Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 645
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
16 hours ago, orck said:

Στο Everest πάω και λέω "ένα σάντουιτς τυρί ζαμπον..." και επαναλάμβανε διορθωμένα για να μαθαίνω και εγώ ο χωριάτης ΚΑΣΕΡΙ, ΖΑΜΠΟΝ :)


Ειχε πλάκα σε λέω.

Αυτό πάλι με τα τυριά πραγματικά δεν μπορείτε να καταλάβετε γιατί το λέμε?!
Είναι καθαρά θέμα ευκολίας στην συνεννόηση μεταξύ μας.

Τα τυριά χωρίζονται απαντώνται στις κρεπερί κλπ. σε 2 κατηγορίες, λευκά/μαλακά τυριά (φέτες) και κίτρινα/ημίσκληρα-σκληρά τυριά (κασέρια).
Για να κάνουμε την συνεννόηση πιο γρήγορη δεν λέμε την φράση "Τοστ με ζαμπόν και λευκό τυρί" λέμε "Τοστ με ζαμπόν και φέτα" ή "Τοστ με ζαμπόν και κασέρι".
Συνήθως τα μαγαζιά έχουν, από λευκά: Μανούρι, Φέτα και από κίτρινα: Γκούντα άντε και καπνιστό.

Φυσικά και ξέρουμε ότι υπάρχουν γκούντα, έμενταλ κλπ. 
Αν θα πάμε στον πάγκο με τα τυριά στο σουπερ μάρκετ, δεν λέμε "βάλε μου μισό κιλό κασέρι... και ο άλλος ως δια μαγείας ξέρει τι λέμε..." προφανώς.
Λέμε μισό κιλό Μετσοβόνε ή γκούντα ΝΟΥΝΟΥ...

  • Like 2
Δημοσ.
6 ώρες πριν, phanispal είπε

Επίσης, για κάποιον σαν εμένα που άντε να φάω απ' έξω 2 φορές το μήνα, πόση σημασία έχει τελικά αν θα έχει παραπάνω λίπος; Τι να το κάνω το «υγιεινό» σουβλάκι άμα είναι άνοστο;  Σε λίγο θα ψάχνουμε για καθαρά κοκορέτσια και θα γελάει ο κόσμος.

Μα ποσο ανοστο είναι τελικα? Μηπως δε βαζουν αλατι? Aλλαξε σουβαλτζιδικο.

Υγιεινο σουβαλκι δεν υπαρχει, στα καρβουνα δε τα κανουν?

Το κοκορετσι είναι out of the question:)

6 ώρες πριν, talibanakos είπε

Εσυ φαινεσαι να γνωριζεις πολλα.

Μπαα δεν είναι μυστικο, λογικα θα το γνωριζει και η γιαγια μου.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, beatshooter είπε

Απορώ ποιός σάς έχει πει ότι τό ζωικό λίπος είναι κακό... μάλλον η ίδιοι πού προωθούν ένα κάρο επεξεργασμενες αηδιες...

Συμφωνώ, αλλά μήν το παρεξηγήσουμε. Όλα εξαρτώνται από τη συχνότητα που το τρώς, τις ποσότητες, και τις αναλογίες με τα υπόλοιπα που τρώς καθημερινά.

Ένα πιάτο ζωικό λίπος την ημέρα, του εμφράγματος του λέει έλα........

  • Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, XPHSTOS_ είπε

Αυτό πάλι με τα τυριά πραγματικά δεν μπορείτε να καταλάβετε γιατί το λέμε?!
Είναι καθαρά θέμα ευκολίας στην συνεννόηση μεταξύ μας.

Τα τυριά χωρίζονται απαντώνται στις κρεπερί κλπ. σε 2 κατηγορίες, λευκά/μαλακά τυριά (φέτες) και κίτρινα/ημίσκληρα-σκληρά τυριά (κασέρια).
Για να κάνουμε την συνεννόηση πιο γρήγορη δεν λέμε την φράση "Τοστ με ζαμπόν και λευκό τυρί" λέμε "Τοστ με ζαμπόν και φέτα" ή "Τοστ με ζαμπόν και κασέρι".
Συνήθως τα μαγαζιά έχουν, από λευκά: Μανούρι, Φέτα και από κίτρινα: Γκούντα άντε και καπνιστό.

Φυσικά και ξέρουμε ότι υπάρχουν γκούντα, έμενταλ κλπ. 
Αν θα πάμε στον πάγκο με τα τυριά στο σουπερ μάρκετ, δεν λέμε "βάλε μου μισό κιλό κασέρι... και ο άλλος ως δια μαγείας ξέρει τι λέμε..." προφανώς.
Λέμε μισό κιλό Μετσοβόνε ή γκούντα ΝΟΥΝΟΥ...

Μεταξύ σας αφού συνεννοείστε οκ, αλλά η αλήθεια είναι ότι τα έχετε μπερδέψει λίγο...είναι εντελώς αυθαίρετο να λες τυρί μόνο τη φέτα! Επίσης δεν υπάρχουν «φέτες», μία είναι η φέτα! Δηλαδή το κασέρια - φέτες είναι χειρότερο και από το τυρί - κασέρι! :lol:

Η πίτσα 4 τυριά πρέπει να είναι ψιλομπέρδεμα ε; :P 

(Πλάκα κάνω, ελπίζω να μη παρεξηγείται κανένας με τέτοια θέματα ).

Δημοσ.
10 ώρες πριν, XPHSTOS_ είπε

Αυτό πάλι με τα τυριά πραγματικά δεν μπορείτε να καταλάβετε γιατί το λέμε?!
Είναι καθαρά θέμα ευκολίας στην συνεννόηση μεταξύ μας.

Τα τυριά χωρίζονται απαντώνται στις κρεπερί κλπ. σε 2 κατηγορίες, λευκά/μαλακά τυριά (φέτες) και κίτρινα/ημίσκληρα-σκληρά τυριά (κασέρια).
Για να κάνουμε την συνεννόηση πιο γρήγορη δεν λέμε την φράση "Τοστ με ζαμπόν και λευκό τυρί" λέμε "Τοστ με ζαμπόν και φέτα" ή "Τοστ με ζαμπόν και κασέρι".
Συνήθως τα μαγαζιά έχουν, από λευκά: Μανούρι, Φέτα και από κίτρινα: Γκούντα άντε και καπνιστό.

Φυσικά και ξέρουμε ότι υπάρχουν γκούντα, έμενταλ κλπ. 
Αν θα πάμε στον πάγκο με τα τυριά στο σουπερ μάρκετ, δεν λέμε "βάλε μου μισό κιλό κασέρι... και ο άλλος ως δια μαγείας ξέρει τι λέμε..." προφανώς.
Λέμε μισό κιλό Μετσοβόνε ή γκούντα ΝΟΥΝΟΥ...

 

Πριν χρόνια, είχα πάρει το βραδινο ΚΤΕΛ από Αθήνα για Θεσσαλονίκη. Όσο πάλευα να κοιμηθώ ήταν μια κοπέλα γύρω στα 25 που έπρηζε τον οδηγό, κι εμένα παράλληλα, ότι πήγε σουπερμάρκετ στην Αθήνα και ζήτησε μισό κιλό κασέρι φέτα κι έκραζε εννοείται τον καημένο τον υπάλληλο που δεν καταλάβαινε τι σκατά ήθελε η κοπέλα και τη ρώτησε το πολύ απλό : "Τι θες κοπέλα μου, μισο κιλό κασέρι ή μισό κιλό φέτα;" 

Από το λίγο που κατάφερα να αποκρυπτογραφήσω η κοπέλα ήθελε μισό κιλό φέτα, αλλά συνέχισε να επιμένει ότι ήθελε μισό κιλό κασέρι φέτα. Προφανώς στο φτωχό της μυαλό όλα τα τυριά ήταν κασέρια. Ο μονόλογος με τον οδηγό κράτησε 45' στις 12.30 το βράδυ. 

  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, kgkatzi είπε

Πριν χρόνια, είχα πάρει το βραδινο ΚΤΕΛ από Αθήνα για Θεσσαλονίκη. Όσο πάλευα να κοιμηθώ ήταν μια κοπέλα γύρω στα 25 που έπρηζε τον οδηγό, κι εμένα παράλληλα, ότι πήγε σουπερμάρκετ στην Αθήνα και ζήτησε μισό κιλό κασέρι φέτα κι έκραζε εννοείται τον καημένο τον υπάλληλο που δεν καταλάβαινε τι σκατά ήθελε η κοπέλα και τη ρώτησε το πολύ απλό : "Τι θες κοπέλα μου, μισο κιλό κασέρι ή μισό κιλό φέτα;" 

Από το λίγο που κατάφερα να αποκρυπτογραφήσω η κοπέλα ήθελε μισό κιλό φέτα, αλλά συνέχισε να επιμένει ότι ήθελε μισό κιλό κασέρι φέτα. Προφανώς στο φτωχό της μυαλό όλα τα τυριά ήταν κασέρια. Ο μονόλογος με τον οδηγό κράτησε 45' στις 12.30 το βράδυ. 

Ήταν καλό γκομενάκι τουλάχιστον ; 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, AristidisZ είπε

Ήταν καλό γκομενάκι τουλάχιστον ; 

Καλή ήταν αλλά μεγάλη γλωσσοκοπάνα. Δεν άξιζε την ταλαιπωρία.

  • Like 6
Δημοσ.

Το θέμα με τα τυριά και τα σάντουιτς των Θεσσαλονικιών, και των καλαμακίων των Αθηναίων/υπόλοιπης χώρας, νομίζω είναι ένα από τα αντιπροσωπευτικότερα παραδείγματα συνήθειας και εθελοτυφλίας. Δηλαδή ξέρουμε ότι είναι άκυρο, αλλά έτσι μάθαμε και δεν έχουμε σκοπό να το διορθώσουμε.

Αλλά το τραγελαφικό είναι που προσπαθούμε να πείσουμε την άλλη πλευρά (ενδεχομένως και τους εαυτούς μας) ότι έχει λάθος και διαβάζεις σχόλια σε fora και YouTube και γίνεται ένας χαμός, βρισίδια και κατάρες. Δηλαδή πόση ηλιθιότητα πια;

Δημοσ.
1 hour ago, phanispal said:

Το θέμα με τα τυριά και τα σάντουιτς των Θεσσαλονικιών, και των καλαμακίων των Αθηναίων/υπόλοιπης χώρας, νομίζω είναι ένα από τα αντιπροσωπευτικότερα παραδείγματα συνήθειας και εθελοτυφλίας. Δηλαδή ξέρουμε ότι είναι άκυρο, αλλά έτσι μάθαμε και δεν έχουμε σκοπό να το διορθώσουμε.

Αλλά το τραγελαφικό είναι που προσπαθούμε να πείσουμε την άλλη πλευρά (ενδεχομένως και τους εαυτούς μας) ότι έχει λάθος και διαβάζεις σχόλια σε fora και YouTube και γίνεται ένας χαμός, βρισίδια και κατάρες. Δηλαδή πόση ηλιθιότητα πια;

Τι πρόβλημα υπάρχει με τα καλαμάκια;

Δημοσ.
1 minute ago, gdriver said:

μάλλον , το σουβλάκι που κάποτε εννουσαν μερικοί το τυλιχτό, ήθελε να γράψει

"Καλαμάκι" λέει. Το "σουβλάκι" είναι, καλώς ή κακώς, εν συντομία το "σουβλάκι με πίτα". 

Δημοσ.

Αθηναίος είμαι, αλλά αναγνωρίζω ότι ο όρος «σουβλάκι» είναι πιο ταιριαστός απ' τον όρο «καλαμάκι» όταν αναφερόμαστε στο γνωστό έδεσμα με το ξυλάκι και τα κομμάτια κρέατος.

Καλά κάνουν οι «με είπες και σε είπα» και μας κράζουν για το καλαμάκι με ατάκες τύπου «φραπέ θα πιεις;».

Αυτό που αποκαλούμε εμείς σουβλάκι, είναι πιο σωστά το λεγόμενο τυλιχτό, πίτα σουβλάκι, πιτόγυρο κ.ά..

Αν και φαντάζομαι ότι σε παγκόσμιο επίπεδο όταν οι ξέμπαρκοι ακούν τον όρο «σουβλάκι», το τυλιχτό τους έρχεται στο μυαλό. Έχει επικρατήσει δηλαδή.

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, CheOnWeb είπε

"Καλαμάκι" λέει. Το "σουβλάκι" είναι, καλώς ή κακώς, εν συντομία το "σουβλάκι με πίτα". 

στην αρχή δεν το έπιασα γιατί έγω όταν λέω σουβλάκι εννοώ το καλαμάκι και ποτέ το τυλιχτό πίτα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...