Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Oι γυροι παντως ερχονται απο εργοστασιο, εκει να δεις λεφτα τι προμηθευουν.

Επισης ο σουβλατζης της γειτονιας εχει ενα τροχο για τον γυρο wizard νομιζω λεγεται και μου ειπε οτι ειναι πατεντα αμερικανικη και τα ανταλλακτικα καθε 6-8 μηνες κοστιζουν 300 ευρω οι λεπιδες και αλλα. Υπαρχουν και κινεζικα μου ειπε πιο φτηνα.\

Δεν ξερω αν ισχυει αυτο για την πατεντα...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, phanispal είπε

Μπορεί να είναι κι έτσι, το point μου είναι ότι το καλαμάκι δεν είναι όπως παλιά. Παλιά είχε αρκετό λίπος. Ίσως ήταν πιο ανθυγιεινό, αλλά σίγουρα ήταν πιο νόστιμο.

Τώρα είναι και σκέτο κρέας, λίγοι ψήνουν και στα κάρβουνα, και έχεις το γνωστό αποτέλεσμα.

Πλέον τέτοιο καλαμάκι βρίσκω μόνο στο Μοσχάτο/Ρέντη, στο Χρόνη Express, κοντά στη Λαχαναγορά. Ίσως παίζει κι αλλού αλλά δεν το γνωρίζω.

Δηλαδη εγκρίνεις το λιπος επειδή είναι πιο νοστιμο? Και τρεχεις κιολας σε ειδικα σημεια να το αποκτησεις? Δε νομιζω παντως οι ξενοι να ενδιαφερθηκαν ξαφνικα για την υγεια μας και τωρα να μας στελνουν αποκλειστικα κρεας, δε τους συμφερει και οικονομικα.

Μηπως μπερδευεσαι με το καλαμακι χοιρινο και το καλαμακι κοτοπουλο? Το δευτερο είναι λιγοτερο γευστικο από το πρωτο. Πριν από πολλα χρονια θυμαμαι ότι τα καλαμακια ηταν μονο χοιρινα, μετα εφτιαξαν και τα κοτοπουλενια για οσους ειχαν(ή φοβουνταν ότι θα αποκτησουν) θεματα υγειας.

Επεξ/σία από rus
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, rus είπε

Κανενας σουβλατζης δε φτιαχνει μονος του τα καλαμακια. Φυσικα.

Γιατί φυσικά; Σίγουρα παλιότερα κάποιοι θα το κάνανε. Αλλά και έτοιμα που τα παίρνουν δεν έρχονται σε αυτή τη μορφή από το εξωτερικό, κρέας έρχεται και τα φτιάχνουν καλαμάκια οι εταιρείες εδώ, γι'αυτό λέω ότι όπως το παραγγείλει το κάθε μαγαζί θα το πάρει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, rus είπε

Δηλαδη εγκρίνεις το λιπος επειδή είναι πιο νοστιμο?

Το αν εγκρίνω τα παλιά καλαμάκια ή όχι είναι άλλο θέμα, μην το γυρίσουμε σε διατροφές κ.λπ..

Απλά είπα ότι παλιά ήταν πιο νόστιμο και εξήγησα κάποιους απ' τους λόγους.

Πλέον είναι βιομηχανοποιημένο και οριακά γευστικό, πολλές φορές είναι άνοστο και βαρετό. Και κάπου εδώ τίθεται για μένα το θέμα του καταναλωτή που αναφέρθηκε πιο πάνω. Έχουμε αποδεχτεί ότι έτσι είναι πλέον το σουβλάκι, παραγγέλνουμε σαν πρόβατα, και νομίζουμε ότι είναι και τρομερό κιόλας.

Αναφορά σε κείμενο

Και τρεχεις κιολας σε ειδικα σημεια να το αποκτησεις?

Όταν τυχαίνει να περάσω από εκεί δύσκολα θα χάσω την ευκαιρία. Αλλιώς όχι, δεν ξενιτεύομαι για να φάω 3-4 καλαμάκια.

Επεξ/σία από phanispal
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, zio10 είπε

Γιατί φυσικά; Σίγουρα παλιότερα κάποιοι θα το κάνανε. Αλλά και έτοιμα που τα παίρνουν δεν έρχονται σε αυτή τη μορφή από το εξωτερικό, κρέας έρχεται και τα φτιάχνουν καλαμάκια οι εταιρείες εδώ, γι'αυτό λέω ότι όπως το παραγγείλει το κάθε μαγαζί θα το πάρει.

Πόσο παλιοτερα? Ειναι πολυ δυσκολο και χρονοβορο να κατσει να κανει αυτή τη δουλεια ο μαγαζάτορας, να μετραει μια μια τη ποσοτητα, να τα πατικωνει κιολας.

6 λεπτά πριν, phanispal είπε

Το αν εγκρίνω τα παλιά καλαμάκια ή όχι είναι άλλο θέμα, μην το γυρίσουμε σε διατροφές κ.λπ..

Απλά είπα ότι παλιά ήταν πιο νόστιμο και εξήγησα κάποιους απ' τους λόγους.

 

Ειναι σιγουρο ότι το λιπος είναι νοστιμοτερο, ειδικα όταν το εχουν πλακωσει στα μπαχαρικα. Αλλωστε εκει πονταρουν αυτοι που κονομανε πουλωντας μας σκουπιδια :)

Επεξ/σία από rus
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, rus είπε

Ειναι σιγουρο ότι το λιπος είναι νοστιμοτερο, ειδικα όταν το εχουν πλακωσει στα μπαχαρικα. Αλλωστε εκει πονταρουν αυτοι που κονομανε πουλωντας μας σκουπιδια

Παλιότερα δεν ήταν πλακωμένα στα μπαχαρικά. Λίπος είχαν, αλλά ήταν λουκούμια. Το έβαζες στο στόμα και σου 'φευγε ο τάκος.

Επίσης, για κάποιον σαν εμένα που άντε να φάω απ' έξω 2 φορές το μήνα, πόση σημασία έχει τελικά αν θα έχει παραπάνω λίπος; Τι να το κάνω το «υγιεινό» σουβλάκι άμα είναι άνοστο;  Σε λίγο θα ψάχνουμε για καθαρά κοκορέτσια και θα γελάει ο κόσμος.

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, talibanakos είπε

Γιατι νομιζεις οτι ολοι αυτοι ξερουνε να φανε;

Τι θα πει αν ξέρεις να φας? Εγώ είπα να τρως κάτι και να το απολαμβάνεις. Τώρα αν είναι κάποιος μαζόχας και γουστάρει να πηγαίνει σε μαγαζιά με φαγητά που δεν τα απολαμβάνει και δεν του αρέσουν, γούστο του και καπέλο του.

Δημοσ.

Εχω δει και εγω σε σουβλατζιδικο στα νοτια προαστια να φτιαχνουν τα καλαμακια μονοι τους. Ηταν ενα πλαστικο κουτι περιπου 15Χ15Χ20 και εβαζε κομματια κρεας μεσα, αφου το γεμιζε περναγε τα καλαμακια. Μετα απο αυτο με μαχαιρι ξεχωριζε το καθε καλαμακι μεσα απο τις σχισμες που ειχε το πλαστικο κουτι. Κατι τετοιο θυμαμαι.

  • Like 1
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, rus είπε

Κανενας σουβλατζης δε φτιαχνει μονος του τα καλαμακια. Φυσικα.

Δεν ισχύει, υπάρχουν κάποιοι που τα φτιάχνουν μόνοι τους, αλλά είναι πάρα πολύ λίγοι.

  • Like 2
Δημοσ.

 

3 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

Τι θα πει αν ξέρεις να φας? Εγώ είπα να τρως κάτι και να το απολαμβάνεις. Τώρα αν είναι κάποιος μαζόχας και γουστάρει να πηγαίνει σε μαγαζιά με φαγητά που δεν τα απολαμβάνει και δεν του αρέσουν, γούστο του και καπέλο του.

Μη σου φαίνεται παράξενο, είναι αυτό που σου λέω πιο πάνω. Έχω φάει από τόσα σουβλατζίδικα που φτιάνουν άνοστα, τυποποιημένα, βιομηχανοποιημένα σουβλάκια κι όμως δουλεύουν. Αφού πλέον η πλειοψηφία των σουβλατζίδικων έτσι είναι. Οπότε είτε ψάχνεις να βρεις κάποιο παραδοσιακό, είτε το κόβεις, είτε συνεχίζεις να τρως κάτι που ίσως να μην το γουστάρεις και τόσο, απλά είναι σουβλάκι και ο Έλληνας δε γίνεται να μη φάει σουβλάκι.

  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

 

29 λεπτά πριν, rus είπε

Κανενας σουβλατζης δε φτιαχνει μονος του τα καλαμακια. Φυσικα.

Εσυ φαινεσαι να γνωριζεις πολλα.

Επεξ/σία από talibanakos
Δημοσ.

Παλιά τα κρέατα ήταν πιο νόστιμα όχι γιατί είχαν περισσότερο λίπος αλλά γιατί τα ζώα τρέφονταν καλύτερα. Πλέον όλες οι τροφές είναι βιομηχανοποιημένος πολτός που τρέχα γύρευε τι έχει μέσα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...