Προς το περιεχόμενο

Σουβλατζίδικα, φούσκα έτοιμη να σκασει;


παπι

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μόλις τώρα, Torasu είπε

Είναι μπόλικοι αυτοί που υιοθετούν το σκεπτικό ότι θα ανοίξουν

Ειναι γενικοτερο αυτο με τις νεες επιχειρησεις,οχι μονο στο σαβουραδικο.

Παει ο καθε ΑΣΧΕΤΟΣ που βρηκε ενα κεφαλαιο να ανοιξει επιχειρηση που δεν την εχει δουλεψει ποτε,για αυτο και κλεινουν τοσα καφε/ψησταριες.

Αν δεν εχεις δουλεψει ρε φιλε το αντικειμενο μερικα χρονια πως στο διαολο πας να ανοιξεις μαγαζι;

Εγω ειμαι τεχνικος Η/Υ,δε θα παω να ανοιξω ψαραδικο γιατι ειναι δεδομενο οτι θα πατωσει.

Αυτο το διαστημα δουλευω σε καφετερια,την οποια ανοιξε ανθρωπος που δουλευει πολλα χρονια στο αντικειμενο.

1 τετραγωνο πιο κατω απο εμας ανοιξε καφε ενας..συνταξιουχος αεροπορος,ο οποιος φυσικα δεν κοβει ουτε 150 ευρω Ζ.

 

1 ώρα πριν, Ntinaras είπε

Γενικα εχουμε πηξει στην "επιχειρηματικοτητα" στην ελλαδα, και εχουμε μονο σουβλατζιδικα και καφετεριες. Αυτο υποθετω πως γινεται επειδη οσοι εχουν λεφτα να ανοιξουν επιχειρηση, ειναι ανιδεικευτοι.

Το πιο σωστο που εχεις πει,κατα τη γνωμη μου φυσικα.

  • Like 5
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 645
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
56 λεπτά πριν, le vent nous porterAAAA είπε

τύπε έχεις δύο καφετέριες, η μία δεν έχει κίνηση αλλά όχι απλά κόβεις αποδείξεις για τα πάντα με ζήλο αλλά κόβεις και παραπάνω για καφέδες που δεν πούλησες ποτέ

η δεύτερη είναι τίγκα στον κόσμο, χάρις το καλό σημείο, τα γκομενάκια γλάστες που πίνουν καφέ/ποτό τζάμπα μαζί με τις 10 φίλες τους στο πιο κεντρικό τραπέζι για να μαζέψεις μπακούρια (και πίστεψε με τα μπακούρια είναι άαααααπειρα και αχόοορταγα) οι οποίες 10 χρόνια μετά θα αγωνίζονται για την ισότητα των φύλων και την παύση του φαινομένου να βλέπεται η γυνή σαν κομμάτι κρέας, αλλά τέλος πάντων άλλο ήθελα να πω, η δεύτερη καφετέρια δεν κόβει ούτε για δείγμα, 2-3 προπέρσινες κομμένες να φαίνονται και τα υπόλοιπα τεφτερο-ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΑΛΛΑ Η ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΣΕΡΒΙΤΟΥΡΟΥ ΤΑΚΗ-ΤΟΜΕΑΣ Β2

άνετα με λίγο μαγείρεμα και λίγους λογιστούληδες😎 στο κατόπι σου, εμφανίζεις τις πρώτες ύλες που καταναλώνεις στο δεύτερο μαγαζί ως προμήθεια του πρώτου, μοιράζεις και τα έσοδα και γενικά από ένα μούφα μαγαζί και ένα μπραβοβιζιτοπροβεβλημένο, έχεις σύνολο δύο υγιέστατες επιχειρήσεις, να καμαρώνουν και τα σόγια στο φου μπού.

 

Περιγραφεις 2 Ζημιογονες επιχειρησεις στα χαρτια με καρουζελ τιμολογια εκατονταδων χιλιαδων που κανουν κρα ... παρολ αυτα δεν ειναι ξεπλυμα αυτο που περιεγραψες..ξεπλυμα λεμε οταν εχεις μαυρα απο αλλη δουλεια και θες να τα κανεις νομιμα εσοδα χωρις μεγαλη χασουρα

Επεξ/σία από kage
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 ώρες πριν, παπι είπε

Η απότομη αύξηση τιμξς και προσφοράς δείχνει φούσκα. Τοδαμε και με το μπιτκοιν που πριν κανα εξάμηνο το μισό ινσο εγινε τρειντρερς και αναλυτές τεχνικής ανάλυσης.

Δεν υπάρχει καμία απότομη αύξηση της τιμής. Οι τιμές στα σουβλάκια κυμαίνονται από 2 μέχρι 2,5 ευρώ και η οποιαδήποτε αύξηση είναι σταδιακή. Για να είχες φούσκα θα έπρεπε να πάνε από τα 2 ευρώ στα 10 μέσα σε ένα μήνα ή άντε το πολύ ένα χρόνο.

Το βασικό όμως είναι αλλού και δεν το καταλαβαίνεις γιατί δεν καταλαβαίνεις από οικονομικά. Η οποιαδήποτε φούσκα βασίζεται σε προσδοκίες. Δηλαδή ανεβαίνει η τιμή ενός προϊόντος ή υπηρεσίας γιατί ο κόσμος πιστεύει ότι θα αυξηθεί η αξία του στο μέλλον. Το σουβλάκι δεν μπορεί να ανήκει σε αυτή την κατηγορία γιατί δεν έχει διάρκεια. Δεν το αγοράζεις για να το φας σε πέντε χρόνια, όπως γίνεται ας πούμε με τα κρασιά που θεωρούνται είδος προς επένδυση. Άρα δεν μπορεί να χτιστεί προσδοκία πάνω του ώστε να λειτουργήσει ως επενδυτικό προϊόν. Φούσκα σημαίνει ότι ξυπνάνε ένα πρωί όσοι έχουν αγοράσει ένα προϊόν κι ανακαλύπτουν ότι οι προσδοκίες τους ήταν εσφαλμένες οπότε καταρρέουν οι τιμές και χάνουν όλοι τα λεφτά τους. Τι λεφτά να χάσεις από το σουβλάκι; Το πλήρωσες, το έφαγες, με τις υγείες σου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

12 λεπτά πριν, elorant είπε

Δεν υπάρχει καμία απότομη αύξηση της τιμής. Οι τιμές στα σουβλάκια κυμαίνονται από 2 μέχρι 2,5 ευρώ και η οποιαδήποτε αύξηση είναι σταδιακή. Για να είχες φούσκα θα έπρεπε να πάνε από τα 2 ευρώ στα 10 μέσα σε ένα μήνα ή άντε το πολύ ένα χρόνο.

Το βασικό όμως είναι αλλού και δεν το καταλαβαίνεις γιατί δεν καταλαβαίνεις από οικονομικά. Η οποιαδήποτε φούσκα βασίζεται σε προσδοκίες. Δηλαδή ανεβαίνει η τιμή ενός προϊόντος ή υπηρεσίας γιατί ο κόσμος πιστεύει ότι θα αυξηθεί η αξία του στο μέλλον. Το σουβλάκι δεν μπορεί να ανήκει σε αυτή την κατηγορία γιατί δεν έχει διάρκεια. Δεν το αγοράζεις για να το φας σε πέντε χρόνια, όπως γίνεται ας πούμε με τα κρασιά που θεωρούνται είδος προς επένδυση. Άρα δεν μπορεί να χτιστεί προσδοκία πάνω του ώστε να λειτουργήσει ως επενδυτικό προϊόν. Φούσκα σημαίνει ότι ξυπνάνε ένα πρωί όσοι έχουν αγοράσει ένα προϊόν κι ανακαλύπτουν ότι οι προσδοκίες τους ήταν εσφαλμένες οπότε καταρρέουν οι τιμές και χάνουν όλοι τα λεφτά τους. Τι λεφτά να χάσεις από το σουβλάκι; Το πλήρωσες, το έφαγες, με τις υγείες σου.

οικονομικα δεν εχω σπουδασει αλλα μπορω να κλονισω τον συλλογισμο σου με 2 μονο λεξεις: φροζεν γιογκαρτ, τα τααααν!!!

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 ώρες πριν, le vent nous porterAAAA είπε

οικονομικα δεν εχω σπουδασει αλλα μπορω να κλονισω τον συλλογισμο σου με 2 μονο λεξεις: φροζεν γιογκαρτ, τα τααααν!!!

Τι θα λέγατε να άνοιγε κάποιος  lidl-οσουβλατζίδικο με ανάλογες τιμές.:rolleyes:

  • Like 3
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

50 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Τι θα λέγατε να άνοιγε κάποιος  lidl-οσουβλατζίδικο με ανάλογες τιμές.:rolleyes:

Έχουν ανοίξει κάποιοι Ασιάτες. 

Στις περιοχες που εξαφανίστηκαν σκύλοι και γάτες 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

6 ώρες πριν, ss13 είπε

Ευτυχώς που πρόκειται για fictional character, διότι αν το διάβαζε θα είχε εκραγεί το κεφάλι του...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

5 ώρες πριν, Thaninho είπε

Που ζείτε και έχει 2.2 με 2.5 το σουβλάκι αυτές οι τιμές για την περιοχή μου είναι πριν το 2008. Τώρα παίζουμε από 2.70 3.20

Γενικά όλοι που ζείτε? Εδώ έχει 1,50 στον πιό κοντινό και άντε μέχρι 2 σε αυτούς που είναι σε εμπορικό σημείο με τραπέζια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Koίτα....επειδή δουλεύω σε σουβλατζίδικο (σαν ντελιβερυ) στην Αθήνα...

Τυλιχτό 2.2,τυλιχτό γίγας 3.00, σουβλάκι (καλαμάκι στην αθηναική διάλεκτο) 1.5, πίττα σκέτη (κομμένη 0.4), σκεπαστή ατομική 5.9, σκεπαστή γίγας7.9 και πάει λέγοντας.

6 μηχανάκια κλείνουμε κάθε μέρα με καμια 200 παραγγελίες πακέτο (όλοι μαζί) έξω τα τραπέζια που έχουν όσες έχουν...

Άλλα μαγαζιά κοντά σε μας έχουν πολύ λιγότερη δουλειά.Αλλά άλλα μαγαζιά σε διπλανή περιοχή έχουν 12-13 μηχανάκια με 30-35 παραγγελίες στο κλείσιμο το καθένα μηχανάκι (όμως είναι brand).

Oπότε όχι δεν θα πεθάνει το πιτόγυρο.Για πολλά χρόνια ακόμα.

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

8 ώρες πριν, Ntinaras είπε

Γενικα εχουμε πηξει στην "επιχειρηματικοτητα" στην ελλαδα, και εχουμε μονο σουβλατζιδικα και καφετεριες. Αυτο υποθετω πως γινεται επειδη οσοι εχουν λεφτα να ανοιξουν επιχειρηση, ειναι ανιδεικευτοι.

Αυτό γίνεται επειδή το κράτος δεν γουστάρει τους ελεύθερους επαγγελματίες και μέσω της υπερβολικής φορολογίας σκοτώνει την επιχειρηματικότητα. Το βολεύει οι επιλογές μας να είναι είτε εκμετάλλευση στις λίγες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα (που με τη σειρά του τις εκμεταλλεύεται με υψηλή φορολογία) ή να ονειρευόμαστε μια θέση στο Δημόσιο. Αυτή η κατάσταση εξυπηρετεί τα φαγοπότια στο Ελληνικό Δημόσιο και ΣΙΑ.

Οπότε λοιπόν, κάποιος που γουστάρει να είναι ελεύθερος επαγγελματίας και έχει να αντιμετωπίσει υψηλά ενοίκια καταστημάτων και υπερβολική φορολογία, είναι φυσιολογικό να στρέφεται προς επιχειρήσεις με χαμηλότερο ρίσκο όπως εκείνες που περιλαμβάνουν φαγητό ή/και ποτό. Ειδικά στο αλκοόλ όσα καπέλα και να του βάλουν στην τιμή ο κόσμος φαίνεται να το αγοράζει με αποτέλεσμα να βλέπουμε πια μπύρες των 330ml στα 5 με 8 ευρώ.

Όσο το κράτος μισεί τον ελεύθερο επαγγελματία και την επιχειρηματικότητα, θα βλέπουμε μόνο καφετέριες και σουβλατζίδικα.

  • Like 9
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, renovatio3 είπε

Απορία,όταν λέτε σουβλατζίδικα εννοείτε και αυτά που πουλάνε ''καλαμάκια'' εκεί χάμου ή είναι άλλη κατηγορία αυτά;

Ναι αυτα διπλα στους σταθμους του μετρο.ξερεις...

  • Like 4
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάντως, όσον αφορά τις τιμες, μην ξεχνάμε ότι  υπάρχει και μια τάση, κυρίως στο γύρο, να βάζουν περισσότερη ποσότητα και να το συνδυάζουν με μεγαλύτερη τιμή. Το πιτόγυρο με τα 2.5€ / 2.8€ είναι πολύ μεγαλύτερο απο το παλαιότερο των 1.8€ / 2.0€ σαν ποσότητα. Προκειται για μια κλασική τακτική πώλησης (το όνομα της οποίας μου διαφεύγει τώρα) με την οποία προσωπικα δεν συμφωνώ... Τα «τέρατα» αυτά είναι αδύνατο να τα φάς στο δρόμο (διαλύεται μολις το δαγκώσεις και τρέχουν ζουμιά παντου).

 

 

5 ώρες πριν, elorant είπε

Φούσκα σημαίνει ότι ξυπνάνε ένα πρωί όσοι έχουν αγοράσει ένα προϊόν κι ανακαλύπτουν ότι οι προσδοκίες τους ήταν εσφαλμένες οπότε καταρρέουν οι τιμές και χάνουν όλοι τα λεφτά τους. Τι λεφτά να χάσεις από το σουβλάκι; Το πλήρωσες, το έφαγες, με τις υγείες σου.

Αφήνοντας ανοιχτο ένα ενδεχόμενο να κανεις χιούμορ, νομίζω ότι το «φούσκα» αναφέρεται στα σουβλατζίδικα ως επιχείρηση και όχι στο σουβλακι που αγοράζει ο καταναλωτής...

Επεξ/σία από TheGrisGrisMan
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...