Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 7/9/2018 στις 6:54 ΜΜ, Sanjuro είπε

Το τζανκ φουντ του Έλληνα, το λαϊκο φθηνό φαγητό της Ελλάδας σίγουρα έχει πέραση τώρα και θα έχει πέραση για πολύ καιρό ακόμα. Έχουμε γεμίσει με σουβλατζίδικα έτσι και αλλιώς, τώρα αν θα ανοίξουν 2 ακόμα σε κάθε περιοχή δεν σημαίνει κάτι νομίζω. Το μόνο που νομίζω πως μπορεί να σημαίνει (αν στεριώσουν) είναι πως έχασαν λίγο λόγο οικονομικής κρίσης τα περισσότερο ακριβά εστιατόρια. Το βλέπω και απ'τον εαυτό μου η αλήθεια είναι, παλιότερα είχα λιώσει στα σουσι κλπ τώρα και σε πιτσαρία με το ζόρι πάω.

Όπως και να'χει στο Μαρούσι (που συνήθως τριγυρίζω εγώ) υπάρχουν διάφορα σουβλατζίδικα, τα χωρίζω σε τρεις κατηγορίες:

• Ημί-κυριλέ που είτε έχουν όμορφο χώρο ή προσπαθούν να κάνουν κάτι ψαγμένο ή και τα δύο.
  • Απλά μαγαζάκια με απλά καθίσματα και ωραία ας πούμε μαστόρικα σουβλάκια.
  • Μαγαζιά που πάνε περισσότερο για μεγαλύτερο σε μέγεθος (αντί για ποιοτικό) σουβλάκι.

Εγώ τελευταία όταν θέλω να κάτσω σε έναν ωραίο κάπως κυριλέ (για σουβλατζίδικο) χώρο και να φάω καλό σουβλάκι πάω στο Cook and Grill, όταν δεν έχω λεφτά (ή δεν θέλει η παρέα να πάμε μακριά απ'το σταθμό) και θέλω να φάω 1 πιτογυρο μόνο πάω στο Σπιτικό Έδεσμα γιατί τα σουβλάκια του είναι τεράστια, όταν έχει πάει 1.00+ ή θέλω καλούλι κεμπάμπ πάω στο Πιταστέρι, και τέλος όταν θέλω ένα απλό τίμιο λαϊκό μαγαζάκι πάω στο σχετικά νέο Subbulus το οποίο κάνει ωραίο τυλιχτό με μπιφτέκι.

ΥΓ. Έχω ακούσει από διάφορους παλιότερους στη ζωή (60+) πως τα τυλιχτά σουβλάκια παλιά δεν ήταν όπως είναι τώρα,  ήταν περισσότερο εύγευστα και πιο απλοϊκά π.χ. δεν είχαν μέσα πατάτες κλπ. Δεν ξέρω αν ισχύει ή αν κλασσικά οι παλιοί θυμούνται επιλεκτικά ο,τι τους αρέσει.

Οχι και 60+, εγω που ειμαι 40+ θυμαμαι για τις πατατες οτι πριν 25-30 χρονια, ισως και λιγοτερο, δεν βαζανε, αν καποιος ηθελε μπορει και να ζητουσε αλλα δεν ηταν ο κανονας οπως τωρα που πρεπει να ζητησεις να μην σου βαλουν. Οι πατατες ειναι καθαρα για μπουγιο και εις βαρος του κρεατος στην περιπτωση του πιτογυρου. 

• Like 1
Δημοσ.

Ναι, αλλά και το πολύ κρέας στο τυλιχτό δεν είναι το καλύτερο. Δεν τρώγεται εύκολα/ευχάριστα αν είναι τιγκαρισμένο.

Βέβαια οι περισσότεροι θα σου πουν «τι λε ρε, αυτό είναι το ωραίο, μισό κιλό κρέας και δυο μερίδες πατάτες στην πίτα να γουσταίρνουμε».

Για μένα το σωστό σουβλακοτυλιχτό θέλει λίγα και καλά, κρέας-ντομάτα-κρεμμύδι-άντε και κανά τζατζίκι σε μικρές ποσότητες για να κατέβει αέρας. Απλά έτσι θέλεις τουλάχιστον +1 τεμάχιο κάθε φορά.

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, Aias said:

εχει βελτιωθει πολυ.Δεν ειναι σαν pizzahut αλλα απο dominos την προτιμαω.

Αν έχει και για σημείο σύγκρισης τη pizza hut σωθήκαμε... 😛

Επεξ/σία από ThReSh
  • Like 2
Δημοσ.

Εμενα προσωπικα μου αρεσει το σουβλακι με γιαουρτι...

Εχει ενα σουβλατζιδικο στο Κουκακι το οποιο εχει πολυ γευστικο σουβλακι αλλα σχετικα μικρο. Δεν το φορτωνει με πατατες κτλ και παντα απο εκει τρωω...

Ειναι σουβλατζιδικο απο την δεκαετια του 70 που τοτε ητανπολυ μικρο με  παραθυρο και παραγγελνες απ'εξω και μετα μετακομισε στον πεζοδρομο χωρις να χαλασει την ποιοτητα.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, ThReSh είπε

Αν έχει και για σημείο σύγκρισης τη pizza hut σωθήκαμε... 😛

Λίγα για την Pizza Hut παίκτη.

Μάθαμε τώρα και προσβάλουμε τα ιερά και τα όσια!

• Like 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, skiabox είπε

Πλάκα κάνεις!

• Super Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 minutes ago, skiabox said:

ΓΤΠΚ είναι...

18 minutes ago, Aias said:

εσυ ποια εχεις? 

Ένα τοπικό εδώ στη γειτονιά.

Επεξ/σία από ThReSh
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, k_w_t είπε

Εχει ενα σουβλατζιδικο στο Κουκακι το οποιο εχει πολυ γευστικο σουβλακι αλλα σχετικα μικρο. Δεν το φορτωνει με πατατες κτλ και παντα απο εκει τ

Αν λες το πρώτο του άρθρου

https://www.ladylike.gr/articles/living/exodos/to-kalutero-soyvlaki-ths-polhs.3306502.html

ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ , συγγνώμη κιόλας αλλά αυτό είναι σουβλάκι για νάνους ( χωρίς παρεξήγηση ) , θέλει 4 σουβλάκια ένας κανονικός άνθρωπος για να χορτάσει ( απλά το είδα λίγο μικρό ) B)

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, ThReSh είπε

ΓΤΠΚ είναι...

Ένα τοπικό εδώ στη γειτονιά.

Δεν εχει ονομα να μαθουμε και εμεις που δεν εχουμε φαει τοσο καλη πιτσα οπως εσυ?

• Super Moderators
Δημοσ.
1 minute ago, Aias said:

Δεν εχει ονομα να μαθουμε και εμεις που δεν εχουμε φαει τοσο καλη πιτσα οπως εσυ?

Gusto Divino λέγεται. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

στο χαλανδρι με 20 ευρω την pizza? εχω φαει αλλα ουτε μου πολυαρεσε ουτε αρεσε και στην τζεπη μου. Βεβαια γουστα ειναι αυτα και πρεπει να σου αρεσει η πολυ λεπτη ζημη. παιζουν που και που κατι κουπονακια βεβαια με καλυτερες τιμες απο groupon,happydeals etc

Επεξ/σία από Aias
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, ss13 είπε

Αν λες το πρώτο του άρθρου

https://www.ladylike.gr/articles/living/exodos/to-kalutero-soyvlaki-ths-polhs.3306502.html

ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ , συγγνώμη κιόλας αλλά αυτό είναι σουβλάκι για νάνους ( χωρίς παρεξήγηση ) , θέλει 4 σουβλάκια ένας κανονικός άνθρωπος για να χορτάσει ( απλά το είδα λίγο μικρό ) B)

Ναι αυτο λεω... Ειπα οτι ειναι μικρα και εγω αλλα ειναι απο τα πιο γευστικα που εχω φαει ποτε..

Προτιμω την ποιοτητα απο την ποσοτητα...

Επεξ/σία από k_w_t
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...