Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γενικά, στα πάντα υπάρχει καπέλο στην Κύπρο, αλλά η διαχρονική αξία του πιτόγυρου όπως την έμαθα εγώ στη Θεσσαλονίκη τις δεκαετίες των 90s και 00s, ήταν ότι είχες ένα πολύ χορταστικό γεύμα σε εξαιρετικά προσιτή τιμή.

Εδώ δεν υπάρχει αυτή η αξία.

3 λεπτά πριν, mp123 είπε

Καλα τα λεει ο προηγουμενος που θελετε την μπακα γεματη. Στο σουβλακι δεν βαζεις πατατες.

Εγώ μιά ζωή μεγάλωσα με πατάτες στο πιτόγυρό μου. Εσύ ζήτα να μήν σου βάζουν. :-)

  • Απαντ. 645
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, panther_512 είπε

Γενικά, στα πάντα υπάρχει καπέλο στην Κύπρο, αλλά η διαχρονική αξία του πιτόγυρου όπως την έμαθα εγώ στη Θεσσαλονίκη τις δεκαετίες των 90s και 00s, ήταν ότι είχες ένα πολύ χορταστικό γεύμα σε εξαιρετικά προσιτή τιμή.

Εδώ δεν υπάρχει αυτή η αξία.

Εγώ μιά ζωή μεγάλωσα με πατάτες στο πιτόγυρό μου. Εσύ ζήτα να μήν σου βάζουν. :-)

Ιεροσυλος. Εμεις μεγαλοσαμε χωρις πατατες, κετσαπ, μουσταρδες, σωσ κλπ αηδιες. 😎

  • Like 3
Δημοσ.
13 minutes ago, panther_512 said:

Εσύ ζήτα να μήν σου βάζουν.

Εγώ πάντως, ζητάω αυτά που θέλω να βάλει κι όχι αυτά που δεν θέλω! Το "απ' όλα" δεν λέει (πια) τίποτα. Άλλος βάζει πατάτες, άλλος δεν βάζει, άλλος βάζει τζατζίκι, άλλος όχι. Δεν βγαίνει άκρη έτσι.

Spoiler

Πελάτης: Φίλε, μου κάνεις 2 χωρίς κρεμμύδι;
Σουβλατζής: Φιλαράκι, μου τέλειωσε το κρεμμύδι, να σου κάνω χωρίς ντομάτα;
😜

 

  • Like 3
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, orck είπε

Στην Κυπρο προσπαθουν να αντιγραψουν την... "μανουλα" που ειναι το Ηνωμενο Βασιλειο.

Φίλος είναι σε προάστειο της Αγγλίας , πήγε ένας Έλληνας , άνοιξε σουβλατζίδικο , 5 ευρώ το σουβλάκι , όχι πολύ καλό ΑΛΛΑ δουλεύει τρελλά , γίνεται πανικός από τον κόσμο , ζούνε οι Άγγλοι για μπύρες και σουβλάκια B)

  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ss13 είπε

Φίλος είναι σε προάστειο της Αγγλίας , πήγε ένας Έλληνας , άνοιξε σουβλατζίδικο , 5 ευρώ το σουβλάκι , όχι πολύ καλό ΑΛΛΑ δουλεύει τρελλά , γίνεται πανικός από τον κόσμο , ζούνε οι Άγγλοι για μπύρες και σουβλάκια B)

ε ναι, μετα την παμπ κεμπαπ, ενα στανταρ αγγλικο βραδυ

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, orck είπε

Πηγαινε στο athenian στο Λονδινο να δεις πικρα, δινουν 5λιρες για ενα σουβλακι, ουσιαστικα για την νοσταλγια της Ελλαδας οσοι Ελληνες ειναι εκει για δουλεια. Και απο μεγεθος μην φανταστεις κατι το συγκλονιστικο.

Καλά έτσι όπως το είπες μου θύμησες παλιές ταινίες του Ξανθόπουλου με τους μετανάστες , στο Λονδίνο όποιος μένει ή εργάζεσαι έχει μαρούλι ( το 90 % , δεν έχουν ανάγκη τις 5 λίρες ) ή κερδίζει αρκετά , οπότε δε νομίζω να είναι θέμα το 5λιρο ( φιλικά ) B)

Δημοσ.
5 ώρες πριν, mp123 είπε

ΙΕμεις μεγαλοσαμε χωρις πατατες, κετσαπ, μουσταρδες, σωσ κλπ αηδιες. 😎

Tζατζικι υπηρε παντως. Συνηθως το ζητουμενο ηταν  με ή χωρις τζατζικι. 

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, Shadows είπε

Eγω θα την πω την κακια μου,πιστευω οτι οι περισσοτεροι απλα θελετε φτηνο μεγαλο σουβλακι να τιγκαρει η μπακα,δεν ειναι κακο αυτο αλλωστε,αλλα οταν βλεπω το ''ποιοτητα'' πισω απο το μεσο σουβλατζιδικο με γυρους κοτομπεικα και σως γελαω.

Δεν υπαρχει ποιοτητα,ποιοτητα λετε το εφαγα, ειχε ωραια γευση(και τα πατατακια εχουν ωραια γευση,αλλα δεν ειναι ποιοτικα)και δεν με πηγε δηλητηριαση.Δεν παρεξηγω οτι οι περισσοτεροι εχετε αγνοια για τον χωρο της εστιασης και το φαγητο ειναι απλα ενα κουμπι σε site παραγγελιων ή ενα τηλεφωνο και μεχρι εκει.Αλλα η πραγματικοτητα ειναι διαφορετικη και για την τραγικη κατασταση στο σουβλακι μεγαλο μερος ευθυνης εχουμε εμεις ως καταναλωτες γιατι οχι μονο δεν στηριζουμε καλους επαγγελματιες,αλλα ζηταμε πραγματα που ρεαλιστικα δεν γινονται.

Υπερβολές. Όταν λέμε ποιότητα εννοούμε να το τρως και να απολαμβάνεις αυτό που τρως. Ούτε λέμε να τρως κάτι σε μεγάλη ποσότητα και να γεμίζει η κοιλιά σου. Λέμε καλή σχέση ποιότητας μεγέθους και κόστους, τι να το κάνω ένα σουβλάκι αν είναι τέρας αλλά δεν το απολαμβάνω? Απλά πράγματα. Το τι είναι ανθυγιεινό και τι οχι ας το αφήσουμε στην άκρη γιατί εξαρτάται από άλλους παράγοντες.

Ευθύνη σαν καταναλωτές για αυτό το θέμα δεν θεωρώ οτι έχουμε, τουλάχιστον όσα άτομα ξέρω αν δεν τους αρέσει κάτι σε ένα μαγαζί ή το φαγητό δεν το προτιμούν ξανά. Δέχομαι βέβαια οτι για το χάλι αυτό με τα σουβλατζίδικα ευθύνεται η νοοτροπία που υπήρχε ανέκαθεν να βγάλουμε γρήγορο κέρδος να κονομήσουμε και ας κλείσουμε μετά, οτι αρπάξει ο κώλος μας εν ολίγοις. 

Επεξ/σία από Βασίλης_29
Δημοσ.
5 ώρες πριν, ss13 είπε

Φίλος είναι σε προάστειο της Αγγλίας , πήγε ένας Έλληνας , άνοιξε σουβλατζίδικο , 5 ευρώ το σουβλάκι , όχι πολύ καλό ΑΛΛΑ δουλεύει τρελλά , γίνεται πανικός από τον κόσμο , ζούνε οι Άγγλοι για μπύρες και σουβλάκια B)

Χρησιμοποιείς λάθος την έμφαση που δίνουν τα bold.

1 λεπτό πριν, Βασίλης_29 είπε

Υπερβολές. Όταν λέμε ποιότητα εννοούμε να το τρως και να απολαμβάνεις αυτό που τρως. Ούτε λέμε να τρως κάτι σε μεγάλη ποσότητα και να γεμίζει η κοιλιά σου.

Γιατι νομιζεις οτι ολοι αυτοι ξερουνε να φανε;

  • Like 1
Δημοσ.

Έχει δίκιο ο shadows. Επιβιώνουν και όχι απλά επιβιώνουν αλλά βγάζουν και λεφτά μαγαζιά που δεν το αξίζουν. Επειδή η πλειοψηφία δεν ξέρει να φάει...

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, phanispal είπε

Έχει αλλάξει και η νοοτροπία του κόσμου και η ποιότητα πρώτης ύλης.

Παλιά δεν έπαιζαν άνοστες αλάδωτες, τους γύρους δεν τους αγόραζαν έτοιμους βιομηχανοποιημένους από εταιρείες. Τα καλαμάκια είχαν λίπος (άρα ήταν και πιο νόστιμα), τώρα οι περισσότεροι βάζουν σκέτο κρέας ότι και καλά είναι καλύτερο και ποιοτικότερο.

Ποιοι το βαζουν? τα καλαμακια ως επι το πλειστον εισαγωμενα είναι, ερχονται από το εξωτερικο(Δανια, Ολλανδια , Γερμανια).

Επεξ/σία από rus
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, rus είπε

Ποιοι το βαζουν? τα καλαμακια ως επι το πλειστον εισαγωμενα είναι, ερχονται από το εξωτερικο(Δανια, Ολλανδια , Γερμανια).

Όπως το παραγγέλνεις στο φέρνουν (εννοώ όπως το παραγγέλνει το μαγαζί στον προμηθευτή του, ελάχιστοι θα κάτσουν να τα φτιάξουν μονοι τους...).

Δημοσ.

Hoocut και τα μυαλά στα κάγκελα!

μικρό σουβλάκι χειροποίητες πίτες μονο φιλέτα ψιλοκομμένα.

όποιος δεν ψάχνει ποσότητα αλλά ποιότητα και γεύση πρέπει να το δοκιμάσει. στα 2.5-2.8

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, zio10 είπε

Όπως το παραγγέλνεις στο φέρνουν (εννοώ όπως το παραγγέλνει το μαγαζί στον προμηθευτή του, ελάχιστοι θα κάτσουν να τα φτιάξουν μονοι τους...).

Κανενας σουβλατζης δε φτιαχνει μονος του τα καλαμακια. Φυσικα.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, rus είπε

Ποιοι το βαζουν? τα καλαμακια ως επι το πλειστον εισαγωμενα είναι, ερχονται από το εξωτερικο(Δανια, Ολλανδια , Γερμανια)

Μπορεί να είναι κι έτσι, το point μου είναι ότι το καλαμάκι δεν είναι όπως παλιά. Παλιά είχε αρκετό λίπος. Ίσως ήταν πιο ανθυγιεινό, αλλά σίγουρα ήταν πιο νόστιμο.

Τώρα είναι και σκέτο κρέας, λίγοι ψήνουν και στα κάρβουνα, και έχεις το γνωστό αποτέλεσμα.

Πλέον τέτοιο καλαμάκι βρίσκω μόνο στο Μοσχάτο/Ρέντη, στο Χρόνη Express, κοντά στη Λαχαναγορά. Ίσως παίζει κι αλλού αλλά δεν το γνωρίζω.

1 λεπτό πριν, rus είπε

Κανενας σουβλατζης δε φτιαχνει μονος του τα καλαμακια. Φυσικα.

Αυτός που σου λέω πιο πάνω τα φτιάχνει ο ίδιος στις 05:00 που ανοίγει.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...