Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Backpacker είπε

Στην τιμή του τεμαχίου δεν βάζεις μονο το κόστος του τεμαχιου. Μέσα σε αυτή την τιμή του 1,5 ευρώ που λες υπαρχουν ενοικια-μισθοδοσιες-ΕΦΚΑ-ΔΕΗ και άλλα πόσα. 

Ναι βρε εννοητε αυτό ,,,, αλλά ποια καταστήματα κάνουν τζίρο με 400% της αρχικής τιμής ,,,,τα περισσότερα μαγαζιά- καταστήματα , δουλεύουν συνήθως με το 105 % πάνω από την αρχική ,,,,,

  • Moderators
Δημοσ.
57 λεπτά πριν, γροσερισοπ είπε

κανενα πραγμα να φερνει αμπελόκηπους δεν λέτε

Δε σου άρεσαν αυτά που σου πα; :(

Δημοσ.

Πριν 10-15 χρόνια καλό σουβλάκι (πιτα) δε μπορούσες να βρεις σε περισσότερα απο 5 ψητοπωλεία σ'ολο το λεκανοπέδιο. Μάλιστα το περιοδικό ΜΕΤΡΟ είχε κάνει μια ψηφοφορία όπου οι αναγνώστες ψήφιζαν το καλύτερο σουβλάκι (καλύτερο είχε ψηφιστεί του ΘΩΜΆ στην αγ.παρασκευή και ήταν). Στο σήμερα όντως υπάρχουν πάρα πολλά σουβλατζίδικα, η πλειονότητα τους πουλάει 2.2-2.4 αλλά η ποιότητα και η γεύση τους είναι ανάλογη. Τα τελευταία χρόνια 9 στις 10 νέες επιχειρήσεις ήταν καφες-σουβλακι, κάποια από αυτά θα κλείσουν αλλά βλέποντας το πως κινούνται εκτιμώ οτι τα περισσότερα θα συνεχίσουν να τσικνίζουν!  Τα τυλιχτά είναι το εθνικό μας πιάτο και το τιμούν και οι επισκέπτες-τουρίστες.

  • Moderators
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, γροσερισοπ είπε

μέτρια

Ε όχι και μέτριος ο Κωνσταντινίδης τσκ τσκ τσκ! Πάντως άμα βρεις κανένα πες κι από δω!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πριν 10-15 χρόνια καλό σουβλάκι (πιτα) δε μπορούσες να βρεις σε περισσότερα απο 5 ψητοπωλεία σ'ολο το λεκανοπέδιο. Μάλιστα το περιοδικό ΜΕΤΡΟ είχε κάνει μια ψηφοφορία όπου οι αναγνώστες ψήφιζαν το καλύτερο σουβλάκι (καλύτερο είχε ψηφιστεί του ΘΩΜΆ στην αγ.παρασκευή και ήταν). Στο σήμερα όντως υπάρχουν πάρα πολλά σουβλατζίδικα, η πλειονότητα τους πουλάει 2.2-2.4 αλλά η ποιότητα και η γεύση τους είναι ανάλογη. Τα τελευταία χρόνια 9 στις 10 νέες επιχειρήσεις ήταν καφες-σουβλακι, κάποια από αυτά θα κλείσουν αλλά βλέποντας το πως κινούνται εκτιμώ οτι τα περισσότερα θα συνεχίσουν να τσικνίζουν!  Τα τυλιχτά είναι το εθνικό μας πιάτο και το τιμούν και οι επισκέπτες-τουρίστες.

 

Δεν ξέρω αν πρέπει να συμφωνήσω σε αυτό. Εγώ θυμάμαι μαγαζιά εδώ κοντά μου που πριν 10-15 έτη είχανε καλύτερο σουβλάκι και ποιότητα γενικώς στα φαγητά τους σε σχέση με τα τελευταία χρόνια, πόσο μάλλον σήμερα. Υπερβολή αυτό με τα 5 ή περισσότερα ψητοπωλεία σε όλη την Αθήνα. Σίγουρα θα υπήρχε καλό σουβλάκι σε πολύ περισσότερα. Αυτό δεν αναιρεί φυσικά οτι η συντριπτική πλειοψηφία είναι μέτρια και κάτω του μετρίου. Τώρα όσον αφορά τα περιοδικά ας μην δίνουμε και πολύ σημασία τι γράφουν, πιστεύω οτι οι περισσότερες ιστοσελίδες ή περιοδικά είναι είτε κατευθυνόμενα είτε ορισμένοι βάζουν στην λίστα μαγαζιά που απλά νομίζουν οτι είναι καλά χωρίς να έχουν λάβει υπόψην άλλα μαγαζιά ή παίζει και να έχουν πάρει το παραδάκι τους από τα μαγαζιά.

Επεξ/σία από Βασίλης_29
Δημοσ.
1 minute ago, Kercyn said:

Ε όχι και μέτριος ο Κωνσταντινίδης τσκ τσκ τσκ! Πάντως άμα βρεις κανένα πες κι από δω!

εννωείται ρε!

 

άσε που θέλω και 5 να χωρτάσω απο κοσταντινίδη

ειμαι απο θεσσαλονίκη και μου φένονται ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ μικρά.

Δημοσ.
Just now, CheOnWeb said:

Πήγαινε στον Κάνδαυλο, στο Γκάζι, να φχαριστηθείς. 

σιγά μην τρέχω να παω να φάω ένα πιτόγυρο.

δεν ειμαι τόσο λυσασμένος με τη ποσότητα απλως μου κακοφένεται που τα κανουν τόσο πετίτ.

για αμπελόκηπους να φερνουν ενδιαφέρομαι.

Δημοσ.
1 minute ago, γροσερισοπ said:

σιγά μην τρέχω να παω να φάω ένα πιτόγυρο.

δεν ειμαι τόσο λυσασμένος με τη ποσότητα απλως μου κακοφένεται που τα κανουν τόσο πετίτ.

για αμπελόκηπους να φερνουν ενδιαφέρομαι.

:) Καλά, δεν εννοώ να τρέχεις.  Για το μέγεθος το έγραψα, για πλάκα. Αν σε βγάλει ο δρόμος πάντως, αξίζει μια ευκαιρία.

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 7/9/2018 στις 2:04 ΜΜ, Getta Robo είπε

Εδω Καλλιθεα παντως, βλεπω δεκαδες κλειστα σουβλατζιδικα, που ειχαν ανοιξει τα τελευταια 4-5 χρονια. Κυριολεκτικα δεκαδες.

Και τα παλαιοτερα που λειτουργουν ακομα, τι αλλαξε; το 99% εχουν τον ακριβως αθλιο γυρο, αφου η ιδια εταιρεια τους βγαζει ολους. Μονο το ψησιμο και οι πιτες αλλαζουν.

Ειπαμε, δεινοι σουβλακοφαγοι ειμαστε. Αλλα οχι και 2€+ για μια πιτα γεματη ξιγκια και πετσες, με το κρεας να εχει κανει απεργια. Αν ηθελα να φαω λιπος, θα σουβλιζα σπιτι μου βουτυρο.
Καταντια.

Πάντως Θεσσαλονίκη το πιτόγυρο συνήθως δεν πιάνεται μόνο με το ένα χέρι, θέλει και τα δύο για να μπορέσεις να το σηκώσεις. :D Επίσης βλέπω ότι στην πόλη μου έχει πολύ πέραση μαγαζί που τα έχει όλα 1€ το τεμάχιο, ότι κι αν πάρεις (όχι πίτες, μόνο κρέατα) και έχουν ξεπατωθεί στη δουλειά! Επίσης τα ψητοπωλεία δεν προλαβαίνουν να βάλουν σούβλες με κεμπάπ και εξαφανίζεται εν ριπή οφθαλμού.
Οπότε δε νομίζω να ξεφουσκώσουν γρήγορα.

Επεξ/σία από micos000
Δημοσ.

Εγώ πάλι πιστεύω ότι όπως σε όλες τις δουλειές έτσι και σε αυτή, θα επιβιώσουν αυτοί που κάνουν καλά την δουλειά τους!
Στην εποχή του Ιντερνετ όπως είναι λογικό οι κριτικές βοηθάνε περισσότερο σε αυτό το πράγμα. Αν έχεις καλό μαγαζί και καλή αναλογία ποιότητας/τιμής τότε θα συνεχίζεις να δουλεύεις, αν από την άλλη δεν προσέχεις τον πελάτη τότε αυτό αργά ή γρήγορα θα σου γυρίσει boomerang.

  • Like 1
Δημοσ.

Τότε που σουβλάκι λεγόταν πίτα-καλαμάκι-ντομάτα-κρεμμύδι-τζατζίκι. Τότε ήταν σουβλάκι. Αν πεινούσες πολύ, έπαιρνες διπλόπιτο.

Τώρα βλέπεις κοτόπουλα μέσα, πατάτες τηγανητές, μπούκοβο, σως διάφορες, μέχρι και κέτσαπ μου έχουν βάλει μέσα (ναι, συγκρατήθηκα και δεν έβρισα).

Καταραμένη πρόοδος...

  • Like 2
Δημοσ.

Ωραιο θέμα,παιδια μια ειναι η αληθεια,πια"μονο αν ειναι καλο και νορμαλ τιμη κρατιεται ενα μαγαζι,αλλιως θα το φαει η μαρμαγκα,η αν εχει ποιοτικό φαγητο,που θα πεις στο τελος χαλαλι το κατι παραπανω " εφαγα καλα.πια ομως ειναι γεγονός,πρέπει να το ψαχνεις για καλο φαγητο(σουβλακια η μεζεδες)Και σχεδόν παντα παει"απο στόμα σε στομα!

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...