Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
15 ώρες πριν, aris1986 είπε

3€ σουβλάκι; Που είστε στον Καναδά;

Και πάτε σε τέτοια μέρη;

Καλύτερα sun gaizing...☀️

Στην Κρητη(Χανια Ρεθυμνο) εχει ηδη 2.80-3 ευρω και μιλαμε για φοιτητουπολεις (κυριως το Ρεθυμνο με 10000 φοιτητες).

• Απαντ. 645
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Στην Κρήτη (Ηράκλειο) θυμάμαι είχα φάει στην πενταήμερη κάπου το μακρινό 2001 σουβλάκι που τότε είχε 3€, αλλά ήταν το διπλάσιο.

Νομίζω Πινόκιο λεγόταν το μαγαζί.

Δημοσ.

Το 2001 δεν ειχαμε € αλλα δραχμες...

Εαν σου ζηταγε σουβλατζιδικο 1200δρχ για σουβλακι θα το εκαιγες τουλαχιστον...

3 λεπτά πριν, phanispal είπε

Στην Κρήτη (Ηράκλειο) θυμάμαι είχα φάει στην πενταήμερη κάπου το μακρινό 2001 σουβλάκι που τότε είχε 3€, αλλά ήταν το διπλάσιο.

Νομίζω Πινόκιο λεγόταν το μαγαζί.

• Thanks 1
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, k_w_t είπε

Ναι αυτο λεω... Ειπα οτι ειναι μικρα και εγω αλλα ειναι απο τα πιο γευστικα που εχω φαει ποτε..

Προτιμω την ποιοτητα απο την ποσοτητα...

Στο λέω γιατί μου είχε παραγγείλει ένας φίλος από ένα παρόμοιο με μικρά σουβλάκια , έφαγα 4 και πήγαινα για το 5ο αλλά σταμάτησα B)

Δημοσ.

Που είναι εκείνες οι εποχές που παίρναμε σουβλάκι με 1€, μα τι σουβλάκι όμως!!!

[Όσοι ζόυσαν σε χωριά με ψησταριές ξέρουν ;) ]

• Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, StefStam είπε

Που είναι εκείνες οι εποχές που παίρναμε σουβλάκι με 1€, μα τι σουβλάκι όμως!!!

[Όσοι ζόυσαν σε χωριά με ψησταριές ξέρουν ;) ]

Υπάρχουν ακόμα τέτοια χωριά στην Θεσσαλία 😉

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, k_w_t είπε

Το 2001 δεν ειχαμε € αλλα δραχμες...

Το 2002 θα ήταν τότε, ξέχασα και πότε πήγα πενταήμερη :Ρ

39 λεπτά πριν, k_w_t είπε

Εαν σου ζηταγε σουβλατζιδικο 1200δρχ για σουβλακι θα το εκαιγες τουλαχιστον... 

Μιας και το ανέφερες, αναρωτιέμαι πόσα ζητούσαν για το ίδιο σουβλάκι σε δραχμές.

Αν και 3€ δεν είναι και 1.200 δραχμές.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, phanispal είπε

Το 2002 θα ήταν τότε, ξέχασα και πότε πήγα πενταήμερη :Ρ

Μιας και το ανέφερες, αναρωτιέμαι πόσα ζητούσαν για το ίδιο σουβλάκι σε δραχμές.

Αν και 3€ δεν είναι και 1.200 δραχμές.

Ναι ειναι περιπου 1045 δρχ αλλα σκεψου 1 χιλιαρικο για σουβλακι..

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, k_w_t είπε

180 δραχμές είχε τότε το πίτα γύρο , δες λίγο να γελάσεις

https://el.coinmill.com/EUR_GRD.html#GRD=180

τώρα με 0.54 λεπτά που είχε το σουβλάκι , δεν παιρνεις ούτε ψωμί από το φούρνο , αλλά μη τα συγκρίνουμαι έτσι , η αναλογία είναι διαφορετική B)

Δημοσ.

Κοίτα, το συγκεκριμένο ήταν τεράστιο. Το θέμα είναι ότι κάπου τόσα δίνουμε τώρα για κανονικό σουβλάκι και εδώ και κάποια χρόνια ξέρεις ότι κατά 80% θα είναι και μούφα.

Δημοσ.

Ειτε με ειτε χωρις το ευρω υπαρχει παντα πληθωρισμος. Μην σας πιανει η νοσταλγια για τα σουβλακια που τρωγατε μικροι. Σκατα ηταν και τοτε η ποιοτητα του απλα το μυαλο μας κραταει τα καλυτερα μονο.

Δημοσ.

Μπα, τόσο βιομηχανοποιημένο δεν ήταν. Εκείνα που έφτιαχναν πιο παραδοσιακό ήταν περισσότερα νομίζω, που πλέον έχουν κλείσει.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, phanispal είπε

Μπα, τόσο βιομηχανοποιημένο δεν ήταν. Εκείνα που έφτιαχναν πιο παραδοσιακό ήταν περισσότερα νομίζω, που πλέον έχουν κλείσει.

Εχει κλείσει αυτο το ιστορικό μαγαζί...δυστυχώς

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, orck είπε

Ειτε με ειτε χωρις το ευρω υπαρχει παντα πληθωρισμος. Μην σας πιανει η νοσταλγια για τα σουβλακια που τρωγατε μικροι. Σκατα ηταν και τοτε η ποιοτητα του απλα το μυαλο μας κραταει τα καλυτερα μονο.

Δεν τα λες καλα....

Τα παλια νοσταλγικα χρονια, ο κοσμος ζουσε απο 1000 άλλες δουλειες και δεν ανοιγαν ολοι φαστφουνταδικα με κυριο σκοπο το πως θα πουλησουν την πιο αθλια και φτηνη(γι αυτους) σαπίλα ετσι ωστε να εχουν το μεγιστο κερδος..

Η μεγαλουπολεις τοτε ειχαν 50 φαστφουνταδικα ολα μαζι.. Τωρα ειναι 50 σε καθε γειτονιά...

Ο,τι ετρωγες ηταν απο το σφαξιμο στο σούβλισμα κατευθειαν...

Τωρα  ειναι τοσο ταιραστια η ζητηση σε πρωτη ύλη που γινονται 1000 ανθυγιηνες πουστιές για να φας εσυ κι εγω το καθε λογής ψοφήμι...

• Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...