Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, TheGrisGrisMan είπε

@l337 

Τελικα πράγματι εχει απαγορευτεί το donner, οπως ανέφερε κάποιος; Μήπως τυχόν γνωρίζεις (ή καποιος άλλος); Εξαφανίστηκε απο παντου ξαφνικά ή κάνω λαθος  (αυτη την εντύπωση έχω)

Περισσότερες πληροφορίες θα πάρεις από εδώ.

Όπως θα καταλάβεις επίσης (και διαβάζοντας το παραπάνω) δεν αφορά την Ελλάδα το παραπάνω διότι εμείς δεν έχουμε donner (άσχετα πως το ονομάζει ο καθένας).

Δημοσ.
Στις 7/9/2018 στις 12:01 ΠΜ, Βασίλης_29 είπε

Σκεφτόμουν να ανοίξω και εγώ ένα τέτοιο θέμα αλλά με πρόλαβες. Τα έχουμε συζητήσει ξανά στο παρελθόν βέβαια από το insomnia τέτοια θέματα.

Δεν ξέρω κατά πόσο σωστή είναι η χρήση της έννοιας "φούσκα" καθώς τα περισσότερα μαγαζιά δεν αποτελούν μια μεγάλη αλυσίδα αλλά ανήκουν σε διαφορετικούς ιδιοκτήτες.

Πριν τρεις ημέρες κανονίσαμε να βγούμε για φαγητό με τέσσερα φιλαράκια επειδή ο ένας θα φύγει για Καναδά. Ψάχναμε σε τι μαγαζιά θα πάμε σε περιοχές όπως Αγ. Δημήτριος και Δάφνη. Ήτανε να πάμε σε μια πιτσαρία στην Δάφνη αλλά διαπιστώσαμε οτι ήταν κλειστή, μάλλον μόνιμα καθώς τα περισσότερα μαγαζιά έχουν ανοίξει μετά τις διακοπές. Αφού σκεφτήκαμε που θα πάμε αποφασίσαμε να πάμε σε ένα σουβλατζίδικο στον Αγ. Δημήτριο στο οποίο είχαμε πάει πριν 1.5 μήνα και το φαγητό ήταν καλό. Φτάνουμε μετά από 20 λεπτά περπάτημα και διαπιστώσαμε οτι είχε κλείσει και εκείνο, δυσαρεστημένοι κατεβήκαμε στο μετρό της Δάφνης και φάγαμε σε ένα από τα 2-3 μαγαζιά με σουβλάκια που υπήρχαν εκεί, ευτυχώς το φαγητό ήταν καλό. Σε συζήτηση που κάναμε λέγαμε για τα σουβλατζίδικα και οτι άλλα δύο που γνώριζε ο φίλος μου έκλεισαν.

Εδώ που μένω Εξάρχεια, ο Κάββουρας είχε κλείσει για 2.5 χρόνια περίπου και άνοιξε ξανά, δοκίμασα και η ποιότητα ήταν κάτω του μετρίου, χειρότερα από το προηγούμενο, προβλέπω σε λίγα χρονάκια να ξανακλείσει. 

Να μην σχολιάσω γενικώς οτι το κέντρο της Αθήνας είναι σκέτη απογοήτευση όσον αφορά την ποιότητα και το καλό φαγητό από σουβλατζίδικα και ψητοπωλεία. Ακόμα και φίλο να ρωτήσεις και να σου πει οτι στο τάδε μαγαζί έχουν καλό φαγητό, αν ο άλλος δεν είναι καλοφαγάς και δεν έχει δοκιμάσει από πολλά μαγαζιά μπορεί να σου πει άκυρη άποψη. Πλέον όλοι έχουν πατάτες σκατά ποιότητας, κρέας σκληρό και αδιάφορο.

Γενικό συμπέρασμα, πολλά τέτοια μαγαζιά θα κλείσουνε και θα παραμείνουν μόνο λίγα και καλά.

Τώρα όσοι ακόμα έχουν κάποια φράγκα στην άκρη και προτιμούν να τα πετάξουν σε μια επένδυση σουβλατζίδικου χωρίς να έχουν εμπειρία και γνώσεις για το πως θα παρέχουν καλό και ποιοτικό φαγητό, κακό του κεφαλιού τους. Επίσης σημαντικό ρόλο παίζει και το μέρος, αν δεν είναι κεντρικό ή σχετικά κεντρικό, ακόμα και καλός να είσαι μπορεί ο τζίρος να μην επαρκεί για τα πάγια και λειτουργικά έξοδα.

Εξάρχεια φίλε Γιώργος-Μάνος μπούτι κοτόπουλο πατάτα ντομάτα σως να λιωνει στο στόμα

  • Like 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, crystalp2 είπε

Είναι ωραίο και μαλακό.και όχι δεν αφήνει τίποτα στα δόντια

μίξη χοιρινών είναι

Δεν έχετε πάει στην Γερμανία?Μόνο εκει το πουλάνε το Leberkäse

Μπορεί να είναι και σούπερ αλλά δεν του φαίνεται...ένα ξερό πράγμα φαίνεται, ούτε μια γαρνιτούρα, μια νοστιμιά, κάτι! Αλλά τι να ξέρουν και οι Γερμανοί από φαΐ; :lol:

  • Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, l337 είπε

Περισσότερες πληροφορίες θα πάρεις από εδώ.

Όπως θα καταλάβεις επίσης (και διαβάζοντας το παραπάνω) δεν αφορά την Ελλάδα το παραπάνω διότι εμείς δεν έχουμε donner (άσχετα πως το ονομάζει ο καθένας).

Χαχα thanks για το λινκ πραγματικά αναλυτικό!

🤔

Τωρα που το σκεφτομαι δεν έχεις και άδικο... μόνο εξωτερικό το είχα φαει...

Οποτε το αρχικό ερωτημα γίνεται: γιατί δεν το φέρνει καποιος εδώ, να διαφοροποιηθεί και λίγο; (Τεσπα, οφ τοπικ νομίζω)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, TheGrisGrisMan είπε

Χαχα thanks για το λινκ πραγματικά αναλυτικό!

🤔

Τωρα που το σκεφτομαι δεν έχεις και άδικο... μόνο εξωτερικό το είχα φαει...

Οποτε το αρχικό ερωτημα γίνεται: γιατί δεν το φέρνει καποιος εδώ, να διαφοροποιηθεί και λίγο; (Τεσπα, οφ τοπικ νομίζω)

Είναι αρκετοί οι λόγοι που δεν συμφέρει τον ψητοπώλη (πέρα από την μείωση κέρδους) με έναν από αυτούς η παντελής απουσία χοιρινού. Ίσως να το δεις σε μαγαζιά του κέντρου από ξένους (και μέχρι εκεί). Υπήρχε παλιά πχ στην πλ. Βικτωρίας κοντά στην Αριστοτέλους.

Επεξ/σία από l337
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, TheGrisGrisMan είπε

Χαχα thanks για το λινκ πραγματικά αναλυτικό!

🤔

Τωρα που το σκεφτομαι δεν έχεις και άδικο... μόνο εξωτερικό το είχα φαει...

Οποτε το αρχικό ερωτημα γίνεται: γιατί δεν το φέρνει καποιος εδώ, να διαφοροποιηθεί και λίγο; (Τεσπα, οφ τοπικ νομίζω)

Λογικα δεν το φερνει κανενας εδω γιατι

5 λεπτά πριν, zio10 είπε

Μπορεί να είναι και σούπερ αλλά δεν του φαίνεται...ένα ξερό πράγμα φαίνεται, ούτε μια γαρνιτούρα, μια νοστιμιά, κάτι! Αλλά τι να ξέρουν και οι Γερμανοί από φαΐ; :lol:

😋😂😂

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, zio10 είπε

Μπορεί να είναι και σούπερ αλλά δεν του φαίνεται...ένα ξερό πράγμα φαίνεται, ούτε μια γαρνιτούρα, μια νοστιμιά, κάτι! Αλλά τι να ξέρουν και οι Γερμανοί από φαΐ; :lol:

Και όμως έχει κάτι για να "γλυστράει", το 4-5% είναι πολτοποιημένο συκώτι.
(εξού και η ονομασία του)

Spoiler

θα ξεράσω 😛

 

Επεξ/σία από l337
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, crystalp2 είπε

Πω βρήκα τυχαία την συνταγή για το leberkaese

 https://kitchenproject.com/german/recipes/leberkaese/index.htm

Απο αύριο θα πέσει πολυ μαγείρεμα!

Να την κάνεις αλλά η συνταγή αυτή είναι για fleischkase και όχι για leberkase
(καλύτερα και για σένα αν δεν τρως συκώτι μιας και το fleischkase δεν περιέχει)

  • Thanks 1
Δημοσ.

Τι 2.20, 2.50 διαβάζω και σας φαίνεται περίεργο. 

Κέρκυρα εδώ και 4 χρόνια τόσο κοστίζει. Αντε πριν 3 ετια να ήταν κάποια με 2.40

Μιλάμε για ΑΘΛΙΑ σουβλατζίδικα με 2.50 ευρώ κιόλας να ξεκινάνε οι περισσότερες πίτες. Να ξεχωρίσεις ως λίγο άνω του ας πούμε μετρίου το πολύ 2 μαγαζιά σε ολόκληρο νησί  

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, l337 είπε

Να την κάνεις αλλά η συνταγή αυτή είναι για fleischkase και όχι για leberkase
(καλύτερα και για σένα αν δεν τρως συκώτι μιας και το fleischkase δεν περιέχει)

A ευχαριστώ .Πάλι καλά που μου το πες.Δεν το πρόσεξα.

Αυτη είναι η αυθεντική συνταγή?

https://germangirlinamerica.com/how-to-make-leberkase/

Δημοσ.
6 ώρες πριν, redykt είπε

κλασικα

Μιας που αναφερατε το Βερολινο. Πριν μερικα χρονια (5ετια πανω κατω, ισως λιγο παραπανω) τα περισσοτερα "σαντουιτς" εκαναν 2.50-3€ και ηταν τουλαχιστον πλουσια σε υλικα, τα αντιστοιχα ελληνικα εκαναν τα ιδια λεφτα και ηταν μισα σε ποσοτητα. Πλεον κανουν €4 και το εχουν ξεφτιλισει τελειως σε τσιγκουνια. Σως με το σταγονομετρο, ολο σαλατα (προθυμοποιουνται κιολας να βαλουν απ'ολες) και ελαχιστο κρεας. Απο ποιοτητα γενικα ποτε δεν ηταν σε υψηλο επιπεδο, απλα μυριζει ωραια γιατι οι περισσοτεροι ψηνουν αρνι. Και αυτα σε ντονεραδικα εκτος κεντρου. Σε κεντρικα σημεια ειναι ακομα χειροτερα με τον χειροτερο ολων τον Hashir που εχει μεγαλοπιαστει, μικρυνε μεχρι και το ψωμακι και βαζει μοσχαρι που ειναι ο,τι πιο στεγνο εχω φαει ever. 

Γενικα αν καποιος παει στη Γερμανια, μπορει να φαει πολυ καλυτερα πραγματα απο τους τουρκικους γυρους...

  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, crystalp2 είπε

A ευχαριστώ .Πάλι καλά που μου το πες.Δεν το πρόσεξα.

Αυτη είναι η αυθεντική συνταγή?

https://germangirlinamerica.com/how-to-make-leberkase/

Δεν γνωρίζω τι ακριβώς μπαχαρικά έχει μέσα (έχει πολλά) αλλά μια φορά (με τα χίλια ζόρια) που δοκίμασα μια μπουκιά σταμάτησα εκεί γιατί με έπιασε αναγούλα. Μην το λάβεις το τελευταίο υπόψη σου γιατί εγώ πχ. αηδιάζω με το συκώτι. Εσύ προχώρα άφοβα αν σου αρέσει, έχει ελάχιστο συκώτι εξάλλου. Τα 4 κρέατα που εχει πάντως και οι αναλογίες είναι σωστές. Νομίζω επίσης ότι έχει περισσότερα μπαχαρικά αλλά ας απαντήσει καλύερα κάποιος γνώστης (εγώ δεν είμαι).

  • Thanks 1
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, ZELOMOTH είπε

Λογικα δεν το φερνει κανενας εδω γιατι

😋😂😂

Πωπω, στο ντονέρ αναφερόμουν 😂 Σορρυ εγω φταίω, δεν έβαλα υποκείμενο... συννενοηση...πιτόγυρος :-) 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...