Προς το περιεχόμενο

Σουβλατζίδικα, φούσκα έτοιμη να σκασει;


παπι

Προτεινόμενες αναρτήσεις

6 ώρες πριν, Thaninho είπε

Που ζείτε και έχει 2.2 με 2.5 το σουβλάκι αυτές οι τιμές για την περιοχή μου είναι πριν το 2008. Τώρα παίζουμε από 2.70 3.20

Στην αργυρουπολη που ειμαι, εχει 2.2 εως 2.4, και τουλαχιστον το 50% των σουβλατζιδικων εδω ειναι τοπ. Σε φαση που εχω συνηθισει ποιοτητα και γευση, και οπου αλλου και να παω μου φαινονται σαπια η μετρια στην καλυτερη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

Στην αργυρουπολη που ειμαι, εχει 2.2 εως 2.4, και τουλαχιστον το 50% των σουβλατζιδικων εδω ειναι τοπ. Σε φαση που εχω συνηθισει ποιοτητα και γευση, και οπου αλλου και να παω μου φαινονται σαπια η μετρια στην καλυτερη.

Αργυρουπολη; Στου διαολου τον πατερα ειναι, που να ερθουμε εκει; :) Κατι σε ΒΠ;

Επεξ/σία από Zerg13
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

10 ώρες πριν, παπι είπε

Πως το βλεπετε, θα έχουμε μπαμ απο τα πιτογυρα; Απο τη μια έχουμε γεμίσει στα σουβλατζίδικα ( άνοιξαν 2 πανω στο Σύνταγμα!!! ) και απο την αλλη εχουν παει οι τιμες στο θεο 2.2-2.5 το οποίο προφανώς δείχνει οτι δεν βγαίνουν. 

Τα δύο πιο αισχροκερδή προϊόντα είναι ο καφές και το πυτόγυρο. Η ζήτηση ανεβάζει τις τιμές .... 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ δεν ξέρω πότε θα σκάσει η φούσκα του καφέ.
Πάω στο περίπτερο και όχι μόνο βλέπω να φτιάχνει καφέδες άλλα έχει βάλει και διανομέα.Πάω σε τοπικό σουπερμάρκετ και βλέπω να φτιάχνουν καφέ.Περνάω από το κέντρο της πόλης και βλέπω κάθε τόσο και ένα take away καφέ.Ορισμένα από αυτά είναι τόσο τρύπες που το έχω απορία από που μπήκε ο υπάλληλος.Πάω στον φούρνο και βλέπω καφέ.Πάω στην καφετέρια για καφέ και δεν βρίσκω να κάτσω.Τι άλλαξε  την τελευταία δεκαετία?

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4 λεπτά πριν, Muchacho είπε

Εγώ δεν ξέρω πότε θα σκάσει η φούσκα του καφέ.
Πάω στο περίπτερο και όχι μόνο βλέπω να φτιάχνει καφέδες άλλα έχει βάλει και διανομέα.Πάω σε τοπικό σουπερμάρκετ και βλέπω να φτιάχνουν καφέ.Περνάω από το κέντρο της πόλης και βλέπω κάθε τόσο και ένα take away καφέ.Ορισμένα από αυτά είναι τόσο τρύπες που το έχω απορία από που μπήκε ο υπάλληλος.Πάω στον φούρνο και βλέπω καφέ.Πάω στην καφετέρια για καφέ και δεν βρίσκω να κάτσω.Τι άλλαξε  την τελευταία δεκαετία?

Το κούρεμα και η μουστάκα στο αβαταρ σου

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 λεπτά πριν, Muchacho είπε

Τι άλλαξε  την τελευταία δεκαετία?

1. εχουμε πολυ περισσοτερο χρονο για σκοτωμα (ανεργια / ημιαπασχοληση)

2. εχει πεσει παρα πολυ η καταναλωση φραπε, παραδοσιακα σπιτισιος καφες, και ολοι θελουν εσπρεσο απο μηχανη (καθως οι φτηνες σπιτικες μηχανες δεν κανουν για αξιοπρεπη espresso).

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

10 ώρες πριν, παπι είπε

Η αύξηση της τιμης δείχνει αδυναμία στο κέρδος. Τρέμετε σουβλακολαγνοι

Κάνεις λάθος φίλε μου. Αύξηση της τιμής δείχνει αύξηση της ζήτησης. Πριν 5 -6 χρόνια που η κρίση είχε βαρέσει κόκκινο και έκλεινε ο ένας μετά τον άλλον υπήρχαν σουβλατζίδικα που είχαν πάει το πιτόγυρο στο 1.80 για να επιβιώσουν.

Στο κέντρο της αθήνας και γενικότερα σε μέρη με τουρισμό, την τιμή τη διαμορφώνει η αγοραστική δύναμη των ξένων.

Και μεταξύ μας τώρα, η τιμή του πιτόγυρου συγκριτικά με οτιδήποτε άλλο μπορείς να φας απ έξω είναι αρκετά χαμηλή. Με 5 ευρώ είσαι χορτάτος ενώ με πίτσα-μπεργκερ-κρεπα θες κοντά δεκαρικάκι για να είσαι κομπλέ. Άρα δυστυχώς με τη ζήτηση που έχει το σουβλάκι και με την ήδη χαμηλή του τιμή προβλέπω να ανέβει λίγο κάτω από τα 3 ευρώ.

  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, Muchacho είπε

Εγώ δεν ξέρω πότε θα σκάσει η φούσκα του καφέ.
Πάω στο περίπτερο και όχι μόνο βλέπω να φτιάχνει καφέδες άλλα έχει βάλει και διανομέα.Πάω σε τοπικό σουπερμάρκετ και βλέπω να φτιάχνουν καφέ.Περνάω από το κέντρο της πόλης και βλέπω κάθε τόσο και ένα take away καφέ.Ορισμένα από αυτά είναι τόσο τρύπες που το έχω απορία από που μπήκε ο υπάλληλος.Πάω στον φούρνο και βλέπω καφέ.Πάω στην καφετέρια για καφέ και δεν βρίσκω να κάτσω.Τι άλλαξε  την τελευταία δεκαετία?

Είναι η πιο φτηνή/ώρα "διασκέδαση".

Επεξ/σία από Lanike71
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

7 ώρες πριν, le vent nous porterAAAA είπε

οικονομικα δεν εχω σπουδασει αλλα μπορω να κλονισω τον συλλογισμο σου με 2 μονο λεξεις: φροζεν γιογκαρτ, τα τααααν!!!

Τα μαγαζιά που πουλάνε σουβλάκια υπάρχουν εδώ και δεκαετίες. Τα μαγαζιά με το παγωμένο γιαούρτι ήταν μια μόδα ενός καλοκαιριού. Δεν υπάρχει σύγκριση μεταξύ των δύο.

1 ώρα πριν, TheGrisGrisMan είπε

Αφήνοντας ανοιχτο ένα ενδεχόμενο να κανεις χιούμορ, νομίζω ότι το «φούσκα» αναφέρεται στα σουβλατζίδικα ως επιχείρηση και όχι στο σουβλακι που αγοράζει ο καταναλωτής...

Το ίδιο πράγμα είναι ρε μάστορα. Για να σκάσουν τα μαγαζιά σημαίνει ότι θα σκάσει το προϊόν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

9 ώρες πριν, Thaninho είπε

Που ζείτε και έχει 2.2 με 2.5 το σουβλάκι αυτές οι τιμές για την περιοχή μου είναι πριν το 2008. Τώρα παίζουμε από 2.70 3.20

2 με 2.2€ παίζει στη περιοχή μου (Δραπετσώνα)... 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φανταστείτε να μένατε Χαλάνδρι.
Είχαμε φύγει για διακοπές και μόλις επιστρέψαμε είχε ανοίξει σουβλατζίδικο μέσα στο σαλόνι μας. 😀

Γενικά παρατηρώ πως ανοίγουν πολύ συχνά κάποια, και επίσης συχνά κλείνουν.
Θα έλεγα πως χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες:
- Τα παλιά, κλασικά που υπάρχουν 30 χρόνια στην περιοχή. Τα μόνα που υπήρχαν, τα μόνα που θα υπάρχουν όταν περάσει η μόδα του Χαλανδρίου. Γενικά είναι πολύ καλά και με διάφορες τιμές. (Πχ ο Καυτερός, μαγαζί 40+ ετών, με ελάχιστες αλλαγές που πρέπει να ξέρεις για να τον βρεις, ακριβό, δουλεύει σαν τρελός με πελατεία από όλη την Αττική.)

 - Τα πιο καινούρια, στυλάτα, πιο καθαρά (φαινομενικά) που μαζεύουν πολύ κόσμο λόγω  τοποθεσίας. Αυτά θα κλείσουν τελευταία. (Πχ Τενεκεδάκια, I Love Souvlaki)

-  Τα καινούρια, trendy με παράξενες σως και μεγάλη ποικιλία, συνήθως με πολύ καλό χώρο. Αυτά κλείνουν  χωρίς να προλάβεις να καταλάβεις πότε άνοιξαν. Ονόματα δεν θυμάμαι, γιατί δεν κρατάνε. Οι λόγοι προφανείς: Όχι, το τσένταρ δεν ταιριάζει στο σουβλάκι και δεν θα πληρώσω παραπάνω τον πιτόγυρο επειδή την είδαν κάπως και αποφάσισαν να βάλουν πανάκριβες καρέκλες)

 

  • Like 2
  • Confused 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα σουβλατζίδικα είναι όντως "άπειρα". Αν ο κόσμος όμως ενδιαφερόταν για το τι έτρωγε (κυρίως γευστικά εννοώ, αλλά και ποιοτικά) θα έκλειναν κιόλας πολλά με γρηγορότερους ρυθμούς. Να εκλείψουν τελείως ή σε τεράστιο βαθμό, δεν υπάρχει καμία περίπτωση. Ανατρίχιασα και μόνο με την σκέψη...

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 ώρες πριν, ManFromEarth είπε

1. εχουμε πολυ περισσοτερο χρονο για σκοτωμα (ανεργια / ημιαπασχοληση)

2. εχει πεσει παρα πολυ η καταναλωση φραπε, παραδοσιακα σπιτισιος καφες, και ολοι θελουν εσπρεσο απο μηχανη (καθως οι φτηνες σπιτικες μηχανες δεν κανουν για αξιοπρεπη espresso).

Για το 1 δεν ειμαι σιγουρος γιατι τα περισσοτερα μαγαζια που ανοιγουν για καφε ειναι ορθαδικα. Δεν ειναι η κλασικη καφετερια που πεφτει ξυσιμο με τσουγκρανα. Ειναι ο καφες του 1.5-2€ που θα παρεις στη δουλεια, στο αυτοκινητο κλπ. Ωστοσο παραμενει ενα σημαντικο εξοδο αμα παιρνεις καθε μα καθε μερα. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, elorant είπε

Το ίδιο πράγμα είναι ρε μάστορα. Για να σκάσουν τα μαγαζιά σημαίνει ότι θα σκάσει το προϊόν.

δλδ αν ανοίξουν 10000 σουβλατζίδικα σε μια περιοχή που σηκώνει μολις 3 (ως αγορα), δεν θα αποδειχτεί «φούσκα» η επένδυση για οσους επένδυσαν σε αυτά τα 10000 σουβλατζίδικα επειδή το σουβλάκι που αγοράζουν οι καταναλωτες κάνει 2€ και δεν είναι μακροπρόθεσμη επένδυση; Γιατί αυτό προκύπτει απο το αρχικό σου ποστ. 

 

Βασικά απο ότι κατάλαβα δεν εκανες χιούμορ όποτε οκ, άστο, άκυρο αυτό που έγραψα και τώρα και πριν...

Επεξ/σία από TheGrisGrisMan
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...