Προς το περιεχόμενο

Σουβλατζίδικα, φούσκα έτοιμη να σκασει;


παπι

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πως το βλεπετε, θα έχουμε μπαμ απο τα πιτογυρα; Απο τη μια έχουμε γεμίσει στα σουβλατζίδικα ( άνοιξαν 2 πανω στο Σύνταγμα!!! ) και απο την αλλη εχουν παει οι τιμες στο θεο 2.2-2.5 το οποίο προφανώς δείχνει οτι δεν βγαίνουν. 

 

 

  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το μόνο είδος το οποίο δεν θα πεθάνει.

Αυτός που προ κρίσης, πήγαινε στην ταβέρνα, εν καιρώ κρίσης, συμβιβάζεται με ένα πιτογυρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Αναφορά σε κείμενο

Σουβλατζίδικα, φούσκα έτοιμη να σκασει;

 

από στιγμή σε στιγμή τύπε αναμένεται η μέση "φιλόπονη" νοικοκυρά, ο μέσος ξύστης φοιτητής, το μέσο κυριλέ μπακούρι και η μέση οικογένεια που χτυπάνε 10ωρα στην δουλειά +το δίωρο κολλημένοι στην Κηφισίας, να γυρίσουν την πλάτη τους στα πιτόγυρα και να την βγάζουνε αποκλειστικά είτε με τίμια λαδερά στο σπίτι είτε με "έθνικ" κουζίνα τύπου νουντλς με αυγό και χλωρό κρομμύδι με σάλτσα φυστικιού 8 ευρώπουλα η μερίδα είτε με φρέσκα ψάρια/αστακό

Επεξ/σία από le vent nous porterAAAA
  • Like 8
  • Sad 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, παπι είπε

Πως το βλεπετε, θα έχουμε μπαμ απο τα πιτογυρα; Απο τη μια έχουμε γεμίσει στα σουβλατζίδικα ( άνοιξαν 2 πανω στο Σύνταγμα!!! ) και απο την αλλη εχουν παει οι τιμες στο θεο 2.2-2.5 το οποίο προφανώς δείχνει οτι δεν βγαίνουν. 

 

υγ δεν ειμαι του εμποριου για να κρινω αν οι αυξησεις σε φπα πρωτες υλες καυσιμα ξερω γω τι αλλο, δικαιολογουν ειτε ολικως ειτε μερικως (με το υπολοιπο μερικώς να είναι κουτοπονηρια) την αυξηση τιμων αλλα ουτως ή άλλως παντα η φτηνότερη επιλογη τεινει να ακριβαινει οταν οι αλλες επιλογες ακριβαινουν και παραμενει παρα την οποια αυξηση της ιδιαιτερα πιο οικονομικη λυση

χαρακτηριστικα αναφερω τα ικεα που καπου ειχα διαβασει σχετικως οτι οι αυξημενες τιμες τους (προ πολλων ετων πριν την κριση και την επελαση της φορολογιας) σε σχεση με αλλα κρατη ητανε σαφες απότοκο που πόσο βαθεια θα εχωνε στην τσεπη ο ελληνας καταναλωτης στην αμεσως πιο φτηνη επιλογη για επιπλωση

Επεξ/σία από le vent nous porterAAAA
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

13 λεπτά πριν, παπι είπε

 εχουν παει οι τιμες στο θεο 2.2-2.5 

Πήρα από Λάρισα στα 2.70. Αι τιμαί στα ύψη

(Αξιζε πάντως, να τα λέμε όλα)

  • Sad 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εάν σκάσει η φούσκα αυτή θα είναι θετικό δείγμα για την ανάπτυξη της οικονομίας σαν Ελλάδα.

 

Επειδή όμως δεν το βλέπω να γίνεται μέχρι την  οριστική επίσημη χρεοκοπία μας πιστεύω πως το σουβλάκι και ο καφές θα ευδοκιμούν για πολύ καιρό ακόμα...

  • Like 9
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Άλλη μία παρασιτική δουλειά.

Σουβλάκι και καφές δεν πεθαίνουν. Με περίπου 3 ευρώ έκαστο

α. Τρως αρχοντικά (νομίζεις)

β. Σκοτώνεις ένα τρίωρο με την παλιοπαρέα.

  • Like 6
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σκεφτόμουν να ανοίξω και εγώ ένα τέτοιο θέμα αλλά με πρόλαβες. Τα έχουμε συζητήσει ξανά στο παρελθόν βέβαια από το insomnia τέτοια θέματα.

Δεν ξέρω κατά πόσο σωστή είναι η χρήση της έννοιας "φούσκα" καθώς τα περισσότερα μαγαζιά δεν αποτελούν μια μεγάλη αλυσίδα αλλά ανήκουν σε διαφορετικούς ιδιοκτήτες.

Πριν τρεις ημέρες κανονίσαμε να βγούμε για φαγητό με τέσσερα φιλαράκια επειδή ο ένας θα φύγει για Καναδά. Ψάχναμε σε τι μαγαζιά θα πάμε σε περιοχές όπως Αγ. Δημήτριος και Δάφνη. Ήτανε να πάμε σε μια πιτσαρία στην Δάφνη αλλά διαπιστώσαμε οτι ήταν κλειστή, μάλλον μόνιμα καθώς τα περισσότερα μαγαζιά έχουν ανοίξει μετά τις διακοπές. Αφού σκεφτήκαμε που θα πάμε αποφασίσαμε να πάμε σε ένα σουβλατζίδικο στον Αγ. Δημήτριο στο οποίο είχαμε πάει πριν 1.5 μήνα και το φαγητό ήταν καλό. Φτάνουμε μετά από 20 λεπτά περπάτημα και διαπιστώσαμε οτι είχε κλείσει και εκείνο, δυσαρεστημένοι κατεβήκαμε στο μετρό της Δάφνης και φάγαμε σε ένα από τα 2-3 μαγαζιά με σουβλάκια που υπήρχαν εκεί, ευτυχώς το φαγητό ήταν καλό. Σε συζήτηση που κάναμε λέγαμε για τα σουβλατζίδικα και οτι άλλα δύο που γνώριζε ο φίλος μου έκλεισαν.

Εδώ που μένω Εξάρχεια, ο Κάββουρας είχε κλείσει για 2.5 χρόνια περίπου και άνοιξε ξανά, δοκίμασα και η ποιότητα ήταν κάτω του μετρίου, χειρότερα από το προηγούμενο, προβλέπω σε λίγα χρονάκια να ξανακλείσει. 

Να μην σχολιάσω γενικώς οτι το κέντρο της Αθήνας είναι σκέτη απογοήτευση όσον αφορά την ποιότητα και το καλό φαγητό από σουβλατζίδικα και ψητοπωλεία. Ακόμα και φίλο να ρωτήσεις και να σου πει οτι στο τάδε μαγαζί έχουν καλό φαγητό, αν ο άλλος δεν είναι καλοφαγάς και δεν έχει δοκιμάσει από πολλά μαγαζιά μπορεί να σου πει άκυρη άποψη. Πλέον όλοι έχουν πατάτες σκατά ποιότητας, κρέας σκληρό και αδιάφορο.

Γενικό συμπέρασμα, πολλά τέτοια μαγαζιά θα κλείσουνε και θα παραμείνουν μόνο λίγα και καλά.

Τώρα όσοι ακόμα έχουν κάποια φράγκα στην άκρη και προτιμούν να τα πετάξουν σε μια επένδυση σουβλατζίδικου χωρίς να έχουν εμπειρία και γνώσεις για το πως θα παρέχουν καλό και ποιοτικό φαγητό, κακό του κεφαλιού τους. Επίσης σημαντικό ρόλο παίζει και το μέρος, αν δεν είναι κεντρικό ή σχετικά κεντρικό, ακόμα και καλός να είσαι μπορεί ο τζίρος να μην επαρκεί για τα πάγια και λειτουργικά έξοδα.

  • Like 4
  • Thanks 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 λεπτό πριν, ParhsG είπε

Καλα δε νομιζω οτι τοσες καφετεριες που υπαρχουν πανε καλα

τυπε το 1/3 ας πούμε κάνει ξέπλυμα για το άλλο 1/3 ας πούμε

  • Like 9
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...