phanispal Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 Αυτό είναι προφανές, αλλά δε συζητούσαμε αυτό. Για την κοστολόγηση της πίτσας έγινε λόγος, και σύγκριση με το σουβλάκι. Κι εγώ υποστηρίζω ότι όπως και το σουβλάκι έχει κάποιο κόστος υλικών, και το σουβλατζίδικο έχει έξοδα ως επιχείρηση, το ίδιο συμβαίνει και με την πίτσα και την πιτσαρία αντίστοιχα. Αν η πίτσα ήταν περισσότερο εξειδικευμένο προϊόν, να σου έλεγα ότι δικαιολογείται η τιμολόγησή της σε ένα βαθμό. Αλλά είναι ζυμάρι με σάπια σάλτσα ντομάτας και αντίστοιχο τυρί.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 14 minutes ago, skiabox said: Πάντως η πίτσα που φτιάχνω εγώ σπίτι υπολογίζω να είναι τουλάχιστον 10 φορές πιο υγιεινή από οποιαδήποτε πίτσα του εμπορίου. Επίσης η εκτέλεση είναι 2 λεπτά περίπου, οπότε γιατί να πάρεις πίτσα από έξω; Γιατί το 90+% (μην πω 98-99%) των ατόμων που κάνουν σπιτική πίτσα έχουν είτε χάλια ζύμη, είτε χάλια τυρί, είτε ξεροψήνεται το τυρί για να μην μείνει άψητη η ζύμη κτλπ... Ναι σε κάποιους μπορεί να αρέσει το ξεροψημένο τυρί/σόλα στην πίτσα, γούστα... Επεξ/σία 11 Σεπτεμβρίου 2018 από ThReSh
AristidisZ Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 2 λεπτά πριν, ThReSh είπε Γιατί το 90+% (μην πω 98-99%) των ατόμων που κάνουν σπιτική πίτσα έχουν είτε χάλια ζύμη, είτε χάλια τυρί, είτε ξεροψήνεται το τυρί για να μην μείνει άψητη η ζύμη κτλπ... Ναι σε κάποιους μπορεί να αρέσει το ξεροψημένο τυρί/σόλα στην πίτσα, γούστα... Για αυτό βρίσκεις μια έτοιμη ζύμη και τελειώνει το θέμα Έχει πολύ ωραία έτοιμη ζύμη ένας φούρνος στη γειτονιά μου με 2.70 € / 3 τεμάχια Αν βρεις συγκεκριμένα υλικά και δεν αφήσεις τη γυναίκα να ασχοληθεί (γιατί στο 99% των περιπτώσεων δε χρησιμοποιεί ρολόι) έχεις μια στάνταρ θερμοκρασία & ώρα ψησίματος και το αποτέλεσμα είναι πρακτικά ίδιο κάθε φορά 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 minute ago, AristidisZ said: Για αυτό βρίσκεις μια έτοιμη ζύμη και τελειώνει το θέμα Έχει πολύ ωραία έτοιμη ζύμη ένας φούρνος στη γειτονιά μου με 2.70 € / 3 τεμάχια Δεν είναι θέμα ζύμης μόνο, είναι θέμα φούρνου και θερμοκρασίας που πιάνει. Αν δεν πιάνει αρκετά μεγάλη ώστε να ψήσει την ζύμη τόσο γρήγορα ώστε να μην αρχίσει να ξεροψήνεται το τυρί, υπάρχει πρόβλημα... Επεξ/σία 11 Σεπτεμβρίου 2018 από ThReSh 1
AristidisZ Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 1 λεπτό πριν, ThReSh είπε Δεν είναι θέμα ζύμης μόνο, είναι θέμα φούρνου και θερμοκρασίας που πιάνει. Βγαίνουμε εντελώς οφφ τόπικ βέβαια, αλλά οκ... Νομίζω όλοι οι φούρνοι μπορούν να πάνε πάνω από 200 σχετικά εύκολα Εγώ την ψήνω στους 230 για κάτι λιγότερο από 10 λεπτά, και προσέχω η ποσότητα των υλικών (ιδίως το τυρί και η σάλτσα) να είναι η ίδια Αν βρεις το "κόλπο" και ακολουθείς πάντα την ίδια διαδικασία νομίζω το αποτέλεσμα κάθε φορά είναι πρακτικά το ίδιο
Super Moderators Thresh Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 Δεν φτάνουν οι 200-250, θέλει πάνω από 300 αν δεν κάνω λάθος...
AristidisZ Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 Μόλις τώρα, ThReSh είπε Δεν φτάνουν οι 200-250, θέλει πάνω από 300 αν δεν κάνω λάθος... Τι να σου πω, ωμή πάντως δε βγαίνει σε καμία περίπτωση στους 230... Και το τυρί λιώνει μια χαρά, και δεν ξεραίνονται τα πράματα, και το ζυμάρι γίνεται ευχάριστα τραγανό
ZELOMOTH Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 10 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Τι να σου πω, ωμή πάντως δε βγαίνει σε καμία περίπτωση στους 230... Και το τυρί λιώνει μια χαρά, και δεν ξεραίνονται τα πράματα, και το ζυμάρι γίνεται ευχάριστα τραγανό Οπως τα λεει ο ThReSh ειναι φιλτατε.... Εγω την διαφορά αυτη την ειδα απ΄οταν αρχισα να ψηνω στον φουρνο της σομπας τον χειμωνα που την βαζω και παει σχεδον 300 βαθμους..
vavoom Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, phanispal είπε Προφανώς όχι, αλλά δε μπορεί να υπερκοστολογείται τόσο πολύ ένα ευτελές προϊόν. Θες δηλαδή να μου πεις κι εσύ ότι δεν είχε μπει «πλαφόν» στις τιμές από τότε που είχαμε δραχμές, ήταν φυσιολογική τιμή οι 1.800 δραχμές για πίτσα όταν το τυλιχτό είχε 250-300. Ή όλα τα υπόλοιπα έξοδα της πιτσαρίας ήταν/είναι 3-4 φορές μεγαλύτερα απ' του σουβλατζίδικου; Νταξ μην τρελαθούμε τώρα. Γι' αυτό με την κρίση είδαμε πώς κινήθηκαν οι τιμές σε σχέση με το τυλιχτό που ανέβηκε. Εγώ πάντως, συμφωνώ μαζί σου. Κάποια στιγμή πριν από 3-4 χρόνια, έβγαλαν στο τοπικό κανάλι TV τον ιδιοκτήτη ενός από τα μεγαλύτερα-κεντρικότερα-παλαιότερα-γνωστότερα μαγαζιά της πόλης (και με αρκετά μηχανάκια delivery), ο οποίος διαφήμιζε ότι κατέβασε τις τιμές 2-3 euro για να φάει ο λαός. Ο δημοσιογράφος τον ρώτουσε επίμονα, από που προέκυψε η συγκεκριμένη έκπτωση, δηλαδή: -προηγουμένως δούλευες στα όρια της αισχροκέρδιας; -έριξες την ποιότητα όλων ή κάποιων των υλικών τώρα; -έγινες καλός σαμαρείτης; Τι απ'όλα αυτά έκανες ρε μεγάλε; Και φυσικά ο επαγγελματίας σφύριζε αδιάφορα και απαντούσε με αοριστολογίες. Εννοείται ότι δεν ξαναπήγα σ'αυτόν.
skiabox Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 Με την βάση που παίρνω από τον Μασούτη θέλει 30 λεπτά για να μην μείνει άψητη η βάση!
opcorsa Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 2 ώρες πριν, skiabox είπε Ελα ρε. Βρήκα άτομο σε ελληνικό forum που δεν πιστεύει στα λεφτόδενδρα; Οπότε είμαστε δύο τώρα! τρεις τυπε 🤗
AristidisZ Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, ZELOMOTH είπε Οπως τα λεει ο ThReSh ειναι φιλτατε.... Εγω την διαφορά αυτη την ειδα απ΄οταν αρχισα να ψηνω στον φουρνο της σομπας τον χειμωνα που την βαζω και παει σχεδον 300 βαθμους.. Δεν αντιλέγω, εμένα πάντως το αποτέλεσμα με αφήνει ικανοποιημένο 1
stepits Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Αφήστε τις πίτσες και τα ζυμάρια... Με το άλλο ζυμάρι και το σουβλάκι τί κάνουμε. Έχουνε σηκώσει ψηλά τον αμάνε τα σουβλατζιδικα. Δεν θα έπρεπε να κάνει σουβλάκι πάνω από 2 ευρώ. Εδώ ρώτησα σε καφε φίλου και μου είπε το κόστος για το καφε freddo είναι 80 λεπτά max 1 ευρώ με όλα μέσα -- ενοίκια υπαλλήλους ΦΠΑ Φόρος ετήσιος κλπ). Άρα αν πουλας 1,5 βάζεις αμέσως 50+ λεπτά τσέπη ΚΑΘΑΡΟΤΑΤΑ. Επεξ/σία 11 Σεπτεμβρίου 2018 από stepits
l337 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, AristidisZ είπε Βγαίνουμε εντελώς οφφ τόπικ βέβαια, αλλά οκ... Νομίζω όλοι οι φούρνοι μπορούν να πάνε πάνω από 200 σχετικά εύκολα Εγώ την ψήνω στους 230 για κάτι λιγότερο από 10 λεπτά, και προσέχω η ποσότητα των υλικών (ιδίως το τυρί και η σάλτσα) να είναι η ίδια Αν βρεις το "κόλπο" και ακολουθείς πάντα την ίδια διαδικασία νομίζω το αποτέλεσμα κάθε φορά είναι πρακτικά το ίδιο H πίτσα θέλει στους 450 βαθμούς για 3,5 λεπτά περίπου. Στην δική μας περίπτωση (σπίτι) χρειάζεται προθέρμανση στο τέρμα (πχ. 280 βαθμούς) για τουλάχιστον 20 λεπτά και ψήσιμο για 4-4,5 λεπτά. Η ζύμη homemade εννοείται. Πολύ βασικό.. η φρέσκια mozzarella μπαίνει αφού κλείσουμε τον φούρνο. Επεξ/σία 11 Σεπτεμβρίου 2018 από l337
ZELOMOTH Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 23 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Δεν αντιλέγω, εμένα πάντως το αποτέλεσμα με αφήνει ικανοποιημένο Δεν αντιλεγω, επειδη δεν εχεις φάει το καλυτερο!😋 Πως λεμε οτι η γυναικα μου κανει τα καλυτερα γ@μήσια αλλα δεν εχω παει με άλλη!😋😂
Προτεινόμενες αναρτήσεις