Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
8 minutes ago, phanispal said:

Καλά κάνουν οι «με είπες και σε είπα» και μας κράζουν για το καλαμάκι με ατάκες τύπου «φραπέ θα πιεις;».

Όχι, δεν κάνουν καλά. Το καλαμάκι και το σουβλάκι, είναι το ίδιο.

On 08/09/2018 at 16:20, CheOnWeb said:

Λοιπόν, κάποτε δεν υπήρχε η πίτα. Έπαιρνες 3-4 σουβλάκια (ή καλαμάκια) και σου έδιναν και αντίστοιχες φετούλες ψωμί.
Αργότερα, αντί για ψωμί, τα τύλιγαν σε πίτα. Ζητούσες "σουβλάκι με πίτα", που για συντομία έμεινε "σουβλάκι" και όπως σωστά είπε ο elorant, για το απλό σουβλάκι, χρησιμοποιήθηκε ο άλλος όρος για το μακρόστενο ξυλαράκι ψησίματος, το "καλαμάκι". Ο όρος προέρχεται από παλιά, πριν τα βιομηχανοποιημένα μακρόστενα ξυλαράκια, όπου το ψήσιμο του κρέατος γινόταν με καλάμια σχισμένα κατά μήκος στα τέσσερα.

Αυτά, για όσους νομίζουν ότι το καλαμάκι είναι μόνο τού Φραπέ.

Sorry για το off topic.

 

 

  • Like 1
Δημοσ.

O όρος σουβλάκι, όπως και ο όρος καλαμάκι, ειναι λεξεις άρρικτα συνδεδεμένες με το γνωστό φαγητό. Τιποτε δεν ειναι λάθος και ειναι εντελως ανουσιο να το συζητάμε σοβαρά (για χαβαλέ έχει πλάκα αυτο που βάζουμε οι Βορειοι, τη πίτα και ένα πλαστικο καλαμάκι, όπως και έχει πλάκα να ζητάμε σουβλάκι και να μας δινουν μια μικρή σούβλα)

Σε κάθε περίπτωση, είτε σουβλάκι,είτε καλαμάκι, είτε σάντουιτς, εννούμε το ιδιο πράγμα που ειναι νοστιμότατο και του γουστάρουμε οι περισσότεροι. Σε κάθε περιοχή σέβεσαι τα τοπικά θέλω και το ζητάς ανάλογα :P 

Δημοσ.

ΟΚ, μπορεί να είναι έτσι, αλλά η ουσία είναι ότι έχει επικρατήσει, όχι ότι είναι απαραίτητα σωστό.

Βέβαια δικαιολογείται σαφώς πιο εύκολα σε σχέση με τα κασέρια και τα σάντουιτς που δεν έχουν πραγματικά καμία βάση, είναι άλλα ντ' άλλων. Αλλά κι αυτοί θα σου πουν ότι αυτό έχει επικρατήσει για συντομία μπλα μπλα, και ότι συνεννοούνται μπλα μπλα.

  • Like 2
Δημοσ.

Ξέρω σουβλατζίδηκο που έχει την απάντηση: το κρέας το περνάει σε κομμάτια από καλάμι που κόβει ο ίδιος. Και δικαίως τα λέει καλαμάκια. 841963_BbBfe8FdGH1XM86MVaYVOX9sSAmdmndte

  • Like 3
  • Thanks 2
Δημοσ.
10 minutes ago, unforgiven said:

Ξέρω σουβλατζίδικο που έχει την απάντηση: το κρέας το περνάει σε κομμάτια από καλάμι που κόβει ο ίδιος. Και δικαίως τα λέει καλαμάκια.

Ναι, έτσι είναι, το έχω εξηγήσει πολλές σελίδες πριν και ξανά 3 ποστ πριν.

  • Like 1
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, CheOnWeb είπε

Ναι, έτσι είναι, το έχω εξηγήσει πολλές σελίδες πριν και ξανά 3 ποστ πριν.

Ναι, αλλά εδώ έχουμε ντοκουμέντα! 😂

  • Like 1
Δημοσ.

Μπαγασες, το γεγονος οτι εχουν γραφτει 40 σελιδες για αυτο το θαυμα του αρχαιου κοσμου, επ ονοματι "σουβλακι" αποδικνυει οτι δεν ειναι φουσκα και δεν θα σκασει :D

  • Like 7
Δημοσ.

Κάντε χάρη στον εαυτό σας, αγοράστε μια απλή ψησταριά και μάθετε να μαρινάρετε και να ψήνετε δικά σας σουβλάκια.Γίνετε φίλοι με το χασάπη να σας δίνει κανα καλό κομμάτι και ψάξτε συνταγές για μαρινάρισμα. Μία στο τόσο μάζωξη με φίλους και ψήσιμο είναι απειρα καλύτερο από παραγγελία από οποιοδήποτε σουβλατζίδικο.

  • Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, m3fisto είπε

αγοράστε μια απλή ψησταριά

Ε εντάξει, δεν είναι και το πιο εύκολο πράμα να κάθεσαι να ανάβεις κάρβουνα για ψύλλου πήδημα... 

  • Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Ε εντάξει, δεν είναι και το πιο εύκολο πράμα να κάθεσαι να ανάβεις κάρβουνα για ψύλλου πήδημα... 

Δικιο εχεις σε ένα βαθμό. ειναι μπελάς και ουτε εγώ το κάνω όσο συχνά θα ήθελα και καταφεύγω σε ντελίβερι. Τις φορές όμως που ψήνω το αποτέλεσμα είναι πολύ καλύτερο. Μια φορά το μήνα παντως άνετα βγαίνει :D

Δημοσ.
Στις 7/9/2018 στις 12:01 ΠΜ, Βασίλης_29 είπε

Σκεφτόμουν να ανοίξω και εγώ ένα τέτοιο θέμα αλλά με πρόλαβες. Τα έχουμε συζητήσει ξανά στο παρελθόν βέβαια από το insomnia τέτοια θέματα.

Δεν ξέρω κατά πόσο σωστή είναι η χρήση της έννοιας "φούσκα" καθώς τα περισσότερα μαγαζιά δεν αποτελούν μια μεγάλη αλυσίδα αλλά ανήκουν σε διαφορετικούς ιδιοκτήτες.

Πριν τρεις ημέρες κανονίσαμε να βγούμε για φαγητό με τέσσερα φιλαράκια επειδή ο ένας θα φύγει για Καναδά. Ψάχναμε σε τι μαγαζιά θα πάμε σε περιοχές όπως Αγ. Δημήτριος και Δάφνη. Ήτανε να πάμε σε μια πιτσαρία στην Δάφνη αλλά διαπιστώσαμε οτι ήταν κλειστή, μάλλον μόνιμα καθώς τα περισσότερα μαγαζιά έχουν ανοίξει μετά τις διακοπές. Αφού σκεφτήκαμε που θα πάμε αποφασίσαμε να πάμε σε ένα σουβλατζίδικο στον Αγ. Δημήτριο στο οποίο είχαμε πάει πριν 1.5 μήνα και το φαγητό ήταν καλό. Φτάνουμε μετά από 20 λεπτά περπάτημα και διαπιστώσαμε οτι είχε κλείσει και εκείνο, δυσαρεστημένοι κατεβήκαμε στο μετρό της Δάφνης και φάγαμε σε ένα από τα 2-3 μαγαζιά με σουβλάκια που υπήρχαν εκεί, ευτυχώς το φαγητό ήταν καλό. Σε συζήτηση που κάναμε λέγαμε για τα σουβλατζίδικα και οτι άλλα δύο που γνώριζε ο φίλος μου έκλεισαν. 

Εδώ που μένω Εξάρχεια, ο Κάββουρας είχε κλείσει για 2.5 χρόνια περίπου και άνοιξε ξανά, δοκίμασα και η ποιότητα ήταν κάτω του μετρίου, χειρότερα από το προηγούμενο, προβλέπω σε λίγα χρονάκια να ξανακλείσει. 

Να μην σχολιάσω γενικώς οτι το κέντρο της Αθήνας είναι σκέτη απογοήτευση όσον αφορά την ποιότητα και το καλό φαγητό από σουβλατζίδικα και ψητοπωλεία. Ακόμα και φίλο να ρωτήσεις και να σου πει οτι στο τάδε μαγαζί έχουν καλό φαγητό, αν ο άλλος δεν είναι καλοφαγάς και δεν έχει δοκιμάσει από πολλά μαγαζιά μπορεί να σου πει άκυρη άποψη. Πλέον όλοι έχουν πατάτες σκατά ποιότητας, κρέας σκληρό και αδιάφορο.

Γενικό συμπέρασμα, πολλά τέτοια μαγαζιά θα κλείσουνε και θα παραμείνουν μόνο λίγα και καλά.

Τώρα όσοι ακόμα έχουν κάποια φράγκα στην άκρη και προτιμούν να τα πετάξουν σε μια επένδυση σουβλατζίδικου χωρίς να έχουν εμπειρία και γνώσεις για το πως θα παρέχουν καλό και ποιοτικό φαγητό, κακό του κεφαλιού τους. Επίσης σημαντικό ρόλο παίζει και το μέρος, αν δεν είναι κεντρικό ή σχετικά κεντρικό, ακόμα και καλός να είσαι μπορεί ο τζίρος να μην επαρκεί για τα πάγια και λειτουργικά έξοδα.

 

Οι ψησταριες παντα ειχανε λεφτα. Και τωρα ακομα πανε καλα

Στη γειτονια μου οι σουβλατζιδες εχουνε μεριδια και σε αλλα μαγαζια της περιοχης. Ουσιαστικα στους σουβλατζηδες ανηκουν οι πλατειες. (οχι οτι ο καφες δεν εχει τρελλο κερδος)

Αρκετοι ομως το γυρισανε απο ψησταρια σε ταβερνα, εχουν πιασει τα διπλανα μαγαζια που ειχανε κλεισει και βαλανε τραπεζια. Πιασανε πεζοδρομια και πλατειες και δουλευουν ακομα και Δευτερα βραδυ με κοσμο. Καθε μερα.  (Οι παραδοσιακες ταβερνες τις περιοχης ειναι ολες κλειστες την Δευτερα).  Εχουμε ψησταρια που εχει απεξω 7 μηχανακια.

Στις γειτονιες γενικα βρισκεις καλυτερη ποιοτητα απο το κεντρο.

Οπως και να εχει στο κεντρο ο πελατης ειναι περαστικος και δεν απασχολει εαν θα ξαναρθει η οχι. Χωρια που εχεις και τους 5 εκ. τουριστες πλεον.

Ο μονος που μου φανηκε αξιοπρεπης ειναι αυτος που εχει το μεγαλο μαγαζι στην πλατεια στο γκαζι. Τιμιος. Και φυσικα παει τρενο, ειναι γεματο το μαγαζι του.

 

Δημοσ.
12 minutes ago, gpolic said:

Ο μονος που μου φανηκε αξιοπρεπης ειναι αυτος που εχει το μεγαλο μαγαζι στην πλατεια στο γκαζι. Τιμιος. Και φυσικα παει τρενο, ειναι γεματο το μαγαζι του.

Τον Κάνδαυλο λες; Εκεί πήγαινα πάντα μετά τα ξενύχτια στο Fox XD [α ρε νιάτα!]

  • Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, soter79 είπε

Το σουβλάκι και η κρύα μπύρα στην Ελλάδα το κατακαλοκαιρο είναι γεύση από τον παράδεισο.....

Η προβατίνα προτίστως αλλά ok, δεν θα τα χαλάσουμε εκεί :) 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, m3fisto είπε

Κάντε χάρη στον εαυτό σας, αγοράστε μια απλή ψησταριά και μάθετε να μαρινάρετε και να ψήνετε δικά σας σουβλάκια.Γίνετε φίλοι με το χασάπη να σας δίνει κανα καλό κομμάτι και ψάξτε συνταγές για μαρινάρισμα. Μία στο τόσο μάζωξη με φίλους και ψήσιμο είναι απειρα καλύτερο από παραγγελία από οποιοδήποτε σουβλατζίδικο.

Οποτε ψηνω ολοι τρωνε εκτος απο μενα που εχω φαει ολη την τσικνα, το καψιμο, και την καρβουνιλα. Καλυτερα delivery απο εκει που ξερω η σε ταβερνα. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...