταια ειναι ενταξει σουβλακια. Μεγαλα κιολας.

Δημοσ.

Στην περιοχή Θησείου και πέριξ υπάρχει ποιοτικό σουβλατζίδικο ή μόνο σκυλιά-γατιά; Όποτε είμαι στην περιοχή (ευτυχώς όχι συχνά) και χρειάζεται, πάω στα τυφλά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 ώρες πριν, παπι είπε

Πως το βλεπετε, θα έχουμε μπαμ απο τα πιτογυρα; Απο τη μια έχουμε γεμίσει στα σουβλατζίδικα ( άνοιξαν 2 πανω στο Σύνταγμα!!! ) και απο την αλλη εχουν παει οι τιμες στο θεο 2.2-2.5 το οποίο προφανώς δείχνει οτι δεν βγαίνουν. 

Το τζανκ φουντ του Έλληνα, το λαϊκο φθηνό φαγητό της Ελλάδας σίγουρα έχει πέραση τώρα και θα έχει πέραση για πολύ καιρό ακόμα. Έχουμε γεμίσει με σουβλατζίδικα έτσι και αλλιώς, τώρα αν θα ανοίξουν 2 ακόμα σε κάθε περιοχή δεν σημαίνει κάτι νομίζω. Το μόνο που νομίζω πως μπορεί να σημαίνει (αν στεριώσουν) είναι πως έχασαν λίγο λόγο οικονομικής κρίσης τα περισσότερο ακριβά εστιατόρια. Το βλέπω και απ'τον εαυτό μου η αλήθεια είναι, παλιότερα είχα λιώσει στα σουσι κλπ τώρα και σε πιτσαρία με το ζόρι πάω.

Όπως και να'χει στο Μαρούσι (που συνήθως τριγυρίζω εγώ) υπάρχουν διάφορα σουβλατζίδικα, τα χωρίζω σε τρεις κατηγορίες:

• Ημί-κυριλέ που είτε έχουν όμορφο χώρο ή προσπαθούν να κάνουν κάτι ψαγμένο ή και τα δύο.
  • Απλά μαγαζάκια με απλά καθίσματα και ωραία ας πούμε μαστόρικα σουβλάκια.
  • Μαγαζιά που πάνε περισσότερο για μεγαλύτερο σε μέγεθος (αντί για ποιοτικό) σουβλάκι.

Εγώ τελευταία όταν θέλω να κάτσω σε έναν ωραίο κάπως κυριλέ (για σουβλατζίδικο) χώρο και να φάω καλό σουβλάκι πάω στο Cook and Grill, όταν δεν έχω λεφτά (ή δεν θέλει η παρέα να πάμε μακριά απ'το σταθμό) και θέλω να φάω 1 πιτογυρο μόνο πάω στο Σπιτικό Έδεσμα γιατί τα σουβλάκια του είναι τεράστια, όταν έχει πάει 1.00+ ή θέλω καλούλι κεμπάμπ πάω στο Πιταστέρι, και τέλος όταν θέλω ένα απλό τίμιο λαϊκό μαγαζάκι πάω στο σχετικά νέο Subbulus το οποίο κάνει ωραίο τυλιχτό με μπιφτέκι.

ΥΓ. Έχω ακούσει από διάφορους παλιότερους στη ζωή (60+) πως τα τυλιχτά σουβλάκια παλιά δεν ήταν όπως είναι τώρα,  ήταν περισσότερο εύγευστα και πιο απλοϊκά π.χ. δεν είχαν μέσα πατάτες κλπ. Δεν ξέρω αν ισχύει ή αν κλασσικά οι παλιοί θυμούνται επιλεκτικά ο,τι τους αρέσει.

Επεξ/σία από Sanjuro
Δημοσ.

εχω πελωρια αναγκη να διαβαζω τετοια ποιοτικα ποστς..

τοσο πολυ που παρειγγειλα και σουβλακι με καλαμακι κοτοπουλο...2.70 τιμια επιλογη...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 minutes ago, opcorsa said:

εχω πελωρια αναγκη να διαβαζω τετοια ποιοτικα ποστς..

τοσο πολυ που παρειγγειλα και σουβλακι με καλαμακι κοτοπουλο...2.70 τιμια επιλογη...

2,7€???!!! 2πιτο ηταν; Γιγας; Σε ποια περιοχη;

(2,10-2,30€ το πληρωνω, γι'αυτο ξαφνιαστηκα λιγο)

Επεξ/σία από *nenya*
  • Sad 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...