Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, Alexandros7474 είπε

Στην Μύκονο έχει 4€ 

Και ο Ζορμπάς στην Οστάνδη το έχει 5€ και ήταν το μόνο μαγαζί ανοιχτό και ήταν ΠΙΤΑ

20 ώρες πριν, Getta Robo είπε

Με διαφορα το καλυτερο σε καλαμακι χοιρινο και μπιφτεκι ειναι Το μπιφτεκοπωλειο - ο Σταυρος. Δαβακη 59, υπαρχει εδω και 60 χρονια περιπου. Εχει αλλαξει ελαχιστα η συνταγη του, θα δεις απο παιδια μεχρι υπερηλικες να τρωνε απο τοτε που θυμουνται τον εαυτο τους, κορυφη απλα.

 

Στην Καλλιθέα μόνο από εκεί τρώω. Όλως τυχαίως, γιατί τον τελευταίο χρόνο εργάζομαι εκεί κοντά.

Η πλάκα είναι ότι τρώει ακόμα και η μητέρα μου , η οποία ουδέποτε έτρωγε από σουβλατζίδικα και λοιπά fast food

Επεξ/σία από cacofonix-3
Δημοσ.
16 ώρες πριν, XPHSTOS_ είπε



Όσο για τις τιμές.. τις βρίσκω οκ, αφού μετακομίζοντας από την Θεσ/νίκη όπου οι τιμές έχουν αγγίξει και τα 4€ για ένα πιτόγυρο, τα 2.2 και 2.4 μου φαίνονται νορμάλ.
 

Μερικα πιτογυρα στην Αθηνα σε value for money:

Πιτα γυρο χοιρινο-κοπουλο στο 1.5ευρω ολα του φθηνα(πχ πατατες 1.5ε) και να κατσεις οι τιμες δεν αλλαζουν!!!  Τσαμαδού 70, Πειραιάς

Πιτα γυρο χοιρινο-κοπουλο στο 1.3ευρω για πακετο Θηβών 235, Περιστέρι

Πιτα γυρο χοιρινο-κοπουλο στα 2.00ευρω με διαφορα στη γευση..! πακετο.  Λεωφ. Μεγ. Αλεξάνδρου 3, Αιγάλεω

Πιτα ολα τα κρεατα (εκτος απο γυρους) στο 1.4ευρω με πολλες πατατες και να κατσεις οι τιμες δεν αλλαζουν!!!  Φωκών 3, Νέα Φιλαδέλφεια

 

Αυτα απλα τα αναφερω:

Πιτα γυρο χοιρινο-κοπουλο γυρω στο 1.3ευρω? σε αυτο ομως δεν ξερω τι παιζει ποσοτητα-ποιοτητα..     Κυψέλης 50, Αθήνα

Μετα υπαρχουν και τα σουβλιστας η προσφορα με 4.00ευρω που καθεσαι εκει και τρως οσα πιτογυρα μπορεις αλλα λενε για απατη(λιγο κρεας,πολλες πατατες και καθυστερουν...)

 

 

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα σουβλακια αθηνα ειναι 90% σκουπιδια 5% μετρια και υπαρχει και ενα αλλο 5% με παλια μαγαζια που δεν εχουν αλλαξει εδω και 30+ γιατι εχουν σταθερη πελατεια.

 

Επεξ/σία από Shadows
Δημοσ.

 

20 ώρες πριν, Getta Robo είπε

 

Με διαφορα το καλυτερο σε καλαμακι χοιρινο και μπιφτεκι ειναι Το μπιφτεκοπωλειο - ο Σταυρος. Δαβακη 59, υπαρχει εδω και 60 χρονια περιπου. Εχει αλλαξει ελαχιστα η συνταγη του, θα δεις απο παιδια μεχρι υπερηλικες να τρωνε απο τοτε που θυμουνται τον εαυτο τους, κορυφη απλα.

Υγ.
https://menshouse.gr/stekia-fagita/3587/rotisame-10-kallitheates-pio-ine-kalytero-souvlatzidiko-tis-periochis

Ντρεπομαι που ξεστομισαν τετοια απαραδεκτα σουβλατζιδικα οι συνδημοτες μου.

Περνάω συνέχεια από εκεί.. Εμφανισιακά δεν με εμπνέει γιατί μου θυμίζει ένα άλλο άθλιο μαγαζί που έκλεισε πριν χρόνια. Την επόμενη φορά όμως θα το δοκιμάσω :)

Στα άθλια σουβλάκια που προτείνουν οι Καλλιθεώτες, ο χειρότερος παίζει να είναι ο Βασίλης. Απορώ πως δυο κοινοί γνωστοί μας τον επιλέγουν (ο ένας συνδημότης σου)..

19 ώρες πριν, wahnsinn είπε

Στην περιοχή Θησείου και πέριξ υπάρχει ποιοτικό σουβλατζίδικο ή μόνο σκυλιά-γατιά; Όποτε είμαι στην περιοχή (ευτυχώς όχι συχνά) και χρειάζεται, πάω στα τυφλά.

Είναι λίγο δύσκολή περιοχή λόγω τουριστών. Στην Αθηνάς έχει αρκετά μαγαζιά, αλλά εμένα δεν με τραβάνε λόγω βρωμιάς.

19 ώρες πριν, Sanjuro είπε

ΥΓ. Έχω ακούσει από διάφορους παλιότερους στη ζωή (60+) πως τα τυλιχτά σουβλάκια παλιά δεν ήταν όπως είναι τώρα,  ήταν περισσότερο εύγευστα και πιο απλοϊκά π.χ. δεν είχαν μέσα πατάτες κλπ. Δεν ξέρω αν ισχύει ή αν κλασσικά οι παλιοί θυμούνται επιλεκτικά ο,τι τους αρέσει.

Οι απόψεις διίστανται. Εμένα μου έχουν πει πως ήταν βρώμικα με άθλιο κρέας και πάρα πολύ λίπος, μέχρι το 70. Από το 80 η κατάσταση βελτιώθηκε.

17 ώρες πριν, skiabox είπε

Για να καταλάβετε τι βρωμιά παίζει στην Αθήνα, σουβλάκια που βρωμάνε σε έναν επαρχιώτη και δεν μπορεί να τα φάει, οι Αθηναίοι τα θεωρούν κορυφαία!

Σαν έτερος Θεσσαλός από την δίπλα πόλη (Τρίκαλα), συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Το Πάσχα ήρθε ο γαμπρός μου από Αθήνα και ήθελε να φάει πιτόγυρα. Ακούει από κάποιον φίλο (επίσης Αθηναίο) για ένα μαγαζί που έχει φάει 2-3 φορές. Το συγκεκριμένο μαγαζί, είναι το χειρότερο της πόλης, απορώ πως επιβιώνει γιατί δεν πάει σχεδόν ποτέ κανένας εκεί. Στο τσακ τον πρόλαβα να πάει να πετάξει τα λεφτά του...

16 ώρες πριν, skiabox είπε

Πάντως και στην επαρχία λόγω κρίσης έπεσε πολύ η ποιότητα του γύρου.

Μιλάμε για περίπτωση που ο άλλος από το top μαγαζί της πόλης, τώρα πια δεν τρώγεται.

Απλά δεν τους νοιάζει γιατί για τις νέες γενιές δεν υπάρχει το παλιό μέτρο σύγκρισης.

Και αυτό ισχύει. Δυο μαγαζιά που άνοιξαν αντικριστά σε κεντρικό σημείο της πόλης μου, ξεκίνησαν πολύ δυναμικά με αρκετό ανταγωνισμό. Υπάρχουν από το 12-13 στο ίδιο σημείο. Από το Καλοκαίρι όμως έπεσε η ποιότητα και στους δυο. Ο ένας το έχω σίγουρο πως μάλλον θα μας αποχαιρετήσει γιατί έχει μικρύνει ο γύρος που του φέρνουν για ψήσιμο.

3 ώρες πριν, Ghost.Dog είπε

 Να πας Γερμανία να μπεις στο Ντονεράδικο, και να σου πέσουν τα σάλια απο ποιοτητα και γεύση. (και Ευγένεια....). ( 9 στις 10 θα το έχουν Λιβανέζοι, Αιγύπτιοι, Τούρκοι. Ιορδανοί, κλπ. Να φας shawarma και ζεστες αραβικέςπίτες/ψωμι στο φουρνο, να ξεχάσεις το όνομα σου.

Έχω φάει γύρο σε Ελληνικό μαγαζί στην Κολωνία. Παίζει να ήταν ο καλύτερος γύρος που έχω δοκιμάσει ποτέ μου. Δεν είχε λίπος, ούτε ξίγκια, ούτε ταγγίλα χιλιοτηγανισμένου λαδιού. Γενικά, τα ελληνικά μαγαζιά (όπως και τα άλλα ethnic εστιατόρια) στη Γερμανία προσέχουν πολύ πως μαγειρεύουν τα κρεατικά τους. Δεν θα δείτε τις καλτ καταστάσεις που επικρατούν σε αρκετές ψησταριές της χώρας μας, γιατί εκεί τους κυνηγάει το υγειονομικό με τσουχτερά πρόστιμα 

Δημοσ.

Δεν έχω καταλάβει γιατί προτιμάτε οι περισσότεροι γύρο ο οποίος φαίνεται από χιλιόμετρα ότι είναι γεμάτος ξύγκια και λίπη. Τι έχει το απλό κρεατάκι;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, elorant είπε

Δεν έχω καταλάβει γιατί προτιμάτε οι περισσότεροι γύρο ο οποίος φαίνεται από χιλιόμετρα ότι είναι γεμάτος ξύγκια και λίπη. Τι έχει το απλό κρεατάκι;

Προσωπικά και εγώ καλαμάκι προτιμώ αλλά αρκετοί επιλέγουν γύρο είτε γιατί χορταίνεις περισσότερο (με λιγότερα χρήματα) είτε γιατί προέρχονται από Β. Ελλάδα όπου το default τυλιχτό είναι με γύρο. Φυσικά υπάρχουν και εκείνοι που προτιμούν τον γύρο καθαρά από θέμα γούστου άσχετα με τα παραπάνω. Όσο για τον γύρο, στα Τρίκαλα πχ απ' όπου είναι η γυναίκα μου ο γύρος είναι διαφορετικός, ψιλοκομμένος, ξεροψημένος και πολύ πιο εύγεστος (εξαρτάται και από που θα φας βέβαια).

Επεξ/σία από l337
  • Like 1
Δημοσ.
4 minutes ago, elorant said:

Δεν έχω καταλάβει γιατί προτιμάτε οι περισσότεροι γύρο ο οποίος φαίνεται από χιλιόμετρα ότι είναι γεμάτος ξύγκια και λίπη. Τι έχει το απλό κρεατάκι;

Γιατί υπάρχουν και χωρίς λίπη, αν πας στο σωστό μαγαζί. (Δες παραπάνω). Δεν αντέχω το λίπος, δεν μ’ αρέσει, δεν το χωνεύω, οπότε για να το προτείνω, υπάρχει λόγος. Επίσης δεν μπορώ τα καρυκεύματα, δεν μ’ αρέσουν και ίσως «κρύβουν» κάτι. Μόνο καυτερό πιπέρι (άντε και αλάτι για όσους δεν προσέχουν...)

  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, l337 είπε

Προσωπικά και εγώ καλαμάκι προτιμώ αλλά αρκετοί επιλέγουν γύρο είτε γιατί χορταίνεις περισσότερο (με λιγότερα χρήματα) είτε γιατί προέρχονται από Β. Ελλάδα όπου το default τυλιχτό είναι με γύρο. Φυσικά υπάρχουν και εκείνοι που προτιμούν τον γύρο καθαρά από θέμα γούστου άσχετα με τα παραπάνω.

Ετσι ακριβως ειναι πιο χορταστικο απο το καλαμακι..  αν και εχουν μειωσει την ποσοτητα ολοι σε σχεση με παλια!!! Οπως και να χει καποια στιγμη θα τα κοψουμε ολα  γιατι μας πανε εκει: 75 ωρες.mp3     😋

Επεξ/σία από gia_nnis
Δημοσ.

Και μια ερώτηση: Υπάρχει κάποιος από Θεσσαλονίκη (ή και από Αθήνα), που να γνωρίζει γιατί τα σουβλάκια τα λέμε και καλαμάκια; Από πού δηλαδή προέρχεται η παρεξήγηση; (Γνωρίζω, τεστ κάνω) 😉

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, CheOnWeb είπε

Και μια ερώτηση: Υπάρχει κάποιος από Θεσσαλονίκη (ή και από Αθήνα), που να γνωρίζει γιατί τα σουβλάκια τα λέμε και καλαμάκια; Από πού δηλαδή προέρχεται η παρεξήγηση; (Γνωρίζω, τεστ κάνω) 😉

Τα σουβλακια ειναι τα καλαμακια.. αλλα εδω στην Αθηνα τα πιτογυρα τα λενε σουβλακια.. Λαθος ομως..

Δημοσ.

Κανονικά σουβλάκι είναι το καλαμάκι με κρέας. Αλλά επειδή στην Αθήνα καθιερώθηκε να λέμε σουβλάκι το τυλιχτό με την πίτα κάπως έπρεπε να ξεχωρίζουμε το σκέτο σουβλάκι οπότε το λέμε καλαμάκι. Το αυτό ισχύει και με την μπουγάτσα. Μπουγάτσα λέγεται το φύλλο κι αναλόγως επιλέγεις τι γέμιση θες. Στην Αθήνα πάλι λέμε απλά μπουγάτσα γιατί δεν υπάρχει δυνατότητα επιλογής γέμισης.

Δημοσ.
2 minutes ago, talibanakos said:

Δεν τη βαρεθηκατε αυτη τη "συζητηση";

Όχι, διότι όσο υπάρχει το "θέμα", σημαίνει πως κάποιοι δεν γνωρίζουν. Μου κάνει εντύπωση που σε όλες αυτές τις συζητήσεις, δεν έχω ακούσει/διαβάσει τον λόγο της παρεξήγησης.

1 minute ago, gia_nnis said:

Τα σουβλακια ειναι τα καλαμακια.. αλλα εδω στην Αθηνα τα πιτογυρα τα λενε σουβλακια.. Λαθος ομως..

Δεν μιλάω για αυτό το "λάθος" που κάνουμε στην Αθήνα (αν και το "πιτόγυρο" τείνει να αντικαταστήσει το "σουβλάκι".)
Μιλάω για το "σουβλάκι" και το "καλαμάκι".

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...