Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτό είναι προφανές, αλλά δε συζητούσαμε αυτό. Για την κοστολόγηση της πίτσας έγινε λόγος, και σύγκριση με το σουβλάκι.

Κι εγώ υποστηρίζω ότι όπως και το σουβλάκι έχει κάποιο κόστος υλικών, και το σουβλατζίδικο έχει έξοδα ως επιχείρηση, το ίδιο συμβαίνει και με την πίτσα και την πιτσαρία αντίστοιχα.

Αν η πίτσα ήταν περισσότερο εξειδικευμένο προϊόν, να σου έλεγα ότι δικαιολογείται η τιμολόγησή της σε ένα βαθμό. Αλλά είναι ζυμάρι με σάπια σάλτσα ντομάτας και αντίστοιχο τυρί.

  • Super Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 minutes ago, skiabox said:

Πάντως η πίτσα που φτιάχνω εγώ σπίτι υπολογίζω να είναι τουλάχιστον 10 φορές πιο υγιεινή από οποιαδήποτε πίτσα του εμπορίου.

Επίσης η εκτέλεση είναι 2 λεπτά περίπου, οπότε γιατί να πάρεις πίτσα από έξω;

Γιατί το 90+% (μην πω 98-99%) των ατόμων που κάνουν σπιτική πίτσα έχουν είτε χάλια ζύμη, είτε χάλια τυρί, είτε ξεροψήνεται το τυρί για να μην μείνει άψητη η ζύμη κτλπ...

Ναι σε κάποιους μπορεί να αρέσει το ξεροψημένο τυρί/σόλα στην πίτσα, γούστα...

Επεξ/σία από ThReSh
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, ThReSh είπε

Γιατί το 90+% (μην πω 98-99%) των ατόμων που κάνουν σπιτική πίτσα έχουν είτε χάλια ζύμη, είτε χάλια τυρί, είτε ξεροψήνεται το τυρί για να μην μείνει άψητη η ζύμη κτλπ...

Ναι σε κάποιους μπορεί να αρέσει το ξεροψημένο τυρί/σόλα στην πίτσα, γούστα...

Για αυτό βρίσκεις μια έτοιμη ζύμη και τελειώνει το θέμα :P

Έχει πολύ ωραία έτοιμη ζύμη ένας φούρνος στη γειτονιά μου με 2.70 € / 3 τεμάχια 

Αν βρεις συγκεκριμένα υλικά και δεν αφήσεις τη γυναίκα να ασχοληθεί (γιατί στο 99% των περιπτώσεων δε χρησιμοποιεί ρολόι) έχεις μια στάνταρ θερμοκρασία & ώρα ψησίματος και το αποτέλεσμα είναι πρακτικά ίδιο κάθε φορά :)

  • Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 minute ago, AristidisZ said:

Για αυτό βρίσκεις μια έτοιμη ζύμη και τελειώνει το θέμα :P

Έχει πολύ ωραία έτοιμη ζύμη ένας φούρνος στη γειτονιά μου με 2.70 € / 3 τεμάχια 

Δεν είναι θέμα ζύμης μόνο, είναι θέμα φούρνου και θερμοκρασίας που πιάνει. Αν δεν πιάνει αρκετά μεγάλη ώστε να ψήσει την ζύμη τόσο γρήγορα ώστε να μην αρχίσει να ξεροψήνεται το τυρί, υπάρχει πρόβλημα...

Επεξ/σία από ThReSh
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ThReSh είπε

Δεν είναι θέμα ζύμης μόνο, είναι θέμα φούρνου και θερμοκρασίας που πιάνει.

Βγαίνουμε εντελώς οφφ τόπικ βέβαια, αλλά οκ...

Νομίζω όλοι οι φούρνοι μπορούν να πάνε πάνω από 200 σχετικά εύκολα 

Εγώ την ψήνω στους 230 για κάτι λιγότερο από 10 λεπτά, και προσέχω η ποσότητα των υλικών (ιδίως το τυρί και η σάλτσα) να είναι η ίδια 

Αν βρεις το "κόλπο" και ακολουθείς πάντα την ίδια διαδικασία νομίζω το αποτέλεσμα κάθε φορά είναι πρακτικά το ίδιο 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, ThReSh είπε

Δεν φτάνουν οι 200-250, θέλει πάνω από 300 αν δεν κάνω λάθος...

Τι να σου πω, ωμή πάντως δε βγαίνει σε καμία περίπτωση στους 230...

Και το τυρί λιώνει μια χαρά, και δεν ξεραίνονται τα πράματα, και το ζυμάρι γίνεται ευχάριστα τραγανό 

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Τι να σου πω, ωμή πάντως δε βγαίνει σε καμία περίπτωση στους 230...

Και το τυρί λιώνει μια χαρά, και δεν ξεραίνονται τα πράματα, και το ζυμάρι γίνεται ευχάριστα τραγανό 

Οπως τα λεει ο ThReSh ειναι φιλτατε.... Εγω την διαφορά αυτη την ειδα απ΄οταν αρχισα να ψηνω στον φουρνο της σομπας τον χειμωνα που την βαζω και παει σχεδον 300 βαθμους..

Δημοσ.
1 ώρα πριν, phanispal είπε

Προφανώς όχι, αλλά δε μπορεί να υπερκοστολογείται τόσο πολύ ένα ευτελές προϊόν.

Θες δηλαδή να μου πεις κι εσύ ότι δεν είχε μπει «πλαφόν» στις τιμές από τότε που είχαμε δραχμές, ήταν φυσιολογική τιμή οι 1.800 δραχμές για πίτσα όταν το τυλιχτό είχε 250-300.

Ή όλα τα υπόλοιπα έξοδα της πιτσαρίας ήταν/είναι 3-4 φορές μεγαλύτερα απ' του σουβλατζίδικου;

Νταξ μην τρελαθούμε τώρα. Γι' αυτό με την κρίση είδαμε πώς κινήθηκαν οι τιμές σε σχέση με το τυλιχτό που ανέβηκε.

Εγώ πάντως, συμφωνώ μαζί σου. Κάποια στιγμή πριν από 3-4 χρόνια, έβγαλαν στο τοπικό κανάλι TV τον ιδιοκτήτη ενός από τα μεγαλύτερα-κεντρικότερα-παλαιότερα-γνωστότερα μαγαζιά της πόλης (και με αρκετά μηχανάκια delivery), ο οποίος διαφήμιζε ότι κατέβασε τις τιμές 2-3 euro για να φάει ο λαός.

Ο δημοσιογράφος τον ρώτουσε επίμονα, από που προέκυψε η συγκεκριμένη έκπτωση, δηλαδή:

-προηγουμένως δούλευες στα όρια της αισχροκέρδιας;

-έριξες την ποιότητα όλων ή κάποιων των υλικών τώρα;

-έγινες καλός σαμαρείτης;

Τι απ'όλα αυτά έκανες ρε μεγάλε; Και φυσικά ο επαγγελματίας σφύριζε αδιάφορα και απαντούσε με αοριστολογίες.

Εννοείται ότι δεν ξαναπήγα σ'αυτόν.

 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, skiabox είπε

Ελα ρε.
Βρήκα άτομο σε ελληνικό forum που δεν πιστεύει στα λεφτόδενδρα;
Οπότε είμαστε δύο τώρα!

τρεις τυπε 🤗

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ZELOMOTH είπε

Οπως τα λεει ο ThReSh ειναι φιλτατε.... Εγω την διαφορά αυτη την ειδα απ΄οταν αρχισα να ψηνω στον φουρνο της σομπας τον χειμωνα που την βαζω και παει σχεδον 300 βαθμους..

Δεν αντιλέγω, εμένα πάντως το αποτέλεσμα με αφήνει ικανοποιημένο :)

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αφήστε τις πίτσες και τα ζυμάρια... Με το άλλο ζυμάρι και το σουβλάκι τί κάνουμε. Έχουνε σηκώσει ψηλά τον αμάνε τα σουβλατζιδικα. Δεν θα έπρεπε να κάνει σουβλάκι πάνω από 2 ευρώ. Εδώ ρώτησα σε καφε φίλου και μου είπε το κόστος για το καφε freddo είναι 80 λεπτά max 1 ευρώ με όλα μέσα   -- ενοίκια υπαλλήλους ΦΠΑ Φόρος ετήσιος κλπ). Άρα αν πουλας 1,5 βάζεις αμέσως 50+ λεπτά τσέπη ΚΑΘΑΡΟΤΑΤΑ.

Επεξ/σία από stepits
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, AristidisZ είπε

Βγαίνουμε εντελώς οφφ τόπικ βέβαια, αλλά οκ...

Νομίζω όλοι οι φούρνοι μπορούν να πάνε πάνω από 200 σχετικά εύκολα 

Εγώ την ψήνω στους 230 για κάτι λιγότερο από 10 λεπτά, και προσέχω η ποσότητα των υλικών (ιδίως το τυρί και η σάλτσα) να είναι η ίδια 

Αν βρεις το "κόλπο" και ακολουθείς πάντα την ίδια διαδικασία νομίζω το αποτέλεσμα κάθε φορά είναι πρακτικά το ίδιο 

H πίτσα θέλει στους 450 βαθμούς για 3,5 λεπτά περίπου.

Στην δική μας περίπτωση (σπίτι) χρειάζεται προθέρμανση στο τέρμα (πχ. 280 βαθμούς) για τουλάχιστον 20 λεπτά και ψήσιμο για 4-4,5 λεπτά. Η ζύμη homemade εννοείται.
Πολύ βασικό.. η φρέσκια mozzarella μπαίνει αφού κλείσουμε τον φούρνο.

Επεξ/σία από l337
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Δεν αντιλέγω, εμένα πάντως το αποτέλεσμα με αφήνει ικανοποιημένο :)

Δεν αντιλεγω, επειδη δεν εχεις φάει το καλυτερο!😋

Πως λεμε οτι η γυναικα μου κανει τα καλυτερα γ@μήσια αλλα δεν εχω παει με άλλη!😋😂

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...